Civilization II(1996)(8,9-778)
Civilization IV(2005)(8,7-1249)
Civilization V(2010)(8,5-1660)
Civilization III(2001)(8,3-804)
Civilization VI(2016)(8,2-354)
Wolfenstein 3D(1992)(8,1-1545)
ya bir de oyunda su barbarlari gelistirseler super olmaz mi. misal modern era'ya geldiginizde artik teror gruplari ortaya ciksa barbarlar yerine ve spy'lar araciligiyla bu barbarlar bir baska ulkeye kiskirtilabilse. yapilmasi veya akla gelmesi cok zor bir sey degil ama etik olmaz diyerekten eklenmiyor olabilir mi acaba.
(the mexican - 27 Mayıs 2016 02:29)
tech tree'sini sean bean seslendirecekmiş.ilk kez bir civilization oyununda tech tree'nin ölümünü göreceğiz.
(the nerdest nerd ever - 5 Ağustos 2016 19:18)
great people olayını çok sevdiğim oyun.great people 'ı ayrı bir sekmeden seçebiliyoruz ve bu insanların bio'larını eklemişler. bizden şimdilik sadece mimar sinan'ı gördüm. onun da babası ermeni ya da yunan demişler (değil demiyorum) üstüne "kötü hristiyan öğretilerinden" kurtulması için eğitim ve öğretim gördü yazmışlar neyse. onun dışında bayağı bilgi vermişler o küçük alanda, adam 99 yaşında ölmüş helal olsun dedim sinan abime. bundan başka islam'ın ilk yüzyıllarında yetişen bir sürü müslüman bilim adamı gördüm; matematikçiler, doktorlar, gökbilimciler hatta şimdi ismini unuttum cordoba'da (endülüs) yaşayan bir müslüman bilim adamının bio'sunu okudum. bio'sunda cordoba'da oradaki halifenin desteklemesiyle müslümanların, yahudilerin ve hristiyanların uyum ve barış içinde bilimsel çalışmalar yaptıklarından, buldukları buluşlarını, düşüncelerini (evrim, evrenin yaratılması vs.) korkmadan, güvenlik içerisinde paylaşabildiğinden, toleransın gösterilmesi istenen birşey değil bir kural olarak yaşandığından bahsediyorlardı. müslümanlar o yıllarda cern'i kurmuş bildiğin. bahsettiğim bu dönemde avrupada bilim adamlarının tutuklandığı, işkencelerden geçirildiği dönem.bizim şansızlığımız islamiyetin yozlaştırıldığı bu dönemde doğmuş olmamız galiba. sonra neden agnostik oldun diye soruyorlar ulan islamiyeti böyle yaşattınız da biz mi inanmadık.
(garen - 23 Ekim 2016 14:54)
kimse yazmamış: soundtrack listesinde üsküdar'a gider iken bulunan oyun.şu ana kadarki izlenimler:(kimi terimleri başta çevirsem de sonrasında rahvan gitsin diyerek linç edilmesi muhtemel dile geri döndüm)önceki serileri ezbere bilseniz bile ilk başlarda ne yaptığınızı pek bilemiyorsunuz, ki bu, rahatsız ediciliğinin yanında çok da güzel bir his. medeniyetlere liderlik eden birçok karakterin yüz animasyonlarını beğenmesem de kıyafetler ve oyun içi animasyonlar çok iyi. lüks kaynakların önemi serinin bir önceki oyununa göre çok daha azalırken demir gibi stratejik kaynakların önemi daha artmış.civ v'teki kadar greedy oynamak pek mümkün değil gibi. aı savaşa çok daha meyilli ve yeterli askeri güce sahip olmazsanız, eskiye göre çok daha agresif ve biraz daha zeki olan, barbarlar bile hayattan bezdirebilir hatta şehrinizi yıkabilirler zira ancient wall olmadan şehirden ateş edemiyorsunuz. buna ek olarak strateji konusunda da her şeye birden el atarsanız epey geri kalıyorsunuz. oyun birçok noktada önemli seçimler yapmaya zorluyor.erken savaşmanın epey getirisi var. özellikle bir kuşatma sırasında birden çok birlik ile birden fazla kez plunder yapınca bilim, din, kültür alanlarında çok önemli boostlar elde edebiliyorsunuz. aı yine bu oyunda da en büyük eksik gibi görünüyor. sizden çok daha üstün olan rakibiniz gerek saçma kararlar vererek, gerek teknolojisine uygun birlikler üretmemekte direterek size karşı verimsiz savaşıyor. can sıkıcı olmanın ötesine pek geçemiyor. henüz en fazla emperor zorluğunda oynadım ama zorluk arttıkça aı daha zeki hareket etmeyecektir, sadece bonusları artıyor.everybody loves salahaddin. salahaddin dinsiz olduğunuzda rahatsız olan, başka bir din üzerine eğilirseniz yine rahatsız olan, sürekli triplere giren bir karakter. salahaddin değilseniz salahaddin'e saldırın, onu döğün.şimdilik üşenmeden bu kadar yazabildim, duruma göre editlenir, yeni bilgiler eklenebilir.
