Süre                : 2 Saat 7 dakika
Çıkış Tarihi     : 13 Nisan 2012 Cuma, Yapım Yılı : 2012
Türü                : Drama
Ülke                : Italy,Romanya,Fransa
Yapımcı          :  Fandango , Le Pacte , Mandragora Movies
Yönetmen       : Daniele Vicari (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Daniele Vicari (IMDB)(ekşi),Daniele Vicari (IMDB)(ekşi),Laura Paolucci (IMDB),Alessandro Bandinelli (IMDB),Emanuele Scaringi (IMDB)
Oyuncular      : Claudio Santamaria (IMDB)(ekşi), Jennifer Ulrich (IMDB)(ekşi), Elio Germano (IMDB)(ekşi), Davide Iacopini (IMDB), Ralph Amoussou (IMDB), Fabrizio Rongione (IMDB)(ekşi), Renato Scarpa (IMDB)(ekşi), Mattia Sbragia (IMDB), Antonio Gerardi (IMDB), Francesco Acquaroli (IMDB), Paolo Calabresi (IMDB), Alessandro Roja (IMDB), Eva Cambiale (IMDB), Rolando Ravello (IMDB), Emilie de Preissac (IMDB), Mica Bara (IMDB), Sarah Marecek (IMDB), Lilith Stangenberg (IMDB), Christian Blümel (IMDB), Christoph Letkowski (IMDB), Orlando Klaus (IMDB), Friederike Straub (IMDB), Max Mauff (IMDB), Esther Ortega (IMDB), Aylin Prandi (IMDB), Monica Barladeanu (IMDB), Camilla Semino Favro (IMDB), Ana Ularu (IMDB), Pietro Ragusa (IMDB), Jerry Mastrodomenico (IMDB), Duccio Camerini (IMDB), Vincenzo Zampa (IMDB), Cosmin Selesi (IMDB), Paolo Giovannucci (IMDB), Federico Pacifici (IMDB), Ignazio Oliva (IMDB), Niccoló Piga (IMDB), Giovanni De Felice (IMDB), Alessia Giuliani (IMDB), Renato Marchetti (IMDB) >>devamı>>

Diaz - Don't Clean Up This Blood (~ Diaz) ' Filminin Konusu :
2001 yılında İtalya’nın Genoa şehrinde düzenlenen G-8 zirvesi sırasındaki olaylara karışan farklı uluslardan protestocuların toplandığı okul olan Diaz'a yerel polis tarafından yapılan baskın tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor...


  • "ımdb de 7.4 oy oranına sahip, 2001 g8 zirvesi son günlerinde, polisin eylemcilere uyguladıgı sert sıradişi katı tutumu gözler önüne seriyor."
  • "gezicilerin mutlaka seyretmesi gereken, bizden de beterleri varmış dediğim süper film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    ımdb de 7.4 oy oranına sahip, 2001 g8 zirvesi son günlerinde, polisin eylemcilere uyguladıgı sert sıradişi katı tutumu gözler önüne seriyor.


    (kotukedi - 3 Kasım 2012 19:24)

  • comment image

    bu kanı temizlemeyin
    "bu olaylar tarihte kendisi için hiçbir şey talep etmeyen ilk kitle hareketidir" gibi yanlış bir savla başlıyor film. gerçekten de 2001 g-8 zirvesi sırasında gerçekleştirilen protestolar sırasında bir jandarma otosuna saldıran grupta olan carlo, arabanın içinde bulunan jandarmaya yangın söndürücü tüpü attığı sırada açılan ateş sonucu ölmüştü. filmde 23 yaşındaki carlo'nun ölümü anlık geçilen bir tv haberi olmaktan öte gidemiyor. uçakla bilmem nereden ithal edilen uluslararası reis olaylara el koyar. ama bunun adı net konmaz.

    operasyonu meşru kılacak olan provakatif polis otosu gezisini tezgahlayan ve uygulayan kadın, gözaltına alınan kadın tutsağa işkence eden doktora eşlik eden polis memuru kadın, operasyonu yapan devlet güçleri adına olaylara ilişkin uydurma basın açıklamasını hazırlayan ve okuyan kadın, hijyenik ped isteyen tutsağa gazete kağıdı fırlatan polis memuru kadın. tüm bunlar tesadüf mü? yoksa yönetmende kadın düşmanlığı mı var sorusunu getiriyor akla.

    filmin hemen başlangıcında bir alman mücadeleyi bırakır. sonlara doğru o alman'ın arkadaşı olan zenci de bırakır mücadeleyi geride sevdiği kadını ve ve iki karasız genç gönüllüyü bırakarak. tamam tuzu kuru ülkelerin hümanist eylemcilerinden belki büyük bir kararlılık beklenmez ama bu kadar da kolay olmamalı. filmin genelinde teslimiyet ve yılgınlık var.

    olay anına geri dönüşler ve kameranın başka yönlerden olayı tekrar tekrar görüntülemesi yeni bir bakış getirmekten çok sanki süreyi uzatmaya yönelik gibi.

    ya vicdan kırıntısının bir tek üst düzey polis şeflerinden birinde rastlanmasının açıklaması ne?!

    evleri, barkları, eşyaları, borçları, çolukları, çocukları, sevgilileri olan, içinde yer aldıkları emekçi sınıfa karşı bu denli acımasız olabilen polis memurları (bıyıklarının bizimkilere benzemesi tesadüf mü ola ki?) nasıl bir eğitimden geçmişlerdir ki bu kadar kraldan fazla kralcı olup bu kadar acımasız olabilmektedirler? sosyolojik olarak üzerinde düşünülmesi, yanıtlanması gereken temel soru bu. birileri hak arama mücadelesi veriyor, diğerleri de kralları adına acımasızca cop sallıyor. emir kulu memur olmakla açıklanabilir mi bu?

    fazlasıyla ajitatif ama ne dediğini pek te bilemeyen bir film olmasına karşın canlandırma anlamında oldukça sahici bir film...


