Süre                : 1 Saat 33 dakika
Çıkış Tarihi     : 22 Kasım 2018 Perşembe, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Drama,Romantik
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Friday Feature Productions , Red Coral Films
Yönetmen       : Nathan D. Lee (IMDB)
Senarist          : Erich Cannon (IMDB),Nathan D. Lee (IMDB)
Oyuncular      : Dashiell Wolf (IMDB), Meranda Long (IMDB), Paul Hobson (IMDB), Riley Hardy (IMDB), Tim Threlfall (IMDB), Carrie Wrigley (IMDB), Tim Bakke (IMDB), Thomas Carroll (IMDB), Scott Christopher (IMDB), Peter D'Alessio (IMDB), Dminor (IMDB), Brace Evans (IMDB), Kai Findley (IMDB), Kyler Steven Fisher (IMDB), Emir García (IMDB), Shawnda Losee (IMDB), Nik Perleros (IMDB)

Fall City ' Filminin Konusu :
Fall City is a movie starring Dashiell Wolf, Meranda Long, and Paul Hobson. Just before Christmas, recently-paroled thief, Jon Price, is forced to return to his small, rainy hometown of Fall City, Washington where he unexpectedly...


  • "siyahi aşil nedir allah aşkına? farkındalık kazandırmaya çalışıyorsunuz anlıyoruz ama keşke işi bu kadar saçmalığa sürmeseniz."
  • "imdb'deki 2.5 luk puanı ile netflix in gelmiş geçmiş en kötü dizisi."
  • "an itibari ile başladığım dizi. ilerleyen süreçte editleyeceğim. ancak achilles’in zenci olması ben de dizinin güzelliği hakkında bir önyargı oluşturdu açıkçası.edit: rezalet."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bbc ve netflix ortak yapımı yeni dizi.cape townda çekilmiş.ilk sezonu 8 bölüm olacakmış.

    troy filminden de aşina olduğumuz karakterler var(paris, helen , aşil , patroklus,agamemnon vs).

    tutar tutmaz bilemem ama siyahi bir aşil olması bana saçma geldi.bakalım nasıl yorumlar alacak.

    edit : dizinin birleşik krallık yayınını bbc, uluslararası yayınını ise netflix gerçekleştirecekmiş.


    (turkishammer - 21 Aralık 2017 14:07)

  • comment image

    siyahi aşil nedir allah aşkına? farkındalık kazandırmaya çalışıyorsunuz anlıyoruz ama keşke işi bu kadar saçmalığa sürmeseniz.


    (onlinethemeseus - 21 Aralık 2017 18:30)

  • comment image

    an itibari ile başladığım dizi. ilerleyen süreçte editleyeceğim. ancak achilles’in zenci olması ben de dizinin güzelliği hakkında bir önyargı oluşturdu açıkçası.

    edit: rezalet.


    (mrlaw - 9 Nisan 2018 11:58)

  • comment image

    sizin ben yapacaginiz produksiyonun taa.. su sjw yapimi sacmaliklardan gina geldi.

    ulan daha achilles'i gormeden dedim kesin zenci veya cekik yapmislardir diye. allahin salaklari gender equality ayagina kadin yapsaydiniz ona da sasirmazdim. zeus zenciydi, achilles zaten zenci e noel baba da zenci zaten, rezil herifler.

    koskoca yunan helen esmer mi olur ulan?


    (izmir tulumu - 13 Nisan 2018 04:08)

  • comment image

    artıları ve eksileriyle bıçak sırtı bir denge üzerinde sürüp giden, konunun meraklılarına hitap kapasitesi yüksek dizidir.

    imdb'deki puanının düşük olması şaşırtıcıdır. imdb'deki çoğu eleştiri homeros'a sadık kalınmadığı yönünde. oysa ki ilyada savaşın sonundaki birkaç haftanın hikâyesinden ibarettir. hikâyenin tamamını destanla ilgili ve birbirleriyle doğrudan bağlantısı olmayan irili ufaklı efsaneler tamamlar. destanı okumayanlar homeros'un on yıllık savaşın hikâyesini anlattığını zanneder... ayrıca efsane bu, "efsaneye sadık kalmak" ne demek ki? her neyse, bu konuda zaten jenerikte koskoca yazıyorlar "eski yunan efsanelerinden esinlenmiştir" diye. muhteşem yüzyıl'da da vardı benzer bir ifade. pek çok seyirci tadını çıkarırken, drama ve belgesel arasındaki farkı bilmeyen ya da bilmek istemeyenler ortalığı kaldırmıştı.

    benim için artıları:

