Süre                : 2 Saat 25 dakika
Çıkış Tarihi     : 20 Nisan 2012 Cuma, Yapım Yılı : 2012
Türü                : Drama,Tarih,Savaş
Ülke                : Meksika
Yapımcı          :  Dos Corazones Films , NewLand Films
Yönetmen       : Dean Wright (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Michael Love (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Mauricio Kuri (IMDB), Adrian Alonso (IMDB)(ekşi), Rubén Blades (IMDB)(ekşi), Catalina Sandino Moreno (IMDB)(ekşi), Eduardo Verástegui (IMDB)(ekşi), Patricia Garza (IMDB)(ekşi), Alan Ramirez (IMDB)(ekşi), Estefania Alejandra (IMDB), Oscar Isaac (IMDB), Raúl Adalid (IMDB), Peter O'Toole (IMDB), Nestor Carbonell (IMDB), Erando González (IMDB), Santiago Cabrera (IMDB), Jorge Luis Moreno (IMDB), Ignacio Guadalupe (IMDB), Andy Garcia (IMDB), Eva Longoria (IMDB), María Fernanda Urdapilleta (IMDB), Martha Cecilia Flores (IMDB), Carlos Álvarez (IMDB), Fernando Moya (IMDB), Fernando Mayo (IMDB), Raúl Méndez (IMDB), Tina French (IMDB), Ilse Zamarripa (IMDB), José Sefami (IMDB), Arturo Vázquez (IMDB), Karyme Lozano (IMDB), Guillermo Larrea (IMDB), Horacio Garcia Rojas (IMDB), Harold Torres (IMDB), Tizoc Arroyo (IMDB), Ricardo Lorenzana (IMDB), Jorge Urzua (IMDB), Israel Islas (IMDB), Bruce Greenwood (IMDB), Bruce McGill (IMDB), Roger Cudney (IMDB), Jake Koenig (IMDB) >>devamı>>

For Greater Glory: The True Story of Cristiada (~ Cristiada) ' Filminin Konusu :
Yeni seçilen Meksika Devlet Başkanı Katolik inancına karşı savaş açar. Başta katolik rahip ve rahibelerin öldürülmesi, sonrasında inançlı insanlara uygulanan aşırı taciz, toplu katliamlar sonrasında çıkan iç savaş ve sonrasında gelişen olaylar.


  • "çok güzel bir oyun olmasına rağmen, en kötü yanı, oynayacak adam bulmakta zorlanma kısmıdır."




Facebook Yorumları
  • comment image

    hennry kissenger'ın iki ciltlik eseri. birinci cildi iş bankası yayınlarından çıkmıştır. ikinci cildi ise henüz çevrilemedi.birinci cildinde modernleşen dünyadaki diplomatik ilişkilerden ve bu alanda başarılı kimselerden bahsedilmekte soğuk savaş dönemi ve güç küreleri anlatılmaktadır.ikinci cildinde abd'nin nasıl savaş yarattığı, bizim körfez savaşından nasıl üç koyup babayı aldığımız ayrıntıları ile anlatılmıştır. sabırla türkçesini de okumayı bekliyorum


    (103683 - 20 Haziran 2002 14:11)

  • comment image

    uluslararasi iliskiler konusunda basucu kitaplarindan bir tanesi… toplamda otuzbir chapter’dan olusan 1994 tarihli bu eserde henry kissinger genelde 20 yy. politik dunyasini cok etkileyici bir uslupla anlatir. arap milliyetciligi, vietnam savasi, reel politik ve soguk savas donemine iliskin tespitleri bugun bircok avrupa ve amerikali siyasetcinin zihin dunyasi hakkinda ipucu verir. osmanli imparatorlugu, imparatorlugun cokusunun sonuclari ve avrupa’ya etkisi ile ilgili yazdiklarina katilmamak mumkun degildir.

