• "hahahahahahahah. sikimi yiyin. 219 tl nedir amk.sorumlusu için tabii ki yine (bkz: aral ithalat)"
  • "dünyayı, ozzy osbourne'un elinden kurtarmaya çalıştığımız sıra tabanlı taktik-strateji oyunudur:thin manozzy osbourne"
  • "ben yapimci firma 2k saniyordum, meger fiyatiymis o."




Facebook Yorumları
  • comment image

    şu anda steamden oyunun diğer ülkelerdeki ön sipariş fiyatlarına baktım ve en pahalı fiyat türkiyede. amerikada 60 dolar ön sipariş fiyatı var. 3 tl den çevirsen 180 tl yapar. ingilterede 40 pound (188 tl), avrupada 50 euro (172 tl). demek ki biz bütün ülkelerden daha zenginiz. rusya ve brezilya gibi ülkelerde fiyatlarsa 100 tl bile değil. 219 tl'lik fiyatlandırmanın tek sebebi malum firmadır başka bir sebebi yok. hırsız orospu çocukları.


    (ricky rubio - 12 Eylül 2015 17:37)

  • comment image

    fallout 4 ün pre orderının 179 lira olduğu yerde bunun 219 liralık etikete sahip olmasına sebep olan başta aral olmak üzere tüm herkese kafam girsin aq, köpek gibi bekliyordum lan ben bu oyunu 219 ne aq.


    (kyha - 17 Eylül 2015 18:44)

  • comment image

    219 lira ne lan it. gene sinirim bozuldu bildiğin, ilkini long war modu ile klasikte bitirdim az önce ve şu anda 5-6 senedir yapmadığım bir şeyi yaparak bu oyunu malumdan indiriyorum, hayır yap 100 lira bir çok turn based strateji delisi çokta düşünmeden alacak, en olmadı ilk indirimde atacak sepete; 219 yapınca ne oldu kafasını aldın olan bu. ayıp lan.

    edit: g2a, kinguin vb sitelerde 100-150 arasına key olarak alınabiliyor evet biliyorum, ancak 2k o keylerden gelecek parayı da hak etmiyor ancak seneye, öbür seneye bundlelara düştüğünde.


    (kyha - 14 Şubat 2016 13:55)

  • comment image

    yazılanları gözünle değil de götünle okursan tabi ki niye "tatava" yapıldığını anlamazsın. insanlar burada 2k games adlı şirketin tutumuna, oyunun dünyada en pahalı olarak türkiyede satılmasina kızıyor. ben 5-10 yazı yukarıda zaten tek tek en ucuz siteleri bulup fiyatları vermişim, 107 liraya kadar bulunabilecek yerler olduğunu zaten gösterdim. al buyur: #58234208 sanki bilinmeyen bir şey söylemiş gibi konuşmaya gerek yok yani. burada şirketin türk oyuncuları sanki dünyanın en zengin, en alım gücü yüksek oyuncular olarak görüp fiyat şişirmesini, satın alınmayınca da "törköyödö körsön köllönöm fözlö" diye ağlamasına sinirleniyor insanlar. bunu da beyni olan ve okuma yazma bilen herkes başlığı okursa anlayabiliyor.

    bu durum şuna biraz benziyor: zamanında ubisoftfirması watch_dogs oyununu hayvan gibi grafiklerle tanıtıp oldukça düşük grafiklerle piyasaya sürmüştü. piyasaya sürülen hali de aslında diğer oyunlara nazaran oldukça iyiydi ama insanlar vurdu kırbacı şirkete? niye? çünkü şirket ak gösterip bok sattı. yani kızan adamların derdi aslında "grafikler çok kötü" değildi. "şirket niye bize ipnelik yapıyor" idi. senin gibi 3-5 sığır yine çıkıp "yeea grafikler iyi niye beğenmiyonuz" demişti. mal her yerde mal işte.

    ayrıca oyun torrentte bedava kardeş. her oyun gibi bu da torrentte bedava. ben bu oyunu bedava bile edinebiliyorum diye 2k games denen sığır siklerinin türkiyeyi gram sallamamalarını ama sorulunca da "korsan çok fazla yeeaa" diye gevşek gevşek konuşmalarını eleştirmeyeyşim mi?

