Çıkış Tarihi     : 14 Kasım 2014 Cuma, Yapım Yılı : 2014
Türü                : Biyografi,Drama,Heyecanlı,Savaş
Taglar             : ikinci dünya savaşı,Kriptografi,Muazzam şifre,matematikçi,bilgisayar
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Black Bear Pictures , FilmNation Entertainment , Bristol Automotive
Yönetmen       : Morten Tyldum (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Andrew Hodges (IMDB)(ekşi),Graham Moore (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Benedict Cumberbatch (IMDB)(ekşi), Keira Knightley (IMDB)(ekşi), Matthew Goode (IMDB)(ekşi), Mark Strong (IMDB), Charles Dance (IMDB)(ekşi), Allen Leech (IMDB)(ekşi), Tuppence Middleton (IMDB)(ekşi), Rory Kinnear (IMDB)(ekşi), Steven Waddington (IMDB), Tom Goodman-Hill (IMDB), Matthew Beard (IMDB), Hayley Joanne Bacon (IMDB), Hannah Flynn (IMDB), James Northcote (IMDB), Ancuta Breaban (IMDB), Victoria Wicks (IMDB), Leigh Dent (IMDB), Alex Lawther (IMDB), Luke Hope (IMDB), Will Bowden (IMDB), Lee Asquith-Coe (IMDB), Alexander Cooper (IMDB), Jack Tarlton (IMDB), Grace Calder (IMDB), Jack Bannon (IMDB), Ben Farrow (IMDB), Ingrid Benussi (IMDB), Nicola-Jayne Wells (IMDB), Stuart Matthews (IMDB), Alex Corbet Burcher (IMDB), Peter Brown (IMDB), Richard Campbell (IMDB), Ilan Goodman (IMDB), David Charkham (IMDB), Lauren Beacham (IMDB), David G. Robinson (IMDB), Lisa Colquhoun (IMDB), Laurence Kennedy (IMDB), John Redman (IMDB), Adam Nowell (IMDB) >>devamı>>

The Imitation Game (~ Enigma) ' Filminin Konusu :
II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.  Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor.

Ödüller      :

Academy Awards - Oscar:En İyi Uyarlama Senaryo


AFI 2014 / 10
  • "ne kadar zeki ve akıllı olursan ol aptallara yenilebileceğini acıyla anlatan güzel film. turing'e çok üzüldüm, göz yaşlarımı tutamadım olanları görürken. zalimsin insanoğlu!"
  • "müthiş. çok öğretici, çok etkileyici. cumberbatch zaten yıkılıyor da, çocukluğunu oynayan çocuk da, oha dedirtiyor."
  • "kriptografinin konuşmaktan farkı ne? insanlar birbiriyle konuşurken ne demek istediklerini asla söylemezler. başka bir şey söylerler ve senden yalnızca ne demek istediklerini anlaman beklenir."
  • "makineleri ne kadar geliştirsek de insan beyni gelişmediği sürece bi bok olmadığını gösteren, benedict cumberbatch'in muhteşem performans sergilediği, başarılı bir film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kurgudaki bir iki minik hataya rağmen gayet güzel film. bu akşam izledim. iyi ki hitler bize de bulaşmamış dedim kendi kendime. biz anlamayız öyle enigma menigma yarra yering olurduk amk. ismet paşa hakkaten büyük adam. buğdayları yaktırmasaydı görürdük ebemizin enigmasını.

    keira knightley natalie portman'a benziyor.


    (ursa major - 20 Aralık 2014 03:49)

  • comment image

    ne kadar zeki ve akıllı olursan ol aptallara yenilebileceğini acıyla anlatan güzel film. turing'e çok üzüldüm, göz yaşlarımı tutamadım olanları görürken. zalimsin insanoğlu!


    (visnekiraz - 10 Ocak 2015 13:02)

  • comment image

    müthiş. çok öğretici, çok etkileyici. cumberbatch zaten yıkılıyor da, çocukluğunu oynayan çocuk da, oha dedirtiyor.


    (lacivert - 12 Ocak 2015 21:38)

  • comment image

    güzel film ama kesinlikle bir şeyler eksik. enigmanın çözülmesinin neleri engellediği sadece filmin sonunda bir kaç cümle ile geçiştirilmiş. belki savaşın sebep olduğu yıkımlar biraz gösterilse daha vurucu olabilirdi bu başarı.

