Süre                : 1 Saat 41 dakika
Çıkış Tarihi     : 13 Şubat 2013 Çarşamba, Yapım Yılı : 2013
Türü                : Biyografi
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Pictures from the Fringe , Lane Street Pictures , Saving Lincoln
Yönetmen       : Salvador Litvak (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Nina Davidovich (IMDB)(ekşi),Salvador Litvak (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Tom Amandes (IMDB)(ekşi), Lea Coco (IMDB)(ekşi), Penelope Ann Miller (IMDB)(ekşi), Bruce Davison (IMDB), Creed Bratton (IMDB)(ekşi), Saidah Arrika Ekulona (IMDB), Josh Stamberg (IMDB)(ekşi), Robert Craighead (IMDB), Lew Temple (IMDB), Michael Maize (IMDB), Steven Brand (IMDB), Adam Croasdell (IMDB), Elijah Nelson (IMDB), Joshua Rush (IMDB), Joe Ochman (IMDB), Graham Sibley (IMDB), Jamie Elman (IMDB), David Dastmalchian (IMDB), Marcus J. Freed (IMDB), Ally Anderson (IMDB), Ryan Honey (IMDB), Eamon Hunt (IMDB), Peter O'Meara (IMDB), Jonathan Roumie (IMDB), Judith Cubas Jones (IMDB), Joe Egender (IMDB), Braden Moran (IMDB), Nick George (IMDB), Michael Shamus Wiles (IMDB), Matthew Del Negro (IMDB), Niko Nicotera (IMDB), George Gerdes (IMDB), David Anthony Buglione (IMDB), Dusty Hyland (IMDB), Tamika Simpkins (IMDB), John Billinger (IMDB), Shaun Daley (IMDB), Johnny Dowers (IMDB), Ellen Dubin (IMDB), Laurence E. Ellis (IMDB) >>devamı>>

Saving Lincoln (~ O guardião de Lincoln) ' Filminin Konusu :
Saving Lincoln is a movie starring Tom Amandes, Lea Coco, and Penelope Ann Miller. The true story of Abraham Lincoln and his bodyguard, U.S. Marshal Ward Hill Lamon. This unique film features sets created from actual Civil War...


  • "tommy lee jones'un mecliste eşitlik üzerine yaptığı tiradıyla aktörlükte akula vuruşu yaptığı film."
  • "daniel day-lewis'ten daha fazla tommy lee jones'u sevdiğim film. en sevdiğim sahnede yasa tasarısını eve götürdüğü sahneydi."
  • "insanlara sıkıcı gelmesinin bir nedeni de çok kısa bir dönemi 2 saatte anlatmasıdır. ama dönem o derece önemli ki, başka türlüsüne imkan yok."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bu filmi izlerken siyahilere özgürlüğü verme (köleliği kaldırma) tartışmaları bana türkiye'deki kürt meselesi, cemevi, zorunlu din dersi vb. üzerinde dönen sığ tartışmaları hatırlatmıştır. şimdi günümüzden o dönem olan tartışmalara, kişilere bakınca ne kadar sığ, geri ve dar kafalı olduğunu düşünüyoruz.

    ee insanlık tarihi ilerlemeye tekabül etmiyor, tarihsel ilerleme liner de değil. bir çemberin içinde aynı meselelerin farklı formlarını tartışıp duruyoruz.


    (parrhesiaturkiye - 27 Ocak 2013 21:39)

  • comment image

    --- spoiler ---

    do you think we choose the times into which we are born? or do we fit the times we are born into?

    ---
    spoiler ---

    sabrım olursa bi daha izliycem, ya da onun yerine birkaç kitap okumak lazım diyorum ve konuyu kapatıyorum.


    (malwethiel - 11 Şubat 2013 03:58)

  • comment image

    hakkında insan kırmaya değmeyecek film.

    poleniğe girmek gibi olmasın, zan altında kaldığımdan cevap hakkımı kullanmak istiyorum sayın hakim.

