Süre                : 1 Saat 34 dakika
Çıkış Tarihi     : 24 Temmuz 2009 Cuma, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Komedi
Ülke                : Çin
Yapımcı          :  Beijing Chengtian Zhuhong TV & Film Production Co.
Yönetmen       : Qing Yang (IMDB)
Senarist          : Qing Yang (IMDB)
Oyuncular      : Zheng Xu (IMDB)(ekşi), Xiaolu Li (IMDB), Kimi Qiao (IMDB), Li Cao (IMDB), Jun Gao (IMDB), Weijian Li (IMDB), Dongfang Wang (IMDB), Xun Wang (IMDB), Qing Yang (IMDB), Qian Ye (IMDB), Jia-yi Zhang (IMDB), Yingjun Zhao (IMDB)

Ye dian (~ One Night in Supermarket) ' Filminin Konusu :
Ye dian is a movie starring Zheng Xu, Xiaolu Li, and Kimi Qiao. A supermarket employees plots revenge against his bosses who refused to pay out a winning lottery ticket.

Ödüller      :

Locarno International Film Festival:


  • "pısırık ve özgüvensiz bir kocaya sahip kadındı. pirens çarls kadar mıymıntı, sünepe ve bencil bir adam daha o kraliyet ailesine gelmemiştir herhalde."
  • "frikik veriyor diye ailelerin basina gelebilecek en berbat gelinlerden biri diye nitelendirilen kadin. kafalara gel amk."




Facebook Yorumları
  • comment image

    dodi el fayed'le birlikte neredeyse %80 suclu buldugum fransiz paparazzilerden kacarken "oldurulmus" merhum galler prensesi. surucunun sarhos oldugu kanitlanmis olsa da, arkada arabayi feci bir hizda takip eden, bir fotograf cekebilmek icin her seyi goze alan motorsikletli paparazziler olmasaydi bu kaza kesinlikle gerceklesmezdi (cunku fotografcilari atlatabilmek icin sofor baska bir yola sapip tunele giriyor; fotografcilar olmasa dodi'nin champs elysees'deki evine cok daha kisa olan normal yoldan gidecekleri soyleniyor).

    en acisi hicbir fotografcinin 1 avroluk sembolik cezadan baska bir cezaya carptirilmamis olmasi; inanilir gibi degil. fotografcilardan birinin bir roportajda "kazadan hemen sonra aracin yanina gittiginiz ve yardim cagirmak yerine fotograf cekmeye devam ettiginiz soyleniyor, dogru mu?" sorusuna muthis bir sogukkanlilikla verdigi "kaza yapan mersedes'in icinden birinin bana 'biz yardim cagirdik' dedigini cok iyi hatirliyorum. bu yuzden tekrar yardim cagirmanin anlamsiz oldugunu, ilk cagrinin 'fazlasiyla' yeterli oldugunu dusundum" cevabini unutamiyorum. bu bencillikten baska nedir? fotografar sonra bir italyan dergisinde "iste diana'nin kaza sonrasi fotolari" diye yayimlanmadi mi?

    kisacasi hem uzucu, hem de sinir edici gereksiz bir olaydi bu. boylesine bir olayda da dunyayi hayirseverlige davet eden bir kisinin olmus olmasi daha da aci veriyor insana. neymis efendim, o evliyken sunla fingirdemis de (hos, ilk aldatan prens, hepimiz biliyoruz), sonra bilmem kac kisiyle flort etmis de.. yazik..


    (bluebottle - 22 Ağustos 2008 02:01)