    --- spoiler ---

    ayrıca filmin sonunda; eğer kod çözülmeseydi savaş 2 yıl uzayacak ve 14 milyon insan ölecekti derken hesap neye göre yapılmış merak ettim doğrusu.

    he üstelik bu kadar kompleks bir şeyin "heil hitler" ve benzeri salakça bir slogandan çözülmesi ırkçı insanlar hakkında görüşünüzü daha da netleştiriyor.

    ayrıca kodu çözüp milyonları kurtaran adamı, "kadınlarla değilde erkeklerle sevişiyor" diye yargılamak üstelik bunun bi saçmalık olduğunu anca 2013'te anlamak da ayrı bir zeka ürünüymüş. işte bunlar hep düz mantık.

    ---
    spoiler ---


    (willdone - 16 Ocak 2015 10:44)

  • comment image

    --- spoiler ---

    kriptografinin konuşmaktan farkı ne? insanlar birbiriyle konuşurken ne demek istediklerini asla söylemezler. başka bir şey söylerler ve senden yalnızca ne demek istediklerini anlaman beklenir.

    ---
    spoiler ---


    (anouschka - 17 Ocak 2015 12:06)

  • comment image

    güzel filmdir. ama filmde alan turing'in ölümünün nasıl gerçekleştiğinden fazla bahsedilmemiş. sanırım reklam olmasın diye. kendisi, yaptığı makinenin kendi eşcinsel duygularına karşılık veremeyeceğini anlayıp, bir elmanın içine potasyum siyanid zerk etmiş ve elmadan bir ısırık alarak intihar etmiştir.

    şu an bir dünya markası olan apple'ın logosu da bu olaydan esinlenerek yaratılmıştır.


    (kediye kafa atan hamsi - 18 Ocak 2015 23:12)

  • comment image

    -spoiler içerebilir, ona göre okuyunuz-

    bu yılın oscar'lık filmleri arasındaki 2. biyografik film. açıkçası bu yapım beni stephen hawking'in yaşamından bir kesiti anlatan filmden çok daha fazla etkiledi. elbette söylemeye çalıştığım hikayenin drama edilmesi anlamında bir saptama... erken yaşta ölümü seçmesi -eğer bir cinayet değilse elbet- özellikle o dönem ingiltere'sinde homoseksüelliğin bir ahlaksızlık ve suç kabul edilmesi ile yakından ilgili muhakkak. alan turing'i sadece enigma'nın şifresini kıran bir matematikçi olarak tanıtmak, kendisine yapılacak en büyük haksızlıklardan biri olacaktır kanımca. bugün, hepimizin kullandığı bilgisayarların mucididir de kendisi. ayrıca "yapay zeka"yı da bulan kişidir. yani kendisi 2. dünya savaşı'nın 2 yıl erken bitmesini sağlamakla ve tahminlere göre 14 milyon kişinin ölmesini engellemekle kalmayıp, bunların yanında dünyanın ve bilimin henüz sınırlarını öngöremediğimiz bir büyüklükte gelişmesini sağlamış ve dehasıyla doğrudan geleceğimizi şekillendiren en önemli insanlardan biri olarak tarihe geçmiştir. turing'in icat ettiği bilgisayarlar evlerimize kadar girerek içinde bulunduğumuz zamanı değiştirip dönüştürürlerken, diğer keşfi olan yapay zeka ise henüz yeni doğmuş bir bebek kadar küçüktür. ve önümüzdeki en az bir yüzyıl yapay zekanın sınırlarını keşfederek yaşayacağımız bir zaman dilimi olacak. yaratacağı değişimin etkisi ise en az 500 yıl sürecektir...

