Süre                : 1 Saat 46 dakika
Çıkış Tarihi     : 20 Ekim 2017 Cuma, Yapım Yılı : 2017
Türü                : Komedi,Drama,Tarih,Savaş
Ülke                : Fransa,İngiltere
Yapımcı          :  Quad Productions , Main Journey , Gaumont
Yönetmen       : Armando Iannucci (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Armando Iannucci (IMDB)(ekşi),David Schneider (IMDB)(ekşi),Ian Martin (IMDB)(ekşi),Peter Fellows (IMDB),Fabien Nury (IMDB),Thierry Robin (IMDB),Fabien Nury (IMDB)
Oyuncular      : Olga Kurylenko (IMDB)(ekşi), Andrea Riseborough (IMDB)(ekşi), Jason Isaacs (IMDB)(ekşi), Steve Buscemi (IMDB)(ekşi), Rupert Friend (IMDB)(ekşi), Jeffrey Tambor (IMDB), Richard Brake (IMDB)(ekşi), Paddy Considine (IMDB)(ekşi), Michael Palin (IMDB), Roger Ashton-Griffiths (IMDB), Simon Russell Beale (IMDB), Jonathan Aris (IMDB), Dermot Crowley (IMDB), Cara Horgan (IMDB), Gumuliauskas Vaclovas (IMDB), Paul Whitehouse (IMDB), Justin Edwards (IMDB), Gerald Lepkowski (IMDB), June Watson (IMDB), Adrian McLoughlin (IMDB), Adam Shaw (IMDB), Daniel Tuite (IMDB), Eloise Henwood (IMDB), Andy Gathergood (IMDB), David Crow (IMDB), Eva Sayer (IMDB), Elaine Claxton (IMDB), Paul Chahidi (IMDB), Matt Townsend (IMDB), Jag Patel (IMDB), Sternkiker François (IMDB), Emilio Iannucci (IMDB), James Barriscale (IMDB), Derek Barr (IMDB), Attila G. Kerekes (IMDB), Ellen Evans (IMDB), Tim Steed (IMDB), Ewan Bailey (IMDB), Cedric Tylleman (IMDB), Henry Helm (IMDB) >>devamı>>

The Death of Stalin (~ Stalin'in Ölümü) ' Filminin Konusu :
Sovyetler Birliği'nin lideri Jozef Stalin'in beklenmedik ölümünün ardından üst düzey Sovyet yetkililer, Stalin'in ardından kimin başa geçeceği konusunda anlaşmazlığa düşerler. Koltukta birçok kişinin gözü vardır, bu nedenle ülkenin yönetim kademesinde bir kaos baş gösterir.


  • "vasily stalin(stalin’nin oğlu): ı want to make a speech at my father’s funeral.nikita khrushchev (bakanlardan biri) : and ı want to fuck grace kelly.tek kelimeyle filmin en iyi sahnesi..."




Facebook Yorumları
  • comment image

    arada kalmış film...

    "komik film" olarak tanımlamak için fazla gerçek, tarihi, belgesel nitelikli vs.

    tarihi/belgesel nitelikli olarak tanımlamak için fazla"ciddiyetten yoksun".

    tarihi bir olayı/dönemi anlatan bir filmi ayrıca bir de komik yapabilselermiş tadından yenmezmiş. tam tersi, tarihin karanlık bir dönemiyle ilgili güzel bir kara mizah çıksaymış kült film haline bile gelebilirmiş.

    ama bu ne tam olarak kara mizah, ne tam olarak dönem filmi... yer yer ikisine de savruluyor ve bu nedenle sinemadan çıkarken bol miktarda "keşke..."yle başlayan cümle kurduruyor.

    filmden akılda kalan en güzel şey "piyanist kız" oldu. çıkarsan hikaye hiçbir şey kaybetmez. ama öyle birşey ki "bir daha görüksün", hatta mevzu ona dönsün diye bekliyor insan. ya da ben. insan olarak ben. bekledim hep.


