Süre                : 1 Saat 55 dakika
Çıkış Tarihi     : 12 Ekim 2007 Cuma, Yapım Yılı : 2007
Türü                : Aksiyon,Cinayet,Drama,Heyecanlı
Taglar             : askeri polis,Rio de janeiro brazil,Rio de Janeiro,polis
Ülke                : Brezilya
Yapımcı          :  Zazen Produções , Posto 9 , Feijão Filmes
Yönetmen       : José Padilha (IMDB)(ekşi)
Senarist          : André Batista (IMDB)(ekşi),Bráulio Mantovani (IMDB)(ekşi),José Padilha (IMDB)(ekşi),Rodrigo Pimentel (IMDB)(ekşi),Rodrigo Pimentel (IMDB)(ekşi),Luiz Eduardo Soares (IMDB)
Oyuncular      : Wagner Moura (IMDB)(ekşi), André Ramiro (IMDB)(ekşi), Caio Junqueira (IMDB)(ekşi), Milhem Cortaz (IMDB), Fernanda Machado (IMDB)(ekşi), Maria Ribeiro (IMDB), Paulo Vilela (IMDB), Fernanda de Freitas (IMDB), André Di Mauro (IMDB), Fábio Lago (IMDB), Erick Oliveira (IMDB), Patrick Santos (IMDB), Rafael d'Avila (IMDB), Roberta Santiago (IMDB), Emerson Gomes (IMDB), Bernardo Jablonski (IMDB), Allan Guilherme (IMDB), Marcelo Escorel (IMDB), Marcelo Valle (IMDB), Paulo Hamilton (IMDB), Thogun (IMDB), Saulo Rodrigues (IMDB), Thelmo Fernandes (IMDB), Pierre Santos (IMDB), Ronaldo Reis (IMDB), Leandro Castilho (IMDB), Márcio Fonseca (IMDB), Sandro Rocha (IMDB), Alexandre Neves (IMDB), Marcello Gonçalves (IMDB), Murilo Elbas (IMDB), Bruno d'Elia (IMDB), Alexandre Mofatti (IMDB), André Santinho (IMDB), Rod Carvalho (IMDB), Marcelo Cavalcanti (IMDB), Ricardo Sodré (IMDB), Juliano Cazarré (IMDB), Pablo Sobral (IMDB), Gabriel Teixeira (IMDB) >>devamı>>

Tropa de Elite (~ Özel tim) ' Filminin Konusu :
Çocuğunun doğumunun yaklaşması üzerine Özel Polis Operasyonları Timi’nden ayrılmaya karar veren Nascimento, yerini alacak bir aday bulmak zorundadır. Öte yandan polis okulu mezunu Matias ve Neto adlı iki arkadaş çevrelerindeki yozlaşmadan rahatsızdırlar. Zamanla bu ikilinin yolu Nascimento ile kesişecektir. Özel tim mensupları, sokaklardaki savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıyadırlar.

Ödüller      :

Berlin Film Festivali:Golden Berlin Bear


  • "imdb'de 1600 kusur oyla muhte$em bir sonuca varmi$ film."
  • ""bu brezilyalıların küçüğü büyüğü artis doğuyor her halde" izlenimi bırakan film! ayrıca, polis teşkilatını yerin dibine geçirmişler...iyi cesaret!"
  • "nöbette uyuyan askere pimi çekilmiş bomba vermek fikrinin ev sahibi. ayrıca, (bkz: mehmet tümer)"
  • "vicdansızlar mı eline silah alıyor yoksa eline silah alan mı vicdansız oluyor deyu kara kara düşüncelere sevk etti bu film beni.filmde eksik olan tek şey ise:(bkz: beyaz toros)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    sonunda internetten indirerek ingilizce altyazısınıda bularak izlediğim film olmuştur. film brezilyada kurulmuş olan özel tim vari bir timin(bope) elemanlarının nasıl bir psikolojik baskı içinden geçerek eğitildiklerini, brezilyadaki polis yozlaşmasını ne hallere geldiğini etkileyici bir dille gösteriyor. bope gerçek hayattada brezilyada olan bir timdir ve bütün adi polisler, uyuşturucu satıcıları ve suçlular bu özel timden korkmaktadırlar çünkü filmde anlatılan bope üyelerinin yetiştirilirken israril ordusunun bile kendi askerlerini böyle eğitmediklerini( ki israil ordusu malum coğrafi şartlarından ötürü askerlerini en çetin şartlara yönelik yetiştirirler) söylemektedir. filmde anlatılan gösterilen bütün eğitimlerin gerçek hayatta da bope elemanlarına yapıldığı söylenmektedir. film brezilya gibi halkın yüzde 80'ninin fakirlik sınırında yaşadığı bir ülkede sokakların, varoşların aynı afganistan, ırak gibi nasıl bir savaş alanı olduğunu bu sokak aralarında uyuşturucunun, çetelerin kol gezdiğini buralara girebilcek olan ülkedeki tek polis gücünün bope olduğunu göstermektedir. film vizyona girdiği brezilyada en çok izlenen filmler arasında kendine yer bulmuştur.