    öğle vakti 3 paragraf yazı yazdırdı amk ayısı.


    (sansli pipi - 15 Şubat 2016 13:42)

  • comment image

    eveet, aramıza yeni gerizekalılar katılmış. şimdi gelelim iddiasına cevap vermeye. çünkü bu amk cahili cahil olup da millete cahil diyenlerden birisi.

    iddia: alternatif sitelere yöneliş oldukça bu fiyatlar elbet düşecek.

    alternatif sitelere yönelince yani kinguin, gmg gibi sitelere yönelince steam fiyatı düşmez. gmg üzerinden örnek vereceğim. gmg dağıtımcıya aralarındaki anlaşmaya uygun olarak bana key ver der, yapımcı gmgye key verir, gmg bu keyler tüm dünyaya aynı fiyattan satar. yani sen gmgden bu oyunu almanya ipsinden de alsan türk ipsinden de alsan 37 euronun karşılığı yerel para biriminde ne ise o fiyattan alırsın. türk almış, yunan almış hiç farketmez ve 2k games de oyunun hangi ülkeden daha fazla almışlar direkt olarak bilmez. ancak aralarında bununla ilgili bir sözleşme varsa (beni bilgilendir vs gibi) o zaman olur. ama onun da bir anlamı yok pek falza çünkü zaten adam kime satarsan sat bu fiyattan, al bunlar keyler diyor. zimbabweliyede satabilir, şirket mutlu gmg mutlu.

    ama steam üzerinde öyle değil. steam dağıtıcıya "bak bu oyunu bu ülkede şu fiyattan, şu ülkede şu fiyattan satalım" der. aynı oyunu rusyada 15 dolardan türkiyede ise 75 dolardan satar (mesela) ve aldığın key bu fiyatlandırmadan dolayı sadece o belirli ülkelerde geçerlidir. ve steam istatisikleri oyunu hangi ülkeden daha çok satın alan olduğunu vs hepsini dağıtıcıya/yapımcıya gösterir. bölgesel fiyatlandırmanın başarılı olup olmadığını bu şekilde ikisi de anlar.
    sen oyunu kinguinden aldığın için oyunun steam fiyatı azalmaz yani sayın cahil.. çünkü kinguin yerel fiyatlandırma yapmıyor, sana ona buna herkese aynı fiyattan veriyor. ve zaten verdiği fiyat da yapımcıya göre "ok" bir fiyat. yapımcı ötesine berisine kendi istemezse dikkat etmez. ama steamde dikkat eder çünkü işte yukarıda anlattım amk.

    gelelim ikinci salaklığa:

    üçüncü paragraf boyunca söylediğin şeylerin hepsini steam yeni çıkan 3a oyunları ucuza sattığı zaman yalanlamış oluyor.

    hele ki "iyi oyunlar 170+ giriyor markete" olayı tamamen yalan. total war rome 2 80-100 lira arasıydı. aslına bakarsan son yıllar hariç çıkan tüm oyunlar ister iyi, ister boktan olsun türk oyuncusunun bütçesine uygun çıkıyor amk. ama nedense 2k games firmasının çoğu oyunu aşırı yüksek fiyatla çıkıyor. aynı şekilde ubisoft da bazı oyunlarında deli gibi fiyat basıyor. işte bizim buna tepki göstermemiz lazım. bir orospu çocuğu değiliz herkese 60 dolar bize niye 80 dolar demek için burada konuşuyoruz allahın cahili.

    aynı şekilde attila oyunu da yine alınabilir-uygun bir fiyatla markete girmişti. yani ortada "steam 220 diyosa bildiği vardır" durumu yok. steam muhtemelen kendi tavsiyesini yapmış ancak olumsuz dönülmüştür. çünkü oyun en pahalı türkiyede satılıyor. her yerde maksimum 60 dolar olan oyun türkiyede 75 dolar. bunun izahı yok anladın mı? ve bunun böyle olmamasını yolu da başka sitelerden almak değil. yukarıda anlattım zaten.

