Süre                : 1 Saat 57 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ekim 2009 Perşembe, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Biyografi,Drama,Müzik,Romantik
Ülke                : Avustralya
Yapımcı          :  Great Scott Productions Pty. Ltd.
Yönetmen       : Bruce Beresford (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Jan Sardi (IMDB)(ekşi),Cunxin Li (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Chi Cao (IMDB), Bruce Greenwood (IMDB), Penne Hackforth-Jones (IMDB), Christopher Kirby (IMDB)(ekşi), Suzie Steen (IMDB), Madeleine Eastoe (IMDB), Aden Young (IMDB)(ekşi), Wen Bin Huang (IMDB), Shu Guang Liang (IMDB), Ye Wang (IMDB), Neng Neng Zhang (IMDB), Wan Shi Xu (IMDB), Shao Wei Yi (IMDB), Hui Cong Zhan (IMDB), Ji Feng Sun (IMDB), Zhi Xue Chai (IMDB), Chang Suo Zhang (IMDB), Jie Cheng (IMDB), Joan Chen (IMDB), Shuangbao Wang (IMDB), Zheng Nong Yang (IMDB), Yang Li (IMDB), Wen Bin Zhang (IMDB), Ferdinand Hoang (IMDB), Tian Xia (IMDB), Yue Hu (IMDB), Jia Hui Zhang (IMDB), Hang Yu (IMDB), Bao Li (IMDB), Hao Tian Xue (IMDB), Hui Min Tian (IMDB), Yu Qi Zhang (IMDB), Hong Tao Wang (IMDB), Ping Chen (IMDB), Peng Cao (IMDB), Su Zhang (IMDB), Ming Yue Ma (IMDB), Jian Wang (IMDB), Chang He (IMDB), Jun Ming Tian (IMDB) >>devamı>>

Mao's Last Dancer (~ Mao'nun Son Dansçisi) ' Filminin Konusu :
Dünyanın en iyi klasik baletlerinden olan Li Cunxin'in hikâyesi, Çin kırsalındaki yoksul mu yoksul Qingdao'da başladı. Li Cunxin, Başkan Mao'nun devrimine hizmet etmek üzere Pekin Dans Akademisi'ne seçildiğinde daha on bir yaşındaydı.


  • "29. uluslararası istanbul film festivali'nde gösterilecek olan bruce beresford filmi."
  • "balenin oku çin komünist partisi bayrağının altında olayların sonunda atılmış olan filmdir"
  • "mao'nun son dansçısı. amerikaya staj yapmaya giden bale sanatçısı, bireyci amerika kültürü ile totaliter rejim arasında sıkışıp kalır. sonunda amerikayı seçer."
  • "kanal 24 un bana geçtiği kiyak olmuştur.. izleyiniz efenim okuyunuz"
  • "baleyi kız işi sananların fikrini değiştirebilecek film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    efsanevi çinli balet li cunxin'in, "özgürlükler ülkesi" amerika'yla tanışmasını anlatan, harika bir dans filmi. ama anlayamıyorum hala nasıl bu kadar kör gözüne parmak kapitalizm propagandası yapmaya utanmıyorlar. amerikan sineması, sözüm sana. bari gizli yapın, satır aralarından bulalım, kendimizi zeki hissedelim.


    (hinlikperisi - 11 Mart 2010 10:46)

  • comment image

    117 dakikalık keyifli bir film. ancak hakikaten sikici bir hodri meydan anti-kominist misyonu üstlenmişler ki dansçının hayatı, başarısı, aşkı neredeyse ikinci plana düşmüş. yine de akıllı zihniyetle izlenecek ise güzel bir biyografi olmuş..


    (labit - 23 Mart 2010 14:08)

  • comment image

    festivalin en iyi filmlerinden biri mao's last dancer. yönetmen bruce beresford'un le concert'i de baştan çekmesi gerekir. bir yaşam öyküsünü anlatmada sınırları zorlayacak derecede başarılı bir film.


    (hewit - 14 Nisan 2010 02:11)

  • comment image

    sonununda akla gelen son şeyin kapitalizm vs komünizm olduğu babam ve oğlum'da ağlamayan bendenizi sulu sepken zırlatmış taş gibi film. kadıköy sinemasında festivalin bir diğer muhteşem filmi olan a single man gibi alkışlarla uğurlanmıştır. izleyin izlettirin.


