• "(bkz: do pal)"
  • "analar, vatanlar ve anavatanların filmi. temel teması "yaşasın halkların kardeşliği" de denebilir. rani yine biraz kazık yiyor yalnız, beni orada üzdü film."
  • "bildiğim en güzel açılışa sahip film. kyun hawa ve shah rukh khan ile sizi ilk saniyesinden itibaren eline geçirir."
  • "deewana deewana eşliğinde nikahı basıp kavuşma sahnesi güzel olmuş. oldukça hoş film.erkekler de gayet rahat izleyebilir. ağlamaklı olunca kız filmi mi oluyor?"
  • "genel olarak duygusal bir film olmakla birlikte, son yarım saati hassas bünyeleri süründürür."
  • "allah bazen aşkımızı sınar, güçlü olan duygular elbet birgün kavuşur temalı güzel bir aşk filmi. filmin en güzel müziği de sanırım tere liye."
  • "izlerken ağlamadığım film. gözüme kıskançlık kaçmıştı. kimse sana böyle aşık olmayacak. kimse senin için bunun yarısını bile göze almayacak. (11 yıla tekabül ediyor)*"
  • "yash chopra nın yönettiği 2004 yapımı veer pratap singh, zaara hayat khan, saamiya siddiqui ve razaa shirazi nin oynadığı bir hint aşk filmi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    hint ordusunda gorevli helikopter pilotu veer ile, pakistanli zengin bir ailenin kizi olan zaara'nin yillara yayilmis pek dokunakli ask hikayesi.
    sirin, fikir fikir zaara kizimiz, hindu dadisinin vasiyeti uzerine kullerini (yanlis hatirlamiyorsam) amritsar'a goturmek icin evden kacar, otobusu yolda kaza gecirir. kurtarma ekibinde tabii ki yakisikli veer oglumuz vardir. veer ilk goruste carpilir kiza. beraber amritsar'a gider, kulleri nehre dokerler. buna karsilik veer, zaara'dan onunla bir gun gecirmesini ister, onu koyune goturur, amitabh bachchan'in oynadigi babasiyla tanistirir, tabii ki dans edip sarki soylerler, sahane bir gun gecirirler. zaara'nin gitme zamani geldiginde tren istasyonunda onlari kim karsilar? zaara'nin nisanlisi.. ama veer yine de icini doker. zaara do pal sarkisi esliginde trene biner gider ama kalbi arkada kalmis midir acaba.. kalmistir tabi. yoksa o kaytan biyikli sinirli nisanliya kim bakar ayol aslanlar gibi shahrukh khan varken..

    ne yazik ki arka planda hindu-musluman, hintli-pakistanli, zengin-fakir antagonizmasi, ustune bi de is anlasmasi gibi ayarlanmis bir evlilik varken veer ile zaara o kadar kolay kavusamazlar.. veer bikac on yil boyunca pakistan'da bir hapishane hucresinde hic konusmadan yaslanir, saclarina ak duser, yine de karizmasindan bisey kaybetmez.. (spoiler degil yahu, zaten en basinda goruyoruz, butun ask hikaye aslinda flesbek..) bir gun genc ve azimli yeni avukat saamiya bu davayi tekrar acana kadar. ama veer oraya nasil dusmustur, bu arada zaara'ya noolmustur.. hadi onu soolemiym. azicik uzun ama izlenilesi.. ayrica sarkilari cok dokunakli. sadece ilk sarki, tiz hintli kadin sarkici konseptine alerjisi olan bunyelerde kulaklari tikayip kacma istegi dogurabilir, merak etmeyin, ileri sarin azicik filmi.
    iyi seyirler.


    (rumpelteazer - 21 Şubat 2008 12:23)

  • comment image

    analar, vatanlar ve anavatanların filmi. temel teması "yaşasın halkların kardeşliği" de denebilir. rani yine biraz kazık yiyor yalnız, beni orada üzdü film.