    * troya'nın bir hitit şehri olduğuna dair bilgiler bu dizide karşılığını bulmuş. hitit güneş kursundan başlayarak pek çok ayrıntı şehrin bir eski yunan şehri olmadığını ilan ediyor. sarayla şehirdeki gündelik hayat ve genel manzara da benzer şekilde resmedilmiş. surlar da. belli ki arkelojiyi iyi takip eden birileri var ekipte.
    * savaşın aslen ege'nin iki yakası arasındaki ve bilhassa boğazlarla doğu ticaret yolu üzerindeki siyasi ve ekonomik hükümranlıkla ilgili olduğu da neredeyse kör gözüm parmağına anlatılıyor, hem de helen'in ağzından.
    * zenci zeus ve zenci kahramanlar gayet çarpıcı. tarihsel tutarlığı olup olmamasına aldırtmayacak derecede başarılı. sonuçta bu ekip eski destanlarla efsaneleri yeniden kurgulayıp 21. yüzyıl seyircisi için anlatmaya soyunmuş. seyirci de filoloji ya da arkeoloji öğrencisi, araştırmacısı değil.
    * tanrıların işlevleri ve rolleri homeros'takine epey yakın. okurken hep şaşırırdım zaten "bunlar ne biçim tanrı" diye. aslolanın insan iradesi olduğu alttan alta vurgulanuyor.
    * binbir ayrı efsaneden derlenen öykünün kurgulanışı güzel. ama temposu düşük.

    eksileri:
    * dramalarda tarihsel tutarlık aramasam da, tunç çağı'nda icadına neredeyse 2000 yıl olan semerin kullanılışı ve herkesin dört nala at binmesi fazlasıyla acayip. işin komiği, muharebe sahnelerinde atlardan inip savaş arabalarına biniyorlar. bari onu yapmasalarmış. kendi içinde tutarlı olurdu hiç olmazsa.
    * bir başka tutarsızlık da akhaların yunanlı olarak adlandırılması. tunç çağı'nda ortada böyle bir ad yoktu. son holywood yapımında da aynı durum söz konusuydu. popüler kültür adına katlanmak zorundayız anlaşılan. tabi bunu yapsalar, şehre niye hitit kaynaklarındakine uygun biçimde viluşa demediler, diye söylenirdim.
    * yüksek tempolu dizilere öyle alışmışız ki, tabii hikâyeyi de bilmenin de getirdiği bir dezavantajla, temposu düşük kalıyor. yine de karakterlerin derinlemesine çizilişi ve diyalogların doluluğuyla bu düşük tempoya katlanmak mümkün. biraz da masal temposunda diyebiliriz...

    edit:
    sonunu getirince neden imdb'deki puanın düşük olduğunu, homeros'a sadık kalmamaktan neyi kastettiklerini galiba anladım. batı edebiyatıyla kültürünün temel taşı sayılan ve neredeyse iki yüzyıldır temel eğitimde okutulan bir destanın kahramanlarını, bütün zaafları ve yabanilikleriyle başka bir uygarlığa saldıran savaşçılar olarak resmetmişler. bu da batılı seyirci için ecdada hakaret gibi kaldırması hiç de kolay olmayan bir şey.


    (musahip - 20 Nisan 2018 07:53)

  • comment image

    ahahahahhasiktir lan. zeus'u afro amerikan yapmanızı bile anlarım sonuçta zeus insanüstü bir varlık ten rengi de insani değerler ile şekillenmez fakat achilles baya bildiğin halis muhlis doğma büyüme yunan amk. adam yunan yunan? neyin peşindesiniz olum? tarihi gerçekliği kendi sikimsonik ajandanız için piç etmeye ne hakkınız var lan? gerçekte afro amerikan olmayan adamları afro amerikan gibi gösterince çok mu hümanist göründüğünüzü sanıyorsunuz? herkes size saygı mı duyuyor sanıyorsunuz sayın amınakoduğumun sjw leri? ben söyleyeyim aklı başında afro amerikanlar bile küfrediyor size.

    imdb'de 3.4 notu olan dizi. o kadar çok mutlu oldum ki şu sjw lerin başarısız olmasına. böyle böyle oyun ve film dünyasından silinip gidecekler. en çok da şu üç tane götü boklu sözde aktivistin lobisine kanıp da yatırımı çöp olan yapımcılara seviniyorum, siz bok varmış gibi şu salaklara prim vermeseniz köşede bağırıp bağırıp susacaklar da siz yok musunuz siz? ne kadar afro amerikan varsa izleyecek demi diziyi? sie amk malları.


    (geraltofrivia - 16 Haziran 2018 01:59)

  • comment image

    silikonlari ziplayan, botoksu agzindan kayan amerikan pornocusu tipli helen, köse başı kokoreçcisi suratli bir agamemnon, tanrica olmus ama kendini 45 yasinda sabitlemis hera - athena - afrodit üçlüsü, ve de fatality olarak bir adet siyahi achilles bulunduran, antik yunan hikayeleri katili korkunclu dizimsi. abuk sabuk butun onemli karakterlerin siyahi olmasi sinir bozucu. arkadas bu adamlarin heykelli meykelli hikayeleri bunlar ya yaziktir. misir tanrilarini çinlilerle anlatmak gibi bir sey bu yapilan.
    yazik heralde bi tek venüs'ün doğuşu tablosundan afroditin tipini benzetmisler, o da garibim zargana gibi 40 yaşında kadin.