    filmde anlatılanlar sadece enigma'yı kıran yönüne odaklanmış. bir de işin eşcinsel yönü var elbette. film bu anlamda adaylar arasında lgbt'ye dokunan tek yapım olma niteliği taşımaktadır. özellikle filmin sonlarında alan turing'in çocukluk aşkı christopher olarak simgeleştirdiği ilk bilgisayardan ayrı kalmamak adına hapis cezası yerine hormon tedavisine boyun eğmesinin, yaşadığı en büyük yıkımlardan biri olduğunu gösteriyor bizlere. kraliyet ingiltere'sinin aşağılık ahlak anlayışına getirilen bu eleştirel yaklaşım, 2013'te kraliçe 2. elizabeth'in kendisine kraliyet affı bahşederek, itibarını iade ettiği notuyla sonlandırılıyor. elbette turing'in, ingiltere'nin bu küçük orospusunun ne affına ne de iade-i itibarına ihtiyacı olmadığını biliyoruz. genelde vatikan (jean d'arc örneği gibi) ve devletlere ait olan bu tutumlar bizlere devlet ve din kurumlarının varlığını sorgulamamız hatta şartlar olgunlaştığında yeryüzünden silinmesi gerektiğinin en önemli kanıtları olduğunu gösteriyorlar. statüko her zaman bilimin önündeki en büyük engel olmuştur, her zaman da olmaya devam edecektir.

    şu ana kadar izlediğim filmler arasında en güçlü yapım birdman'ken, bu filmi izledikten sonra the imitation game'in de benim nezdimde en iyi film oscar'ını almayı hak eden bir yapım olduğunu söyleyebilirim. kurgu ve müzikler açısından da kesinlikle başarılı bir yapım. tabii ki en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında da güçlü adaylardan biri.


    (teks kolesi - 22 Şubat 2015 22:20)

  • comment image

    en başından sonuna kadar harika bir şekilde ilerleyen film. filmin başlangıcında alan'ın hikayeyi anlatmaya başlaması ve narrator konumuna geçmesi hikayenin bir roman tadında izleyiciye aktarılmasını kolaylaştırmış. ayrıca benedict cumberbatch'in oyunculuğuna diyecek laf yok. karakter yaratmada ve inandırıcılıkta bu adamın üstünde performans gösterecek birini daha görmedi bu gözler.
    ayrıca değinmek istediğim diğer konu herkesin bu eşcinsellik olayının fazla abartıldığını alan turing'in üst kimlik olarak eşcinselliğe indirgendiğini düşünmesi. bunu söyleyen herkesin biraz durup düşünmesi gerekiyor. alan turing cinsel tercihleri yüzünden ağır bir hormon tedavisine mahkum edilmiş ve bunun yarattığı yıkım yüzünden intiharı tercih etmiş. şimdi böyle bir durumda filmde bunun hiç işlenmemesi veya izleyicinin kendiliğinden anlayacağı biçimde işlenmesi mümkün müdür? burada biyografik bir film çekiliyorsa ve bu adamın hayatını değiştiren en önemli etken cinsel tercihiyse bu nasıl arka plana itilebilir. ben kesinlikle akademiye hoş görünme ve puan toplama kaygısıyla yapılmış bir şey olduğunu düşünmüyorum. alan turing yaptığı onca hizmete ve bütün bilim adamı kimliğine rağmen cinsel tercihleri yüzünden ölümü seçmek zorunda bırakılmış bir dehadır. zaten asıl dram da bu değil mi ? bence film bunun çarpıcılığını çok güzel yansıtmış.

    --- alıntı ---
    alan turing:
    was i god? no. because god didn't win the war. we did.
    --- alıntı ---


    (perec - 23 Şubat 2015 15:09)

  • comment image

    benedict cumberbatch başrolde oynadığından dolayı uzun zamandır merak ettiğim filmdi. performansı da baya övülmüş ama karakterin sherlock'a çok yakın olmasından sanırım, beni beklediğim kadar etkilemedi. buna rağmen, filmi beğendiğimi söylemeliyim. sürükleyiciliğinde sıkıntı yoktu. biraz daha dış mekan çekimi olsa da, ingiltere sokaklarını daha fazla görsek şikayet etmezdim. savaş görüntülerinin yetersiz olduğu da söylenebilir ama alan turing'in özel yaşamına da yeterince odaklanmak istemişler. oscar kazanmış senaristin açıklaması da burada güzel gider diye düşünüyorum. sonuçta, bir iade-i itibar filmi olarak amacına fazlasıyla hizmet ettiği aşikar.

    tabi, aynı dönemde çekilmiş diğer biyografik film olan the theory of everything'le karşılaştırılması da kaçınılmaz. ikisinin de teknik konulara fazla dokunmayıp, özel hayatları yansıtışı daha fazla benzeşmelerine yol açmış. ikisi arasında tercih yapacak olsam bu filmi seçerdim.

    imdb'den birkaç trivia paylaşmadan, söyleyeceğim bir şey daha kaldı. yalnız mıyım bilmiyorum ama keira knightley'in saçları ve kaşları arasındaki uyumsuzluk çok gözüme battı. bu kadın eskiden daha güzeldi sanki?