    (tramell - 14 Ocak 2011 00:34)

  • comment image

    bir çok hollywood filmini kat be kat katlayacak bi filmdi gerçekten.. hint filmleri deryasına girdim gireli artık diğerleri sarmaz oldu. filmin ilk yarıları genelde aşina olduğumuz birbirini çok seven gençler ve genç kızın ailesinin onu zorladığı iş, siyaset evliliği çerçevesinde ilerliyor. fakat film öyle güzel, içten işlenmiş ki.. zaara'nın annesinin telefonda ona yabancılarla konuşma, abur cubur yeme diye tembihlemesi... avukat kızcağızımızın veer'e getirdiği kurabiyeleri tadınca aynı maati'ninkilere benziyor demesi.. veer'in zaar'dan bir gününü istemesii.. allah'ım nasıl bir istemeydi o biri benden öyle bir günümü istese ömrümü veririm heral de ki kız da veriyor yani hakkını yemeyeyim şimdi..

    kadroya gelince zaten black filminden izlediğimiz rani ile amitabh amcamızı görmekle büyük bi şerefe nail oluyoruz. zaara'yı aamir khan'ın dil chanta hai'sinde izlemiştim ama o film bu filme göre biraz daha modern hoppi zobbi gençliği işlediği için o kadar etki bırakmamıştı üzerimde. my name is khan ile tanıdığım shahrukh her ne kadar aamir'den sonra da gelse benim için çok güzel üzülüyor ya bu adam bence gülmesine felan gerek yok böyle gayet dramatik bi şekilde rolünün hakkını veriyor. müzikleri zaten her zaman ki gibi harikaydılar ama bu filmde biraz fazla kullanılmış sanki bazıları hızlandırıp geçtim.. he bir de zaara nişanlı olduğunu söylicektin baştan kızım orda yanlış yaptın sen..

    kanun, adalet, vatan.. gibi kelimelerin hintçe'de de olduğunu görmüş olduk bu arada..


    (madwomanintheattic - 15 Şubat 2012 04:07)

  • comment image

    türk filmlerini aratmayacak bir konuya ve havaya sahip hint filmi. erkekler hiç izlemeye kalkışmayın, zira tam bir kız filmi. böyle ağla ağla açılırsın cinsinden. izlerken sıkmıyor akıyor uzun süresine rağmen.

    yalnız her hint filminde hoşa giden en az bir parça bulunabilirken, bu filmde "ayyyy şu kadın bir sussa" dedim sürekli. o nasıl bir ses ya, 85 yaşında cırtlak bir teyze gibi. çok kötü, çok. film değil, şarkıcı kadın.


    (usuyorum - 9 Eylül 2012 02:29)

  • comment image

    yok boyle aşk yok... gel sen habersiz 22 yıl aşkınla yaşa. ve sadece 2 an için. çok etkileyici bir film. beni en çok etkileyen zaaranın aşkı oldu. veer hapisteydi bir umudu vardı zaara ya kavuşmak için. kuçük te olsa bi umuttu ya zaaranın ki? zaara asla goremeyecekti çünkü veer otobüs kazasında ölmüştü. ve zaara aşkının hayallerini gerçekleştirebilmek için veerin sevdiceğinin ülkesine gidip hayallerini gerçekleştiriyordu. mükemmel bir sevginin bağlılığın hikayesi. hemde iki an için. sadece iki an.


    (ygkhn - 25 Mayıs 2013 01:46)

  • comment image

    izlediğim en iyi shah rukh khan filmi. aşk filmleri illa ki bayar bir yerinde, ama bu film değil. shah rukh khan'ın oyunculuğunu da çok beğendim bu sefer. zaten zaraa'nın annesini oynayan kiron kher fanaa'da da zoonie'nin annesini oynuyordu, o da çok sağlam bir oyuncu. filmin konusunu da, verdiği mesajları da çok beğendim. zaten bir hint filmi asla sadece aşk ya da sadece mesaj kaygılı bir film olmuyor, hepsinden bir parça barındırıyor.

    --- spoiler ---

    veer'in mahkemede söyledikleri harikaydı. pakistan ve hindistan hakkında.. ben senden farklıyım diyor.. peki neden tıpkı bana benziyor? bu sefer bir çok şeyi tahmin edemedim, örneğin hep raza ile evlendiğini düşündüm, raza'nın dayanamayıp gelip veer'i kurtaracağını filan, hiç zaara'nın evlenmekten vazgeçip veer'in köyüne gideceğini filan tahmin edemedim.