    (homeless jedi - 20 Kasım 2007 17:19)

  • comment image

    rio de janeiro da uyusturucu mafyası, polis ve ozel kuvvetler arasındaki siddeti ve siddetin boyutlarını anlatan filmdir. 27. uluslararası istanbul film festivalinde gösterimi yapılacaktır.

    --- spoiler ---
    komiser nacimiento rio da ozel bir polis kuvveti olan bope nin ilk adamlarındandır. fakat rio da bireysel silahlanmanın, ve hatta bireysel tufeklenmenin hat safhada oldugu favelalarda savasmak hem zor hem de cok tehlikelidir. bir cocuk bekleyen nacimiento, esinin de baskısı ile bu isi bırakacagı güvenilir bir polise ihtiyac duymaktadır. bu nedenle, ogrencileri arasında bulunan iki polise yogunlasır, matias ve neto. matias bir yandan okuluna devam etmekte, ama polis oldugunu kız arkadasından bile saklamaktadır. sosyoloji derslerinde foucault okumaları yapmakta, geceleri uyusturucu satanlar ile savastıgı favelalarda, gunduzleri sivil toplum orgutlerinde aktivitelerde bulunmaktadır. neto ise bope aktivitelerini sorgulayamacak kadar inanclı ve davasında sadıktır. tek derdi kendini ispat etmek ve guvenilir adam olmaktır. nacimiento ise matiasın beyni ve netonun inancını birlestiremediği icin sonunda kaybeden adam olmaktan kurtulamaz. bope icinde bulunan bu uc adamın hikayesini anlatan film, esasında rio de janeiro da bireysel silahlanma, uyusturucu, polis siddeti ve gündelik siddet uzerine yogunlasmakta, ve acıklıkla gosterdikleri ile elestirmektedir.
    ---
    spoiler ---

    (bkz: surveiller et punir)


    (leda moira - 25 Şubat 2008 00:01)

  • comment image

    memleketinde korsan satış rekoru kırmış bir gişe (!) filmi. 27. uluslararası istanbul film festivali bünyesinde gösterime girdi. film, bugünden on yıl öncesini aktarıyor. andré batista'nın kitabından bráulio mantovani senaryolaştırmış ve josé padilha yönetmiş.

    hiç kimse değil de, bu filmi pana film takımı, soner yalçın ve ayrıcana osman sınav'ın izlemesini tavsiye ediyorum.
    (bkz: bope)
    (bkz: the elite squad)


    (ranini - 5 Nisan 2008 18:40)

  • comment image

    "bu brezilyalıların küçüğü büyüğü artis doğuyor her halde" izlenimi bırakan film!

    ayrıca, polis teşkilatını yerin dibine geçirmişler...iyi cesaret!


    (endless bliss - 27 Nisan 2008 22:50)

  • comment image

    --- spoiler ---

    aslına bakarsanız, polis yozlaşmasını konu almakla birlikte, bu yozlaşmanın nedenlerini de gözümüze sokan bir film. ülkemizde de devamlı olarak gözlemlenen şekilde, polisin yanlış hareketlerinin o polislerin kişiliklerinin üzerine yıkılmasının ne derece yanlış olduğunu, esas suçlunun kurumsal işleyişin olmasıyla beraber, polis ve "suçluların" şiddet eylemlerinin diğer tarafı da nasıl şiddete yönelttiği, bu şekilde kurulan kısır döngünün asla kırılamayacağı anlatılıyor. özellikle neto ve matias örneklerine dikkat. şeker gibi adamlardı ikisi de en başta. ikisi de zamanla ideallerinin uzağına düştü, ikisi de yaşadıklarının etkisiyle süregelen sistemin altında ezildi, ve teslim oldu. komiser nacimiento'nun ise evde yaşadığı problemlerden yola çıkarak, en sert görünümlü polisin bile nasıl psikolojik problemlerle mücadele etmek zorunda olduğunu anlayabiliyoruz sanırım.

