Süre                : 1 Saat 25 dakika
Çıkış Tarihi     : 07 Haziran 2007 Perşembe, Yapım Yılı : 2007
Türü                : Animasyon,Komedi,Aile,Spor
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Columbia Pictures Corporation , Sony Pictures Animation
Yönetmen       : Ash Brannon (IMDB)(ekşi), Chris Buck (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Don Rhymer (IMDB)(ekşi),Ash Brannon (IMDB)(ekşi),Chris Buck (IMDB)(ekşi),Christopher Jenkins (IMDB)(ekşi),Christopher Jenkins (IMDB)(ekşi),Christian Darren (IMDB),Lisa Addario (IMDB),Joe Syracuse (IMDB)
Oyuncular      : Shia LaBeouf (IMDB)(ekşi), Jeff Bridges (IMDB)(ekşi), Zooey Deschanel (IMDB)(ekşi), Jon Heder (IMDB)(ekşi), James Woods (IMDB), Diedrich Bader (IMDB), Mario Cantone (IMDB)(ekşi), Kelly Slater (IMDB)(ekşi), Rob Machado (IMDB), Sal Masekela (IMDB), Chris Buck (IMDB), Brian Posehn (IMDB), Bob Bergen (IMDB), Jillian Bowen (IMDB), Johanna Braddy (IMDB), John Cygan (IMDB), Courtnee Draper (IMDB), Bill Farmer (IMDB), Andy Fischer-Price (IMDB), Teresa Ganzel (IMDB), Jess Harnell (IMDB), Jesse Head (IMDB), Alec Medlock (IMDB), Laraine Newman (IMDB), Crawford Wilson (IMDB), Jacob Zachar (IMDB)

Surf's Up (~ Neseli dalgalar) ' Filminin Konusu :
“Surf’s Up/Neşeli Dalgalar” rekabet dolu, yüksek oktanlı sörf dünyasının perde arkasını anlatan bir animasyon aksiyon-komedi. Filmin esas karakteri olan ergenlik çağındaki Rockhopper türü penguen Cody Maverick (Shia LaBeouf) ilk profesyonel yarışmasına katılacak, yeni ve yükselmekte olan bir sörfçüdür. Bu deneyimini belgelemek için peşinden ayrılmayan bir kamera ekibiyle birlikte, ‘Büyük Z Surf Yarışması’na katılmak üzere, ailesinden ve Antarktika-Buztanbul şehrindeki evinden Pen Gu Adası’na doğru yola çıkar. Cody seyahati sırasında, sörf manyağı Tavuk Joe (Jon Heder), ünlü sörf organizatörü Reggie Belafonte (James Woods), yetenek avcısı Mikey Abromowitz (Mario Cantone), ve şevkli cankurtaran Lani Aliikai’yla (Zooey Deschanel) tanışır. Hepsi de Cody’nin zaman zaman biraz yanlış yönlere sapan sörf tutkusunu fark ederler. Cody kazanmanın kendisine istediği hayranlık ve saygıyı getireceğini düşünse de, gözden düşmüş eski bir sörfçüyle (Jeff Bridges) beklenmedik bir şekilde yüz yüze gelince kendi yolunu bulmaya başlar ve kazanmanın her zaman yarışı birinci sırada bitirmek anlamına gelmediğini keşfeder.


  • "belgesel havası ile diğer animasyonlardan sıyrılan, happy feetten 1000 kat daha güzel, başarılı penguen filmi."
  • "en iyi animasyon dalinda oscar adaylari arasinda secilen film."
  • "alışagelmiş animasyonların aksine belgesel tadında ilerleyen, çok iyi kotarılmış müthiş eğlenceli animasyon filmi. şanssızlık ki ratatouille ile aynı sene içerisinde vizyona girmiştir."
  • "gerek kalitesi, gerek senaryosu ile ratatouille e kafa tutabilecek tek animasyon filmidir. hiç bıkmadan usanmadan izlenebilinir... bu animasyon kalitesi nereye gitmektedir? biri buna dur desin..."
  • "(bkz: surf s up school s out)"
  • "aynı zamanda baywatch altıncı sezon dördüncü bölümünün adı."
  • "cody ile glen arasındaki abi kardeş ilişkisine bittiğim film."
  • "ismi türkçe'ye neşeli dalgalar olarak çevrilen film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    yanlış pazarlama taktikleri yüzünden "aile filmi" veya "çocuk filmi" tarzı önyargılara maruz kalmış animasyondur. oysa karakterleri ve anlatımı ile çocukların bir halt anlayamayacağı bir filmdir...

    ek: bu filmde dr zoidberg konuk oyuncudur.