    ---
    spoiler ---

    çok güzeldi. tek kötü eleştiri, müzik seçimleri yine berbattı. o cırtlak sesli hintli şarkıcı kimse lütfen müziği bıraksın. ha bir de, bütün filmlerde aynı kişileri oynatıp durmak zorunda mısınız kardeşim? preity zinta görmekten içim bulandı. tamam güzel kız, yeteneksiz de değil ama bir sürü güzel, hoş yetenek var. gerçekten bu bollywood'da birileri suyun başını tutmuş ayşegül hanım. * allahı var bir kareena kapoor gibi karizmadan yoksun ve negatif elektrik yüklü değil, ama gene de sıkıldım arka arkaya bunu izlemekten.

    bi de ben manzara olayını çok seviyorum filmlerde, bunda da harika iç açıcı görüntüler bol bol vardı.

    ay ben bu adamı sevmeye başladım galiba, aamir beni affet. *


    (ayikiz - 2 Mart 2014 23:43)

  • comment image

    bollywood'un tartışmasız en iyi aşk filmi. düzenli aralıklarla izleyip duruyorum. klipleri, şarkıları, görselliği ayrı güzeldir bu filmin. sevdiği kadın için gözünü kırpmadan 22 yılını veren bir adam ve onun hayallerini gerçekleştirmek için bütün hayatını harcayan bir kadının fedakarlıklarla döşenmiş aşklarını anlatan bir masal bu film.

    rani mukherjee'nin gözlerinin güzelliği bir müddet filme konsantre olmanızı zorlayabilir. preity zinta'nın tatlılığı, şirinliği de cabası. shahrukh khan'a gelince ... allah'ım galiba yanına geliyorum.


    (leylaninmecnunu - 19 Mayıs 2014 17:23)

  • comment image

    bir hollywood filmi olsaydı hakkında sayfalarca methiye düzülürdü ama bir bollywood filmi olduğu için haliyle öksüz kalmış. bollywood filmleri arasında kesinlikle birinci sırada. zaten o toprakların en büyük kaderi bu değil mi?

    kaç yıl oldu izleyeli bilmiyorum ama ne zaman aklıma gelse atamıyorum bu filmi içimden!

    bu topraklarda çekilmiş olsaydı belki de bu toprakların kaderini bile değiştirebilirdi...


    (aside baz doktum maksat ph olsun diye - 21 Ağustos 2014 04:39)

  • comment image

    allah bazen aşkımızı sınar, güçlü olan duygular elbet birgün kavuşur temalı güzel bir aşk filmi. filmin en güzel müziği de sanırım tere liye.


    (lapiska - 28 Ağustos 2014 22:16)

  • comment image

    önyargılardan sıyrılıp da, keyfini çıkara çıkara izleyebildiğim için kendimi çok şanslı kabul ettiğim bir bollywood filmi. izlediğim en güzel aşk filmlerden biri kesinlikle. ayrıca müzikleri o kadar güzel ki, insan tekrar tekrar dinlemekten kendini alamıyor.

    benim favori şarkım:
    http://www.youtube.com/watch?v=wfjvf7dlgx0


    (moonwell - 4 Eylül 2014 17:43)

  • comment image

    izlerken ağlamadığım film. gözüme kıskançlık kaçmıştı.
    --- spoiler ---

    kimse sana böyle aşık olmayacak. kimse senin için bunun yarısını bile göze almayacak. (11 yıla tekabül ediyor)*
    ---
    spoiler ---


    (philosophy - 2 Ekim 2014 20:26)

  • comment image

    izledikten sonra iyi mi kötü mü karar veremediğim ikinci film.
    umrao jaan'ı izledikten sonra böyle olmuştum bir de. sanki bir şeyler eksik ya da yapay gibi. bir oyuncu o role olmamış ya da senaryoyu yazanlar fazla abartmış gibi.
    ya da o aşkı çok kıskandım ondan bunlar oluyor. yine de şarkıları mükemmel. özellikle main yahaan hoon şarkısı. her gün en az 1 kere dinlerim. şarkı bende deivid'in chelsea'ye attığı gol etkisi bıraktı sanırım. *


    (sorunsuzum - 13 Aralık 2014 01:53)

  • comment image

    filmin müzikleri beni çok etkilemiştir. beni en çok etkileyen hint sountracklerinden biri olmuştur.
    nedenini şimdi anlıyorum. filmin tüm müzikleri ırak kürdistan'ı kökenli madan mohan'ın bestelerinin düzenlenmiş halidir. şimdi yüreğime neden bu kadar çok değdiğini anlıyorum bestelerin.
    hem bizim buralardan, tanıdık topraklardan bir müzisyenin kültürel birikimi ve müzik algısı, hem hali hazırda hayranı olduğum hint müziğinden kaynağını alıyor. yeme de yanında yat.


    (raavann - 16 Şubat 2015 23:36)

Yorum Kaynak Link : veer zaara