    bu türkiyeye özel aşırı pahalı satma olayı başka sitelerden key alarak değil, bu firmaya sağlam bir tepki gösterilerek, belki imza kampanyaları belki mail yağmurları, belki başka şeyler yaparak prostesto edilebilir ve değiştirilebilir. o yüzden senin tabirinle biz burada bunun için ağlıyoruz allahın kırosu. protesto edecek insanlar birleşiyor ufak da olsa. şimdi olmasa da ileride gerçekleşecek bir tepkisel eyleme niye dönüşmesin?

    mal mal, git başka siteden al fiyatlar düşer diyen bir cahilin 15 yıldır orjinal oyun piyasasıyla içli dışlı olan bana cahil demesi de güldürdü. bana aral'ı anlatıyor. arz-talep vikvikliyor. biz bilmiyoruz da bu cahil bize jesus gibi yol yordam gösteriyor. teallam.

    gelelim son paragrafa: bin kere yazdım ama yine yazayım, bu oyunu steamden almadın da başka siteden aldın diye dağıtıcı firma "aaa steam fiyatı fazla olmuş yaa bak gördün mü çocuklar hep gmgden almış, tüh" diye steam fiyatını düşürmez allahın salağı. adamın umrunda olmaz çünkü ***dağıtıcı zaten gmg ye ya da diğer herhangi bir steye yine istediği fiyattan global key verdiği ve o verdiği keyler de satıldığı için*** seni siklemez.
    steam fiyatının düşmesi için herkesin öncelikle "ciddi şekilde otrduğu yerden ağlaşması" ve ben de buna tepkiliyim demesi gerekiyor ki yarın öbür gün ufak çaplı bile olsa toplu bir eylem yapılacaksa kim var kim yok görelim.

    yani ben oturduğum yerden sızlanmıyorum, bu yaptığım bu konudan şikayetçi olanları yoklamak oluyor bi nebze. sözlükte yazar olup da bu konudan rahatsız olanları ortaya çıkarmak oluyor. ama üstün şahane über çözüm fikrin olan "yaa burda pahalıysa karşı marketten al ehi ehi ehi" salaklığınla bize süper yol gösterdin. teşekkürler.

    edit: özel mesajdan "seni mahkemelerde süründürürüm de neyse" tehdidi geldi :'(


    (sansli pipi - 16 Şubat 2016 14:21)

  • comment image

    alternatif almak için site olarak pirate bay veya kickass'ın da unutulmaması gereken oyun.

    şöyle ki; torrentten indirdiğiniz oyunun saveleri, gerçek oyunu alınca gitmez. ben mesela çok uçuk oyunlarda öyle yapıyorum.

    250 liraya oyun almam. ama 50 liraya alırım. e düşene kadar oynamayayım mı? oynarım.

    giderim önizleme gibi indiririm, oynar, save ederim. düşünce steam'den alırım, bütün updateler de yanında gelir. o updatelerle zaten iyice öğrendiğim oyunu bir daha oynar bitiririm, kartlarımı ve başarımlarımı da alırım.

    yani?

    hayat bana güzel. dert ettiğiniz şeylere bak.


    (spiritus sanctus - 16 Şubat 2016 15:24)

  • comment image

    clint eastwoodun mermisi kalmadığından, yaralı makyavelliyi kıstıran faşist advent askerlerini uzaktan indiremiyordu. ibni sina da bütün medikitlerini çoktan kullanmıştı, arkadaşının bir daha vurulmaması için dua edebiliyordu sadece. son şans olarak, sun tzu büyük bir cesaretle düşman cephesine kılıcıyla daldı, iki kişiyi doğradı fakat üçüncüyü ıskaladı. birkaç dakika sonra makyavelli ve ekibin kalanı fırsatten istifade helikoptere doğru topuklamış kaçarlarken, sun tzu'nun geride kalan zayıf ve cansız bedeni vicdanlarında ağırlık yapmaya başlamıştı bile.