    kanimca en etkileyici bolumlerinden birisi uluslararasi guc dengesi teorisi(bkz: balance of power) hakkinda avrupa diplomasisinin ve amerika’nin yerine iliskin soyledikleridir:

    “ the nations of europe did not choose the balance of power as the means for regulating their relations out of innate quarrelsomeness or an old world love of intrigue. if the emphasis on democracy and international law was the product of america’s unique sense of security, european diplomacy had been forged in the school of hard knocks.”

    e peki bu adam bu kadar yazmis cizmis, turkiye’den bahsetmemis mi? evet bahsetmis. satranc tahtasinda en onde nasil kolayca harcandigimizi, havuc sopa yontemiyle nasil bir yerden baska bir yere cekildigimizi satir aralarinda bulmak mumkun. bendeki ingilizce basimi biraz hayvani boyutlarda oldugu icin cok kullanisli. ustune laptop falan koyabiliyorsun, hatta uzerine dergi sayfasi sermek suretiyle kahvalti bile yaptigimi hatirliyorum.


    (kararsiz atom - 19 Aralık 2008 20:43)

  • comment image

    oyun olanı için aklımda 14 kişilik bir grupla larp tadında oynamak fikri var: şöyle ki, her ülkeye iki kişi bakacak. biri lider (hareketler hakkında son kararı veren kişi) diğeri de diplomat. diğer liderlerle sadece diplomat konuşabilecek (yani ülkeler arasındaki konuşmalar sadece diplomat-diplomata ve diplomat-lidere şeklinde gerçekleşebilecek) diplomatlar liderler tarafından kovulabilecek ve oyundaki başka bir diplomat yine lider tarafından onun yerine alınabilecek. (böylece diplomatlar için işleri biraz daha kızıştıracağız, diplomatlar kazanan takımda yer almak için birbirinin ayağını da kaydırmaya çalışabilecek). içimden bir ses bu formatta bir oyunun çok zevkli olacağını ama muhtemelen karakolda biteceğini söylüyor.


    (khuzdul of krsanthi - 25 Aralık 2010 23:01)

  • comment image

    basta avalon hill firmasi tarafindan yapilan, yedi kisiyle oynanan, risk ve satranc karisimi muthis bir board oyunu.

    oyun 1900'un haritasinda oynaniyor. 7 tane 'great power' var: italya, turkiye, rusya, ingiltere, fransa, almanya ve avusturya-macaristan, her oyuncu bunlardan birini secip oynamaya basliyor. oyunda sans faktoru sifir denecek kadar az. bilgisayara karsi oynadiginiz bir versyon cikmisti bir ara, o bayagi sacmaydi.

    http://www.diplomacy.ca/ iyi bir baslangic noktasi olabilir.


    (skatanic - 13 Mayıs 2001 18:24)

  • comment image

    7 kişiyi topladığınız ve bilmeyen herkese oyunu öğrettiğiniz zaman çok eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz harika bir kutu strateji oyunu. malesef türkiye'de çok az oranlarda oynanmaktadır. bu durumu oyunun hiç bir oyun firmasınca üretilmemesine bağlayabiliriz. oyunu iyi oynayabilmek ve kazanabilmek çok geniş bir stratejik bakış açısı gerektirir. oyun içindeki 7 devletin her birinin birbirine göre farklı avantajları ve dezavantajları vardır. bu durumları şöyle sıralayabiliriz:

    rusya: rusya tek 4 merkezle başlayan devlet olması açısından üstünlüğünü bir anda 4 devletle birden karşı karşıya kalma tehlikesiyle kaybedebilir. bu yüzden hem kuzeyden ingiltereyle hem de güneyden avusturya macaristanla kuracağı ortaklıklar kendi yararına olacaktır. aynı zamanda fransa ve italyayla yapacağı uzun vadeli anlaşmalar rusyaya oyun bile kazandırabilir*. fakat herşeyden once 4 tane komşusundan en az iki tanesiyle iyi geçinmesi lazımdır ki bunlar kendisine arkadan sarkıp cok ciddi bir tehlik oluşturabilicek bir ingiltere ve rusyanın kendisiyle müttefikliğinin yardımıyla türkiyeyi alıp arkasını sağlam alabileceği bir avusturya macaristan olması çok iyi olur. rusya için kilit noktalardan biri ingiltereye bırakılmaması gereken norveç, ve cok daha onemlisi, cok hayati bir bölge olan türkiyeye bırakılmaması gereken karadenizdir. rusya 4 potansiyel düşmanına rağmen biraz avantajlı bir konuma sahiptir.

    türkiye : oyun içinde en çok sevdiğimiz ve kazanmasını en çok istediğimiz ülkemiz de güneyini ve doğusunu sağlama almış bi şekilde oyuna başlar ki bu avantajın türkiyeye oyun sonunda en azından survival elde ettirmesi büyük ihtimaldir. başlangıçta sadece iki komşusu olan türkiye bu ülkelerden biriyle ** sağlam bi müttefiklik kurdugu vakit oyunun büyük bir bölümünde varlığını hissettirecektir. fakat aslında iki ülkeyle de tam olarak müttefiklik yapılmamalıdır. önce ingiltereyle kurulacak bir rusya karşıtı ittifakı ve avusturya macaristana gönderilen dostluk mesajları, ardından rusya halledilip kuzey taraf güvence altına alındığında italyayla beraber bir avusturya macaristan seferi türkiye için kazanılan bir oyun manasına gelebilir. yine en kilit noktalar türkiye için rusyaya verilmemesi gereken karadeniz ve ege denizi olabilir.

    avusturya macaristan : başlangıcı gercekten en zor olan ülkelerden biri. fakat oyun başındaki diğer oyuncuların acıyan bakışları avusturya macaristan için bir avantaj olabilir. en başta italyaya bulaşılmaktan kaçınılmalıdır çünkü oyun başındaki bu iki devletin savaşları hiçbir zaman ikisine de yarar sağlamamış devamlı al ver şeklinde devam etmiştir. kuzeydeki almanyanın da kendi çaresine bakmak zorunda olduğunu farzedersek aradan çıkarmak gereken iki devlet vardır: rusya, türkiye. bu noktada bu ülke oyuncusuna ağır bir diplomasi görevi düşer ki avusturya macaristan bu ikiliden biriyle anlaşma yapıp diğerini ekarte etmesi lazımdır. yakından incelersek iki ülkenin de ele geçirilmesi bu ülkeye yakın faydalar sağlamaktadır. avusturya macaristan için en kilit noktalar tirol ve galiçyadır. düşmanın hiçbir zaman nerden geleceği belli olmaz.

    italya: italya oyunun en izole edilmiş köşeye atılmış ülkesi gibi görünür. kendisi doğru düzgün savaş açıp toprak kazanamaz gibidir fakat aynı şekilde italyayı fethetmek de en zor şeylerden biridir. çok ciddi deniz gücü gerektirir. yani en azından italya oyunun en son vakitlerine kadar yaşamayı garantiler. italyayla oynayanlar için ise taktik çok basittir: "tunusu al ve bekle". bu bekleme süresi 3 4 yıl sürebilir. ancak iki komşusundan biri ** çökmeye başladığı an hemen bir akbaba sürüsü gibi konup kalan parçaları kendine katmalıdır. italyanın oyuna bu şekilde biraz geç girmesi bir dezavantaj oluşturur kendine fakat survival alma ihtimali yüksektir.