    (dirk pitt - 28 Aralık 2007 16:30)

  • comment image

    alışagelmiş animasyonların aksine belgesel tadında ilerleyen, çok iyi kotarılmış müthiş eğlenceli animasyon filmi. şanssızlık ki ratatouille ile aynı sene içerisinde vizyona girmiştir.


    (yesilcizgilikazak - 4 Şubat 2008 23:14)

  • comment image

    şimdi şöyle bişii var, bu filmi ben daha dün izledim: ve sadece şunu demek istiyorum: izlediğim enn ii animasyon filmi.. gerçekten bi animasyonda (family guy ve animeler hariç tabii ki..) bu kadar yaratıcı buluşlara rastlamamıştım (çünkü stüdyolar (incredibles ve ratatouille hariç..) animasyonu çocuk filmi olarak görmekte ısrarcı ötesiydiler yıllardır..), kendine yaptığı göndermeler olsun, belgesel çekim sürecine yaptığı göndermeler olsun (açılış sahnesimisal..), kısaca mockumentarynin tümm avantajlarını kullanma becerisi olsun, soundtracki olsun, hakikaten çook çook eğlenceli..


    (ug tek - 4 Temmuz 2008 14:53)

  • comment image

    amerika tuhaf bir ülke: walt disney'in öncülüğünde animasyonu çocuk filmi olarak kodlayıp, stüdyo ölçeğinde 60 küsur yıl boyunca bu anlayışın dışına çıkılmaması oldukça düşündürücü olduğu kadar stüdyoların anlayışlarını yansıtması bakımından oldukça ironik.. bu (çok..) uzun dönemde "yetişkinlere hitap eden.." animasyonların avrupa (ki, seçkinin kapanışını ustasıyla yapacağım..) ve japonya'dan çıkması ve bunların amerika'da oldukça ilgi görmesi, stüdyoların bahsettiğim "halk bunu istiyor.." anlayışlarında etkin bir kırılmaya sebep olduğu kadar, silkelenip kendisine gelmesine de sebep oldu: oluşmaya başlayan dalgayı yakalamakta hiç vakit kaybetmeden animasyonların çapını genişletip, yetişkinleri de kapsamasını sağladılar..

    işte surf's up da bu dalgayı yakalayan, ancak özellikle pixar çevresinde kümelenen bu yeni-anlayışı oldukça "uç.." noktalara kadar taşımış/-abilmiş bir iş: öyküsünü mockumentary kılığına bürüyerek anlatmayı tercih eden surf's up, bu özelliğiyle hollywood özelinde hala benzersiz konumunu koru/maya devam edi../yor..

    joe, filme de sesini veren jeff bridges'in the big lebowski'de müthiş canlandırdığı dude karakterinin aynısı..
    filmin diline doladığı başka bir güzellikse "tadı tavuk gibi.." klişesi: the lion king'de simba'nın böcek yemesinden önce söylenen bu cümle, burada kalamar üzerinden şekillendiği yetmiyormuş gibi, joe'nun tavuk olması dolayısıyla da, the lion king'in aslanları zararsızlaştırmak için bulduğu çözümün parodisine dönüşüyor..
    (http://yucitek.blogspot.com/2010/07/surfs-up.html)


    (ug tek - 3 Temmuz 2010 00:32)

  • comment image

    film süresi boyunca beni en çok eğlendiren karakter tavuk joe olmuştur. ilk başta bu kim ulan felan derken insan kendisine "hadi penguenleri anladık ama tavuğun ne işi var ulan onca penguen arasında?" diye sormadan edemiyor ve bu soruyu her soruşunda da yüzde yavşak bir gülümseme oluşuyor. ama filmin sonuna doğru kendisinin ne kadar bıçkın bir sörfçü olduğunu anlıyoruz. joe'im kafası hep bin beş yüz ve o melum bakışlarının tam bir hastası oldum. tipik bir amerikan redneck örneği ve insan joe gibi gerçek hayattaki insan kesitlerinin penguienlerle hayat bulduğu bu filmi izlerken, etrafında hep gördüğü ama bu film sayesinde bu karakterlerin önünüze çok güzel bir şekilde serip, bunu da güzel bir espiri anlayışı çerçevesinde birleştirip size güzel anlar yaşatıcak. son olarak z ile cody ile arasında surf yaparken geçen muhabbet beni gece gece baya bir güldürmüştür ki bunun gibi bir çok güzel an var filmde ve ince parodileri yakalayınca insan film içersinde insanın gecesini şenlendirmeyiple kalmayıp uzun zamandan beri bu kadar güzel kalitede neden animasyon izlemedi diye üzülmeden edemiyor.