    18 görev, 22 leş... allah rahmet eylesin, sun tzu. son sözlerini tam duyamadım ama herhalde "victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win" idi.

    ***

    orjinal ufo defenseten bu yana 20 senedir dünyayı kurtaran (ama xcom tarafından hala bir tane sigorta primi yatırılmamış) bir gazi olarak, sana puanım: 11 / 10

    çok sık oyun oynamıyorum, zira oynadığım zaman boku çıkıyor. europa universalise harcadığım mesai ve devlet yönetme azmiyle, herhangi bir afrika ülkesini g8'e sokardım, milli gelir 25 bin dolar olurdu. geçenlerde de hasta halimle bu xcom 2'nin başına oturdum "1-2 saatliğine bir uzaylıya bakıp çıkacaktım" diyerek... ve aralıksız 38 saat oynayarak bitirdim. "aralıksız" derken, sıfır uyku, sıfır kaka, damardan serum, vs... hatun resmen başka ülkeye gidip geldi o arada, kapıyı üstüme kitlediği halde buldu. dışarı çıktığımda uçan arabalar vardı ve kimsenin benim commander / ironman seviyesinde dünyayı kurtardığımdan haberi yoktu. bu destanı yayarken, bir kaç tavsiye vereyim:

    1) fiyat:

    tr fiyatı çok pahalıymış. avrupada 50 euro ve bence değer. bense ikinci el piyasanın güvenilir isimlerinden 30 euroya orjinal steam anahtarını aldım, her şey sorunsuz. korsan indirip sonra patchlerle filan uğraşmayın. indirirseniz de gidin firaxis'e bağış yapın, jake solomon'a hediye rakı gönderin, hakediyorlar.

    2) 2012 xcom'la farkı:

    onun hormonlu hali demek biraz haksızlık. o eğlenceli, basit ve lineer bir oyundu. bu ise daha eğlenceli, daha zor ve daha rastgele. stratejik kısmı derinleşmiş ve bir yandan uzaylıların da gelişiyor olması güzel. meşhur long war modu sağolsun, bu versiyonda mod desteğini ağzına kadar açtılar ama vanilya halinde bile tekrar oynanabilirlik gayet yüksek. bir dahaki ağır hastalığımda yine acımadan 20-30 saat gömebilirim.

    3) performans

    rezalet. pc için yapılmış ve halihazırda ertelenmiş bir oyunun bu kadar kötü optimizasyonu olması acayip. en canavar sistemlerde bile takılma oluyor ama oynayışı çok etkilemiyor. 1870'den beri çıkarılan her oyunun grafiklerine hayran kaldığım için ayarları düşürdüm ve gayet tatmin oldum. her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünen bebeler yakında çıkacak olan patchi beklesinler.

    4) görevlerde zaman limiti

    millet performans sorunlarından sonra en çok bundan şikayet etmiş. artık bir çok görevde turn limiti var. bence iyi ki de koymuşlar. bir kere hikaye anlatımı açısından mantıklı: bir gerilla grubu olarak, dünyayı ele geçirmiş ve halkın desteğine sahip bir rejime karşı savaşırken, kırk saat bekleme lüksüne sahip olamayız. vur kaç.

    oynanış açısından da yararlı çünkü "overwatch" istismarının kökünü kazımış. xcom'un olayı obsesif kompalsif hastaları gibi her şeyin en mükemmel şekilde işlemesini sağlamak değil, risk almak, kayıp yaşamak, iki kötü seçenek arasından az kötü olanını seçmek, saç baş yolmak ve sonunda sevgilinin seni terk etmesidir.

    bu zaman kısıtları, taktik anlamdaki en büyük yenilik olan concealment (pusu kurabilme) ile güzel bir denge oluşturuyor. sinsice mi takılayım, ilk gelen devriyeye pusu mu kurayım, eski usül allah ne verdiyse dalayyım mı? artık her harita prosedürel olduğundan (önceden hazırlanmış değil, o anda algoritmik yaratılan), bu dengeler her görevde farklı.