    ---
    spoiler ---


    (vicdani redci padawan - 11 Mayıs 2008 12:32)

  • comment image

    tamamen yozlasmis bir polis teskilatinda carklara uymayan kalmamistir. yeni tegmenlerden neto (caio junqueira) ve andré matias (andré ramiro) safca bu carklarin dislileri arasinda ezilmeye baslamislardir. bu esnada brezilya ozel birligi olarak anilan bope'un takim komutanlarindan ikisi emekli olmaya hazirlanmaktadir. ozellikle asiri stresten oturu bunalan bu kisiler yerlerine alabilecekleri yeni takim liderleri aramaktadirlar. alpha takimi kaptani capitão nascimento (wagner moura) yerine gecebilecek kapasitede oldugunu dusundugu kisileri bir catismanin ortasinda bulur... neto ve andré. peki onlar bu stresli ozel tim gorevi icin yeterince iyiler mi?

    on bilgi olarak, filmin konusunu aldigi ve uyarlandigi kitap 2006 yilinda yayinlanan elite da tropa. iki eski bope askeri? andré batista ve rodrigo pimentel'in sosyolog luiz eduardo soares ile ortaklasa yazmislar bu kitabi.

    brezilyada ozellikle de rio'da yozlasmanin had safhada oldugunu cidade de deus ile gormustuk. cocuk suclular, uyusturucu trafigi ve rusvet alan polisler. yine temel ayni sayilabilir. tarz konusunda ise kimse kusura bakmasin, iki film tamamiyle farkli. siddet noktasinda gosterme ve hissettirme konusunda bir farkliliklari yok ama anlatilma biciminin ayni oldugu gorusune kesinlikle katilmiyorum. cidade de deus'da siddetin dozaji tepeye vardiginda bile siirsel bir bakis acisiyla olaya yaklasirken, tropa de elite'de ise siddet tum dogal pisligiyle birlikte sunuluyor. daha ikinci paragrafta bu kadar cidade de deus dedin, hani farkliydi diyenler icin; ayni kokenden cikan iki filmi karsilastirmamak, veri olarak ele almamak mumkun degil diyebilirim sadece.
    cidade de deus'da fernando meirelles'in yapmayi en cok sevdigi yoldan her seyi goruyorduk. fotograf kareleri. cok guzel bir sekilde genele yayilan bu durum izleyiciyi tam manasiyla avucunun icine aliyordu. rio sokaklarinin, hele ki kenar mahalle sokaklarinin artik bok cukuru olduguna eminim. ates olmayan yerden boyle zift gibi duman cikmaz arkadasim.
    neyse dagittim. tropa de elite'te josé padilha fotograflardan uzak, surekli hareket eden, surekli takipte kameralar kullanmis. sagdan soldan, asagidan ve yukaridan cekimler. cidade de deus'da %90 civarinda hareketli kamera vardir ama kameralardan gecis olmaz pek. yani tek kameradan izleriz veya izliyormus gibi hissettiriliriz. bunda ise birden fazla aciyla, her an, ansizin degisen acilar mevcut. kisaca bicem acisindan oldugu kadar teknik acisinda da farkliliklar var. bu teknigin tercih edilmis olmasi en baslarda iyi gibi gelse de bir sure sonra izleyiciyi fazla yoruyor. tam odaklanamama gibi bir soruna yol aciyor. bunu bir eksi olarak not alalim.

    senaryo acisindan bakildiginda, gerceklerden yola cikildigi icin oldukca bastan kabulcu olmak gerekiyor. oldukca degisik bir kulturu ve yasam tarzini aninda icsellestirebilmek ve hatta ogutebilmek zor geliyor. sahsi kanaatimce boyle olmasinin en buyuk sebebi yeterince genis aciyla olaylari ele almamasi. sudan cikmis balik gibi izleyiciyi kaldirimin ustune koyup tepesine cifteliyle ates ediyor film. fakat tam tersi olur da aninda moda girebilirseniz o zaman alinacak keyif katlaniyor. bir tercih meselesi olmus bu.