  • comment image

    prens william ve prens harrynin annesi olan , yetişme çağlarındayken yakın arkadaşlarına aşık olmadan evlenmeyeceğini söyleyen ingiliz prensesi.anneannesi ve kraliçe 2. elizabeth diananın charles'a uygun olduğunu düşündükten sonra düğüne karar verildiğinde leydi di'nin babası kardeşleri bile bildiği halde o zaman diana'nın, charles'ın sevgilisi olan evli camilia' dan haberi yokmuş .yani yazık o güzelim kadın aşık olarak evlenmek istese de evlendiği adamın kendisine aşık olmadığı kesin. yıllar geçip de camilia ve charles arasındaki ilişki bitmeyip de diana artık öğrenip bi de katlanamaz hale geldiğinde bile çocukları nedeniyle ayrılmaya pek yanaşmamış. tabi bir yere kadar. sonunda çocukları ile konuşup onlardan " biz seni sen olduğun için seviyoruz" cevabını alınca artık mutluluk oyunu oynamayı bırakmış. bu kadar düşünmesinin sebebini arkadaşlarına ,anne ve babasının boşanmasından dolayı duyduğu üzüntü ve geçirdiği zor günler olarak açıklamış. tamam onun ailesi veliaht prens ve prenses değildi ama onlar da kraliyet soyundan gelen kont ve kontestiler!
    her zaman bir iyilik meleği olmuş ve bu nedenle de dünyanın dört bir yanından insanı ölümüyle üzmüş.halkla kaynaşmış olması kocasını kıskandırmış ama charles bunu bi bakıma alt tabakaya kaymak olarak da nitelendirmiş. hatta bir konuşmasında prens onunla yürürken onun hayranları yüzünden durdurulmaktan usandığını dillendirmiş. ayrıldıktan sonra bile evliyken giydiklerini açık arttırmada satıp parayı dünyanın çeşitli ülkelerinde can yakan mayınların temizlenmesine bağışlamış ve bizzat kendisi temizleme çalışmalarını izlemiş.
    daha 36 yaşında bu kadar güzel, zarif ve iyiliksever bir kadının ölümüne elbette üzülüyo insan ve ona ilgi göstermeyip depresyona girmesine neden olan onunla evlenerek ona büyük birr kötülük yapan charles'ın yıllar sonra camilia ile evlenip de bir kaç yıl sonra aralarında sorunlar çıkmaya başladığını öğrendiğnde insanın bir "oh olsun " diyesi geliyor. hatta dedim bile.


    (executed - 8 Eylül 2009 04:45)

  • comment image

    dünyanın en sansasyonel töre cinayetine kurban gitmiş prensesi. mide bulandırıcı ingiliz kraliyet gelenekleri bu güzeller güzeli ablamızın canını almıştır. ingiltere'de hala inanılmaz bir sevgi mevcut kendisine unutulmuyor.


    (zamparanin olumu - 27 Mayıs 2013 22:08)

  • comment image

    pısırık ve özgüvensiz bir kocaya sahip kadındı. pirens çarls kadar mıymıntı, sünepe ve bencil bir adam daha o kraliyet ailesine gelmemiştir herhalde.


    (workingdays - 9 Eylül 2014 09:14)

  • comment image

    20 yıl önce bugün genç yaştaki ölümüyle dünyayı şok eden galler prensesi, güzel, zarif, yengeç burcu kadını, duygusal insan. pakistanlı bir doktor olan hasnat khan'la yaşadığı gizli aşk hikayesi biraz dandik diyebileceğimiz diana adlı filme konu olmuştur.

    "zamanı geldiğinde" akraba evlilikleri yüzünden perte çıkan saraylı genlerinin ve geleneklerinin bir sonucu olarak akrabası prens charles ile evlendirilmiş.

    evlilik kararının verildiği günlerde yapılmış bir röportajlarını izledim. tam kameralar çekim yapmayı durdurdu zannederken yüzlerindeki sahte gülümseme bir anda soluyor ve yakınlarda bir yerde foseptik patlamışcasına ikisi de suratını ekşitiyor. "vallahi yazık olmuş." demekten kendimi alamadım. birbirlerini hiç sevmedikleri çok net be kardeşim.

    bir tarafta aldatan bir öte tarafta cücük kadar boyu türlü türlü huyuyla kaynanakraliçe ikinci elizabeth. kimseden korkmadan röportajlar vermiş. konumunu düşünürsek oldukça pervasızca denilebilecek şeyler yapmış. bana öyle geliyor ki paranın ve ünvanların değil sadece özgürlüğün ve aşkın peşinden koşan bir kadınmış.

