Süre                : 1 Saat 55 dakika
Çıkış Tarihi     : 23 Haziran 2017 Cuma, Yapım Yılı : 2017
Türü                : Biyografi,Drama,Romantik
Ülke                : İrlanda,Kanada
Yapımcı          :  H Is 4 Productions , Landscape Entertainment , Painted House Films
Yönetmen       : Aisling Walsh (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Sherry White (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Sally Hawkins (IMDB)(ekşi), Ethan Hawke (IMDB), Kari Matchett (IMDB)(ekşi), Gabrielle Rose (IMDB)(ekşi), Zachary Bennett (IMDB)(ekşi), Billy MacLellan (IMDB), Lawrence Barry (IMDB), Greg Malone (IMDB), Marthe Bernard (IMDB), David Feehan (IMDB), Nik Sexton (IMDB), Judy Hancock (IMDB), Mike Daly (IMDB), Brian Marler (IMDB), Denise Sinnott (IMDB), Tom Dunne (IMDB), Lisa Machin (IMDB), Erin Mick (IMDB), Kate Ross (IMDB), Hudson Wentzell (IMDB)

Maudie (~ Maudie, el color de la vida) ' Filminin Konusu :
Çocukluk yıllarından beri Romatoid artrit hastası olan Maud Dowley (Sally Hawkins), babasını ve annesini kaybettikten sonra dünyada tek yakını olan erkek kardeşiyle kalmıştır. Ancak annesinin evinin erkek kardeşine miras kalması ve kardeşinin de evi satmasıyla Maud, bir süre sığıntı gibi yaşamak durumunda kalır. Sonunda evine bir yardımcı arayan 40'lı yaşlardaki bekar Everett Lewis'in (Ethan Hawke) yanında çalışmaya ve yaşamaya başlar. Fiziksel dezavantajlarına rağmen çizdiği resimlerin yörede meşhur olmasıyla birlikte Maud hem para kazanmaya, hem de herkes tarafından tanınmaya ve sevilmeye başlayacaktır. Filmde Kanada'nın ünlü sanatçılarından Maud Lewis'in gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.


  • "(bkz: reserved)"
  • "sally hawkins ve ethan hawkeın insanın yüreğine iki derin çiziği nasıl bir farklılık ile attığını merak edenlerin huysuzlanarak izlemesi gereken biyografik film."
  • "tam bir sanat eseri. bence bilge ceylanın eksik olduğu noktaları gösteren bir film. oturup izlemesini tavsiye ediyorum. çekim açıları bakımından oldukça benzettim kendisinin çalışmalarına."
  • "iki saatin nasıl geçtiğini anlamadığım film. sally hawkins o kadar iyi oynamış ki film boyunca sürekli "ne kadar iyi oynamış." dedim durdum."
  • "(bkz: sally hawkins) ve (bkz:ethan hawke) oyunculuklarına bir kez daha şapka çıkarılması gereken bir şaheser."
  • "ethan hawke'ın içine hırıltılarıyla ünlü mesut başkomserin kaçtığı, sally hawkins'in oldukça güzel oynadığı, görüntü yönetmenliği konusunda da başarılı olan başarılı bir biyografi filmi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    biyografi filmlerine düşkün olanların kaçırmaması gereken 4/4'lük bir yapım. sally hawkins'in performansı inanılır gibi değil, müthiş! duygusal, hayatın içinden, sıcacık bir film. kanada'nın ünlü sanatçılarından maud lewis'in gerçek yaşam öyküsünü anlatan bu harika film umarım akademinin gözünden kaçmaz. sally hawkins aday olursa eğer, en iyi kadın oyuncu kategorisinden boş çıkmamalı diye düşünüyorum.


    (tumbler - 25 Ekim 2017 00:12)

  • comment image

    tam bir sanat eseri. bence bilge ceylanın eksik olduğu noktaları gösteren bir film. oturup izlemesini tavsiye ediyorum. çekim açıları bakımından oldukça benzettim kendisinin çalışmalarına.


    (nickerman - 26 Ekim 2017 23:04)

  • comment image

    iki saatin nasıl geçtiğini anlamadığım film. sally hawkins o kadar iyi oynamış ki film boyunca sürekli "ne kadar iyi oynamış." dedim durdum.