    5) zorluk seviyesi:

    basit başlayın, bir çok değişiklik var. tam ekibinize alışmışken, sırf bir muton'a kılıçla yardırmamanız gerektiğini bilmiyorsunuz diye koca görevi kaybetmeyin.

    hanyayı konyayı anladıktan sonra ıronman modunda oynayın. zorluk seviyeleri ilk oyuna kıyasla daha yuksek, ben commander'ı zar zor becerdim ki biz ne istilalar gördük, teheeey. ama seviye ne olursa olsun, ıronman bu oyunun olmazsa olmazı. save edemeyeceğinizi bilerek attığınız her adım, gerilimi yükseltiyor.

    legend bence lüzumsuz zor. artık orada iş mazoşizme kaçıyor. her şeyi doğru yapsanız bile kaybedebilirsiniz. commander'da ise çoğu şeyi doğru yaptığınız sürece kazanabilirsiniz.

    6) savaşlar

    bir sürü yeni yetenek var. bazıları çok fantazi olmuş, her yerden rengarenk şeyler çıkıyor, wow'da bebelerle büyü mü kasıyoruz, uzaylı faşizmine karşı şanlı gerilla direnişi mi düzenliyoruz belli değil. sonuçta oyun gerçekçi bir underdog hikayesi sunmaya çalışıyor ama bir yandan da zombiler, boyut kapıları filan... neyse, sonuçta o kadar çok çeşitlilik var ki, daha konvansiyonel oynamak mümkün. benim favori takımım şu:

    -bir sniper: tabanca kullanma özelliklerine çalışın. bu en başta aptalca gözükse de, uzaktan avlayacak statik bir nişancı çoğu görevin dinamik yapısına uygun değil. ve değişik mermi çeşitleri işin içine girdiği zaman (özellikle armor piercing), silahşör özelliklerine sahip olanı tek başına bir orduya bedel.

    -iki ranger: en zevklisi bunlar. hem görünmez bir öncü, hem deli gibi aksiyonun ortasına kılıcıyla atlayan bir samuray. kılıç zevkli ama shotguna odaklı bir öncü daha kullanışlı. ikisi de olsun.

    -bir specialist: yeni sınıf. genelde bir tanesini medic, diğerini hacker olarak yetişitirip, iki specialistle göreve katılmanızı salık veriyorlar. bence ikisinin karışımı biri yeter. görevlerdeki kuleleri ve görev amaçlarınızı hep bununla hack edin, tecrübe kazansın. field medic ve haywire özellikleri en değerlileri.

    -iki patlayıcı uzmanı: en başından beri çok önemliler, çünkü geleneksel taktiklerin önemi azalmış vaziyette. tüm objeler yok edilebilirler, yani düşmanı flank etmek yerine siperini patlatmak daha mantıklı. zırhlıların işini bitirmek için de bunlarla özel bombalar kullanmak şart. ağır zırhlardan verin, rupture ve heavy ordinance şart.

    -bir veya iki psionic: olmasaydın da olurduk, ama son görevler bunlar olmadan çok zor. aşırı kuvvetliler. yeni güç kazanma sınırları yok, sürekli eğitmek mümkün. eğitim biraz rastgele. rift ve domination özellikleri oldu mu, ekstra olan rangerın, patlayıcı uzmanının veya robin van persie'nin yerine oyuna sokun.

    7) ar-ge

    -ilk araştırılacak şey uzaylı biyolojisi, otopsi, sonra zırh. yelek (vest) yapmayın, zırhı araştırın. hem askerlerin dayanıklılığını ikiye katlıyor, hem ikinci bir alet kullanmaya izin veriyor. ve silahların aksine, tek tek projelere gerek olmadan, her asker o yeni zırhla donanıyor.

    -ilk üretilecek şey flashbang. oyunun ortalarına kadar en az bir tane lazım, uri geller kılıklı sectoidlere karşı birebir. ikinci şey battle scanner, sonra medikit. exo-suitten sadece bir tane yapın, daha iyisi gelecek. tüm silahları önce manyetik versiyonlarına upgrade etmeye gerek yok, ilk seviyeden doğrudan plazma versiyonlarına geçmek mümkün. mimic beacon oyundaki en güçlü alet edevat. bluescreen protocol çıkınca alın, mekanik düşmanlara mavi ekran verdirmek rahat.