    "yav kardeşim ne hasnat khan'ı yılda 40 bin sterlin bile kazanamaz o. diana'ya nasıl baksın? dağ gibi milyarder oğlumu yaktınız." diye halen ağlayan muhammed el fayet'in dünya anlayışına sahip değil mesela. sadece parayla satın alınamayacak biri. tüm o protokol kuralları ve temsil ettiği bir sürü saygın kavram içinde sadece hayatını yaşamaya çalışıyordu. bu uğurda da öldü. allah rahmet eylesin.

    edit: "kraliyet ailesi içinde neden prensler gösterişsizken kadınlar bu kadar ön planda? osmanlı gibi kadın boyunduruğuna mı girmişler?" diye bir mesaj aldım. :))) kadın boyunduruğu demeyelim aslında. bunun diana özelinde çok yardımsever oluşu ve insani etkinliklerde çok fazla rol alması, tatlı ve güleryüzlü olup dünyada sevmeyeninin olmayışıyla ilgisi var (cenaze töreni hala dünya televizyon tarihinin en çok izlenen etkinliği) ama on yıllardır bir kraliçe tarafından yönetildiklerini ve prens charles'ın harbiden silik bir şahsiyet olduğunu da unutmayalım. ingilizler elizabeth ölünce yerine direkt torunu william taç giysin istiyor o derece vasıfsız. başlarında şu an kral sıfatında birinin olmayışının nedeni ise kraliçenin eşinin kral sayılmaması.

    monarşik ailenin başında bir kral varsa annesi büyük kraliçe eşi ise kraliçe olarak anılır. bu kralın oğlu yoksa kendinden sonra en büyük kızı başa geçer. bu kız kraliçe olur. kocası ise en fazla "bilmem ne prensi" olarak adlandırılabilir ve kral sıfatı taşıyamaz. bu kraliçeye bir hakaret sayılır. elizabeth'in taç giyme töreninde kocasına diz çöktürüp bağlılık yemini ettirmişlerdir hatta bırak kral olmayı ajgajgsj.

    bu ailenin olayı temelde cinsiyet değil kan bağı. hz. davut'un soyundan geldiklerine dair bir inançları var. kraliçe victoria döneminden beri akraba evliliği yapıyorlar. sana uygun görülen birine aşık oldun oldun yoksa boku yersin. halktan biriyle evlenme şansları kate middleton'a kadar yoktu. kadim anlayışlarını "kraliçe/kral izin verirse veliaht halktan biriyle evlenebilir." şeklinde değiştirdiler. tahta çıkacak kişinin tayini de erkek çocuk üzerinden değil önce doğmuş olmaya göre belirleniyor artık. bir prenses erkek kardeşinden önce doğmuşsa tahta çıkabilecek.

    monarşik saçmalıklardan şimdilik bu kadar.


    (neyasarneyasamaz - 31 Ağustos 2017 15:43)

  • comment image

    frikik veriyor diye ailelerin basina gelebilecek en berbat gelinlerden biri diye nitelendirilen kadin. kafalara gel amk.


    (musallali - 31 Ağustos 2017 15:53)

  • comment image

    prens charles maymun suratlısının hayatını mahvettiği dünyalar güzeli prenses. sen git bebek kadını, camilla at suratlısı için depresyondan depresyona sok. izledikçe sinirleniyorum charles efendiye. madem sevmiyordun niye evlendin hıyar? diana'yı harcadılar matmazel.


    (the girl who sold the world - 1 Eylül 2017 00:25)