    (miralay ferit - 22 Şubat 2018 16:11)

  • comment image

    ortalama üstü bir film.oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor.hızlı bir şekilde de bitiyor.şahsen benim sıkıldığım tek bir sahnesi bile olmadı.zaten öyle yoğun bir diyalog silsilesi var ki film hiç boşluğa düşmüyor.

    ilk yarı oldukça komik,ikinci yarı ise trajikomik çünkü ikinci yarıda biraz ciddileşmeye başlıyor hikaye.ancak filmi izlemek ve esprileri anlamak için kesinlikle biraz sovyetler tarihi bilmek gerekli.aksi halde pek bir şey anlaşılmaz ve film havada kalır.


    (zafer kazanmaya gittim donucem - 25 Şubat 2018 02:01)

  • comment image

    tarihi gercekler boyle degildi, anti komunizm propagandasi bu film diye tepki gosterenleri bir kenara birakirsak eger son zamanlarda bu kadar guldugum bir filmi hatirlamiyorum. cok zeki bir mizah anlayisiyla yogrulmus. zaten ingiliz mizahina bayilirdim bu tam olmus. malum ortamlara dustu izleyin efendim.


    (skytiret - 26 Şubat 2018 12:23)

  • comment image

    vasily stalin(stalin’nin oğlu): ı want to make a speech at my father’s funeral.

    nikita khrushchev (bakanlardan biri) : and ı want to fuck grace kelly.

    tek kelimeyle filmin en iyi sahnesi...


    (commodude - 12 Mart 2018 14:37)

  • comment image

    son zamanlarda izlediğim en kaliteli film. ancak filmden bu keyfi alabilmeniz için aşağıda spoiler olarak vereceğim rus tarihine hakim olmanız gerekiyor. filmde hicvedilen tüm sahnelerin aslında tarihi bir arka planı var.

    --- spoiler ---

    - stalin öldüğü zaman, bir araya gelen komite üyelerinin muhtemelen anlaşamaması yüzünden naaşa ne olacağına karar verilememiştir. naaş öylece beklemiştir.
    - doktor bulamama mevzusu yahudi doktorlar mevzusuna bir gönderme. bizim ergenekon davasından pek farklı değil.
    - stalin'in şımarık oğlu vasily'nin hayatı baştan sona okunmalı, film öyle izlenmeli. babasının naaşını görünce çıldırdığı sahne de gerçek hayattan alınma.
    - sovyet dünyasının en eli kanlı adamlarından beria çok güzel hicvedilmiş. filmi izlerken komedi olsun diye yapıldığını sanıp abartı diyeceğiniz sahneler gerçek hayatta yaşandı. örneğin, kocaları serbest kalsın diye komutanlarla yatmak zorunda kalan kadınlar, tecavüzler vs..
    - beria gerçekten de bir çok kişiyi stalin'in emrini dinlemeyerek ölüm yerine sürgüne göndermiştir. filmde makarov'un karısını da gerçekten böyle bulup getiriyor.

    ---
    spoiler ----

    tek adam ölürse ne olacağı çok güzel anlatılmış. aslında atatürk sonrası ilk dönemimiz bizim de pek farklı değildi. sırf malum şahıstan sonra neler olacağını görmek için bile bu film izlenir.


    (avatardaki ormani kesen akpli bld bsk - 21 Mart 2018 15:47)

  • comment image

    salonda sadece 4 kişi vardı bu akşam. bizim dışımızdaki iki kişi ise sohbete gelmişlerdi. neyse ki arkadaşım kendilerini uyardı da sinema salonunda olduklarını hatırladılar.

    steve buscemi yine döktürmüş. ne ekersen onu biçersin konseptinden çıkmadan bir absürt komedide olması gereken her şey mevcut. oyunculuklar harika, bilinen bazı tarihi olayların araları fantezi ile doldurulmuş. komedi yönü öne çıksa da dönemin kahreden ağırlığı salondan ayrılırken üzerinize çöküyor. filmin gizli kahramanıysa molotov!

    ayrıca, top secret'ı beğenen bunu da beğendi.


