Süre                : 1 Saat 34 dakika
Çıkış Tarihi     : 14 Temmuz 1994 Perşembe, Yapım Yılı : 1994
Türü                : Komedi
Ülke                : South Africa,ABD
Yapımcı          :  Capitol Films , Polar Entertainment , South African Breweries
Yönetmen       : Bruce Beresford (IMDB)(ekşi)
Senarist          : William Boyd (IMDB),William Boyd (IMDB)
Oyuncular      : Colin Friels (IMDB)(ekşi), Sean Connery (IMDB)(ekşi), John Lithgow (IMDB)(ekşi), Diana Rigg (IMDB), Louis Gossett Jr. (IMDB), Joanne Whalley (IMDB)(ekşi), Sarah-Jane Fenton (IMDB), Maynard Eziashi (IMDB), Jeremy Crutchley (IMDB), Jackie Mofokeng (IMDB), Daphne Greenwood (IMDB), Themba Ndaba (IMDB), David Phetoe (IMDB), Dambuza Mdledle (IMDB), Lillian Dube (IMDB), Peter Thage (IMDB), Patrick Mynhardt (IMDB), George Lee (IMDB), Aubrey Molefi (IMDB), Jerry Mofokeng (IMDB), Kedibone Dlamini (IMDB), Thapelo Mofokeng (IMDB), Sophie Mgcina (IMDB), Putso Dlamini (IMDB), Trilby Beresford (IMDB), Fiona Fraser (IMDB), Fats Dibeco (IMDB), Yule Simone (IMDB), Peter Se-Puma (IMDB), Oliver Tambo Jr. (IMDB)

A Good Man in Africa (~ Afrika koktél) ' Filminin Konusu :
A Good Man in Africa is a movie starring Colin Friels, Sean Connery, and Joanne Whalley. Politics are already strained between English imperialists and the West African government of Kinjanja, when womanizing British diplomat Morgan...


  • "stefanie zweig'in romanından uyarlanan film."
  • "insanda cekip afrikaya gitme istegi uyandiran, istanbul'da herhangi bir yerde cd'si bulunmayan super film."
  • "juliane köhler oruspuluk rolünü müthiş becermiş.film boyunca sinir oldum kadina"
  • "bu zamana kadar nasıl görmemişim dedirten çok çok güzel bir film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    afrika' ya dair en güzel filmlerden biri. klasik yahudi düşmanlığının gösterildiği filmlerden sıkılıdıysanız, bünyeye bire bir. soykırımın diğer bi yönü, bol bol afrika görüntüleri, kenya, yahudilikle almanlık arasında kalmış bir aile. iki saati aşmasına rağmen, sıkmayan bir film.


    (avoger - 17 Ağustos 2010 10:48)

  • comment image

    izlediğim en güzel film olabilir. anneme anlattığımda, benzer şekilde kendi büyüdüğü köyde de aydın bir yahudinin saklandığına dair bildiklerini anlatmıştı. adam kendi halindeymiş, köylüyle arasında hiçbir kötü şey yaşanmamış. bir süre kaldıktan sonra da gitmiş zaten. ne garip böyle şeyler.


    (fosforlu turuncu - 2 Temmuz 2012 21:51)

  • comment image

    holokost ile ilgili yapılmış iyi filmlerdendir. yani schindler's list filmi gibi olanları göze sokmayan; insan odaklı, minimal bir film.

    laik bir yahudi ailenin hitler iktidara geldikten sonra afrika’ya kaçması ve burada yaşadıklarına odaklanıyor.

    ben filmde bir kaç noktayı çok sevdim.

    -harika afrika görüntüleri ve sıkmayan bir anlatımı vardı.

    -kendini alman olarak tanımlayan; laik ve yahudi kimliğinden uzak bir ailenin filme konu olması çok anlamlı. bu insanlar yahudi değil aslında ama buna rağmen baskı görüyor, dışlanıyor.