    (masiva - 19 Ocak 2014 18:36)

  • comment image

    italya'da g8 zirvesi sırasından yaşanmış olaylardan birkaçı. diaz adlı okulda bulunan göstericilere baskın yapılıyor ve çevik kuvvet göstericileri öldüresiye dövüyor, herhangi bir direniş de yok ortada. gaz sıkarak binayı boşaltma teklifine nereden geldiğini tam anlayamadığım takım elbiseli eleman onay vermiyor, polis müdürü personeline hakim olamayacağını söylüyor, tınlamıyor, adamın isteği göstericileri dövmek, öldürmek, işkence vb. gözaltına alınanlar carabinieri yani jandarma tarafından kışla olarak geçen nezarethanede işkence görüyor, insanlık dışı muamaleye uğruyor. bunların çoğu yurt dışından gelmiş gençler, fransa, almanya. bunlara karşı daha sert bir tutum var, kalkmış benim memleketime gelmiş olaylara karışıyorsun gibisinden. göstericiler masum mu, masum ya da değil yapılan baskında gözaltına alma ya da binayı boşaltma amacı yok sadece, büyük bir şiddet uygulanıyor. g8 zirvesine ve bu ülkelerin oluşturduğu dünyadaki icraatlarına karşı olmak, protesto etmek gayet doğal fakat gezi olaylarında olduğu gibi göstericiler polise taş, molotof atıyorlar, arabalara çevreye zarar veriyor, araçları yakıyor, ters çeviriyorlar. göstericilerin hepsi mi hayır elbette, belki de çok azı bunu yapıyor ama italya çok sert bir cevap vermiş. olay anında yakıp yıkan, taş atan, molotof atan, kamu ve özel mal varlığına zarar veren göstericilere sert bir müdahale edilmesi gayet normal, fakat diaz adlı okula yapılan baskında kan gövdeyi götürüyor, burada kalanların bir kısmı oradaki koordinasyon ile ilgileniyor. içlerinde gazeteciler var, hatta kalacak yeri olmayan yaşlı bir amca da orada baskın sırasında, bir geceliğine oraya gidiyor. coplarla dayan yiyenler arasında. her taraf kan oluyor. bu kanı temizlemeyin buradan geliyor filmin isminde.

    italya'da işkence suç değilmiş filmin sonunda yazanlara göre, polisler 300 kişiymiş sanırım, 30 kadarına soruşturma açmışlar, nezarethane olarak kullanılan infaz kurumundaki görevlilere de açmışlar soruşturma, kimse açığa alınmamış, kimse işten atılmamış verilen bilgiye göre. italya'da meclis bu olayın araştırılması için verilen öneriyi iki defa reddetmiş. yani olayı kapatmış, sallamamış, ilgilenmemiş, asarım keserim, otoriteye karşı gelmeyin demiş. 2014'te yani bu sene dava zaman aşımına uğruyormuş. italya'da delvetin otoritesi oldukça güçlü hükümetler gidip gelse de dayanmasa da sistem ayakta duruyor. güvenlik güçleri kodum mu oturturum diyor, görünürde çok kibarlar aslında ama filmi izleyince italya'dayken iyi ki polis ile işim olmamış dedim. bizde polisin yakasına yapışıyorlar, dövüyorlar, bir de üste çıkıyorlar.. orada ya da başka bir avrupa ülkesinde bunlar olunca polis fena yapıyor adamı. amerika'da zaten gözünün üstünde kaşın var diyor vuruyor polis. bizim çevik kuvvete can kurban. filmi izlesin de bizim geziciler, sokaklara dökülen örgütçüler ve sıradan vatandaş faşist ve katil polis nasılmış görsün. bu almanya, ingiltere, amerika'da da böyle olur. amerika'da dünya ekonomik forumu sırasında ve diğer olaylarda yaşanan hadiselerde polis oldukça sert müdahale etmiş, bunla ilgili de bir film var. bu arada italyan emniyeti yalandan kanıtlar buluyor, başka yerden alınan delilleri okuldan çıktı şeklinde gösteriyor, okuldan depo gibi bir yerden aldığı kazma kürekleri de silah olarak kanıtların arasına koyuyor, tam bir düzmece operasyon yapıyorlar. film güzel.


    (filosofo - 8 Temmuz 2014 01:30)

  • comment image

    2001' de g8 zirvesini protesto eden gruplara polisin alışıldık saldırısını konu edinen, 2012 yapımı film. 12:16' da "titre oligarşi cephe geliyor" sloganının neden konulduğunu hala merak ediyorum. ekipte bir türk ismi de göremedim. neden ulan neden açıklayın bana.


    (ibn la ahad - 10 Ağustos 2015 01:34)

Yorum Kaynak Link : diaz don't clean up this blood