    10 uzerinden 3, o da emege saygi.


    (hic olmadi bi 8 nesil daha beklerim - 2 Ağustos 2018 23:37)

  • comment image

    yeni bitirdiğim, hatıramda tazeyken sözlükteki yorumlarını okumaya gelince şaşkınlıktan öleyazdığım bbc yapımı. öncelikle şunu söyleyeyim, oyunculuklar- herkesin bok attığı achilles ve agamemnon hariç- oldukça kötüydü. paris'i oynayan çocukcağızı instagram fenolarının arasından seçmişler gibi bir hali vardı. helen hanımefendi allah için güzel kadındı ama onun da oyunculuğu ahım şahım değildi.

    gelelim infial yaratan zenci achilleus beyefendiye. bakın şimdi atinalılar, bu ilyada dediğiniz hikaye öyle tarihi olgulara, efendime söyleyeyim belgelere dayanan bir şey değil. homeros bu hikayeyi muhtemelen o sırada toplumda dolaşım halinde olan versiyonundan yazıya geçirdi. yani öyle "tarihi gerçeklerle çelişiyor" demenin lüzumu yok çünkü hikayede anlatılanların hangi yıllarda geçtiğine dair bir bilgimiz yok. hatta homeros kim, ondan bile emin değiliz. siz şimdi gidip bbc'ye "ama tarihi saptırıyonuz!!" deseniz bbc de size der ki, "lol hangi tarih brocum?". kurgu eserlerden yüzde yüz geçmişe ya da günümüze uygun olmasını neden bekliyorsunuz, bilemiyorum. yeniden anlatımının (retelling) tarihi gerçeklere uygun olmasını beklediğiniz eser de ilyada he asdfga, ana konusu tanrıçalar arasındaki çatışmanın ölümlü dünyayı yerle bir etmesi olan bir kurgu ürünü. son yıllarda ilyada'nın gerçeklere dayandığı ve truva'nın tarihin bir döneminde sahiden de yakılarak yok edildiği iddia edildi, eğer homeros kendisinden yüzyıllar önce olmuş bir olayla alakalı kurgu bir eser yazdıysa bile, yazdığı her şeyin "historically accurate" (tarihi gerçeklere uygun) olmadığına eminim, siz de olun.

    hem zaten okuyanlar bilir ki orijinal hikayede achilleus böyle sapsarı bir herif. çoğunluğun bilmediği şey şu ki antik yunanistan'da sarışın olmak da en az zenci olmak kadar tuhaf çünkü antik yunanlar kara kaşlı kara gözlü insanlar. yani achilleus'un, ve başta menelaus olmak üzere diğer karakterlerin, sarışınlığı hep tanrısal ve üstün özelliklerini vurgulamak için tekrarlanıyor. (zaten achilleus'un renginin "tarihe" uygun olmamasına takılıp menelaus'un sapsarı olmamasına neden takılmadığınızı anlamıyorum, belki de beyaz ırktan olduğu içindir) dolayısıyla dizide achilleus'un genel yunan görüntüsünden farklı oluşunu belki de zenci bir karakter yaratarak iletmek istediler. zaten zeus'un falan da zenci olması bu teorimle bağdaşıyor diye düşünüyorum. zeus tanrı da, achilleus sıradan insan mı? değil, annesi tanrıça onun da.

    son zamanlarda sinemada bir poc karakter bolluğu yaşandığının farkındayım ama bu neden insanları bu kadar rahatsız ediyor anlamakta zorluk çekiyorum. 24 saatin 23'ünü reddit okuyarak geçirince kendinizi beyaz amerikalı zannetmeye başlamışsınız görüyorum ki. halbuki çok sevdiğiniz beyazların gözünde en az zenciler kadar subhumansınız çünkü ortadoğulusunuz. neyse, vereyim mi bir maga şapkası? yakışır abime.

    edit: bunu ilk yazdığımda ilk sayfadaki entryleri falan okumamıştım, çok daha vahim şeyler varmış. achilleus'un biseksüel olmasına şaşıranlar var. size bir sır vereyim, brad pitt'li troy filminde patroclus'un kuzen olarak gösterilmesinin tek sebebi dönemin homofobiklerin borusunun öttüğü bir dönem olması. orijinal metinde patroclus baya baya achilleus'un sevgilisi. zaten antik yunan'da aşk daha çok erkekler arasında yaşanan bir şey, kadınların tek görevi doğurmak.


    (let them eat cake - 26 Ocak 2019 04:10)

Yorum Kaynak Link : troy fall of a city