    -ilk trivia, filmde iki kere* gördüğümüz alan turing'in koşma sahnesiyle alakalı. filmde daha fazla bahsedilmemiş ama kendisi 2:46:03 maraton derecesiyle world class bir uzun mesafe koşucusuymuş.

    -benedict cumberbatch, final sahnelerinin birinde kendini tutamayıp ağlamış. rolünü yaşamış adam.

    -film, amerika'da vizyona girdikten sonra the new york times, alan turing'in iş ilanında sorduğu bulmacayı yayınlayıp, çözenlere iki kişilik londra ve bletchley park gezisi kazanma şansı vermiş.

    -bu bence en ilginci. 14.yüzyıla kadar uzanan aile bağlarına bakarsak, benedict cumberbatch ve alan turing akrabalarmış.*

    -winston churchill ingiltere adına savaştaki en büyük tek kişilik katkıyı alan turing'in yaptığını beyan etmiş.

    -benedict cumberbatch ve keira knightley gerçek hayatta yakın arkadaşlarmış. hugh alexander'ı oynayan matthew goode da cumberbatch'le 15 yıldır arkadaşmış.

    ayrıca, benim gözlemlediğim kadarıyla oyuncuların ingiliz olmasından dolayı hepsinin hatırı sayılır dizi geçmişleri olmuş. black mirror, downtown abbey gibi dizilerde birlikte oynamışlıkları var. bir de, rome'u yeni izlediğimden hemen dikkatimi çekti. burada sovyet ajanını oynayan allen leech, rome'un ikinci sezonunda agrippa olarak karşımıza çıkmıştı. iki yapımda da güler yüzlü bir yancı, sevimli ama.


    (ne yaziyodum ben - 24 Şubat 2015 02:28)

  • comment image

    cok iyi film. hatta hikaye olarak birdman den daha iyi oldugunu dusunuyorum. bence oscar'i birdman'e kaptirmasinin nedeni konunun ingiliz alman politik agirlikli olmasi. bu yuzden oscar daha amerikanvari bir film olan birdman'e gitti bence.

    --- spoiler ---

    ı know it's not ordinary. but who ever loved ordinary?
    ---
    spoiler ---


    (gazelle e - 25 Şubat 2015 11:11)

  • comment image

    --- spoiler ---

    alan turing'in çocukluğundan bir dialog da atlanmamalı... christopher ona kriptolojiyle ilgili okuduğu kitabı gösterip, kriptolojiyi kısaca anlattığında alan şöyle der:
    konuşmaktan ne farkı var? insanlar da konuşurken birşeyler söyler ama kastettikleri başka şeylerdir ve bunu anlaman beklenir." hayatımın genelinde yaşadığım zorluktur bu...
    ---
    spoiler ---


    (joule - 1 Mart 2015 10:08)

  • comment image

    (bkz: benedict cumberbatch) dahi rolü oynamak için doğmuş. dahi olmak adama o kadar yakışıyor ki gerçek hayatta da dahi olduğunu düşünmeye başladım. bir miktar benedict bebeğimi övdükten sonra filmi övmeye geçeyim. son zamanlarda izlediğim belki en iyi film değildir ama kesinlikle beni en çok etkileyen bu oldu. sinemada gerizekalı gibi ağlayan tek insan olarak bir miktar utanç duysam da çok güzeldi be!

    --- spoiler ---

    alan turing gibi bir adamın sırf homoseksüel diye böyle harcanması, christopher hikayesi, farklı olmanın zorlukları, tanrıcılık oynamak vs. bir beni mi bu kadar üzdü kalpsizler diye diye çıktım sinemadan eve gidip bir güzel bir daha ağladım rahatladım.

    ---
    spoiler ---


    (geldeanlat - 2 Mart 2015 12:04)

  • comment image

    filmi yaklaşık 1 saat önce izlemiş ve tek kelimeyle büyülenmiş olmanın, bir kaç kelimeyle de uykusuzluktan ve can sıkıntısından ne yapacağımı bilmememin etkisiyle kısa bir araştırma yaptım. amacım, film tarihsel gerçeklerle ne kadar örtüşüyor? bunu öğrenmekti.

    sonuçlar şöyle geldi:

    --- spoiler ---
    - turing, çevresi tarafından sevilen biriydi, iyi bir espri anlayışı vardı ve çocukları çok severdi.

