Çıkış Tarihi     : 22 Kasım 2013 Cuma, Yapım Yılı : 2013
Türü                : Aksiyon
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Crytek Studios
Yönetmen       : Cevat Yerli (IMDB), Peter Gornstein (IMDB), Rasmus Højengaard (IMDB)
Senarist          : Adrian Vershinin (IMDB),Kirk E. Paul (IMDB),Rasmus Højengaard (IMDB),Peter Gornstein (IMDB),Tim Partlett (IMDB),Steven Hall (IMDB)
Oyuncular      : John Hopkins (IMDB), Richard Teverson (IMDB), Jamie Ballard (IMDB), Rachel McDowall (IMDB)(ekşi), Gerald Kyd (IMDB), Sebastian Abineri (IMDB), Nick Brimble (IMDB)(ekşi), Charlotte Hope (IMDB), Antony Byrne (IMDB), Siobhan Hewlett (IMDB), Nathalie Cox (IMDB), Tim Treloar (IMDB), Alastair Thomson Mills (IMDB), Andrew Hawley (IMDB), Anthony Flanagan (IMDB), Beatriz Romilly (IMDB), Ben Crowe (IMDB), Ciaran Griffiths (IMDB), Clive Standen (IMDB), David Ricardo-Pearce (IMDB), Dean Williamson (IMDB)

Ryse: Son of Rome ' Oyununun Konusu :
Yaşar, Apo, Kovboy Ali, Cevat ve Ertuğrul kendilerine Balat semtini mesken tutmuş beş evsizdir. Hayattaki tek gayeleri, karınlarını doyurmak ve en büyük tutkuları olan şaraptan bir gün bile olsun ayrı kalmamaktır. Günübirlik yaşayan bu beş kişi, gayelerine ulaşabilmek için zamanın fırtınalı politik atmosferinden dahi faydalanmasını bilir.Sokaklarda yaşayan bu beş evsiz 12 Eylül 1980 sabahı geldiğinde sokağa çıkma yasağı ile karşı karşıya kalırlar. Ancak onların gidebilecekleri tek evleri vardır; o da yine sokaklardır. Yaşanan bir dizi yanlışlıklar komedisi sonucu kendilerini siyasi mahkûmlarla birlikte aynı cezaevinde bulurlar.Cezaevi yönetimi arasında ise bir güç savaşı mevcuttur. Uzun yıllardır cezaevini dilediği gibi yöneten Cezaevi Müdürü Hızır, 12 Eylül askeri müdahalesi ile cezaevine atanan Yüzbaşı Kenan’ın üstü olmasından memnun değildir. Bu esnada diğer cezaevi personeli de yaşanan yeni durum içinde kendilerine iyi bir yer edinme peşindedir. Bu keşmekeş Yaşar ve arkadaşları için iyi bir fırsattır ve bu fırsatı değerlendirip kendilerine rahata erdirmeyi bilirler. Ancak zamanla içeride yaşananlara gönlü elvermeyen Yaşar, dışarıdan da tanıdığı mahkûmları kurtarmak ve duvarların birbirlerinden ayırdığı Sinan ile Lale çiftini tekrardan kavuşturmak için bir plan yapar.   Bu film, 12 Eylül darbesini komedi unsurları kullanarak eleştirmekte ve mahkum etmektedir. Bu Son Olsun ismi ise Cem Karaca'nın ünlü şarkısı Bu Son Olsun'dan esinlenilmiştir.


  • "ezber bozacaktır.bak bak ki göresin"
  • ""oyunla işim olmaz, çekirdeğimi çitler, çayımı içerim" diyenler için bir videosunu yüklemişler. (ben böyle roma filmi izlemedim. ilk 3 dakikayı izleyince 1 saat 43 dk su gibi geçecek)rayz san of rom"




Facebook Yorumları
  • comment image

    oyunu bugün bitirdim, single player çok kısa sürüyor, 5-6 saat kadar. grafikler çok güzel gözüküyor 1080p olmamasına rağmen. hikayesi çok ahım şahım değil, ben pek beğenmedim; yine de roma'da geçmesi, kılıç kalkan falan hoşuma giden şeyler. ufak tefek bazı buglar yüzünden 2 kere kapatıp son checkpointten başlamak zorunda kaldım. daha multiye bakmadım.
    single player için puanım 7/10.