  • comment image

    ölümünün 20. yılı sebebiyle 31 ağustos akşamı ntv'de yayınlanan "prenses diana'nın gizli dünyası" belgeseli'ni kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için paylaşıyorum.
    belgesel hakkında ntv'den alıntı:
    hikayesi her zaman başkalarının aracılığıyla anlatılmıştır. şimdi!.. benzersiz bir arşiv ile kendi sözleriyle diana… belgesel, diana’nın bugüne kadar gün yüzüne hiç çıkmamış dürüst ve uzlaşmacı tavrına dair diyalog ve röportajları izleyicilerle buluştu. 1992 yılında diana’nın charles ile olan evliliği öyle büyük bir sıkıntı içindeydi ki daha sonradan “galler savaşları” olarak adlandırılacak dönemin ilk kıvılcımını çakmasına yetti. bu savaş diana’nın bbc’nin panorama programına çıkmasıyla zirve noktasına ulaştı ve charles ile boşanmalarıyla sonuçlandı. diana, bu iki olay arasında geçen iki yılı; kendini nasıl anlatacağı, nasıl konuşma yapacağı üzerine gizlice hitabet dersleri alarak geçirdi. hitabet eğitmeni peter settelen’dan aldığı dersler diana’nın tanımıyla onu “şişko, tıknaz tiki”den, ölümünün de gerçekleştiği 1997 yılında dünyanın en ünlü kadınına dönüştürmüştü. bu dersler amatör bir kamerayla kaydedilmişti. bunlar, diana’nın bilinen en el değmemiş görüntüleriydi. kayıtlarda belki de diana’nın en doğal, muzip, espritüel ve oldukça etkileyici hâllerine tanık oluyoruz.
    belgesel, diana’nın britanya masalına girişinden işlerin nasıl umulmadık bir noktaya gidişini anlatıyor. tüm bunların yanı sıra diana’nın asıl hayat hikayesi; hırs ve korkuları da mercek altına tutuluyor. güçlü, zaman zaman hataları da olan, ama geniş kitlelerce saygı duyulan genç bir kadının hayat hikayesi… çocuklarını korumak için kendi gücüne güvenen bir anne. diana’nın hayatının bu yönü, tüm güçlü ve zayıf yönleriyle; hepimizin yakından tanıdığı kamuya dönük kişiliği ile bir araya geliyor.
    diana’yı yakından tanıyanların röportajlarına ek olarak, yaklaşık 10 yıl boyunca diana’nın dans eğitmenliğini yapan anne allan, diana’yı charles ile evlenmeden önce tanıyan ve evliliği boyunca da yanında olan doktor james culthurst, yıllarca diana’nın korumalığını yapmış ken wharfe ve yaklaşık 10 yıl diana’nın resmi işlerini yürütmüş, “galler savaşı”nın tanıklarından patrick jephson’a ait röportajlar bulunuyor.
    dünyada derin yankı uyandıran ingiltere yayının ardından...
    edit piaf: kendisinin ingiliz gizli servisi tarafından öldürülmesine sebep olarak özel hayatına dikkat etmemesi, müslüman erkek arkadaşı ve ondan sahip olmayı planladığı çocuğu gibi gerekçeler gösterilse de; birtakım gizli röportajlarında ve yakın çevresi ile dertleşirken diana'nın da dile getirdiği bir başka olasılık vardır: halk boşanmalarına rağmen prenses figürü olarak diana'yı benimsemiştir ve charles'ın bu figürden kurtulup önce camilla'yı eşi ardından da prensesi yapabilmesi için kraliyetin diana'dan kurtulması gerekmektedir.
    yalnız hesaplayamadıkları bir şey vardır. halk ölse de prensesi'ni hiçbir zaman unutmayacaktır.


    (ambiguous - 1 Eylül 2017 01:09)

  • comment image

    vefat ettiğinde çocuk idim. birinci sınıfa giden, çoraplarını dizlerine kadar çeken bir velettim daha.

    sürekli ölüm haberlerini izlemek o zaman karanlıktan bile korkan bendenizin psikolojisini bayağı etkilemiş olacak ki, kendisinin hayaletinin gece uyurken odama gelmesinden korkuyordum. ne alakaysa işte. fakat o kadar korkuyordum ki, babama "babacım, prenses diana'nın hayaleti gelir diye korkuyorum, bu gece sizinle yatsam olur mu?" demiştim. o da bana "oğlum, gelirse benim odama yollarsın" demişti. o zaman gülmemiştim ama şimdilerde ne zaman aklıma gelse gülüyorum.

    insan beyni ömür boyu saklayacağı hatıraları nasıl seçiyorsa artık, hafızama kazınmış anılarımdan biridir babama dair.


    (matu - 1 Eylül 2017 02:43)

  • comment image

    prenses diana prens charles ile sadece 12 kez görüştükten sonra evlenmiştir, daha önce hiç erkek arkadaşı dahi olmamıştır ve ailesinde sevgi eksikliği gördüğü için tek istediği ''sevgi dolu bir aile''dir. büyük umutlarla nişanlanan diana; henüz düğünü bile olmamışken prens charles'ın pek de gizli olmayan ilişkisini öğrenir. prens charles'ın uzun yıllar aşk yaşadığı camilla kendisinden 16 ay büyük, 1972 yılına göre kraliyet ailesine uygun olmayacak tarzda özgür bir kadındır. charles'ın diana ile evlenmesini ilk olarak o gudubet kraliçe uygun görmüş ve diana ile buluşmalar ayarlamıştır. diana ise hepsinden habersiz; aşk evliliğini yapacağını sanacak kadar saftır. charles diana'ya aşık değildir ancak kraliçe her şeyi ayarlamıştır, diana kraliyet için uygun bir adaydır. düğünden birkaç hafta önce camilla ile olan ilişkiyi öğrenen diana büyük bir hayal kırıklığına uğrar ancak tüm çevresi ''artık çok geç her şey ayarlandı geri dönüş yok'' der.. diana maaelesef artık dönüşü olmayan bir yola girmiştir. charles'ın evlendikten sonra değişeceğini umut ederek düğün törenlerine doğru adım atar. diana'nın kendi cümleleri ile yazılan kitapta düğününe dair en canlı anısı ise yaklaşık olarak şöyledir; ''onu (camilla) gördüm, oğlu da kucağında oturuyordu ve o da buradaydı. bu aklımda kalan en canlı görüntü''.