    (kedigen - 21 Mart 2018 21:14)

  • comment image

    komik bir film. hicvedilmesi gereken bir diktatörlük dönemini gayet güzel hicvetmişler. bizim stalinist solcularımız da filmi hicvetmişler. bu tipler 1968 zamanında da vardı, şimdi de var. (koca tip sizin sovyet seviciliğiniz yüzünden dağıldı) sscb, özellikle stalin dönemi gayet eleştirilecek, kara mizah unsuru edilecek bir dönem, daha neyin savunması bu.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda konseri izleyen genel sekreter kruşçev'in tam arkasında kalın kaşlı bir abimiz oturuyor,kim o dersiniz.. bittabi (bkz: leonid brejnev)
    ---
    spoiler ---


    (fuchs3471 - 6 Nisan 2018 12:45)

  • comment image

    --- spoiler ---

    rusya'da yasaklanan bu film, stalin dönemi rusya'sına dair mizahi bir taşlamadır. elbette avrupa yapımı bu filmde işin propaganda ve abartı boyutu da vardır; ama tarihsel gerçekler de aslında durumun çok da farklı olmadığını ortaya koymaktadır. ne yazık ki kişiselleşen yönetimlerde saçma şeyler olabilir ve kraldan çok kralcı kişiler nedeniyle en iyi niyetli yönetici bile çok yanlış işler yapmak zorunda kalabilir. işte bu yüzden demokrasi ve özgürlüğe hala ihtiyaç var.

    ---
    spoiler ---


    (sanver - 1 Haziran 2018 16:34)

  • comment image

    sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: ben beğendim. hem güldüm hem de üzüldüm. kruşçev'i, ribbentrop ile adını verdiği antlaşmayla da tarihe geçen ünlü dışişleri bakanı molotov'u (ki michael palin canlandırıyor!), malenkov'u, zhukov'u, rezaletlerin rezaleti beria'yı, çok kötü de gösterilseler svetlana ve vasili'yi görmek gerçtekten güzeldi. hassasiyetlerinden anti-komünist propoganda gibi algıyanların aksine bildiğin korku dolu diktatörlük rejiminde tek adamın ölmesiyle yaşananları trajikomik bir şekilde anlatan bir film gördüm ben. karakterler ve olay birebir tarihle uyumlu olmasa da -ki olmasına da gerek yok hiciv için- güç için çekişmenin, hapislerin, cinayetlerin ve -özellikle beria özelinde- tecavüzlerin gerçekliği yadsınamaz.

    baştaki konserin yenilenmesi, molotov karakterinin adanmışlığı, beria'nın entrikaları, malenkov'un kararsızlığı, absürt bir dille anlatılan korkunç gece baskınları, sıra kendilerine geldiğinde kurtulan idam mahkumları, oğlu tarafından polise gammazlanan babanın bakışı, filmin sonundaki fotoğraflar (çok komikti bunlar!) ve daha birçok şey en azından beni ya güldürdü ya da düşündürdü.

    7,5/10'a kadar yolu var bence.


    (kelek - 5 Temmuz 2018 10:25)

  • comment image

    konu itibariyle eksiği var fazlası yok cinsinden bir film.anti komünizm propagandası yapılıyor diyenler muhtemelen romantik sosyalist .
    absürd sahnelerin çokluğu anlatılan olayların devlet terörünün zirve yaptığı dönemlerden birinde gerçekleşmesiyle ilgili.bu kadar gaddarlık ancak böyle absürdlüklerle anlatılabilirdi. svetlana aleksiyeviç'in ikinci el zaman isimli anlatısında,bu filmde izleyip çok absürd dediğiniz sahnelerden daha fazlasıyla karşılaşırsınız.bizzat yaşayanların ağzından hem de.
    son tahlilde çok abartılmayacak ama hoş vakit geçireceğiniz bir seyirlik.
    düzeltme : imla


    (hllbrhmzgn - 30 Temmuz 2018 21:14)

Yorum Kaynak Link : the death of stalin