Süre                : 1 Saat 35 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1976 Perşembe, Yapım Yılı : 1976
Türü                : Drama,Aile
Ülke                : Türkiye
Yönetmen       : Orhan Aksoy (IMDB)
Senarist          : Sadik Sendil (IMDB)(ekşi),Suphi Tekniker (IMDB)
Oyuncular      : Münir Özkul (IMDB), Adile Nasit (IMDB)(ekşi), Itir Esen (IMDB), Mahmut Cevher (IMDB), Mahmut Hekimoglu (IMDB), Sevket Altug (IMDB), Aysen Gruda (IMDB)(ekşi), Muhip Arciman (IMDB), Eris Akman (IMDB), Yucel Dagdeviren (IMDB), Ayten Erman (IMDB), Cengiz Nezir (IMDB), Ahmet Sezerel (IMDB)

Aile Serefi ' Filminin Konusu :
Aile Serefi is a movie starring Münir Özkul, Adile Nasit, and Itir Esen. A rich boy hits a poor boy and he loves the poor boy's sister but she doesn't want him.


  • "-baba bana o kızı al-ama sen maymun iştahlısındır bıkarsın hemen-o zmn atarım.. al onu banaaa-sana dünyalar fedaadiyaloglarını barındıran güzide turkish film"




Facebook Yorumları
  • comment image

    ahir hayatimda zengin piçi kavraminin daha iyi anlatildigi bir film bilmiyorum arkadas ben.. yani soyle bir dialog geciyor filmde

    -oktay.. oktay.. delirdin mi?
    +istiyorum baba onu istiyorum
    -kimi istiyorsun oktay
    +kardesini ezdigim kizi istiyorum..
    - ya nisan yapalim sana diycem ama
    +yap baba olmaz mi istemezler mi?
    -ne diyorsun o tipleri iyi bilirim baliklama atlarlar. ama sen 2 ay sonra sikilirsin
    +olsun atariz..

    var mi boyle bir rahatlik? var mi boyle bir zengin piçligi arkadas.. bahsettigi, istedigi kiz da türk sinemasina kanimca gelmis gecmis en güzel damgayi vuran itir esendir.. filme girip kafa atasim geliyor oktaya o an.. sirf o sinirden 52 ekran bir vestel televizyon kumandasi yutmuslugum var dostlarim..

    velhasil hisli olsa da sahane filmdir aile serefi..

    yanniz bir ricam var sozlukculerden ki http://www.youtube.com/watch?v=kxczmbvage0 adresindeki videoda, havuz sahnesinde calan sarki nedir arkadas.. ara ara helak oldum bittim..


    (azuth - 6 Ekim 2007 22:36)

  • comment image

    -baba bana o kızı al
    -ama sen maymun iştahlısındır bıkarsın hemen
    -o zmn atarım.. al onu banaaa
    -sana dünyalar fedaa

    diyaloglarını barındıran güzide turkish film


    (very irish person - 14 Haziran 2003 02:41)

  • comment image

    filmin sonunda adeta akıllara durgunluk veren inanılmaz bir mantık hatası var. mutlu sonla bitiyor. halbuki oğlunun adına buzdolabı yapacak manyaklıkta bir baba, onu öldüren adamı da ailesini de afedersiniz sikertmeliydi. adam hem zengin hem manyak. mutlu sonla bitmesi ancak izleyicilerin sinirleri daha da bozulmasın, filmi izleyip izleyip zengin pıçaklamasınlar diye açıklanabilir sanırım.


    (union of disjoint intervals - 2 Ekim 2012 23:25)

  • comment image

    bu filmde en çok dikkatimi çeken şey "murat'ın çiğnenmesi".
    her izleyişimde çok takılıyorum bu deyişe lan.

    -murat'ı araba çiğnemiş!
    -nee? araba mı çiğnemiş!!!

    -onu gördüm baba.
    -kimi kızım?
    -kardeşimizi çiğneyen adamı gördüm.

    -o geldi.
    -kim?
    -kim olacak, murat'ı çiğneyen!
    -nee? murat'ı çiğneyen mi?! çağır gelsin.

    bir sakız gibi çiğnedi murat'ı pezevenk.


    (kirlikedi - 8 Ekim 2012 14:26)

  • comment image

    diyaloglari inanilmazdir:

    kalantor isadami zengin gorgusuz is arkadaslarina evinde cig kofte partisi vermektedir. kofteyi yogururken bir yandan da is konusur..
    - buzdolabi isine girerim, yalniz iki sartim var.. birincisi.. yuzde 51 hisse benim olacak.. ikincisiii.. buzdolabinin ismi oktay olacak!!!
    - aman beyefendi sizin oglunuz o kadar soguk mu?
    - dogru soyluyorsun, ayip ettik oktay'a....


