Süre                : 1 Saat 54 dakika
Çıkış Tarihi     : 29 Haziran 1978 Perşembe, Yapım Yılı : 1978
Türü                : Drama,Romantik
Ülke                : Fransa,Doğu Almanya
Yapımcı          :  Bavaria Atelier , Lorimar , NF Geria Filmgesellshaft GmbH
Yönetmen       : Billy Wilder (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Billy Wilder (IMDB)(ekşi),I.A.L. Diamond (IMDB)(ekşi),Tom Tryon (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : William Holden (IMDB)(ekşi), Marthe Keller (IMDB)(ekşi), Hildegard Knef (IMDB)(ekşi), José Ferrer (IMDB), Frances Sternhagen (IMDB)(ekşi), Mario Adorf (IMDB)(ekşi), Stephen Collins (IMDB)(ekşi), Henry Fonda (IMDB), Michael York (IMDB), Hans Jaray (IMDB), Gottfried John (IMDB), Arlene Francis (IMDB), Jacques Maury (IMDB), Christine Mueller (IMDB), Ellen Schwiers (IMDB), Ferdy Mayne (IMDB), Peter Capell (IMDB), Bob Cunningham (IMDB), Christoph Künzler (IMDB), Mary Kelly (IMDB), Elma Karlowa (IMDB), Panos Papadopulos (IMDB), Rex McGee (IMDB), Maurice Baquet (IMDB), Dolly West (IMDB)

Fedora ' Filminin Konusu :
Fedora is a movie starring William Holden, Marthe Keller, and Hildegard Knef. Down-on-his-luck Hollywood producer Barry 'Dutch' Detweiler attempts to lure Fedora, a famous but reclusive film actress, out of retirement.


  • "22'inci sürümü bugün yayınlanacak olan işletim sistemi.acelesi olan varsa buradan(bkz: fedora 22)"
  • "ubuntu'nun farkli surumlerinin daha boot asamasinda kala kaldigi lenovo thinkpad p71'e catir catir kurulmus isletim sistemi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    masaüstü platformlarda belki, sunucu platformlarda aman aman uzak durulası linux dağıtımıdır. her yeni uygulamanın veya güncellemenin çıkış tarihinin hemen ertesi günü yayınlanması, stabiliteden bihaber sazanları avlamaktan başka bir şeye yaramaz. o yüzden durup dururken bilgisayarını, hatta sunucu platformunu eline alan kişi, fedora'yı değil kendini suçlamalıdır.

    (bkz: debian)


    (bramstoker - 26 Şubat 2007 03:11)

  • comment image

    mp3 konusundaki tutumunu kesin bir biçimde dile getirmiş proje:

    why can't fedora play mp3 files?

    why is mp3 popular? because it's better than everything else out there?

    no. mp3 is popular because its creators licensed it broadly to spur its adoption. then, once it was the de facto format, they started to enforce their patents aggressively and restrictively.

    the free and open source multimedia codecs such as the ogg family of codecs are superior, and they are not patent-encumbered. never have been, never will be. that's why we support ogg vorbis (lossy) and flac (lossless) for general audio, speex for speech, and ogg theora for video.

    for those people who insist upon using mp3, it's not difficult to figure out how to get these players. still, we'd much rather change the world instead of going along with it.


    (fredi - 14 Ekim 2007 15:49)

  • comment image

    geliştirilmiş sanallaştırma*, uzaktan veri depolama*, daha iyi güvenlik ve sistem başlatma* süresinin kısaltılması gibi özelliklerle bezenmiş, openoffice.org 3 ile donanmış "fedora 10 (cambridge)" sürümü indirmek* isteyenlerin emrine amade edilmiştir.

    göze batan özellikler arasında daha iyi ses sistemi, oldukça geniş web kamerası desteği, geliştirilmiş grafik arayüzler, üzerinde epey uğraşılmış video oynatma, tahminlerin ötesinde yazıcı desteği olmasının yanı sıra, bütün işletim sistemleri arasında en fazla donanıma destek veriyor olması gibi de bir iddia var.

    edit: yalanmış. ubuntu'ya devam


    (elven - 26 Kasım 2008 10:28)

  • comment image

    su an ilk kez indirdigim linux dagitimi. adam gibi 64bit destegi sundugunu soyluyor en azindan masa ustu uygulamalari filan sorunsuz calissa yeter.
    devamli olarak debian tabanli dagitimlar kullandiktan sonra yeni bir seyler gormeyi umuyorum en azindan afili bir paket yoneticisi. debian kendi basina guzel ve onu alip orasindan burasindan kirpip yeni bi acilis resmi bir tane giris ekrani koyup bambaska birseymis gibi sunmalari artik gina getirdi ve fedora en azindan bir kac seyin farkli oldugu daha cok denendigini daha cok tercih edildigini belirtiyor.

