Süre                : 2 Saat 15 dakika
Çıkış Tarihi     : 27 Ekim 2000 Cuma, Yapım Yılı : 2000
Türü                : Romantik,Drama
Taglar             : Aşk,Itibar,Yüksek toplum,para,Zenginlik
Ülke                : İngiltere,Fransa,Almanya,ABD
Yapımcı          :  Three Rivers Production , Granada Film Productions , Arts Council of England
Yönetmen       : Terence Davies (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Edith Wharton (IMDB)(ekşi),Terence Davies (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Gillian Anderson (IMDB), Dan Aykroyd (IMDB)(ekşi), Terry Kinney (IMDB)(ekşi), Anthony LaPaglia (IMDB), Laura Linney (IMDB)(ekşi), Jodhi May (IMDB)(ekşi), Elizabeth McGovern (IMDB)(ekşi), Eric Stoltz (IMDB)(ekşi), Penny Downie (IMDB), Lorelei King (IMDB), Clare Higgins (IMDB), Lesley Harcourt (IMDB), Mark Dymond (IMDB)

The House of Mirth (~ Keyif Evi) ' Filminin Konusu :
Edith Wharton'ın 1905 tarihli çok sevilen romanından uyarlanan House of Mirth / Keyif Evi, zengin koca arayışındaki bir genç kadının dramatik öyküsünde, 20. yüzyılın başında New York'taki yeni zenginlerin dünyasını yansıtıyor. New York, 1905. Zengin halası tarafından lüks içerisinde yetiştirilen çekici ve hayat dolu Lily Bart'ın kendine ait geliri yoktur ve alıştığı yaşam tarzını sürdürebilmesi için zengin bir koca bulması gerekmektedir. Uygun bir bekar bulmak amacıyla New York seçkinlerinin oyun alanlarını -şehirdeki malikaneleri, sayfiyedeki evlerini oyun alanlarını sık sık ziyaret eder. Ancak Lily'nin gönlü aslında bu duruma razı değildir ve kalbiyle beyni arasında sıkışıp kaldığında, yanlış zamanda doğru şeyi yapmaya meyillidir. Toplumsal beklentilere uymaya çalışırken, hali vakti yerinde ama zengin sayılamayacak avukat Lawrance Selden'la gerçek aşkı yakalama fırsatını kaçırır. Bir tartışmadan sonra halasının vasiyetinden de mahrum kalan Lil'nin zengin koca ihtiyacı daha da acil hale gelir. Tam bu sırada bir facia gerçekleşir ve Lilly evli bir adamla ilişki yaşadığına dair asılsız bir suçlama sonucunda toplum ve arkadaşları tarafından reddedilir..

Ödüller      :

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali:People's Choice Award-International Competition


  • "insomnia derdi çekenler için bir alternatif daha. gayet de güzel uykunuzu getiriyor."
  • "sırf gillian anderson için izlemek istediğim ama izleyemediğim film. resimlerine bakmakla yetindim, orda da büyüleyiciydi kendisi o eski elbiseler kabarık eteklerle falan...*"
  • "terence davies'in yazip yonettigi bir film"
  • "istanbul film festivalinde gösterilip seyirci ödülünü kazanmış, fena olmayan bir dönem filmi"
  • "gillian anderson'un oyunculuk dersi verdiği, kurgunun bence zayıf olduğu bir film.. ama sırf gillian anderson'un muhteşem oyunculuğunu izlerken bile zevkten dört köşe eden bir film.."




Facebook Yorumları
  • comment image

    ilknur özdemir çevirisiyle kırmızı kedi yayınevi sayesinde türkçemize kazandırılmıştır. kitabı henüz yeni aldım, okumadım ama keşke geçen yıl olaydı elimizde de, biz talihsiz akeciler okuyabilseydik kolaya kaçıp, artık kısmet öğrenciliği devam etmekte olan şanslılara. hoş ben gene tembellikten sadece filmini izlemiştim, filmi beğenmemde büyük pay sahibi gillian anderson olmadan kitabı da beğenecek miyim göreceğiz...


    (su nanesi - 3 Ocak 2011 19:30)

  • comment image

    dönem filmlerine bayılan biri olarak rahatlıkla izledim diyebilirim. eleştirilenin aksine sıkıcı veya bunaltıcı bulmadım filmi. anderson başrole oyunculuğu ve yüzüyle müthiş yakışmış. ama onun dışında beğenmediğim birçok şey oldu. kamera geçişlerini çok rahatsız edici buldum. uzun beklemeler siyaha dönen ekran filmi nedense çok amatör göstermiş. hoş tabi özellikle tercih edilmiştir bu ama ben pek beğenmedim. müzikler de o kadar etkileyici sayılmazdı. konusu ise çok iyiydi. birçok oyuncuyu beğenmesem de o sosyal baskıyı, sınıf saçmalıklarını, erkeklerin kadınlar üstündeki aptal egemenliğini çok iyi hissettiriyor. sırf bunun için bile izlenebilir.