    (mylia - 25 Şubat 2004 22:11)

  • comment image

    dün bir kez daha izledim. her izleyişimde salya sümük ağlarım bu filmde. 1976 yapımı. müzikleri muhteşemdir ve melih kibar imzası taşır.. "pure" duygu seli. ıtır eseni bir ara kamera yandan çekiyor ki uff! ne güzel kadın.
    ayrıca "tecavüzcü coşkun" bu filmde oktay'ın zibidi arkadaşı rolündedir. coşkun, dans edişiyle ve ingiltereye giden arkadaşına albüm ısmarlayışıyla bugünün ince clubberlarının vulger muştusu gibidir.


    (itaatsiz - 7 Nisan 2004 12:10)

  • comment image

    değişen aile yapısını eleştiren ve adeta "kökünüze dönün" diye haykıran bu filmde münir özkul'un gelenekçi ailesinin tüm erkek fertleri bıyıklıyken, dejenere kültürün simgesi oktay ve babasının bıyıkları olmaması, filmin mesajını inceden verir.


    (twang - 19 Mayıs 2004 21:25)

  • comment image

    münir özkul ve ailesinin tüm fertlerinin bıyıklı; oktay ve babasının bıyıksız oluşunun tamamen tesadüf olduğunu düşündüğüm film.
    bıyıklı ailenin gelenekselliği, bıyıksız ailenin de yozlaşmayı temsil ettiği vurgusu; tesadüf değilse de, amaca hizmet etmeyen bir vurgu olmuş bence.
    şöyle ki;
    oktay'ın babası fehmi bey, anadolu kökenli bir iş adamıdır ve büyük zorluklarla zengin olmuştur.
    fehmi bey'in villasında, yakın arkadaşlarına yönelik verdiği bol ikramlı iki tane eğlence sahnesi vardır ki, kendisinin geçmişi ve sosyolojik kimliği hakkında önemli ipuçları verir.
    1.sahne, oktay buzdolapları sohbetinin de geçtiği çiğ köfte partili sahnedir.
    fehmi bey bu sahnede, çiğ köfteyi bizzat elleri ile yoğurmakta ve bir anlamda sosyeteyi "anadolu kültürü" ile tanıştırmaktadır.
    partiye davetli kadınlardan biri ile fehmi bey arasında şöyle bir diyalog geçer:
    -şimdi biz bunu mu yiicez?(aşağılar bir ses tonu ile)
    -yoksa hiç çiğ köfte yemedin mi?
    -yooo
    -sen bu dünyada niye yaşıyorsun be kadın?
    aynı sahnenin ilerleyen kısmında, fehmi bey şunu da der:
    -ulan, ben demedim mi çiğ köfte rakısız gitmez diye, koşun rakıları da getirin.
    ayrıca, partide fonda elektro bağlamalı bir müzik duyulmaktadır.
    2.sahne, filmin sonlarına doğru, oktay'ın kızın abisini bıçakladıktan sonra korku içinde eve geldiği sahnedir.
    bu sahnede de, fehmi bey dansöz oynatmaktadır.
    çiğ köfteye laf söyletmeyen, "rakısız gitmez" diyen ve dansöz oynatan fehmi bey, filmdeki en geleneksel kişiliktir aslında.
    zengin olunca yeni dahil olduğu tabakanın değerlerini benimseyerek değişim içine girmediği çok açıktır.
    fehmi bey'in kusuru,sonradan görmeliktir.paranın verdiği güçle insanları aşağı görmektir.zamanında çok ezildiği için için oğlu oktay'ın rahat bir yaşam sürmesini istemektir.bunun içinde, oktay'ı çok fazla şımartmıştır.
    yani, fehmi bey'de sınıfsal anlamda bir dejenerasyon söz konusu değildir.
    içinden geldiği kültürü dışlamamaktadır.aksine kent soylu arkadaş çevresine de kabul ettirmeye çalışmaktadır.
    bir başka ifade ile, "kıroyum ama para bende" demektedir.
    parasının gücü ile de, her dediğini kabul ettirebilmektedir.