    - turing'in, tüm bu çalışma boyunca yanında (filmde hiç bahsedilmeyen) gordon welchman adında bir partneri vardı.

    - yaptıkları makinanın adı "christopher" değil, "victory" idi. makinaya ismi ingiliz ordusu verdi ve turing'in bu konuda hiç söz hakkı yoktu.

    - ordudaki hiç kimsenin makinanın çalışmayacağına dair bir endişesi yoktu ve kimse turing'i durdurmaya çalışmadı.

    - turing, rus ajanı cairncross ile hiç çalışmadı. hatta hiç tanışmadılar bile.

    - çapraz bulmacayla yeni eleman alınması fikri turing'e ait değildi.

    - joan, çapraz bulmacayı çözmedi. zaten turing'in takımına dahil olmadan önce o üste çalışıyordu. turing'le de cambridge'deki öğrencilik yıllarından beri tanışıyorlardı.

    - turing'in takımı hangi kodların kullanılacağına, hangilerinin almanlar çakmasın diye kullanılmayacağına karar vermiyorlardı. o işi mi6 ve menzies yapıyordu.

    - ne turing'i gözaltına alan polis ne de ingiliz ordusu hiçbir zaman turing'in casus olabileceğini düşünmediler.

    - turing intihar etmedi. ingiliz mahkemesi ona 6 aylık bir hormon tedavisi cezası verdi. öldüğünde ilaç tedavisi biteli 1,5 yıl olmuştu. tüm semptomları gitmiş, neşesi de çoktan yerine gelmişti. günlüğüne de libidosunun yeniden eskisi gibi çalıştığını yazmıştı. laboratuvarını pek temiz tutmadığı ve sık sık deneylerinde siyanür kullandığı bilinirdi. ölümü için en olası sebep, lab'da zamanla biriken siyanür gazından zehirlenmiş olması olarak düşünülüyor.
    ---
    spoiler ---

    dahası da var ama ben burada bırakayım. bir de bu film "en iyi uyarlama senaryo" oscarı almıştı di mi?

    tanım: neredeyse tamamen kurgusal ama izlemesi müthiş keyifli ve benedict cumberbatch'in oyunculuğuna bir kez daha hayran bıraktıran bir film.


    (drycounty - 6 Mart 2015 06:39)

  • comment image

    keşke bundan 60 yıl önce insanlık mucidini cinsel tercihinden dolayı ölümle yüz yüze getirmeseydi, keşke insanlık bugün masa başı sohbetlerde adolf hitleri değil de alan turingi konuşuyor olsaydı, keşke 60 yıl sonra da insanlık aynı kalacak olmasaydı.
    diye düşündüren film.


    (rome - 20 Mart 2015 05:13)

  • comment image

    --- spoiler ---

    - insanlar neden şiddeti sever biliyor musunuz? iyi hissettirdiği için tabii ki. insanlar şiddeti son derece tatmin edici bulurlar. ancak tatmin yok olunca, eylemin de içi boşalır. bunu kendi başıma öğrenmedim elbette. yardım aldım.

    -bazen kimsenin hayal edemediği şeyleri, hayal edip yapabilen insanlar vardır.

    ---
    spoiler ---

    enigma ile ilgili iki film izlediğim daha önce, birisi 1983 yapımı, diğeri ise 2001 yapımı. fakat alan turing hakkında bir bilgim yoktu. almanlar'ın ikinci dünya savaşı sırasındaki şifreli mesajlarının oluşturulmasını sağlayan makineleri idi enigma. güzel bir film. alan turing gibi bir dehanın milyonlarca insanın hayatını kurtaran bir işi başarması ve savaşı iki yıl erken bitmesini sağlaması sonucunda önemsiz biriymiş gibi kıyıda köşede bırakılması, üstüne üstlük eşcinsellik sebebi ile cezalandırılması ve intiharın eşiğine getirilmesi ingiltere için utanç verici bir durum. operasyon 50 sene gizli kalmış. operasyonun gizli olması, turing gibi bir profesörün kraliyet bilimler akademisinde veya başka bir alanda görevlendirilmemesi oldukça saçma. sadece kullanılmış. 2013 yılında kraliçe tarafından itibarı iade edilmiş. heykeli dikilse az. genç yaştaki intiharı bilgisayarın icadı ve yapabileceği diğer çalışmaları adına kayıp.