    almanya: diğer bir avusturya macaristan vakası geçerlidir almanya için. yine 4 bir yan düşmanlarla çevrilidir. fakat bunlardan ancak ikisinin almanyayla uğraşabilicek gücü bulabilir kendinde: fransa ve ingiltere. aslına bakarsak almanyagerçek dünya savaşlarında olduğu gibi oyunun başında oldukça hızlı hareket ederek çoğu merkezi kapatıp bu iki devletin de saldırılarına karşı koyabilir. fakat hollanda, belçikave danimarkayı hızla elegeçirebilmesi için öncelikle güzel bi diplomasi oyunu oynaması gerekebilir. herşeye rağmen sırtını denizlere dayamış bir ingiltere almanya için fransadan daha ciddi bir tehlikedir. bu yüzden rusyayla yapacağı bir ingiltere karşı ittifakı almanya için hayati önem taşıyabilir. tabi önce ingiltereyle fransaya dalınıp bitirilip sonra bi önce bahsettiğim ittifakla ingilterenin halledilmesi almanyaya bir oyun getirebilir. önemli bir nokta fransayla dost olunsa da olunmasa da mutlaka italya fransa üzerine kışkırtılmalıdır. ayrıca silezya ve prusyaya dikkat! rus ordularının alman topraklarında gözü olabilir.

    fransa : fransa aslında rahat görünen ama işi bir o kadar zor olan bir ülkedir. doğusundaki almanyayı başlangıçta güçlendirmemesi gerekirken kuzeyindeki ingiltereye cok dikkat etmelidir. aslında ingiltere fransa için ciddi bir tehdit oluşturur. çünkü sağlam bir deniz gücüne sahiptir. fransa için en iyi taktik italyayla piemonta adım atanan bozacağı bir saldırmazlık anlaşması yapmak ve almanyayı bir şekilde ingiltereye saldırması için ikna etmektir. bu durumda almanya bir tanecik gemisi ve tek gemi çıkarabileceği merkezi* olduğu için ingiltereden fazla bir pay alamayacaktır. tabi böyle bir saldırı için rusya da ikna edilip norveçin önerilmesi yararlı olur. tabiki daha sonra ki donemde almanya da bu ikili tarafından kolayca paylaşılabilir. fransa için onemli olan noktalar ingiltereyle deniz sınırları olan mid ve eng kanalıdır. bu noktalar ozellike ingiltereye kaptırılmaması gerekir. ayrıca edinburghde ingiliz gemisi bulunmaması durumunda sürpriz bir mid-irish hamlesi edinburghu fransız kontrolune getirecektir.

    ingiltere : ve ingiltere tahmin edilebileceği gibi ele geçirilmesi oldukça zor bir yerdir. yayılmak ise başarılı bir diplomasiyle mümkündür. bunun için rusyanın zaafı bulunan kuzey bölgesi oldukça güzel bir seçenektir. almanyaya verilecek basit bir isveç önerisiyle rusyanın az birlikle tutmayı planladığı kuzey bölgesi çökertileblilr, burdan 3 e yakın merkez elegeçirilebilir. bunun için türkiye veya avusturya macaristanı kışkırtmak güzel bir secenek olabilir. ayrıca caktırmadan gemi üstünlüğüyle fransanın arkasına sarkılabilir burdan da sırtımızı sağlama alabiliriz. ayrıca ilk etapta almanya çıkarması başarısız sonuçlanabilir. o yuzden yayılma için en uygun bölgeler deniz kıyıları olan fransa veya rusya olarak seçilmelidir. ingiltere de oyundaki avantajlı ülkelerdendir. öte yandan middeki fransız gemilerine de dikkat etmek gerekir. çünkü savunmasız bir edinburghe sadece 2 hamle uzaklıktadırlar.


    (james sunderland - 29 Mayıs 2004 03:39)

  • comment image

    uluslarası ilişkiler ve bilhassa 19. ve 20. yüzyıl tarihiyle ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken henry kissinger kitabı. kissinger ....ın teki olabilir, ancak sivri zekası ve olaya hakimiyeti inkar edilemez.


    (psodoefedrin - 27 Şubat 2005 17:25)

Yorum Kaynak Link : diplomacy