Çıkış Tarihi     : 01 Ağustos 2018 Çarşamba, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Macera,Komedi,Drama,Aile,Fantazi
Taglar             : Baba kızı ilişkisi,Peynirle uğraşmak,live action cgi hybrid,Çocukluk,Büyülü gerçekçilik
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  2DUX² , Walt Disney Pictures
Yönetmen       : Marc Forster (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Thomas McCarthy (IMDB),A.A. Milne (IMDB)(ekşi),Alex Ross Perry (IMDB)(ekşi),Allison Schroeder (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Ewan McGregor (IMDB), Hayley Atwell (IMDB)(ekşi), Chris O'Dowd (IMDB)(ekşi), Toby Jones (IMDB)(ekşi), Peter Capaldi (IMDB)(ekşi), Mark Gatiss (IMDB)(ekşi), Sophie Okonedo (IMDB), Jim Cummings (IMDB)(ekşi), Brad Garrett (IMDB), Oliver Ford Davies (IMDB), Adrian Scarborough (IMDB), Roger Ashton-Griffiths (IMDB), Bern Collaco (IMDB), Gintare Beinoraviciute (IMDB), Nick Mohammed (IMDB), Paul Chahidi (IMDB), Vivien Bridson (IMDB), Roy Beck (IMDB), Bronte Carmichael (IMDB), Tim Ingall (IMDB), Karol Steele (IMDB), Gino Picciano (IMDB), Kumud Pant (IMDB), Jeremy Oliver (IMDB), Raj Ghatak (IMDB), Lee Asquith-Coe (IMDB), Jackson Kai (IMDB), Wyatt Dean Hall (IMDB), Orton O'Brien (IMDB), Dean Middhat (IMDB), Chloé Worrall (IMDB), Abbey Denne (IMDB), Sharron Spice (IMDB), Elsa Minell Solak (IMDB), Kai Williams (IMDB), Richard Price (IMDB)

Christopher Robin (~ Christopher Robin: Um Reencontro Inesquecível) ' Filminin Konusu :
Christopher Robin is a movie starring Ewan McGregor, Hayley Atwell, and Bronte Carmichael. A working-class family man, Christopher Robin, encounters his childhood friend Winnie-the-Pooh, who helps him to rediscover the joys of life.


  • "çocukluğumun en mâsum, en optimistik çizgi filmi winnie the pooh'un, baş karakteri. ayrı bir sempati duyardım bu çocuğa karşı. ve ne tuhaftır ki ona garip bir özlem duymaktayım."
  • "ewan mcgregor’ın başrolünde olduğu disney filmi. film, teaser trailerposter"




Facebook Yorumları
  • comment image

    çocukluğumun en mâsum, en optimistik çizgi filmi winnie the pooh'un, baş karakteri. ayrı bir sempati duyardım bu çocuğa karşı. ve ne tuhaftır ki ona garip bir özlem duymaktayım.


    (tatli biber - 5 Haziran 2011 15:56)

  • comment image

    uzun zamandır bir film için bu kadar heyecanlanmamıştım. çocukluğuma döndüm pooh'yu görünce. sabah erkenden kalkıp tv'nin başına geçme sebebimdi bu çizgi film. ayrıca jim cummings de varmış filmde.
    aynen böyleyim


    (ortayakor - 7 Mart 2018 00:35)

  • comment image

    dün gittim izledim.
    karakterlerin gerçek versiyonu çizgi film versiyonundan daha tatlıydı. yahu winnie sen nesin öyle ya kendi kendimi yedim oturduğum yere.
    filmi beklentisiz izledim, çünkü en son winnie the pooh çizgi filmini 15 sene önce izlemişindir. ben çok beğendim, güzel bir fikir olmuş film yapmak.
    --- spoiler ---

    christopher robin’in hayali arkadaşlarını diğer kişilerin gördüğünde hissettiklerim de üstteki entryler gibiydi, ama çok önemsemedim bu durumu
    ---
    spoiler ---

    bir de biraz soğuk bir yapısı vardı filmin, çizgi film halindeki gibi cıvıl cıvıl değildi. sanırım yetişkin olmak ve hayallerden çıkıp gerçek hayata dönmenin böyle olduğuna göndermeydi..

    favorim de eşekti.


    (selek - 5 Ağustos 2018 12:35)

  • comment image

    bu filmi sinematografik açıdan değerlendirmem mümkün değil açıkçası, zira fazlasıyla taraf tutarım, objektif olmaz. o yüzden bu yorumun, zamanının bir winnie the pooh-severi gözünden yazıldığını gözeterek okuyunuz.*

    filmin geldiğini gördükten sonra çevremdeki insanlara çizgi filmi bilip bilmediklerini sordum, duyan olsa bile düzenli izleyen pek kimseye rastlayamadım açıkçası. sanırım bir pokemon, bir şirinler kadar meşhur olmamış türkiye’de. gerçi bir ara piglet’in domuz oluşuyla, winnie’nin içtiği içeceğin alkollü sanılıp rtük’ten ceza almasıyla falan gündeme gelmişti, ama takdir edersiniz ki bu tür bir meşhur olmadan söz etmiyorum.

    benim çizgi filmde sevdiğim şey, bütün karakterlerin bir ruhu, bir felsefesi olmasıydı. hiçbiri öyle gerçek dışı dünyaya ait, sanal yaratıklar gibi değildi; temiz kalplilik, korku, karamsarlık, cesaret, bilgelik gibi, her bir hayvanın doğasıyla büyük oranda uyumlu özellikler atfedilmişti onlara. ve tabii ki hem kendileri arasında hem de onlarla christopher robin arasında çok güzel bir arkadaşlık bağı vardı. her daim sırıtarak izletmeyi başarıyordu kendisini.

    filmi de, bilhassa çizgi film karakterlerinin ekrana getirildiği ikinci yarısı itibarıyla, aynı sırıtışla izlediğimi söyleyebilirim. kısa kısa da olsa, karakterlerin özelliklerine dair pek çok şey yansıtılmış, espriler güzel seçilmiş. bana çizgi filmi ve dolayısıyla çocukluğumu hatırlatmayı başardığı için aslına bağlı kalındığını söyleyebilirim, ki bu benim için ciddi bir artıydı.