    (oudeis ekon kakos - 27 Aralık 2013 15:53)

  • comment image

    "oyunla işim olmaz, çekirdeğimi çitler, çayımı içerim" diyenler için bir videosunu yüklemişler. (ben böyle roma filmi izlemedim. ilk 3 dakikayı izleyince 1 saat 43 dk su gibi geçecek)

    rayz san of rom


    (nickelbird - 3 Mayıs 2014 08:35)

  • comment image

    gameplay videolarında sekiz kılıç darbesi alıp ölmeyen, sakatlanmayan, yaralanmış görüntüsü bile olmayan ve aynen savaşa devam eden çıplak npc'ler var. 10 sene öncesinin oyunu olsa eskiden standart o olduğu için göze batmaz da, (mesela) medieval warfare oynadıktan sonra silah darbelerine karşı bu kadar dayanıklı karakterler görmek biraz güldürüyor.


    (sombrefloe - 17 Eylül 2014 20:31)

  • comment image

    shadow of mordor'u bitirdikten hemen sonra bu oyunu oynadım. grafikleri dışında güzel bir yanı yok diyebilirim. oyun süresi çok kısa 4-5 saatte bitiyor. kombat sistemi tamamen blocklama üzerine kurulu. isterse karşında tanrı olsun, doğru zamanda blocklarsan hasar verebiliyorsun. ve bütün bosslar bu şekilde kesiliyor. hiçbir boss fightın özel bir olayı yok, boss tam vuracakken perfect block yap, geri sekiyor, sonra 3 tane vur, (3ten fazla vuramıyorsun blockluyor, dodgeluyor herşeyi), sonra saldırmasını bekle ve aynı şeyi ölene kadar tekrar et. değişik denebilecek tek şey, yanında adamların varken onlarla beraber kalkanları indirip savunup sonra mızrakla karşıdaki okçuları vurmak. güzel grafikli boş bir oyun denebilir. puanları da düşükmüş zaten şaşırmadım.


    (eachon - 12 Ekim 2014 21:56)

  • comment image

    bunu icine ölü koysan bozulmadan saklayacak sogutma sistemiyle korunan birkac titan ekran kartli bir sistemde 4k olarak gordum de, gercekten terbiyesizlik derecesinde guzel grafikleri var. yani oyle boyle degil hakikaten harika otesi bir grafik ve atmosfer butunlugu sunuyor 4k'da. bildigin film olmus.

    sanirim bu basarinin en kilit tarafi oyunun direkt sinema filmi mantigiyla tasarlanip gelistirilmesi. gercekten oyun devam ederken uzaklarda olan olaylar, genel renk skalasi, sahne tasarimlari, bunlarin sinematik anlatimi, kamera teknikleri falan derken asmis gitmis. cryengine 3'un butun gucunu kullanip cinebox'tan yardim alan bir teknolojiyle gelistirildigi icin sistemleri cilgincasina zorlayan bir oyun olmasi da kacinilmazdi zaten.

    tabii oyun sistemi vasatmis, karakterler tekrar tekrar geliyormus, oynanisi tat vermiyormus gibi elestiriler var orasini bilemem. bu oyunu hakkiyla oynatacak bir sistem sahibi olma ihtimalim zıplayarak mars'a gitme ihtimalimden bile az oldugu icin sadece seyredebildim. zaten o kadar param olsa bir tekne alir "ultra mega giga hd" gokyuzunun altinda uyurdum okyanus ortalarinda.

    bende bilgisayar olarak databank'li saat var, onla idare ediyorum. o da bir teknoloji kendi capinda.


    (lemre - 17 Mart 2015 20:25)

  • comment image

    klasik bir crytek oyunu. eksik....

    güzel bir hikaye, zaten mükemmel olan roma ve yunan mimarisinin mükemmel cryengine motoru ve sanat yönetimi ile buluşması, sorunlu optimizasyon, kötü pazarlama ve tekrar eden oynanış.

    antik medeniyetler özellikle roma imparatorluğu ile ilgilenen her insanın oynamasında veya izlemesinde yarar var. eldeki bilgilerle çok güzel bir şehir yaratmışlar. cryengine'in her zaman güzel olan ışıklandırması ile de birleşince enfes anlar ortaya çıkıyor oyunda. oynanış kendini tekrar ediyor fakat hikaye ve görsellik sayesinde oyunu bir şekilde bitirme zorunluluğu hissediyorsunuz.

    canım cevatçım. artık şu oyunları tam bitirmeden çıkarmasan veya oynanış elementlerinden anlayan insanları işe alsan... tamam sinematiklik istiyorsun da bu kadar kabız bir oynanış da olmamalı.


    (pyloge - 27 Nisan 2016 19:21)

  • comment image

    oyunda "roma adına savaşan bir paralı asker " olarak falan oynamıyoruz. marius adında
    roma ordusu 14. leyjondaki bir centurion olarak oynuyoruz. anladım kutsal bilgi kaynaklığı falan kalmadı ama bu kadar işkembeden sallama şeyler de yazmayın şuraya be arkadaş ya.


    (geraltofrivia - 20 Aralık 2016 11:30)

Yorum Kaynak Link : ryse son of rome