    (swanqueen - 3 Ekim 2012 16:16)

  • comment image

    sırf gillian anderson için izlemek istediğim ama izleyemediğim film. resimlerine bakmakla yetindim, orda da büyüleyiciydi kendisi o eski elbiseler kabarık eteklerle falan...*


    (piper - 2 Eylül 2003 21:30)

  • comment image

    gillian andersonin dokturdugu filmdir. amerika'da bile pek cok ovgu alan film ve lily barth'i basariyla canlandiran gillian, oscara aday gosterilmeyince pek cok elestirmen "olur mu oyle sey" diyerek tepki gostermisti.


    (the 8th endless - 2 Eylül 2003 21:50)

  • comment image

    istanbul film festivalinde gösterilip seyirci ödülünü kazanmış, fena olmayan bir dönem filmi


    (pumpkin - 18 Mayıs 2001 19:21)

  • comment image

    zamanin ilerisinde iken, hayatin cok buyuk firsatlar sunmus oldugu, doganin kendisine bahsedebilecegi her seyin en guzeli ile yasamaya alismis bir karakterin, zamanin gerisine dusunce, hayatin katmanlarindan bir bir asagiya inmesini/indirilmesini, kendini koruma amacli yaklastigi asil bir fikrin pesinde gun gectikce nasil perisan oldugunu anlatan edith wharton kitabi. "the gilded age" denilen bir zamanin aslinda simdiki ile ne kadar "ayni" oldugunu satir satir okurken gorebilecegimiz melankolinin pesini birakmadigi bir kadinin hikayesi.

    edith wharton bu kitabin adini "the heart of the wise is in the house of mourning, the heart of the fool is in the house of mirth" deyisinden esinlenerek koymustur.

    (bkz: ignorance is bliss)


    (sheva shanim - 14 Haziran 2004 14:21)

  • comment image

    lily bart'ın bitakım münasebetlerini uzun uzadıya (çok lazımmış gibi) anlatan edith wharton'un veremediği sanatsallığı terence davies'in yakaladığı , özellikle mekan ve zaman geçişlerini long shotlarla vermesine hayran kaldığım çok uzun olamsına rağmen nerdeyse bitmesin dediğim film.


    (poundcake - 10 Ağustos 2001 14:12)

  • comment image

    örnekleri az bulunurdu ama mevcut "hikayenin gidişini sen seç!" türündeki çocuk kitapları pek eğlenceli olurdu vaktiyle. "küçük elizabeth balonları patlatsın mı yoksa onlarla silikonculuk mu oynasın?" kaderi geçerdi ellere elizabeth'in, her önemli duraktan sonra ne yapacağına karar verirdi küçük akıllar.

    the house of mirth'de işte aynen böyle olmuş olmasını dilediğim bir film. her seyredişimde bittiği gibi bitmemesini ümit ediyorum kek gibi. ama haliyle nafile. filmin içine zıplayıp lily bart'ı şöyle bir sallamak, kendine getirmek, "toplasana kızım kendini, bak bir kendine nerelere gidiyorsun" diye bağrınmak istiyorum. ama haliyle nafile.

    öfkenin kaynakları, kusursuz yorumuyla romanı peliküle aktaran, her karedeki tercihleriyle karakterleri gerçek kılan terence davies ve lily'yi ete kana bürüyen, lily olarak nefes alıp veren gillian anderson'ın kalp kaslarına işleyen performansı olmalı. böylesine başarılı olmasalar mıydı, ne?

    bulduğundan daha fazlasını hak eden bir karakter incelemesi, the house of mirth. yıllardır çıkmıyor şu zihinden.


    (amphibian - 1 Şubat 2005 04:51)

  • comment image

    1918 yılında albert capellani ve june mathis tarafından senaryolaştırılan hikâyeyi yönetmen albert capellani filme çekti. bu siyah-beyaz filmde başlıca rolleri sessiz sinemanın güzel yıldızı katherine corri harris, henry kolker ve joseph kilgour oynadılar. 1981 yılında bir kez de tv filmi olarak çekilen hikayede lily bart rolünü geraldine chaplin oynadı. terence davis hikayeyi ikinci kez beyazperdeye uyarlayandır. film ülkemizde "keyif evi" adıyla gösterilmiştir.


    (ranini - 5 Şubat 2005 15:05)

  • comment image

    gillian anderson'un oyunculuk dersi verdiği, kurgunun bence zayıf olduğu bir film.. ama sırf gillian anderson'un muhteşem oyunculuğunu izlerken bile zevkten dört köşe eden bir film..


    (goldenwand - 2 Mayıs 2006 22:33)

Yorum Kaynak Link : the house of mirth