    düğününe kocasının sevgilisi de gelmiştir. kilisede düğün yeminleri edildikten sonra charles prenses diana'yı öpmeyi unutur, daha sonra artık kim hatırlattıysa saray balkonunda halkı selamlarken öper. balayına çıktıklarında beyaz atlı prensinin şefkatli kollarını beklerken; yamuk suratlı charles geyik avından resim çizme aktivitelerine koşmakta ve diana ile hiç vakit geçirmemektedir. diana charles'ın ''cc'' olarak işlenmiş (charles-camilla) kol düğmeleri taktığını görür, her seferinde çıldırır ancak charles ''ne var ki bunda arkadaşım o benim'' diye her seferinde sallamaz. kraliyet sarayı diana için tam anlamıyla hapishane olur, kocası charles ile konuşabilmek için randevu alması gerekir, kraliçeye bir şey söylemek için randevu alması gerekir. saray hayatı onu oldukça bunaltmaya başlamıştır. prens charles sırf diş fırçasına diş macunu sıkması için bile hizmetçi tutarken; tüm bunlar diana'ya aşırı saçma gelir. bu dönemde diana bulimia nervosa hastalığına yakalanır. ona sarayda sevgi gösteren, ''güzelsin'' diyen tek bir kişi bile yoktur. normalde sarayda tüm personellere soyadları ile hitap edilirken; diana yardımcılarına ve korumalarına hep ilk ismiyle hitap eder, doğum günlerinde hediyeler alır. bu hareketi ile ''ne tatlı prenses'' tepkisi yerine mendebur çalışanların tepkisini alır. her fırsatta diana'nın bu hareketlerini kraliçeye yetiştirirler. diana artık sadece kendisine biçilen rolü oynamaya başlayacaktır, davetlerde olabildiğince gülümsemeye ve mutlu gözükmeye, asil gözükmeye çalışır, işini bitirir ve yatağına döner.

    kraliyet ailesine giren bir prenses için evlendikten sonra ilk görev; çocuk doğurmak ve bu çocuğun da erkek olmasını temenni etmektir. diana yine görevini layığı ile yerine getirir ve william'ı doğurur. kendisinin tüm sıkıntılarını unutmak için kendisini anneliğe adar, oğlu ile aşırı ilgilenen sevgi dolu bir anne olur. (kraliçe elizabeth; oğlu charles ile hiç ilgilenmez ve aksine soğuk davranırmış. hatta sırf soğuk ve dayanıklı olsun diye onu çocukken çok katı bir yatılı okula göndermişler). diana saraydaki tüm kuralları yıkmaya devam etmektedir. ancak görevi bitmemiştir; birinci erkek çocuğa bir şey olursa diye bir de yedek çocuk doğurmak zorundadır. diana bunu da yapar; ikinci çocuğa hamile kalır. ancak bebeğin erkek olduğunu doğuma kadar saklar, çünkü yamuk charles bir kız bebek istemektedir ve doğunca ''bu da ne böyle bu bir erkek'' diye tepki verir..

    diana çocukları ile ilgilenirken; charles camilla ile olan ilişkisine tam gaz devam eder. hatta türkiye sahillerinde bikinili fotoğrafları da basına yansır. diana arkadaşlarına charles'ın kendisi ile sorunları ile ilgili konuşmadığını ve bir türlü iletişim kuramadıklarını söylemiştir. diana tam anlamıyla hapis hayatına gömülmüştür, boşanması mümkün değildir çünkü charles ileride kral olacaktır ve boşanamaz. diana ''tamam o zaman madem o metresiyle yaşıyor ben de kendi hayatımı yaşarım'' tadında takılmaya başlar ve askeriyeden kendisine binici hocalığı yapan bir yüzbaşı ile yakınlaşır. ancak ne hikmetse binici hocasının bir süre sonra almanya'ya tayini çıkar, kraliçe yine yapmıştır yapacağını.