    -ilk inşaat aws. hem her rütbe artışında rastgele bir bonus özelliğin gelme şansını sağlıyor (oyunda en çok çeşitlilik yaratan mekanik bu) hem de yaralıları çabuk iyileştirmeyi. iyileşsinler ki daha çok göreve gidip tecrübe kazansınlar ve ikinci binamız olan gerilla okulundaki upgradeleri açsınlar. üçüncü olarak bir reaktör, sonra üssün orta yerine bir workshop, sonra radar, proving ground, tepeye şöyle ufak mutlu bulutlar, bir avm...

    -laboratuvarlar ve bilimadamları yine çok işlevli değiller. bu oyunu köktendinciler mi hazırlıyor nedir. özellikle başlarda mühendisler çok önemli, çünkü her yeni bilimadamının kattığı fayda azalırken, her yeni mühendis yeni projelerin kapısını açıyor. bilimi ilimi boşverin, hülooğ

    -gerilla okulunda ilk aldıklarım squad size 1, vulture, wet work, squad size 2,... vulture çok mühim, o sayede gelen fazladan ganimetler, proving grounddaki deneysel araştırmalar için gerek.

    -üretim mekaniği kafa karıştırıcı ve gerçek dışı. zırh ve silahların parasını bir kere verince, onlara herkes sahip olabiliyor. ekipmanlar ise tek bir kişi için üretiliyorlar, fakat o kişinin bunları görevden göreve sınırsız kullanım hakkı var. eğer adam görevde ölür de onun cesedini geri getirmezseniz, üzerinde taşıdıkları gidiyor.

    -bu özellikle proving groundda keşfettiğiniz özel zırhlar, mermi ve patlayıcı tipleri için önemli. bunlar biri görevde kaybolursa, sanki mühendislerin hafızaları silinmiş gibi onları tekrar araştırmaları lazım. bu da yetmiyor, çünkü her araştırma sonucu tamamen rastgele bir ekipmana sahip olduğunuzdan, kaybettiğiniz şeyi geri kazanmanız için defalarca araştırma yapmanız lazım. bu saçma ama görevleri zevkli kılıyor: o cesedi almak için ekstra bir iki turn geçirmeye ve uzaylıların destek çağırmasını riske etmeye değer mi?

    -stratejik harita üstünde bonuslar önemli. anten dikin, biraz hizmet odaklı belediye olun, istihbarat kaynaklarınızı boşuna harcamamış olursunuz. seçeceğiniz hq scanning bonus, binaları hızlı yapmak olmalı, böylece geminizin içini çabucak temizleyip kaynak kazanırsınız. black market dostunuzdur, her ay uğrayın, gerilla da olsanız serbest piyasa ekonomisinden kaçamazsınız.

    -avatar projesi kafa zikiyor ama en son raddeye gelse bile oyun bitmiyor, 15 günlük bir geri sayım başlıyor. o arada üslerden birine saldırırsanız, sayaç sıfırlanıyor. o üslere yakın olduğunuz sürece sıfırlarsınız babacım.

    8) gelecek:
    stratejik haritaya daha çok bölge lazım, tech tree güdük kalmış, silah ve görev çeşitleri çok değil...modlara ve expansiona yer bırakmak için bilerek fazla yüklenmemişler belli ki. yoksa temel konseptler gayet düzgün işliyor, üzerine inşa edecekler işte. bu franchise'ın durumu parlak, her oyun sitesi 10 üstünden 9 veya 10 vermiş. performans sorunlarını çözdüler mi ve modlar arttı mı, senelerce taze kalacak bir hale gelir.

    -dr vahlen nerelerdesin aşkım?


    (immanuel tolstoyevski - 18 Şubat 2016 12:01)

Yorum Kaynak Link : xcom 2