Süre                : 1 Saat 30 dakika
Çıkış Tarihi     : 22 Mayıs 2013 Çarşamba, Yapım Yılı : 2013
Türü                : Aksiyon,Cinayet,Drama
Taglar             : Tayland Boksu,Intikam,Tayland polis,Ceza
Ülke                : Danimarka,İsveç,Tayland,ABD,Fransa
Yapımcı          :  Space Rocket Nation , Gaumont , Wild Bunch
Yönetmen       : Nicolas Winding Refn (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Nicolas Winding Refn (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Ryan Gosling (IMDB)(ekşi), Kristin Scott Thomas (IMDB)(ekşi), Vithaya Pansringarm (IMDB)(ekşi), Yayaying Rhatha Phongam (IMDB)(ekşi), Tom Burke (IMDB)(ekşi), Sahajak Boonthanakit (IMDB), Charlie Ruedpokanon (IMDB), Byron Gibson (IMDB)(ekşi), Joe Cummings (IMDB), Ron Smoorenburg (IMDB)

Only God Forgives (~ Sadece Tanrı Affeder) ' Filminin Konusu :
Nicolas Winding Refn ve Ryan Gosling'in Drive filminden sonraki yeni projeleri olan Only God Forgives, aksiyon ve şiddet dolu bir intikam hikayesi olarak nitelendiriliyor.On yıl önce bir cinayet işleyen Julian, şimdilerde sürgündedir ve Bangkok'ta yaşamaktadır. Burada görünürde kardeşi Billy ile birlikte bir boks klübü işletmekte olan Julian, esas gelirini buradan yürüttüğü uyuşturucu ağından kazanmaktadır. Güzel zamanlar, Billy'nin genç bir kızı öldürmesiyle sona erer. Zira Billy de kendini Bangkok sokaklarını temizlemeye adayan gizemli intikam meleği Chang tarafından öldürülmüştür. Olayların bu raddeye gelmesi ailenin güzel ve tahammülsüz annesi Crystal'ı da devreye sokar. Crystal'ın kışkırtmalarıyla intikam almaya karar veren Julian, kardeşini öldürenlerin peşine düşerek intikam arayışına çıkar. 'İntikam meleği'ni hedef aldığı bu savaş, başta sadece iki kişinin yer alacağı, sonrasındaysa sadece bir tanesinin hayatta kalabileceği türden olacaktır...


  • "hollywood'da populeritesi her gecen gun artan ryan gosling'in basrolde oldugu, nicolas winding refn'in yonetecegi film. cekimlerine 2012'de baslanacak.ayni ikilinin bir onceki filmi(bkz: drive)"
  • "red band trailer yayınlanmış."
  • "(bkz: affetmek allah'a mahsus)"
  • "yani kesinlikle kötü bir film diyemem ama bunun dışında başka bi tanımlama da yapamam. ekmek kadayıfını kaymaksız yediğinizi düşünün. nasıl bayar dimi? heh işte öyle bişe. bişeler eksik."
  • "(bkz: drive drive diye nicesine sarıldım)"
  • "tabiri caizse yarrak gibi filmdir."
  • "filmi izlemedim ama bunu izledim ve hoşuma gitti:only god forgives vfx showreel - sayilir"




Facebook Yorumları
  • comment image

    drive son derece iyi bir filmdi, öfke, şiddet ve vicdanın içiçeliği üzerine kuruluydu.

    nicolas winding refn, ryan gosling'li (ki karakter doğrudan ilk filmden ışınlanmış gibi) bu ikinci eserinde, yine şiddetin bir karakter olduğu ve yaşamın, hayatta olmanın tek delili olarak kurgulandığı bir film çekmiş. çekmiş ama, olmamış.

    "david lynch bir şiddet pornosu çekse nasıl olurdu?" sorusundan yola çıkılmış gibi. ancak karakterler yarım, julianın paranoid fantazileri ve gerçekliğin yer yer karışması acemice ve hikayeye kucağımıza löp diye bırakılan ödipal bir anne figürüyle anlam kazandırılmaya çalışıyor.

    prensip olarak, bir film ya da roman, ödipus kompleksi kavramını ne kadar açıkça ve kendiliğinden bir şekilde kullanırsa, orada yaratıcılık yönünden bir kusur var demektir (your man in havana's first law on abuses of the oedipus complex in different art forms).

    hasılı, drive'ın kötü bir tekrarı.


    (your man in havana - 26 Mayıs 2013 23:34)

  • comment image

    yani kesinlikle kötü bir film diyemem ama bunun dışında başka bi tanımlama da yapamam. ekmek kadayıfını kaymaksız yediğinizi düşünün. nasıl bayar dimi? heh işte öyle bişe. bişeler eksik.