    (arsizca yaladim leopari - 17 Nisan 2010 14:42)

  • comment image

    hakkında yazılanları okuyunca "sanat filmi yeaa bu :/" gibi gereksiz bir düşünce oluştu bende. kaçmayın hemen, kesinlikle öyle değil.

    birkaç saatlik yolculuğumun nasıl geçtiğini anlamadım sayesinde. "yolculuk filmi olur mu bu filmden bacım" diye sorarsanız "he gardaş" diye cevaplamam olası. ama haksızlık etmeyelim. oturup tekrar seyredelim, entelektüel yorumlarımızı esirgemeyelim.


    (ephedra - 18 Temmuz 2011 03:39)

  • comment image

    gerçek bir olaydan uyarlanmış filmmiş. film olarak iyi sayılır. ama bir film (hele de böylesi bir film) sadece film değildir. bir solcu olarak bende iki his uyandırmıştır.

    ilkin, komünist toplumlar bu kadar paranoyak olmak zorunda mı? sisteminize güveniyorsanız, iyi bir sistem olduğuna inanıyorsanız ne bu korku? insanlar için en ideal sistem diyorsanız komünizme; o zaman ne diye yurttaşlarınızı alternatif/karşıt sistem olan kapitalizme bu kadar kaptırmamak için despotlaşıyorsunuz.

    diğeri de filmde bariz bir şekilde görülen hollywood'un komünizm korkusu (hadi paranoyası). lan dallamalar tamam komünizm otoriter, totaliter bir sistem şeklinde vücut buldu. peki ya sizin pek sevdiğiniz kapitalizm, serbest piyasa sisteminiz çok mu daha iyi. sanki bu savaşlar, ölümler kapitalizmin daha çok kar mantığı üzerinden olmuyormuş gibi. insanlar "özgür" ama paranın önemli bir kısmı nüfusun çok az bir kısmında toplanmıyormuş gibi, insanlar "özgür" aç ölmüyormuş gibi, nüfusun önemli kısmı bir ömrü çalışarak ama sadece karnını doyuracak kadar ücret almıyormuş gibi davranmayın bari.

    komünizmin hastalıklarını eleştirin tamam ama yerine boktan kapitalizmi koymayın bari. tamam sizden ursula k leguin'in the dispossessed romanındaki gibi bir duruş beklemiyorum ama azıcık insan olun la!


    (parrhesiaturkiye - 25 Kasım 2012 00:22)

  • comment image

    mao'nun son dansçısı. amerikaya staj yapmaya giden bale sanatçısı, bireyci amerika kültürü ile totaliter rejim arasında sıkışıp kalır. sonunda amerikayı seçer.


    (orijinnal - 22 Kasım 2013 01:41)

  • comment image

    o kadar traji-komik bir film ki. ama içeriği itibariyle değil, anlamı itibariyle.
    komünizm, emperyalizmin araçlarıyla anlatılır, çünkü elinde bu ölçekte kitle iletişim aracı bardındıran ve genele ulaştırabilen amerika'dır. biz de efsane olmuş bir baletin biyografisini komünizme doğrudan yapılan olumsuz göndermelerle dolu izlemek zorunda kalırız.

    --- spoiler ---
    ilk kez pepsi içen çinli, ya da "benim babam her gün hep çalısır, yılda 50 dolar kazanır, sen bir günde 500 dolar kazandın" türünden küçük emrah söylemleri gibi.
    ---
    spoiler ---

    fakat, özellikle bale gösterileri sahneleri için bile geri sara sara izlenesi o ayrı.


    (fishismute - 19 Mart 2014 02:55)

  • comment image

    önce kitabı okuyup sonra filmi izlemiş biri olarak filmin amerikan propagandası yapmadığını; hatta kitabın en eğlenceli yerlerinin yazarın amerika'yı çin'den çok kötü durumda sanırken gördüklerini yorumlaması, ve çin'e dönüşünde (gerçekte ilk seyahatin ardından ülkesine dönüp, daha sonra güç bela tekrar izin alıp bir yıllığına daha gidiyor) amerika'nın çok kötü durumda olduğuna dair bir rapor yazmakta zorlanması olduğu söylenebilir.
    ayrıca kitap filmden çok daha akıcı ve ilginç


    (kumbeji - 21 Mart 2015 23:23)

Yorum Kaynak Link : mao's last dancer