    (belirtilmemis - 31 Ekim 2017 21:43)

  • comment image

    film baştan sona bir oyunculuk şöleni. iki oyuncu da o kadar ustaca oynuyorlar ki, rekabet etmeden, üstünlük kurmaya çalışmadan... sanki oynamıyorlar artık, yaşıyorlar o hayatı. çok nadir karşımıza çıkıyor böyle filmler, gerçek yaşam öykülerini ustaca aktarıp hayata dair umut veren.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda orijinal everett ve maud'u ve hatta cast akarken maud'un orijinal çizimlerini de görebiliyoruz. gerçek everett tv görüntülerinde pek huysuz bir ihtiyar gibi görünmüyordu.

    ethan hawke everett karakterini öyle bir içselleştirmiş ki çoğu zaman gerilim filmi izler gibi hissettim kendimi. oscar'a aday gösterilirse umarım akademi bu bahsettiğim farkı olumsuz değerlendirmez.

    ---
    spoiler ---


    (sirensoul - 13 Kasım 2017 00:27)

  • comment image

    --- spoiler ---

    ida teyzenin son gorusmelerinde soyledigi "ailemizde bir tek sen mutlu oldun" gibisinden soylediklerinden anlıyoruz ki cocugun ölü olmadıgını yasadıgını soylemesi vicdan azabından kurtulmak icin soylenmesinin altında, (aslında yasıyordu ve sen onu goremedin tutamadın bile bir kerecik) acıtmak vardı, o yasa gelmiş o haldeki bir kadını acıtmak arzusu vardı hasetten oturu. bazı yapılanlar kendi vicdanımız rahat olmasa bile bizde kalmalıdır. hata, daha büyük bir acıya sebep olacak bir gercegi acıklayarak telafi edilmez. bu yine ilk yapılan bencilce davranısın yinelenişinden baska bişey degildi.

    ayrıca bazılarının asla anlamayacagı bir seyi anlatmak yersiz ama basit bir agzına sıcılan birinden hoslanma durumu degildir bu. belki iyi muamele edildiginiz ama sadece size acınılan, devamlı normal biri olmadıgınızın yüzünüze carpıtıldıgı ve insan yerine konmadıgınız gorunmez hissettiginiz bir yerde olduysanız hayat boyu, birini ofkelendirebiliyor olmak, size bir kusurunuz oldugu icin ekstra acıma ile iyi davranmak yerine acımasızca davransa bile (ki bu kotu ama digerine oranla daha normal hissettirmiş olmalı cunku bu davranıs karsı tarafın karakterinden oturu idi ve sırf bir kusuru var diye ekstra anlayıs gormemek bile daha iyi hissettirmiş olabilir) gercekten bir iletişim kuran ve oyle veya boyle ihtiyaclarınızı kendi yolu ile de olsa duyabilen biri, size bok muammelesi bile yapsa sizi ofkelendirse ve hayal kırıllıgına ugratsa bile, sizi ilk kez umursanmıs, var olmus, sevilmiş hissettirebilir. sunu diyebiliriz ki herkes icin bir yol vardır, herkes icin uygun bir yer ve kişi. ama hic bir zaman bir anda sizin kapasitenizin üzerinde bir formattaki birisine bir hayata ısınlanamıyoruz ne yazık ki. kendi olabileceklerinin en iyisini yasamaya cesaret eden kişileri izledik. olması gerekenleri degil.

    ozeti:

    belli seyler bastan kısıtlı, bastan belli de olsa benim icin, kendi cabam ile yine de basardım:

    "sevdim, sevildim."

    güzel filmdi...

    oyunculuklar ile ilgili bir sey soylemeye gerek dahi yok zaten.

    ---
    spoiler ---


    (sinarda - 20 Kasım 2017 14:20)

  • comment image

    sally hawkins'in bu filmdeki performansıyla en iyi kadın oyuncu dalında oscar almasını beklediğim film. hatta daha aday olmadan bunu istiyorum. bir oyuncu daha fazla ne yapabilir bilmiyorum. 15-16 yaşlarından beri oscarları izlerim, son yıllarda iyice cozuttular, amerikalı yıldız yaratacağız diye abuk subuk insanlara ödül dağıtır oldular. (bkz: jennifer lawrence) (bkz: emma stone) (bkz: brie larson) müzikal filmde oynayıp, şarkı dahi söyleyemeyen kadına bile ödül verdiler, eğer sally'ye bu sene ödül gitmesin, iki elim yakalarında olacak.
    edit: (bkz: the shape of water) ile de alabilir ödülü. kararsız kaldım