    (the groover - 14 Temmuz 2013 21:38)

  • comment image

    bu filmle anlaşılıyor ki, nicolas winding refn sinema dilini ve anlatımını oldukça geliştirip derinleştirmiş, sevdiği ışık oyunlarını ve etkileyici atmosferini güçlendirmiş. sembolizmini de senaryoya güzelce yedirip plaseyi doksana yollamış. yalnız çoğu sekansında david lynch ve lars von trier'e el sallıyor, bir kişi daha bulsak da okeye dönsek diye bangır bangır bağırıyordu adeta. olsun. biz onu böyle de severiz.


    (dick laurent - 15 Temmuz 2013 00:55)

  • comment image

    çarpıcı ismi ile, benim için "özel" anlam ifade etmesiyle uzun süredir merak ettiğim bir filmdi. en azından ikinci bir drive umuduyla geçtim ekran karşısına ancak çok daha durgun ve baygın bir film izledim. filmdeki derin anlamları, özel sinema dilini, sanatsal öğeleri falan çözememiş olabilirim ama kim ne derse desin ryan gosling de olmasa çekilecek film değildi. o ağırlık, o yavaşlık içimi baydı.

    gerçi filmde kendime çok yakın bulduğum öyle bir sahne var ki, sırf o sahne için bile izlediğime pişman olmadım. film boyunca korkak bir profil çizen julian, dövmeyi bırakın bir kez bile vuramayacağı psikopata teke tek dövüşmek için meydan okuyor, kavga sırasında da bayılana kadar dayak yemeyi tercih ediyor. işte orada julian'ın o sessiz, sakin görüntüsünün altında aslında ne kadar güçlü bir cesaret, hırs ve nefret yattığını anlıyoruz. bence filmin en etkileyici sahnesiydi. zaten filmin en son diyaloğunda annesinin "o çok tehlikeli bir çocuk" demesi de bunu gösteriyor.

    sonuç olarak; yeni bir drive izleyeceğinizi düşünmeyin, çok daha ağır bir film bu. yapacak daha iyi bir şeyiniz yoksa, ryan gosling ve filmin yarattığı orijinal atmosferleri görmek hatrına evde izleyebilirsiniz.


    (prorroga - 23 Temmuz 2013 04:26)

  • comment image

    drive ı izlemiş ve cok beğenmiş biri olarak nicolas winding refn ve ryan gosling li bu filmi sabırsızlıkla bekliyordum... drive da hissettiğim "her şeyin sıradanlaştığı bir dünyada bazen kaybetmek en doğru seçimdir...ve o dünyada en yerinde tercih vazgeçiştir..." o çekici his bu filmde julian ın abisi billy ye yüklenmiş ama vazgecişssel estetizmin kana bulanmış haliydi tam olarak yansıtılan billy karakterinde."vazgeçmek, kendimizi özgür kılmamız demek. hiçbir şey istememek ise, güç sahibi olmak anlamına gelir." kendini özgür kılan billy ve julian, güç sahibi ise polis chang tı... görüntüler ve gecişleri,kamera kullanımı sahne seçimleri bu estetizme iyi oturtulmuş ve bana göre kişiler ve karakterler kaybederken görüntüler ve şıklık yükselen ve kazanan değerlerdi,elbiseler ise vücütlardan değerliydi....umudun olmadığı yerde tutunmanın anlamı yoktur u çokça estetizmle sunarak görkemli kaybedişi yaşatan çok güzel bir film.


    (a little boy must suffer - 18 Eylül 2013 02:17)

  • comment image

    alejandro jodorowski'ye adanmış karanlıklarla örülü, şiddetin bir gölge misali uzadığı ve hayatın baş köşesine oturduğu, üstelik bu kabullenilmi?, kanunsuzluğun hüküm sürdüğü kısasa kısas yaşayanların hikayesi anlatılıyor filmde.

    kısacası şiddetin (kadına, erkeğe, çocuklara, topluma ve yaşama) tarihçesini yazmış yönetmiş nicolas winding refn.

    chang karakterine, günahları yargılayan tanrı mı yoksa ölüm meleği azrail mi demeli, hayat veren vithaya pansringarm mükemmel bir oyunculuk sergiliyor, resmen bütünleşmiş karakteriyle. üstelik ryan glosing falan hikaye, başrol resmen bu oyuncu.


    (mahsus mahal - 29 Eylül 2013 00:00)

  • comment image

    yavaşlığı ve görselliği muhteşem olan yalnız senaryosunda ki büyük boşluklar ve biraz real biraz sürreal olması filmin oturaklı olmamasını sağlamış. evet drive'da nicolas winding refn görsellik olarak harika bir iş çıkarmıştı. işleyiş olarak belki yine biraz zayıftı ama en azından düzgün ilerleyen ve kopmayan bir senaryosu vardı. bu film ise güzel görüntü kliplerinin bir araya getirmiş uzun bir youtube videosu gibi. yapıcaksan tam sapıtıcaksın david lynch gibi saçmalayıp ama saçmalamıyormuş gibi yapıcaksın ya da hiç saçmalamadan normal bir film çekiceksin.