    (swst - 7 Haziran 2014 08:43)

  • comment image

    1976 yılı orhan elmas imzalı türk filmi. senaryo sadık şendil'e, müzikler melih kibar'a aittir.

    film ilk bakışta kapitalizmin yeni insanının (homo economicus), onun bencil düşünce yapısı ve kural tanımaz kar hırsının, bunun bir üst aşaması olan emperyalizmin gittiği ülkelerdeki kültürel mirası ve gelenekleri bir bir yok etmesi, toplumu yalnızlığa, değersizliğe ve tatminsizliğe itmesinin biraz abartılı ve dokunaklı eleştirisidir.

    bir yandan içten içe bencilliğe karşı paylaşımı savunup model alarak aldığı geleneksel büyük aile yapısını överken şeref, onur, sevgi, saygı gibi kaybedilmeye yüz tutmuş ahlaki değerlerin altını çizer.

    hala izlemeyen varsa (var midir acaba?) ozenli olmanin faydali olacagi dusuncesiyle,

    --- spoiler ---
    konu:
    sucu rıza (münir özkul) 'nın karısı (adile naşit), üç oğlu, iki kızı, damadı (şevket altuğ) ve emektar atı yadigar ile kıt kanaat geçindikleri dünyasına caddede arabasıyla yarışırken evin küçük oğluna çarpıp sakat bırakarak girer oktay karakteri (eriş akman).

    olay yerinden kaçması yetmezmiş gibi evin sözlü küçük kızına (itır esen) göz koyar. her fırsatta kızı rahatsız eder, yapmacık geçmiş olsun ziyaretleri ve babasının kızı küstahca istemesi kar etmeyince, arkadaşları ile kızın evdeki nişanını basar, evin büyük oğlu (mahmut cevher) ve arkadaşları tarafından öldüresiye dövülür. babası olan kar hırsıyla gözü dünmüş zengin fabrikatör (muhip arcıman), kendisi tarafından olasıya şımartılmış tek oğlunun bu halini görünce şiddetin dozunu iyice artırır.

    evine oğullarının kızının peşini bırakmasını ricaya gelen sucu rıza ve karısını dövüp yaka paça dışarı attırtır. bir geceyarısı sucu rıza'nın evindeki samanlığı kundaklatır, atı yadigar'ı vurdurtur, bu kargaşada evin büyük kızı (ayşen gruda) merdivenlerden düşer ve çocuğunu düşürür. evin büyük oğlunu dövdürtür, damadın seyyar tezgahını paramparça ettirtir.

    dahası aynı akşam üzeri nişanlısıyla eve gelmekte olan kızı, oktay arkadaşlarının yardımıyla kaçırır. bağrışmaları duyan tüm evin erkekleri kızı kurtarmaya koşarlar. kızın çabasıyla ve direnmesiyle fazla uzaklaşamayan oktay yol kıyısında kıza tecavüz edeceği sırada tıp fakültesi'nde okuyan ve abisinin aksine kaba kuvvete karşı olduğunu her fırsatta yineleyen evin ortanca oğlu (mahmut hekimoğlu) yetişir ve kardeşini kurtarır. boğuşurlarken oktay tarafından bıçaklanır. apar topar eve kaçırılan, olabildiğine korkmuş hali ve kanlı tişörtü ile babasının karşısına çıkan oktay'ın hemen yurtdışına kaçırılmasına karar verilir. alelacele evden çıkarlarken sucu rıza ile karşılaşırlar. aslında son derece insancıl bir karaktere sahip olan sucu rıza gözünü bile kırpmadan oktay'ı tüfeğiyle öldürür.

    oktay'ın babası - onu öldürdün!!!
    sucu rıza - onu ben değil, sen öldürdün.
    oktay'ın babası - peki niye yaptın bunu?
    sucu rıza - ailemin şerefi için...

    yıllar sonra hapisten çıkagelen sucu rıza, artık büyümüş ama sağ dizi yanlış kaynadığından ötürü sakat kalan evin en küçük oğlu (büyüklüğü ahmet sezerel) tarafından karşılanır. en küçükleri dışında hepsi evlenmiştir. tüm aile biraradadır artık. çünkü babaları gelmiştir, geleceğe gülen gözlerle bakıyorlardır artık, çünkü onlar şerefli bir ailedirler.
    ---
    spoiler ---

    gelenekselliğin altını çizmesi açısından ilginç bir not: sucu rıza ve evin tüm erkek yetişkinleri oktay ve babasının aksine istisnasız bıyıklıdır.


    (alimdayi - 15 Kasım 2004 15:07)

  • comment image

    filmin en can alici sahnesi tokat sahnesidir.
    kalantor patron rolündeki herif sucu riza ya (munir ozkul) karisi emine nin (adile nasit) yaninda tokat atmistir. tokat kendi babama atilmis gibi hirslandim, sinirlendim ve utandim. sanirim rolünün hakkini vermek bu olsa gerek.


    (rusteminabisi - 6 Aralık 2004 17:53)

Yorum Kaynak Link : aile şerefi