    1- abd köleliği neredeyse tüm avrupa ülkelerinden daha geç kaldırmıştır. dolayısıyla bunu dünya açısından çok önemli addetmek pek mümkün görünmüyor. kronolojik sıralama: http://en.wikipedia.org/…lition_of_slavery_timeline

    2 - şu filmi beğenmedi diye gidip insanlar hakkında yok tıvaylayt bilmemne diye atıp tutmak yakışıyor mu şimdi güzel kardeşim? nereden biliyorsun benim sinema zevkimi? (çok merak ediyorsan, buyur sabıka kaydım: #23039659) uzun diyalog takip edemeyen instant gratification bağımlısı diye damgalamadan önce, bu diyalogları niteliki bulmadığımı düşünsen daha iyi değil miydi?

    şu oscarları abartmayın arkadaş. bunları nitelikli film diye sayarak, bilerek veya bilmeyerek sinema tarihine hakaret etmiş oluyorsunuz.


    (911 turbo - 20 Şubat 2013 17:58)

  • comment image

    oylama sahnesindeki o gerilim, o heyecan, o bekleyiş muhteşemdi.
    insanın bir "evet" ve bir "hayır" ile nasıl tarihe geçebileceğini gösteren bir sahneydi.
    o gün köleliğin kaldırılmasına hayır diyenlerin torunlarının bugün başları dik gezebildiklerini sanmıyorum mesela.

    evet, daniel day-lewis ve oylama sahnesi muhteşemdi.


    (kirlikedi - 27 Şubat 2013 11:09)

  • comment image

    "film hakkındaki bu entry gerçek olayları ve gerçek kişileri yansıtmamakta ve tamamen filme fokuslanmaktadır"

    notlarım:

    1) ilk 20-25 dakika çok durağan ve sıkıcıydı.

    2) lincoln her an sırtından kamburunu fırlatıp bachata dansı yapacakmış gibi duruyor. konuşmalar, bakışlar filan.. yaşlılık, adamın mizansen duruşunda ve yakışıklılığında kötü bir makyaj gibi durmuş. gerçekte de böyle miydi bilmiyorum.

    3) karısını oynayan abla ölümcül antipatik, zannımca bir hayli müsrif, insanın enerjisini emen, haddinden fazla otoriter. adamın iliğini kurutmuş. ha bi de abla bir sahnede saraya fazla para harcadığı yönündeki bir eleştiriye "geldiğimde türk halılarının üzerinde sigara lekeleri vardı" diyor. lincoln'ün karısı şimdiki adı kayseri el dokuması olan halılardan mı sözediyor, anlamadım orayı da.

    4) savaş sahneleri etkileyici değil, tarantino eli değmesi lazım.

    5) lincoln, uğruna bütün kaymak takımının desteğini kaybetmeyi göze alarak köleliğin yasaklanmasıyla ilgili kanunu anayasa değişikliği ile onaylatmaya uğraşıyor. neticesinde muhalefetin içinden adamları da o zamanlar oval olmayan ofisine gizlice çağırıyor. ne bir tehdit, ne bir vaad, sadece oyunu istiyor ve adamlar da oylama günü "evet" oyu kullanıyor. kara kaşına kara sakalına vermediler heralde oyu, bunlar salyalar saçan siyasetçi güruhunu oynuyor neticede. o kısım bir hayli eksik ve saçma sapan geldi.

    6) suikast planına göre 14 nisan 1865 akşamı lincoln un ailece gideceği tiyatro gösterisinde herkesin alkışladığı, güldüğü, bir gürültü çıkartıldığı esnada adamı vuracaklarmış. filmde en etkili sahne lincoln tiyatroya gitmek için saraydan çıkmak üzere koridorda yürürken yardımcısının onu ardından seyredişiydi nazarımda.

    7) şu adama bakıp bunu hayal edebilmiş rejisörü de alnından öperim.


    (belespritribinebandim - 10 Temmuz 2013 13:16)

  • comment image

    insanlara sıkıcı gelmesinin bir nedeni de çok kısa bir dönemi 2 saatte anlatmasıdır. ama dönem o derece önemli ki, başka türlüsüne imkan yok.


    (nebuch - 18 Ağustos 2013 16:23)

  • comment image

    ancak dünya tarihine meraklı kişiler tarafından seyredilmesi gereken film.

    aksi taktirde seyir esnasında sıkıntılar baş gösterecektir.

    öte yanda, bundan 150 sene önceki abd meclis ortamının, şu anki tbmm kıvamında olduğu gerçeğini de görmemize vesile olan filmdir.


    (mehmet fesa - 16 Eylül 2013 14:26)

Yorum Kaynak Link : lincoln