    --- spoiler ---

    mesela abi neden sapıtıyor? ne sıkıntısı varda 12-13 yaşında kız sikmek istiyor? hadi siktin niye öldürüyosun? yani aslında filmde anlatılmayan bir konu üzerinden ilerliyor film. bu da benim canımı çok sıkıyor. aptal yerine konuluyor seyirci resmen.

    ---
    spoiler ---


    (vakatta - 9 Kasım 2013 16:04)

  • comment image

    teknik açıdan üst düzey bir film. bu kısımlara kötü bir söz söylemek imkansız.
    hikaye kısmını ise izler izlemez anlamak güç. bu tip filmlerde anlam; üzerine düşündükçe, konuşuldukça keşfediliyor.

    --- spoiler ---
    filmi izlediğimde bir kaç fikir vardı aklımda. fakat yönetmenin kendi notunu okuduktan sonra film daha anlaşılır geldi.
    fakat bir yönetmenin böyle bir not belirtmesi doğru mudur, her zaman düşündüğüm noktadır.
    kendi çıkarımlarımızın belki daha önemli olduğu düşüncesindeyim.

    julian karakteri anne tarafından sömürülen biri.
    julian annenin istekleri doğrultusunda yetiştirilmiş, ondan uzakta olduğunda ise kendi arayışı başlamış.
    film içindeki çoğu kareler bu keşfetme çabalarına örnek.

    chang ise tamamen bir kalıp halinde sunuluyor. yorumlamaya bırakılmayacak şekilde davranışları görülebilir.
    onun kuralları doğrultusunda bütün her şey gelişiyor.
    biraz da gücü elinde bulunduruyor. çoğu insanın güçlünün yanında yer alması gibi.
    belki onun işleyişini bozucak kırılma anı julian'ın chang'in kızını öldürme kısmında olabilirdi. fakat burada da julian seçimi yapıyor.

    chang bedele karşılık bedel isteyen bir karakterken julian'ın affetme yanı daha ağır basan bir karakter.
    filmin ismini de düşünecek olursak karakterleri anlama ve bir temele oturtmamız kolaylaşır.
    ---
    spoiler ---


    (ramagic - 30 Kasım 2013 22:44)

  • comment image

    yahu arkadaş, drive için aksiyon filmi diyorsunuz, bu filmi anlamaya çalışmadan sırf yavaş ilerliyor diye kötü film diyorsunuz, yönetmen her boku söylemeliymiş gibi "e bu adam niye çocuk sikmek istiyor yeaaa" diyorsunuz, ya siktirin gidin film falan izlemeyin amk.


    (bela tarr - 4 Aralık 2013 13:33)

  • comment image

    "bir filmde ne ararsın" sorusunu tekrar gündeme getiren film. şuydu buydu derken aslında daha başka sorular sorabileceğimizi gösterdi. hiç öyle ahım şahım kurgulara, metinlere, görselliğe oyunculuğa gerek kalmadan da seyirciyi alıp hiç görülmemiş yerlerde hiç duyulmamış hikayelere götürülebileceğini göstermiştir.

    --- spoiler ---

    ryan gosling'e yolunu kaybetmiş, geçmişi meçhul karakterin nasıl yakıştığını ya da tam tersi ryan'ın bu karakteri ne kadar güzel oynadığını tekrar ispatladılar resmen.

    ayrıca o nasıl bir psikopatlıktır; adam kesip karaokeye mi gidilir?

    ---
    spoiler ---


    (pablo zgr - 6 Aralık 2013 19:26)

  • comment image

    sinemaya perdelerine yazılmış bir şiir. bir yetişkin masalı. filmin yavaşlığı her satırı vurgulayarak okumak istemesinden kaynaklanıyor.

    filmin sembolik ve vurucu bir anlatım kullanmasının en basit örneği olarak üzerinde hiçbir şey taşımayan chang karakterinin sırtındaki boşluktan eliyle çekerek kılıcı yavaşça "oluşturması"nı gösterebiliriz.

    zevk meselesi. ben izlerken keyif alanlardanım. bazen öyküden ziyade sadece atmosfer bile yeterli olabiliyor. bu da o filmlerden.


    (turkish tekila - 6 Aralık 2013 20:31)

  • comment image

    analiz çözümlemesini burada benden çok çok daha iyi yapabilecek arkadaşlara bırakarak only god forgives'in bu sene izlediğim kesinlikle en iyi film olduğunu söyleyebilirim.

    uzun süredir bir filmde bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. psikopatın allahısın vithaya! senden korktum ipne! allahsız kitapsız.

    ayrıca kristin scott thomas...sen neymişsin be ablacım!.. vithaya pansringarm ile birlikte gitmiyor denilen film akıyor adeta.

    izleyiniz.

    dipnot: müzikleri de on numara.


    (johann sebastian - 6 Ocak 2014 00:01)

Yorum Kaynak Link : only god forgives