    bir dönem diana çocukluk arkadaşlarından birisi ile ilişki yaşar. o dönem diana gizlice kendi sözcükleri ile sarayda olanı, biteni, neler yaşadığını anlatmak için bir gazeteciye kendi öyküsünü kitaplaştırmaya başlar. ancak kaynak kesinlikle gizlidir ve kendisinin yazdırdığı ancak ölümünden sonra anlaşacaktır. tam bu dönemlerde kitabın basılması ile prens çıplak olur ve diana'nın yaşadıklarına insanlar şok olur. peri masalı diye bir şey yoktur. ancak prensin sarsılan imajına karşılık; diana'nın sevgilisi ile olan ses kayıtları bu sefer ülke gündemine düşer. anlayacağınız işler iyice b*ka sarar. artık charles ve diana dışarıda insanların önünde kavga etmekten çekinmezler, herkes neyin ne olduğunu bilir. kraliçe bu sefer ''tamam boşanma yok ancak ayrıldığınızı söyleyeceğiz'' der. fakat diana yine sarayda kalacak, çocukları ile ilgilenecek ve belki birkaç saatliğine spor salonuna filan gidebilecekti. diana ise özgür olmak istemektedir.
    charles camilia ile ilişki yaşarken; diana pakistanlı bir kalp cerrahı ile ilişkiye başlamıştır. hatta bu doktorla 2 sene ilişki yaşamışlar ve çocuklarını bile tanıştırmıştır. ancak doktor bir anda diana ile ilişkisine son vermiştir. bunun içerisinde basının etkisi ve belki de tehdit olduğunu söyleyenler olmuştur. bu dönemlerde diana saray korumalarını bile artık istememiş, ölüm korkusu nedeniyle paranoyaklaşmış ve odasında sürekli dinleme cihazı aratmaya başlamıştır. diana artık kimseye güvenmemektedir. mısırlı zengin dodi fayed ile olan ilişkisi bu döneme tekabül ediyor. dodi ona koruma ve gereken lüksü verebilen bir erkekken; müslüman bir arap idi. tatil fotoğrafları basına yansırken kimi arkadaşları diana'nın kendisini terk eden cerraha nispet olması için ilişki yaşadığını söylemiştir. diana bu dönemde nihayet boşanalı 1 sene olmuştur, ancak belki ileride britanya kralı olacak çocukların üvey babalarının müslüman bir arap olabilme ihtimali sanıyorum ki kraliçeyi epey kızdırmış olsa gerek. bu dönemde diana aşk hayatının dışında kendisini sosyal yardımlaşma konularına da vermiştir. dünyada ilk kez basının karşısında aidsli bir çocuğa sarılan insan olmuş ve aids hastalarının tedavileri için kampanya başlatmıştır. yine o dönemlerde mayın kazaları yüzünden sıklıkla yaralanan, sakat kalan çocuklara dikkat çekmiş ve mayınların yasaklanması için kampanya başlatmıştır. ancak mayın ve silah teknolojilerinin o dönem en büyük pazarını britanya oluşturmaktaydı. diana resmen iyilik yoluyla sarayın tüm pisliklerine savaş açmaya devam etmekteydi.

    dodi fayed ile tatillerinde son bir değişiklik olmuş ve paris'te bir gece daha kalmışlardı. diana daha ilk nişanlandığı dönemden beri basının hep ilgi odağıydı, nereye gitse dürbünlerle onu izleyen bir kitle oluyordu. artık saray korumalarına güvenmediği için yanında dodi'nin korumları vardı ve şoför de dodi fayed'in 10 senelik güvenlik personeli idi. yani endişelenecek bir durum yok gibi gözüküyordu. yemek yedikleri otel dodi fayed'in babasının oteliydi. diana ve dodi'yi paparazilerden kaçıran şoför tünele girdi ve kaza yaptı denildi. ancak yıllar boyunca komplo teorileri, suikast soruları hep devam etti. bazı garipliklerden bahsediliyor:

    - tünele girdiklerinde arkalarında beyaz renkli bir araba bulunduğu ve bu beyaz renkli arabanın tünelde diana'nın bulunduğu araca çarptığı ve hızlıca uzaklaştığı söyleniyor. ancak o bölgede tam 10 tane olan mobese kameraları kazadan 1 gece önce hepsi de çalışmayı durduruyor. söz konusu beyaz arabanın sahibi bir gazeteci çıkıyor; ingiliz ya da fransız istihbaratı değil, dodi fayed'in babası kendi soruşturması ile buluyor. söz konusu paparazzi kaza gecesi paris'te olmadığını beyan ediyor ancak işin garibi yıllar sonra kafasında kurşun deliği, arabası kitli ve araba komple yanmış bulunuyor. arabadan da silah çıkmıyor. bir insan önce kafasına sıkıp sonra arabasını tamamen nasıl yanmış hale getirebilir bilinmez ancak dosyaya intihar olarak geçiriliyor.

    - dodi fayed'in 10 yıllık şoförüne ait bir dosyanın ingiliz istihbaratında olduğunu, eski bir istihbarat çalışanı iddia ediyor yani şoför ingiliz ajanı olabilir deniliyor çünkü fayed'in babasının oteline ortadoğudan çok fazla zengin ve devlet adamı geliyor, fransız adli inceleme ekibi şoförün kan analizinde çok fazla alkol olduğunu söylüyor. ancak söz konusu kan analizinde %20 karbonmonoksit olduğu da görülüyor ki şüpheli kısım bu gösteriliyor. karbonmonoksit oranı %20 olan bir insan bırakın araba kullanmayı, yerde baygın bir şekilde yatar deniliyor. yani kan örnekleri ile fransız polisinin oynadığını iddia ediyorlar.

    - kaza ilk olduğunda tesadüfen bir acil doktoru arabasından fırlayıp diana'nın yanına gidiyor ve o an kendisinin galler prensesi diana olduğunu bile bilmiyor. o an diana yaşıyor ve görünen o ki iç kanama geçiriyor. ancak doktorun verdiği röportaja göre hastaneye acilen yetiştirilirse kurtulur durumda görülüyor. ambulans ve ekipler geliyor ancak diana arabaya sıkıştığı için çıkarılması 94 dakika sürüyor. gariplik buradan sonra da devam ediyor; kaza yerinden 1,5 km (5 dakika) uzaklıkta tam teşekküllü askeri hastane olmasına rağmen diana'yı 25 dakika uzakta bir hastaneye götürüyorlar ve artık çok geç olduğu için diana ölüyor.

    - diana öldüğünde ailesinden izin alınmadan kısmen mumyalanıyor, gerekçe olarak onu almaya geldiklerinde bozunmasın diye deniliyor. ancak mumyalama kan analizlerini engelliyor. diana'nın o dönemde dodi fayed'den hamile olması şüphesi ile ortalık çalkalanıyor ancak yakın çevresi bunu yalanlıyor.

    - diana'nın cenazesi gönderileceği zaman kraliçe normal bir uçakla alınmasını söylüyor ancak charles karşı çıkıyor. 2 tane prensin annesinin özel uçakla alınması gerektiğini söylüyor ve bunun üzerine cenazeyi alıyorlar. halka açık bir tören planlamadıkları halde halk diana için sokakları tıka basa dolduruyor. kraliçe hiçbir açıklama yapmıyor ancak sonunda halkın baskısına dayanamıyor ve 5. gün konuşma yaparak üzüldük filan diyor.

    - dodi fayed'in babası uzun yıllar çok fazla para harcayarak bu suikastı ortaya çıkarmak için uğraşıyor ancak hiçbir şey elde edemiyor, sonunda pes ediyor.

    - diana öldükten yıllar sonra kitabın yazarı her şeyi açıklıyor, kendisi ile sarayda gizli röportajlar vererek, ses kayıtları yaptığını filan her şeyi ispatlıyor.

    - diana sonunda kraliyet ailesinden sonsuza dek ayrılarak özgür kalıyor.

    edit: bu arada 2005 yılında da charles ve camilla evlenmişler:

    http://ghk.h-cdn.co/…52653-gettyimages-52609083.jpg

    olan diana'ya oldu, öldüğünde sadece 36 yaşındaydı.


    (neferkitty - 1 Eylül 2017 14:17)

Yorum Kaynak Link : prenses diana