    filmde dikkatimi çeken bir hususa değinmeden geçemeyeceğim. turing ile çalışan ekipte ruslara bilgi sızdıran bir ajan var. ve bu ajanın varlığını operasyonu yürüyen kişi biliyor, turing bunu kendisine ilettiğinde de müttefik rusların almanlar karşısında başarı sağlayabilmeleri için bu gerekli, buna göz yumuyoruz diyor. öncesinde ise başbakanları winston churchill'nin dengesizliğinden bahsederek, rusların bilgi almasını istemeyeceğini, o nedenle savaşı kazanmaları için bunların olmasını sağladıklarını turing'e anlatır. başbakanlarının negatif yönleri ülke menfaatlerine zarar vermesin diye belirli bilgileri saklıyorlar ve duruma göre davranarak ülke çıkarlarına göre hareket ediyorlar. bizde bir anda elektrikler gidiyor, çaresini bırak sebebini bulamıyorlar ya da utanıyorlar açıklamaya, yıl olmuş 2015. yüz sene sonra bile yetişemeyiz biz batı'nın bilim ve teknik gelişmişliğine, sistemli mekanizmalara sahip oluşuna. bizde her şey iktidara gelenlerin çalıp çırpmasına, keyfi takılmalarına bağlı, sistem yok, hukuk sözde var, değişiyor gelene göre. adamlarda sistem var, herkes o sisteme ve hukukun normlarına uyuyor.


    (filosofo - 4 Nisan 2015 19:22)

  • comment image

    çok başarılı olan film.

    --- spoiler ---

    savaş, enigma, kriptoloji oldukça dikkat çekici ve ufuk açıcı konular olabilir ama gerçekten hikayenin bana göre en vurucu kısmı,
    alan'ın dünyada tek aşık olduğu adam christopher'ın ona değer verdiği için değil sadece hasta ve ölmek üzere olduğu için onunla yakınlık kurması ihtimali ile yüzleştiği christopher'ın öldüğünü öğrendiği sahne işte gerçek yalnızlık bu dedirtmiştir.

    işin bilimsel yanıyla ilgilenmeme sebebim sadece ilgi alanım olmaması değil ne kadar büyüleyici şeyler yaparsan yap onların asla yaptıklarınla değil sadece ibne olmanla, çirkin olmanla, ateist olmanla bir şekilde onlardan olmamanla ilgileniyor oldukları gerçeği. yani sırf eşcinsel olduğu için tüm başarılarını ve bilime kattıklarını bir kenara ittiğin bir dehaya yıllar sonra düzenlediğin sikik şenliklerle ya da boktan bir cadde ismi ile itibarını geri veremezsin. hayatta başarıdan, zekadan, evlilikten, aileden tüm o kendin yaratıp kendin inandığın sosyal kurumlardan, sözde ahlak kurallarından daha önemli ve basit olan bir şey var: yaşama hakkı.

    benedict'in oyunculuğa daha beşikte başladığını tekrar tekrar vurgulamaya gerek yok, adam dünyaya kusursuz kelimesini karşılamak için gelmiş. film sayesinde ilk bilgisayar tam bu oda kadarmış mythini de yıllar sonra gözlerimizle görmüş olduk.
    ---
    spoiler ---

    ilginç olan şu ki, bir şey yalnızca sizden farklı düşündüğü için bu düşünmediği anlamına mı gelir?


    (kalk geldik - 29 Nisan 2015 22:38)

  • comment image

    bittiğinde vay amına koyayım dedirten film.

    --- spoiler ---

    milyonlarca insanın hayatını kurtartmış, tek başına bir savaşı sonlandırmış homoseksüel bir bilim adamının cinsel kimliği yüzünden hayatına son vermesi beni çok etkiledi. ayrıca filmin sonunda yaptığı makinenin bilgisayarın atası olduğunu öğrendiğimde "vay amına koyayım" çektim
    ---
    spoiler ---


    (dinsizocamaallahivar - 17 Mayıs 2015 04:05)

Yorum Kaynak Link : the imitation game