    bir de bu adamlar muzikten anliyor kesinlikle. filme yedirilen muzikler tam manasiyla super. biraz once soyledigim moda girisi saglayan seylerden birisi bu.

    gelelim ele aldigi konunun derinligine. bope'u bope'un icinde bulunmus bir (aslen iki) kisiden dinledigimizi unutmamamiz gerekiyor oncelikle. bope'a girisin ne denli zor oldugunu filmde goruyoruz. bu sartlar altinda bope'dan ayrilmis bile olsa bir kisinin sonradan bope ile ilgili anlatacaklarinda onlara direkt olarak giydirecek, elestirebilecek bir yapida olmasini beklemek cok hafif kaciyor. sosyolog arkadas ne denli etkili olmustur bilemiyorum tabii ki yine de yonetmeni bu noktada kutlamak istiyorum. bope'a dair sempati olustugu anda o sempatiyi oldurecek hareketleri gozumuzun onune sermis. ben acikcasi bope'un su sartlar altinda olmasi gerektigi gibi oldugunu ama hangi sartlar altinda olunursa olunsun hicbir yerde var olmamasi gerektigini dusunuyorum.
    ozellikle nufus, carpik sistem gibi sebeplerden oturu kenara atilan, dogal ihtiyaclardan bile yoksun birakilan insanlarin dramini gormezden gelmiyorum. fakat bu noktada bir durmak gerekiyor. bope'un baskin yaptigi anlarda etrafta oylece aptalca dolanan insanlar, saskinlikla tufeklerle burun buruna gelenleri gozumun onune getiriyorum. bunlarda o yoksunluk icindeler ama hepsi suc bataginin, beyaz tozun icine burunlarini daldirmiyorlar. bope'un tavir ve hareketleri "cok uc durumlarda" degerlendirilmelidir bu sebeple. bir yandan etraftaki masumlar olacak, bir yandan o masum sandigin kisinin sirtindan cikabilecek bir tabancayla kursun yeme riskin. oyle pis yani. ortam pis, bope pis, film ise harikulade demek gerekiyor.

    uzun zamandir izledigim en saglam islerden birisi diyerek abartmis olmam inanin. cidade de deus'u izlemis bir bireyin onu izlememis gibi yaparak izlemesi arkasindan ikisini artilari ve eksileriyle karsilastirmasi gerekiyor. sayet izlemediyseniz o filmi zaten dayakliksiniz demektir. iflah olabilmek icin once onu sonra bunu izleyin ya da tam tersi sizin tercihiniz. izleyin yeterki. aferim.


    (entrapmen - 25 Mayıs 2008 04:15)

  • comment image

    filmden can alıcı birkaç replik:

    --- spoiler ---
    -yaralı mısınız? vuruldunuz mu?
    -hayır efendim
    -emin misiniz?
    -evet efendim
    -o zaman beyler, bugün ceset nasıl taşınır onu öğreneceksiniz!
    -emredersiniz
    -hâlâ ne bekliyorsunuz? hadi, tut ucundan.
    ---
    spoiler ---

    sorunlara köklü çözüm istenmesine eyvallah da, görülen şartlar içerisinde uyuşturucu satıcıları ile nasıl anlaşılacak veya nasıl çözüm üretilecek anlayamıyorum? nedir yani bu kadar sadece şiddete karşı çıkış? adamlar kelle koltukla senin benim uğraşmak istemeyeceğim şeylerle (insanlarla) uğraşadursunlar, sen de filmdeki denyo zengin çocukları gibi fakir edebiyatı yap, olmaz ki güzelim? şartlar bu; insanlar bu, bu haliyle aman olmasın şiddet demek kolay, sıkıysa bu ne idüğü belirsiz herifler ve uzun namlulu silahları ile birebir karşılaş ve sonra çözüm üret. (bkz: gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var) filmden başka bir cümle ile bitirelim:

    --- spoiler ---
    bir 7.62 mermisi bir arabayı kâğıtmışçasına delip geçebilir.
    ---
    spoiler ---

    güzel ve ilginç bir film.