    (jealousydb - 21 Kasım 2017 02:02)

  • comment image

    sally hawkins'in müthiş bir oyunculuk çıkardığı film.
    ethan hawke'ın oyunculuğu da iyi.
    kanadalı ressam maud lewis'in gerçek hayat hikayesini anlatıyor. eserleri sağlığında 10 doları geçmemiş söylenene göre. ölümünden sonra en yüksek fiyatla satılanı ise 22.000 usd olmuş. maud lewis 1903 yılında doğuyor, 30 temmuz 1970 yılında vefat ediyor. kocası da 1979 yılında evine giren bir hırsız tarafından öldürülüyor.
    eserlerinin büyük bölümü nova scotia sanat galerisinde, orijinal evinin restore edilerek müzeye dahil edildiği bölümde ziyaret edilebilir haldeymiş.
    --- spoiler ---

    filme dönecek olursak kadının sakin sakin istediğini elde etmesi güzeldi. hiç tartışmaya girmeden ikna etti kocasını evlenmeye de sineklik taktırmaya da ev işlerini yaptırmaya da.

    halası ailede en çok sen mutlu oldun dedi. çünkü kimseden bir beklentisi yoktu. itilmeye kakılmaya alışmış. sevgi ile şımartılmamış birisi.
    işlerini uzlaşma ile hallediyor, aptal olmadığını biliyor. ama biliyor iddiasında olmadan dediklerini karşı tarafa kabul ettiriyor. kocasına sensin patron diyor ama adamı da dediğine getiriyor. 5 dolara eserini new york'a satarken posta parasını akıl ediyor. kocası da ona karşı çok duyarsız kalmıyor, eser bitmedi satamam dediği noktada tamam o satılık değil diyerek parayı iade ediyor.

    filmin sonunda kutuda bulduğu not ise eve kadın hizmetçi aradığı ilan.
    "looking for a housemaid, must bring cleaning supplies. everett lewis. main rd, marshalltown.

    filmin bir yerinde kadın maud'a soruyor bana resim yapmayı öğretebilir misin diye. maud kimse kimseye resim yapmayı öğretemez diyor, resim yapmak istiyorsan yaparsan. bana resimler kendiliğinden geliyor çiziyorum diyor. bilim insanları, sanatçılar da hep böyle bir söylem var. son izlediğim filmlerin hepsinde bir şekilde bu diyalog geçiyor.

    ---
    spoiler ---

    filme puanım 8/10.


    (bir nickim olsun yeter - 6 Aralık 2017 01:19)

  • comment image

    çok sevimli bir film. maudie'nin sakinliği insanın içine işliyor sanki. en ağır dram içeren sahnelerde bile sıcacık bir huzur kaplıyor gibi. hayatın abartmadan yaşanması gerektiği de en önemli çıkarımı.


    (usuyorum - 7 Aralık 2017 12:21)

  • comment image

    biraz geç kalarak izlediğim harika film. renk kullanımı bir ressam hikayesine yakışır kalitede, daracık alanlarda harika iş çıkarılmış, dopamin deposu bir film.

    sally hawkins için övgüler düzülmüş olsa da filmin asıl kahramanı ethan hawke'tır kanımca. everett lewis karakterini aslından biraz farklı yorumlayarak filmi daha izlenebilir hale getirmiş. ufak tefek homurdanmaları, bakışındaki boşluk, yarı deli halleri toplamda training day'den sonra izlediğim en iyi ethan hawke performansıydı. hiç çekinmeden her ne izleyicisi olursanız olun izleyin. ne ağlayacaksınız salya sümük ne kahkahalara boğulacaksınız ama bir hayatın içinde ne varsa en saf haliyle görebileceksiniz.

    there's me, then dogs, then chickens, then you.


    (sadetuz - 11 Aralık 2017 23:26)

  • comment image

    evlendikten sonra kocasının ayaklari üzerinde dans eden maud'un daha sonra çocuğu ile ilgili durumu öğrenmesi mi
    sonrasinda kocasiyla oturdugu salincakta ayaklarinin yere degmemesi mi
    maud'un resimleri ve filmde secilen renkler, kadrajlar, tablo gibi sahneler mi
    yoksa dialoglar mi
    pişmanlıklar mi
    hangisi daha iyi işlenmiş bilemedim..


    (rollenspiel - 25 Aralık 2017 00:04)

Yorum Kaynak Link : maudie