    --- burası spoiler olabilir ---

    küçük prens’in filminde olduğu gibi bunda da bir gerçek hayata uyarlama ihtiyacı hissedildiği açık. eh böyle olunca çocuklara ve çocuklardan çok büyüklere yönelen bir mesaj kaygısı göze çarpıyor ve bunu biraz göze soka soka yapıyor film. filmin ilk yarısı biraz sıkıcı gelebilir o yüzden. ama bu, hitap ettiği kitle içinde çocukların da bulunduğu bu tarz filmler için çok normal tabii. gerçi çocukların zihni çok daha açık oluyor yetişkinlerin seksen tane kaygıyla, önyargıyla bulanmış zihinlerine göre, ama konumuz bu değil.* yine de, klişe de olsa, dünyada genel olarak gözlemlenen; hayat koşturmacası içinde kaybolmaya, hayallerle olan bağlantıyı git gide daha çok kaybetmeye vurgu yapılması, çocukların çocukluğunu yaşamasının ve genel olarak aile kavramının öneminin yansıtılması hoşuma gitti.

    --- burası spoiler olabilir

    oyuncu seçimi filmin seviyesinin üzerinde olmuş biraz, bu da diğer bir artı benim için. yalnız fragmanda ingiliz aksanını duyduktan sonra filmi sinemada türkçe dublaj dışında bir seçenekle izleyememek hayal kırıklığına uğrattı, bunu belirtmeden geçmeyeyim.

    son olarak, kelimesi kelimesine olmasa da, aklımda kaldığı kadarıyla, yüzümü gülümseten birkaç alıntı paylaşacağım filmden.

    --- spoiler ---

    christopher robin: hayat balonlardan ve baldan ibaret değil.
    winnie: emin misin?

    winnie: ben gideceğim yere bulunduğum yerden uzaklaşarak varırım.

    winnie: sonuçta ben aptal bir ayıyım, değil mi?
    christopher robin: hayır winnie. sen koca kalpli tatlı bir ayısın.

    robin: yo yo yo! yarın olmuş.
    winnie: genellikle bugündür.

    winnie: christopher, günlerden ne?
    christopher: günlerden bugün.
    winnie: en sevdiğim gün.

    bir kutunun içindeyken eeyore: karanlık, kasvetli. beni burada bırakabilirsiniz.

    ---
    spoiler ---


    (johnluther - 5 Ağustos 2018 13:00)

  • comment image

    beni çocukluğuma götürüp içimi sıcacık yapan film. çocukken winnie the pooh'yu izleyip bu filmi beğenmeyecek birini düşünemiyorum. tüm çocukluğum boyunca odamı ve defterlerimi süsleyen bu sevimli karakterleri gerçek bir filmde görmek beni çok mutlu etti. eğer siz de benim gibi 90'lar çocuğuysanız ve winnie the pooh izlemişliğiniz varsa hiç düşünmeden izleyin.

    "sometimes, when i'm going somewhere, i wait. and then somewhere comes to me."


    (corymmm - 9 Kasım 2018 22:04)

  • comment image

    winnie the pooh kitabından uyarlanan, yapımcılığını walt disney pictures'in üstlendiği, cgi teknolojisiyle hazırlanan 2018 yapımı yüksek bütçeli film.

    klişe mi? fazlasıyla. tipik sonu tahmin edilen vasat senaryolu disney filmi mi? kısmen. fakat benim gibi wtp hayranlarını üzen goodbye christopher robin faciasından sonra bünyelere ilaç gibi gelmiştir. karakterlerin kimliklerinin dışına çıkılmamış olsa da pooh gereksiz bir şekilde aptal gibi gösterilmiş. lan bu adam tigger the movie filminde 50 metrelik ağaca tırmanıp kovandaki balı yiyebilmek adına arılara şarkı söylemiş birisi. gereksiz dram kasabilmek adına pooh harcanmış olsa da; piglet, tigger, eeyore ve roo şahane işlenmiş. özellikle tigger'ı çok beğendim.

    tüm bu ufak pürüzlerin dışında christopher robin'in çocukluktan ebeveynliğe geçiş süreci, bu süreçte çocukluğundaki hayalperest karakterinin törpülenerek tipik mutsuz maaşlı çalışana dönüşmesi ve akabinde seneler geçmesine rağmen tüm saflığını koruyan pooh ile karşılaştırılması ince bir detay. pooh bir balonla mutlu olabilirken, christopher robin basit şeylerle mutlu olmayı gereksiz olarak görüyor. film açık bir dille büyüdükçe masumiyet duygusundan uzaklaşıp hırs küpüne dönüştüğümüzü aktarıyor. bunun simgesi olarak pooh'nun bir türlü elinden bırakmadığı kırmızı balon kullanılmış. filmin ilerleyişi akıcı, karakterler cgi ile gerçekçi durmuş ve sırıtmamış. bütün olarak mulan, toy story, lion king izlemiş animasyon hayranlarına az da olsa o özlenen disney havasını yakalamayı başardıkları bir film hazırlanmış.

    6/10


    (jamesharden - 19 Kasım 2018 23:15)

Yorum Kaynak Link : christopher robin