    (azeroth - 21 Haziran 2008 18:50)

  • comment image

    filmde "kötü" insanlara işkence normal bir şey değil, insanları öldürmekte normal bir şey değildir. filmi kafa yormadan izlerseniz elbette bope'un eline geçen suçluyu öldürerek cezalandırdığını, insanların yargılanmadan yaşam haklarına tecavüz edildiğini sanabilirsiniz. filmden bazı cümlelere kulak veriniz;

    (bope'un öldürdüğü kişinin arkadaşıyla geçen konuşma)
    - kim öldürdü onu?
    - bilmiyorum.
    - bal gibi biliyorsun. söyle
    - sizden biri.
    - bizden biri mi?
    - onu öldüren sensin, seni ibne. bu boku sermayeye çeviren sensin.

    (mahalleye baskın sırasında çete liderini bulmak için geçen konuşma)
    - baiano nerede?
    - bilmiyorum.
    - baiano nerede? çabuk söyle.
    - bilmiyorum.
    - matias, bu adamlara sert kullanmalısın, anladın mı?
    ...
    - nerde dedim.
    - playboy'un sizin adamlarınızdan olduğunu bilmiyordum.

    nitekim böyle bir harekat sırasında insanları nezaketle konuşturmak isterseniz bilgiyi almaya vakit kalmadan hedef haline gelirsiniz, acele edilmelidir.
    hastalığı tedavi etmek bope'un işi değildir, eğer bacak kangren olmuşsa vücudu mu feda ederdiniz yoksa bacağı mı keserdiniz?


    (sonsivri - 24 Haziran 2008 11:55)

  • comment image

    son zamanlar da şahısımı etkiliyen nadir filmlerden olup en güzel repliklerden ise "bota no saco" (plastik torbaya sok) ve ele geçirdikleri bir uyusturucu satıcısını ne yapalım sorusu üzerine ".papanın hesabına yazın" demesi akıllda kalanlardandır


    (my - 5 Eylül 2008 03:28)

  • comment image

    filmden illa bir mesaj bekleyenler,bu mesajları sadece ve sadece müziklerinde bulabilirler.zira filmi de yönetmen önce belgesel olrak çekmek istemiş sonra farkını verip filme çevirmiştir,filmde tek plan hareketli tek kamera görüntülerinden de anlaşılıyor zaten.bence yönetmen denildiği gibi tüm kinini züppe üniversite gençliğine yöneltip,çatışmanın taraflarını da olabildiğince gerçekçi ve sade şekilde anlatmaya çalışmış.tek istisnai sahne

    --- spoiler ---
    çetenin sto ve gf'sini infaz ediş sahnesi.

    ---
    spoiler ---

    yaptığım bir kaç saatlik okumayla bu yöntemlerin çeteler tarafından kullanıldığını okumuş olsam da,bu kadar sudan sebeple,kendileri için çalışan saf insanlara yapılması biraz abartı geldi.bir de film brezilya gençlerini çok etkilemiş,ve fight club sonrasından etkilenip birbirini pataklyan arkadaşlar örneğinde olduğu gibi,gençler birbirlerini plastik torbayla boğup işkence ediyormuş.

    ayrıca hayatımda izlediğim en gerçekçi çatışma sahneleri de burada mevcut. küçük bütçe çatışma sahnesi çekmeye engel değil yani...


    (cnnbs - 9 Ekim 2008 17:54)

  • comment image

    konusu ve tarzı ne kadar farklı olursa olsun seyredenlerin büyük kısmında ister istemez cidade de deus etkisi bırakan film... aslında böyle olmasını normal karşılamak lazım. brezilya'nın varoşlarında yaşanan hayat sinemanın rahatlıkla beslenebileceği bir ortam. bunu gidip görmesek de anlayabiliyoruz. brezilya sinemasının sadece bu varoşlarda dönen vahşetle dünyaya açılması da onlar adına üzücüdür heralde... film genel açıdan bakıldığında sıkı bir film... zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. filmi polis gözünden seyrediyor oluşumuz da zaman zaman çok da bize uzak olmayan durumları anımsamamıza neden oluyor. yozlaşan polis teşkilatı içerisinde ayakta kalmaya çalışan özel bir birlik... belki bu yozlaşmayı engelleyemiyor ama yozlaşmayı doğuran etkenleri yok etmeye çalışarak hiç olmazsa bir sınır getirmeye çalışıyor. film bir kaç kulvardan devam edip, farklı öyküler üzerinden tek bir yere çıkıyor. birinci bölümde varoşlarda dönen çete egemenliği ve bu duruma çanak tutan yozlaşmış polisler ağırlıkta. ikinci bölümde ise bope adlı özel birliği biraz daha yakından tanıyoruz. bu iki temel konu, aralarda ana karakterlerin gündelik yaşamlarıyla besleniyor. bu yüzden filmde boşluk bulmak biraz zor. sürekli gözünüz filmin üzerinde olmalı.