    (toutaku - 3 Ekim 2011 03:37)

  • comment image

    1966 yılında, dünyanın en önemli ve popüler orkestra şeflerinden biri olan leonard bernstein, kendi yazdığı belgeselde bu harika brian wilson yani the beach boys şarkısı için; popüler müzikteki geleceği tamamen etkileyebilceğini ve popüler müzikte başlayacak olan yeni çağın ilk örneği olabilceğini, mayalamaya başlığacağını ve de birçok genç müzisyeni etkileyebilceğini belirtmiştir. nedir bu yeni çağ ? progressive rock, art rock, saykodelik rock'tır. ama özellikle progressive rock. kendisinin de belirttiği gibi şarkının ilk dinleyişte anlaşılmayacak kadar karmaşık ve kompleks bir yapısının olması, kendine has büyüleyici ve şairane bir güzelliği ve atmofserinin olması, o dönem için inanılmaz vokal tekniklerini barındırması gibi onlarca detay bu şarkıyı 1966 için fazla yapmakta ve bernstein'in bahsettiği gelecekteki müziği etkileyecek derecedeki progresifliği olan bir şarkı yapmaktadır.

    acaba bernsiten'in dediğini gibi cidden progressive rock'ın ilk örneği ve başlangıç sembolü olabilcek bir şarkı mı surf's up ?
    1966 ve öncesine baktığımız zaman progresif rock fikrini ortaya çıkardığını öne sürülebilcek sadece iki albüm var; biri the beach boys'un pet sounds albümü diğeri ise the mothers of ınvention'un freak out albümü. fakat bu albümlerin progresif rock olduğunu söyleyemeyiz sadece fikir verdiğini söyleyebiliriz. ancak surf's up şarkısına baktığımız zaman bildiğin progresif rock'tır. 1967'den önce bu denli komplike ve progresif rock diye tabir edilebilcek başka bir çalışma bulunamaz !
    bernstein haklıydı... yeni karmaşık popüler müzik çağının ilk örneği surf's up'dı.

    ama bernstein'in dediği gibi bu yeni müzik çağının sembolu olmuş mudur ?
    maalesef hayır... güme gitmiştir bu şarkı !
    1966'da brian wilson piyano ve vokale geçip söylemiştir bu şarkıyı fakat çıkması planlanan smile albümü türlü sebeplerden iptal olduğu için şarkı 1971'deki aynı isimli surf's up albümünde yer almış ve o zaman tekil olarak piyasaya çıkmıştır ancak. bu yüzden progresif rock müziğinin öncüsü ve ilk örneği olsa da brian wilson'un 1966 yılında yaptığı piyano - vokal video kaydı ne derece diğer müzisyenleri etkilediği muallakta kalacak hep. örneğin paul mccartney pet sounds için "hayatımın albümü, bana inanılmaz fikirler verdi" gibisinden onlarca şey söylese de surf's up hakkında bir yorumu olmamıştır mesela. ya da başka kimseden de...
    zaten çok sevdiğim şarkıydı, bunu fark edince yazma gereksemini buldum.

    leonard bernstein bu şarkıyla popüler müziğin geleceğini görmüştür ve neler olabilceği kestirebilmiştir belki de. popüler müzikteki değişimin kayıp sembolu.

    surf's up'ın smile albümünde olması planlanan haliyle 1966-67 stüdyo kaydı:
    http://www.youtube.com/watch?v=zrdyiagvxlg
    (album konsept oldugu icin oncesindeki sarkilarla dinlenmeli aslinda)

    soujiro'nun hatırlatmasıyla harika bir piyano - vokal demosu: http://www.youtube.com/watch?v=y_l-runna-w

    brian wilson'un piyano'ya geçip tek başına söylediği ve leonard bernstein'in konuştuğu belgeselin bu kısmı, görüntü ve kayıt kalitesi biraz kötü:
    http://www.youtube.com/watch?v=stifx3mpnv4


    (the march of the white queen 2 - 13 Aralık 2012 17:13)

  • comment image

    sanatsever gönüllerin sevgilisi, resim kavramını küçük büyük herkese sevdiren bonus kafalı ve rahmetli bob ross'un joy of painting isimli uzun soluklu serisinin, 9. sezonunun 2. bölümünün adı ve bu bölümde yaptığı nefis tablonun adı. her zaman olduğu gibi yine kendine hayran bırakıyor ve "helal olsun" dedirtiyor ross ama artık "toprağın bol olsun" diyebiliyoruz tabii...

    kendisine bir kez daha hayran olmak ve bu büyük ressamı surf's up isimli tablosunu resmederken izlemek için buradan buyurunuz...


    (blueshaman - 20 Aralık 2012 20:34)

Yorum Kaynak Link : surf's up