    -ırkçılıktan muzdarip bir ailenin afrika’dakileri, tam da mağduru oldukları ırkçı saiklerle ötekileştirmesi bir hayli anlamlıydı.

    -film savaşın içinde olmasalar bile insanların nasıl etkilediğini iyi anlatmıştı. adamın karısı, afrika’ya gittikten sonra sürekli bir şekilde kocasını küçümsüyordu. onu yetersiz görüyordu. bu belki bir erkek işi olan savaşta bir koca/erkeğe karşı cinsi bir isyan ve/veya onun çaresizliğine karşı onu aşağılamaydı. kadının almanya’da kalan ailesi için hiçbir şey yapamayışı kadının adamdan uzaklaşmasına neden oluyordu. sanki içine düştükleri bu durum adamın suçuymuş gibi.

    -cinsel hayatları bitmişti. özellikle karısıyla bir türlü sevş(e)meyen adamın savaşın bittiğini karısına haber verdiğinin gecesi arzulu sevişmesi çok iyi bir metafor/sekanstı. o sıkışmışlık hali, çaresizlik onları bitirmişti sanki.

    -sadece hitler almanyası değil afrika’daki yahudilere yardım eden ingilizlerin bile yahudi düşmanı olması süper bir tespitti. zira almanya benzerler arasında kısmen aşırı olandı. yani tüm avrupa müthiş bir ırkçılık batağına saplanmış; en az hitler almanyası kadar yahudi düşmanıydı. hitler bu düşmanlığı başka olgularla birleştirerek bu düşmanlığı fiiliyata dökmüştü.

    -gelelim hikayeyi anlatan küçük kıza. ırkçılığın sonradan öğrenildiğine, kurulduğuna güzel bir örnek olmuştu. yerli halkla eşitlikli ilişkisi; onlardan biriymiş gibi davranması güzeldi.

    hasılı film izlenmeli.


    (parrhesiaturkiye - 13 Kasım 2012 18:50)

  • comment image

    boylesine enfes bir filmin bu zamana kadar* ulkemiz sinemalarinda gosterime girmemesi oldukca aci ve de ayni zamanda du$undurucu bir durumdur*.. ikinci dunya sava$i doneminde gecen bir cok filmden bir kac gomlek ustun olmasina ragmen yeterli ilgiyi nedense gorememi$tir.. gecen sene en iyi yabanci film oscarini da kazanan bu film, insanoglunun yeni bir ortam ile kar$ila$tiginda ilk ba$ta ne kadar da onyargili oldugunu, fakat o ortama ali$tiktan sonra da sanki zamaninda o inatciliklari yapan kendi degilmi$ gibi 180 derece donerek bulundugu ortamdan ayrilamamasini anlatan ho$ bir film..

    sirf yahudi olduklari icin kendi ulkelerinde oldurulen, yerinden yurdundan olan bir kadinin (ki bu ya$adiklari nedeniyle irkciligin ne kadar kotu bir $ey oldugunu cok iyi anlamasi gerekir), afrika'ya kacmasi ve ordaki yerli halki ve bunlarin ya$antilarini gorunce ilk ba$larda onlara tepeden bakarak, igrenerek, onlari kucuk gorerek snobluk taslamasi da cok ho$ bir dersti sanirim biz insanlar icin..

    bu filmde karoline eckhertz diye bir hatun var ki, umarim adi "tek filmlik yildizlar" listesinde gecmez hic bir zaman..

    bir tarafta dogup buyudugunuz, egitim gordugunuz, hatta evlenip cocuk sahibi oldugunuz ana vataniniz, diger tarafta da 10-12 senenizi gecirdiginiz, buyuk dostluklar edindiginiz ve son derece mutlu, yerle$mi$ bir hayatinizin oldugunu ulke, hangisini tercih edersiniz? filmin cevabi, ustaca yazilmi$ bir senaryo ve oyuncu kadrosunun ba$arili performansi ile beni oldukca tatmin etti..


    (huger - 1 Ekim 2004 13:29)

Yorum Kaynak Link : nirgendwo in afrika