    (tripotter - 7 Haziran 2010 02:02)

  • comment image

    konusundan mıdır, müziklerinden midir, ilerleyişinden midir bilmiyorum ama film izliyorum gibi değil de sanki dizi izliyorum gibi hissettirdi. hemen aklıma the shield geldi tabi.
    efsane bir film olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi bunlar.


    (8eranath - 14 Ağustos 2011 01:06)

  • comment image

    filmden bazı notlar:

    -chapéu mangueira tepesi civarında çekimler yapılırken içerisinde 90 silah olan kamyonet çalınmış. yerel polis etrafı altını üstüne getirmiş ve sadece bir kısım silahı geri alabilmiş.

    - vizyona gireli 3 ay olduğunda çoktan best-seller olmuş. filmin korsan dvd'sinin satılmadığı sokak arası yokmuş adeta. 5 dolardan gitmiş tanesi. ardından drei marc isimli dvd şirketinin soyulduğu öğrenilmiş. tahminlere göre de, 3 milyon insan daha film tam anlamıyla sonlanmadan izleme şansı bulmuş filmi. yine de brezilya sinemalarında yılın en fazla izlenen ve dikkat çeken filmi olmuş.

    - filmin son hali, korsan sürümünden biraz farklı olmuş. bir sahne eklenmiş ve anlatım değişmiş. ama yönetmen bunları korsan sürüm için yaptığını hiçbir zaman söyleyememiş.

    - 11 milyon kişi filmi bootleg izlerken, 2.4 milyon kişi de parasını verip paşa paşa sinemalara gitmiş.

    - andre matias karakteri senarist andre batista'ya, nascimento da bir diğer senarist rodrigo pimentel'e dayanmaktadır. ikisi de eski bope üyesidir.

    - aslında film, ana karakterler neto ve matias, yardımcı karakter de nascimento olarak tasarlanmış. ancak tasarlanan filmin çekimleri bittikten sonra yönetmen jose padilha ve yazar bráulio mantovani; wagner moura'nın karizmasından çok etkilenmiş. filmi yenilemeye karar vermişler. filme narrator olarak wagner moura'nın sesi eklenmiş, hikaye adına bazı önemli sahneler değiştirilmiş, ve capitão nascimento ana karakter haline getirilmiş.

    - nascimento karakteri ismini sandro nascimento'dan almış. sandro nascimento, otobüs kaçırıp polis tarafından yakalandıktan sonra vefat etmiş. hayatı yine jose padilha'nın çektiği bus 174 filminde tasvir edilmiş.


    (tahrik olmusken objektif olamam - 6 Aralık 2011 12:53)

  • comment image

    inat ve ısrarla aramama rağmen hangi illegal ortamdan edinsem karşıma 2.si çıkan izleyemediğim film, yok film benim için hem izleyemediğim hem de imdb puanından ötürü the dark knight rises dan daha fazla merak uyandırır hale geldi.

    edit: buldum izledim bu kadar kafama takılmasına değecek kadar da iyi bir filmmiş.


    (khellenderos - 10 Ocak 2012 11:25)

  • comment image

    vicdansızlar mı eline silah alıyor yoksa eline silah alan mı vicdansız oluyor deyu kara kara düşüncelere sevk etti bu film beni.

    filmde eksik olan tek şey ise:
    (bkz: beyaz toros)


    (marido - 8 Mart 2012 20:53)

  • comment image

    yozlaşmış siyasiler ve polis teşkilatı'nın karıştığı, rüşvet, yolsuzluk, cinayet, çete, uyuşturucu vs. her türlü suç unsuruyla, tek başına mücadele etmeye çalışan onurlu bir devlet görevlisinin hikayesinin beyaz perdeye aktarıldığı muhteşem bir film...

    izlerken burası türkiye diyeceğinize eminim...


    (tombikpasta - 28 Aralık 2013 12:36)

Yorum Kaynak Link : tropa de elite