    edit:
    fedoranin stabil surumleri ortalama debian tabanli bir dagitimdan cok cok iyi degil, en azindan cok bir artisi yok. ben fedoranin yeni versiyonun nasil oldugunu merak etmistim ki etmez olaydim. cok sorunla karsilastim ozellikle performans olarak bir linux surumunu vista ile karsilastiracak kadar kotu bir performansi vardi(8gb 1066mhz ram q9550 islemci, asus p5q pro anakart). ses kafasina gore bir sagdan bir soldan gelip ses kartinin bir daha tepki vermemesi olsun firegox acildiktan 5 dakika sonra sismesi olsun (flash plugini yapiyormus oha) pek olmamis gibi. cok kisa surede yeni surumun yayinlanmasinin bir imkani yok ya da insallah problemler duzeltilirde oyle dagitilir.


    (aether - 8 Eylül 2009 21:13)

  • comment image

    unity zimbirtisindan sonra sirtimi dönerek ubuntu'dan uzaklasmaya karar vermistim. bir bloatware olarak opensuse'ye yaklasmayacagim da ortadaydi. kaldi ki kde'den cok da haz etmiyorum. debian'a gecmeden önce biraz ufkumu genisleteyim dedim.
    uzun lafin kisasi, gecen yillarin ardindan fedora'ya bir sans daha verdim; ve kendisine hâlâ saygim var. ancak cok net bir bicimde gördüm ki, onlarca ayrintiyi burada saymaya üseniyorum ama, kullanislilik acisindan ubuntu'nun yillarca gerisinde hâlâ... rahat bir bes - alti yil gerisinde oldugunu söyleyebilirim.. ubuntu'nun neredeyse windows tadindaki kolayligina alistiktan sonra tam bir eziyet oldu fedora benim icin.
    iyi niyetler ve soylu amaclarla yapilan yanlis secimlerin kurbani oldugunu düsünüyorum..

    yuvaya dönme zamani.


    (malmoth - 13 Ağustos 2011 03:00)

  • comment image

    simdiki popularitesini anlayabiliyorum. distrowatch'ta 5. sirada. buyuk ihtimalle ubuntu amazon lens, unity vb. sacmaliklarinla kacirdigi kullanicilarin buyuk bir kismi buraya gelip kondu. bikac sene once denemistim: en azindan opensuse gibi bir bloatware degil ve hayvanlar gibi sagindan solundan bug cikmiyordu.


    (varg - 1 Mart 2014 19:05)

  • comment image

    26. sürümü dün yayımlanan gnu/linux dağıtımı. tecrübelerime dayanarak belirtmek isterim ki (gnome spini özelinde) her yeni sürümde ev kullanıcısı için daha kolay bir kullanım sağlıyor.

    internette dolaşma, film izleme, dosya indirme, belge yazma ve okuma, yazıcıdan çıktı alma ve tarama gibi günlük işleri zahmetsizce yapmanızı sağlıyor. örneğin, yazıcıyı bilgisayara taktığınız anda kendiliğinden tanıyor ve ayarlıyor. eğer all-in-one denen yazıcı+tarayıcıya sahipseniz tarayıcıyı da tanıyor. tek yapmanız gereken mağazadan basit tarama'yı indirmek ve taramak!

    tüm türdeki telefonları, tabletleri doğrudan tanıyor. çevrim içi hesap'lardan google drive gibi hizmetleri ekleyebiliyorsunuz. böylelikle dosya yöneticisinden kolayca drive'a erişip dosya açıyor, düzenleyebiliyor ve yükleyebiliyorsunuz.

    farklı senaryolarda durum nasıldır bilemem ama sıradan ev kullanıcısı için adeta bir cevher. iki tane denetim masası, iki tane ağ yöneticisi, iki tane ses yöneticisi ve her yeri her yerde olan, hiçbir işlem yapmadığında bile harddiskten gacır gucur ses çıkartan karmakarışık bir işletim sisteminden* gına geldiyse deneyiniz efendim!

    https://getfedora.org/tr


    (tor baglantisi - 12 Temmuz 2017 15:08)

  • comment image

    ubuntu'nun farkli surumlerinin daha boot asamasinda kala kaldigi lenovo thinkpad p71'e catir catir kurulmus isletim sistemi.


    (loosey - 11 Haziran 2018 14:21)

Yorum Kaynak Link : fedora