Süre                : 1 Saat 40 dakika
Çıkış Tarihi     : 08 Kasım 1982 Pazartesi, Yapım Yılı : 1982
Türü                : Drama
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Moonlight Productions , Orion Television
Yönetmen       : Noel Nosseck (IMDB)
Senarist          : Robie Robinson (IMDB)
Oyuncular      : Susan Anspach (IMDB), Jennifer Jason Leigh (IMDB)(ekşi), Peter Barton (IMDB)(ekşi), Edward Winter (IMDB), Alex Rocco (IMDB)(ekşi), John Anderson (IMDB), Krista Errickson (IMDB)(ekşi), Harriet Hilliard (IMDB), Terry Alexander (IMDB), Ken Stovitz (IMDB), Ron Prince (IMDB), Bob Basso (IMDB), Joe Estevez (IMDB), Tom Valentino (IMDB), Evonne Kezios (IMDB), Ta-Tanisha (IMDB), Susan Quick (IMDB), Ed Hooks (IMDB), Wade Wallace (IMDB), Greg Finley (IMDB), Frank Killmond (IMDB), Michael Joseph Pierce (IMDB)

The First Time (~ Per la prima volta) ' Filminin Konusu :
The First Time is a TV movie starring Susan Anspach, Jennifer Jason Leigh, and Peter Barton. An emotionally troubled teenage girl drops out of high school and travels with her boyfriend to San Diego, while the girl's mother enlists...


  • "aynı zamanda beverly hills 90210 birinci sezon üçüncü bölümünün adı."
  • "aynı zamanda everybody loves raymond altıncı sezon yirmi dördüncü bölümünün adı."
  • "ilk seferin hayalkırıklığını güzel anlatmış film. dave: here's what i know about sex. you ready? you ready? sex is so much better..before you've had it."
  • "diyalog ağırlıklı, hoş bir gençlik romantik drama filmi. sıradan romantik komedilere göre oldukça farklı olduğunu söyleyebilirim, izlenmeyi hakediyor."
  • "ing. ilk kez, ilk sefer"




Facebook Yorumları
  • comment image

    naif, güzel, sıkmayan ve en önemlisi sade gençlik filmidir. american piefilminin 7 filmde anlattıkları olayı kısa ve daha içten anlatan çerezlik filmdir. ayrıca dylan o'brien ın oyunculuğu göz doldurmaktadır.


    (alkestis - 25 Mart 2013 02:10)

  • comment image

    u2nun zooropa albumunden cok guzel bir sarki. bircok u2 sarkisi gibi askin guzelligine adanmistir.

    i have a lover
    a lover like no other
    she got soul , soul , soul , sweet soul
    and she teach me how to sing
    shows me colours when there's none to see
    gives me hope when i can't believe
    that for the first time
    i feel love
    i have a brother
    when i'm a brother in need
    i spend my whole time running
    he spends his running after me
    when i feel myself going down
    i just call and he comes around
    but for the first time
    i feel love
    my father is a rich man
    he wears a rich man's cloak
    gave me the keys to his kingdom coming
    gave me a cup of gold
    he said i have many mansions
    and there are many rooms to see
    but i left by the back door
    and i threw away the key
    and i threw away the key
    yeah , i threw away the key
    yeah , i threw away the key
    for the first time
    for the first time
    for the first time
    i feel love


    (edved - 10 Aralık 2003 19:08)

  • comment image

    diyalog ağırlıklı, hoş bir gençlik romantik drama filmi. sıradan romantik komedilere göre oldukça farklı olduğunu söyleyebilirim, izlenmeyi hakediyor.


    (justicar - 25 Ekim 2013 15:57)

  • comment image

    diyalogları haddinden güzel olan, gerçekçiliğinden ve doğallığından kaybetmeden yer yer hayli komik bile olmayı başaran son derece başarılı bir aşk filmi. 30unda bir dedeniz olarak ben de bayılarak izledim, kesinlikle gençlik filmi ebatlarının çok üzerinde; insana kendi safsalak hallerini hatırlatıyor. bunda başrol oyuncularının payı büyük, çok iyi iş çıkarmışlar; kimyası tutmuş bir ikili ortaya çıkmış. bu arada, müziklerinin de pek ala olduğunu söylemek lazım.


    (issa - 30 Mayıs 2014 20:13)

  • comment image

    niye bu kadar kisa surdugunu anlayamadigim,filmin bittigi sahnede devam etmesini bekledigim,basroldeki kizi fazlasiyla emma roberts'a benzettigim,sirf dylan o'brien icin izledigim film.

    bana bahamas adli guzelim grubu tanitti o ayri mesele.
    sahnelerdeki sarki secimi,soundtracki muhtesem.


    (begumcenk - 18 Temmuz 2014 01:55)

  • comment image

    başrol kız ve erkeğin diyaloglarının ön planda olduğu, hatta sırf bu diyaloglar üzerine kurulu olan filmler beni hep etkilemiştir. özel bi' ilgim var resmen. "before sunrise" diyeyim de en bilinen ve en etkili örneğini vermiş olayım.

    bu film de öyle. belki 1 haftadır düşünüyorum, açıp tekrar tekrar izliyorum tüm o konuşmaları, uçları, derinleri. aranda kelimelerle asla açıklayamayacağın bir 'bağ' bulunan kişiyle olan konuşmaları. o an dünyada sanki kimse yokmuş, zaman durmuş da bir tek siz nefes alıyormuşsunuz gibi hissettiren konuşmaları. inanılmaz derecede yoğun geliyor. çünkü o konuşmalar gerçeküstü oluyor. zamanın dışında gibi. trans halinde gibi. hiç susmak, susturmak istemeyeceğin türden.

    işte sırf bu yüzden sıradan bir gençlik filmi olmaktan öteye geçiyor benim için bu film. o diyalogların doğallığı, sanki benim içimden geliyormuş gibi hissettiğim karşılıklı cümleler. eğer böyle ruh hallerine aşina biriyse bir insan, 1-2 entry öncesindeki gibi 30'unda bir dede de olsa hissettirdiği şeyler benzer oluyor farklı kişilere. işte böyle, ben ki zaten the breakfast club, st. elmo's fire, say anything, reality bites, before sunrise gibi kültlere hasta, asıl o kültlerin içindeki amatör ruha hasta olan bir insan; yeni nesil filmlerde de bunlara benzer tadı yakalayabilenleri keşfettiğimde deli seviniyorum. 80-90'ların gençlik filmlerinin diyalog ve drama anlamında sinemaya etkileri tekrar filizlenmeye başladı gibi zaten*. inanılmaz mutlu oluyorum gördükçe.

    the perks of being a wallflower, now is good, the first time, garden state, 500 days of summer, once gibileri beni heyecanlandırıyor. son birkaç örnektekiler birbirinden farklı gibi de görünseler o bayıldığım diyalog ağırlıklı, en azından belli bir ruha ait olan filmlerden hepsi. öyle işte. bence haksız sayılmam.


    (kararsiz renk - 25 Temmuz 2014 04:08)

Yorum Kaynak Link : the first time