Süre                : 1 Saat 36 dakika
Çıkış Tarihi     : 18 Ocak 2019 Cuma, Yapım Yılı : 2019
Türü                : Macera,Drama,Romantik,Bilim Kurgu
Taglar             : woman wearing a gas mask,Kıyamet sonrası,Apiary,teleskop,dört tekerlekli
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Baked Studios , Mandalay Pictures , Sunset Junction Entertainment
Yönetmen       : Jonathan Helpert (IMDB)
Senarist          : Clay Jeter (IMDB),Charles Spano (IMDB),Will Basanta (IMDB)
Oyuncular      : Margaret Qualley (IMDB)(ekşi), Anthony Mackie (IMDB)(ekşi), Danny Huston (IMDB)(ekşi), Tom Payne (IMDB)(ekşi), Emma Fitzgerald (IMDB), Justin Jamieson (IMDB), Teagan Johnson (IMDB)

IO (~ Io) ' Filminin Konusu :
Felaket sonrası Dünya’da hayatta kalan son insanlardan biri olan Sam (Margaret Qualley), Dünya’yı terk etmektense, insanların uyum sağlayıp hayatta kalmasının bir yolunu bulmaya çalışan genç bir bilim insanıdır. Ancak gezegeni terk ederek uzaktaki bir koloniye gidecek son mekiğin hareket saati yaklaşırken, hayatta kalan bir başka kişi, Micah (Anthony Mackie) nedeniyle Dünya’da kalma kararını sorgulamaya başlar. Sam’i zor bir karar beklemektedir: Micah ile giderek insanlığın geri kalanına katılıp yeni bir hayata mı başlayacak, yoksa kalıp Dünya’nın yaşaması için savaşacak mı? Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Detaylı bilgi için http://www.log.com.tr/yasal-uyari-ve-kullanim-sartlari


  • "italyanca ben."
  • "jupiterin kutlecekiminin ic bunyesine yaptigi gelgit etkisinden dolayi mutemadiyen patlayan kirilan uydusu."
  • "yunan mitolojisinde, zeus'un ona da asik oldugunu ogrenince kiskanc karisi hera tarafindan bir inege donusturulen ve basina da argos'un nobetci dikildigi gariban kizcagiz."
  • "(bkz: jupiter)'in uydularindan biri."




Facebook Yorumları
  • comment image

    hera argos'u io'nun basina bekci koyduktan sonra zeus'un emriyle hermes argos'u olduruyor. hera'nin birtakim kovalamaca faaliyetlerinden sonra io bogazici'nden (inek gecidi), asya'ya gecip, misir'da rahata kavusuyor. misir'da zeus'a oglu epaphos'u doguruyor. aiskhylos bu efsaneyi "hiketides" (yalvaranlar) tragedyasinda kullanir. "prometheus" tragedyasinda ise io, dolambacli yolculugu sirasinda zincire vurulu titan'in yanina gelir, prometheus ona gelecekteki kaderini, onceden haber verir.


    (gazolin - 30 Ekim 2002 14:40)

  • comment image

    jupiterin kutlecekiminin ic bunyesine yaptigi gelgit etkisinden dolayi mutemadiyen patlayan kirilan uydusu.


    (altair - 20 Kasım 2002 12:33)

  • comment image

    yunan mitolojisinde, zeus'un ona da asik oldugunu ogrenince kiskanc karisi hera tarafindan bir inege donusturulen ve basina da argos'un nobetci dikildigi gariban kizcagiz.


    (athena - 11 Haziran 2000 22:23)

  • comment image

    diğer galileo uydularıyla çizgisel olarak sıralanınca bu uyduların toplam kütle çekimiyle jüpiterin kütle çekimi arasında kalıp bir hamur gibi yoğrulan, bu darlayıcı stres sonucu ortaya çıkan sürtünme-kinetik enerji yardımıyla da -güneşten o kadar uzakta olmasına rağmen- tektonik-volkanik açıdan canlı kalabilen uydu. üzerinde yer yer göt dondurucu soğuklar, yer yer de cayır cayır yanan pek bir fantastik renkli kütle parçası. kütlesi - dolayısıyla kütle çekim kuvveti - ufak olduğundan içinden püsküren tozlar-lavlar yüzeyinden baya yükseğe çıkıyor. sağa sola pofurdayan rahatsız, asabi bir de görüntüsü var bu yüzden.


    (cuvara - 27 Eylül 2010 03:59)

  • comment image

    voyager uzay araçlarının geçişiyle bilim adamlarını adeta şoka uğratan jüpiter'in üçüncü büyük uydusu.. oluşumunun üzerinden milyarlarca yıl geçmesine rağmen hala soğumamış olması, io'nun iç sıcaklığını yükselten bazı nedenlerin olduğunu göstermektedir. bunlardan en önemlisi uydunun jüpiter etrafındaki yörüngesinin dairesel olmamasıdır. ayrıca diğer uyduların da çekim etkisi olaya karıştığında io çalkalanır ve ısınır. voyagerlerin ölçümüne göre yüzey sıcaklığı -55 derece olmasına rağmen, volkan ağızlarında ve yüzeyin yaklaşık 800 metre altında ölçülen rakam ise 550 derecedir. sürekli patlayan kükürt volkanları, aşırı sıcaklık farkları ve yüksek manyetik ışın kuşağının tam ortasında kalması nedeniyle io güneş sisteminde benzersiz bir gökcismidir. haraketli yüzeyi nedeniyle de şu anki teknolojiyle yüzeyine araç indirilmesi de mümkün görünmüyor.


    (bormaz - 17 Temmuz 2004 10:16)

Yorum Kaynak Link : io