Süre                : 3 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 2018 Pazartesi, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Kısa Film,Drama,Gizemli
Ülke                : ABD
Yönetmen       : Calvin Reeder (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Calvin Reeder (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Christian Palmer (IMDB)

The Procedure 2 ' Filminin Konusu :
The Procedure 2 is a short starring Christian Palmer. A man is forced to endure another strange experiment.


  • "rdbms'lerde cogunlukla batch db i$lemlerinin tutuldugu ve db icinde compiled olarak duran bundan dolayi herhangi bir sql statement'tan daha hizli cali$an sql kod parcalarina denir.. (bkz: view)"
  • "bol bol commit & rollbackkullanılması gereken uygulamalarda "peki ya bunların tam ortasında bizim program çökerse?" şeklindeki kaygıları ortadan kaldırabilecek çözümlerden biri..."
  • "yazması aşırı zevkli birşey"
  • "düzgün yapılandırılmış bir veritabanında, optimize edilmiş view'dan daha hızlı olarak temp tablodan veri getirmesi pek mümkün değildir."
  • "isimendirilmesine dikkat edilmesi gereken sql çözümüdür. sql server'da yaratılan sp'nin ismi "sp_" ile başlıyorsa, öncelikle sisteme ait sp'ler tarandığı için performans kaybı yaratabilir."
  • "şu an bir diğerini yazmam gereken ama bir türlü konsantre olamadığım iş parçacığı. işten atacaklar diye çok korkuyorum matmazel."




Facebook Yorumları
  • comment image

    database server'da saklanan sql ifadeleridir. bir programdaki fonksiyonlar gibi parametre alabilirler. ilk çalıştıkları zaman derlenirler. bir daha çalıştırıldıklarında derlenmeden çalışırlar. diğer özellikleri ise if, next, set gibi programlama deyimleri içerebilmeleridir.


    (gookan - 26 Aralık 2008 19:25)

  • comment image

    çalıştırmak istediğimiz sql cümleciklerini bir saklı yordam içine yerleştirerek, bunun bir veritabanı nesnesi haline gelmesini ve çalışıtırıldığında doğrudan, veritabanı yöneticisini üzerinde barındıran sunucu makinede işlemesini sağlarız. faydaları,istemci makinelerdeki iş yükünü azaltır ve performansı arttırır (yazıldığı zaman aynı zamanda compile edildikleri için query optimizer tarafından optimize edilmiş en hızlı şekilde çalışır),sql cümleleri, saklı yordam’ lardan çok daha yavaş sonuç döndürür, çok katlı mimariyi uygulamak isteğimiz projelerde faydalıdır, networkü (ağ trafiğini) azaltır, açık sql cümleciklerine nazaran daha güvenlidir, programlama deyimlerini içerebilirler. if, next, set vs.. programlama dillerindekine benzer özellikler sunar. gelen parametrelere göre sorgu yapılıp sonucun dönmesi sağlanabilir.


    (chn dr - 12 Şubat 2010 12:05)

  • comment image

    microsoft sql server'da view kullanarak halledilemeyen, while falan kullanarak sonuc donulmesi gereken durumlarda popularitesinden oturu akla gelen ilk cozum stored procedure olsa da kendisinden donen sonucu kolay kolay query edemediginizi farkedersiniz. yani "sikiminkurmakolu" diye bir stored procedure'u

    select * from sikiminkurmakolu 'ehore'

    falan diye dogrudan sorgulayamazsiniz. bu durumda dogru yol user defined function yaratmaktir. yazim $ekli stored procedure'a benzer ve mesela return tipi olarak direkt table belirtebilirsiniz. stored procedure'dan tasarimsal olarak oncelikli beklenen bir sonuc donmesi degil, veritabani icinde bir dizi i$lemi tamamlayip "hallettim baba" demesidir.


    (kusmuk - 1 Haziran 2010 15:17)

  • comment image

    bol bol commit & rollbackkullanılması gereken uygulamalarda "peki ya bunların tam ortasında bizim program çökerse?" şeklindeki kaygıları ortadan kaldırabilecek çözümlerden biri...


    (whitesaint - 7 Temmuz 2003 22:47)

  • comment image

    isimendirilmesine dikkat edilmesi gereken sql çözümüdür. sql server'da yaratılan sp'nin ismi "sp_" ile başlıyorsa, öncelikle sisteme ait sp'ler tarandığı için performans kaybı yaratabilir.


    (lexington - 7 Mayıs 2014 13:55)

  • comment image

    şu an bir diğerini yazmam gereken ama bir türlü konsantre olamadığım iş parçacığı. işten atacaklar diye çok korkuyorum matmazel.


    (acili patos - 28 Eylül 2015 15:06)

  • comment image

    stored procedure kullanmak güzel bir şeydir ama adam gibi kullanmak gerekir. mesela, string manipulasyonları ile sorgu cümleciği üretiyor ve bunu çalıştırıyorsanız, sp içinde yazmışsınız yazmamışsınız bir anlamı kalmaz. çalışan cümle, sp'nin daha hızlı çalışabilme özelliklerini kullanamaz.

    öte yandan; fazla raiserror kullanmamalısınızdır, performansa dikkat ediyorsanız.

    sp kullanmak, uygulama tasarımında çok kritik bir tercihtir. uygulamanın "business logic"icini nereye gömeceğinizi iyi kararlaştırmanız gerekir. eğer sql server'a gömeyim derseniz, uzunca, baş döndüren sp'ler yazarsınız. sql makinesi veri tabanlığın yanında application server gibi çalışır. yok dersiniz ki ben işi aplikasyona gömeyim, o zaman yine sp yazarsınız ama alma/vermeden sorumlu daha saf olur bunlar.

    sp_helptext için kısayol koyun bir de.


    (mucit - 16 Haziran 2005 22:30)

Yorum Kaynak Link : stored procedure