(ichbinexpert - 24 Ekim 2016 19:51)
uskudara gider iken olarak degil de, katibim adiyla bahsedilmis o sarkidan. butun entryleri okumus gibi hic bahsi gecmemis demiyorlar mi bir de agsgdfahdsba.
(bela tarr - 24 Ekim 2016 21:09)
yaklaşık 20 saatlik oyun süresi sonunda "olmuş lan" dediğim civ oyunudur.- yeni mekaniklerini baya sevdim. özellikle corps ve army oluşumları, support unit attachmentları çok iyi olmuş, lokalize küçük ordularla büyük işler başarabiliyorsunuz.- aı hala çok kötü. oyunun en kötü yanı bu. prince zorluk derecesinde, city state'lerin gelişimleri insanı güldürüyor. ben artillery basıyorum, adam 12 tane catapult yapmış sadece. bende machinegunner var, chariot'la bana dalıyor. diğer civ'lerin de aı berbat tabi. durduk yere surprise war başlatıp 3 tur sonra hiç savaşmadan barış istemek mi istersin, teknolojik olarak fersah fersah ilerdeki uygarlığa savaş açmak mı istersin, hepsi var.- yeni resource management güzel. builder'lar ve roadlar zaten defalarca anlatılmış.- great people almak için diğer civ'lerle yarışmak hoş olmuş. mesela, abd'nin benim yapmak istediğim oxford university wonder'ını yapmaya başladığına dair gossip duyunca, hemen great engineer alabilmek için çalışmaya başladım. elemanın özelliği wonder yapımına 2 defa ciddi production yardımı yapmaktı. 4-5 tur sonunda gerekli paraya ulaştım, great eng. point dolmasını beklemeden bastım parayı aldım. abd'den önce wonder'ı tamamlayarak teknolojik avantaj yakaladım. - ben grafikleri ve fog of war tarzını oldukça beğendim. bu çok kişisel bir şey, o yüzden beğenmeyenleri de anlayabiliyorum. deneyip görmeniz lazım. ben o animasyon havasını sevdim şahsen.- wonder yapmak zorlaşmış. her wonder her yere yapılamıyor, çok uzun sürüyor, hex kaplıyor ve fayda analizi yapmanızı gerekli kılıyor. - müzikler güzel, era'lara göre yavaşça karmaşıklaşan müzikler olması ve karşılaştığınız medeniyetlere göre yeni müzikler açılması da hoş. eyyorlamam bu kadar.
(the threshold of pain - 27 Ekim 2016 10:52)
acayip gerçekçi bir strateji oyunu.ynamp moduyla oynuyorum. modda gerçek dünya haritası var ve her devlet gerçekte neredeyse oradan başlıyor.rusya'yı seçtim. komşularım norveç ve almanya. 6-7 kişiyle tanıştık ettik. bir ara iskitler bana savaş açtı. bunlardan gaza gelen hindistan (gandhi) da savaş açtı. bir süre iskitlerle savaşıp püskürttüm. barış antlaşması yaptık.birkaç tur sonra gandhi geldi. zavallım savaşmayı o kadar bilmiyor ki, bir fil bir de okçuyla moskovayı almaya gelmiş. bunlar da yolda gelirken barbarlardan dayak yemiş, ikisinin de canı yarıda.iki vurdum, hemen barış istedi, üstüne de 30 tur boyunca 5er altın verdi. ah be gandhi'm, sende liderlik vasfı yok bir kere. 20 senelik sefere çıkıyor, neredeyse scout gönderip "pardon moskova'yı alabilir miyiz?" diyecek.
(a book on c - 31 Ekim 2016 23:26)
civilization 1'den beri oynarım, barbarlarla trade edilebildiğini, düşmanlara karşı kullanılabildiğini yeni öğreniyorum.demek ki hiç bilmiyormuşum oyunu, biraz daha öğreneyim de belki bana da sıkıcı gelir.
(optimize - 13 Aralık 2016 18:17)
yeni güncelleme ile yönetim şekilleri arasına ileri demokrasiyi dahil etmiş oyun. bu sisteme geçilmesiyle birlikte gelen reis kartı sayesinde trade route'lardan gelen altınların yüzde ellisi devlet kasası yerine direkt cebimize giriyor ve campus district'lerinde imam hatip olan her şehir +1 kömür ve makarna kazanıyor.
(el superagnostiko - 24 Ocak 2017 22:55)
ekleye ekleye civilization diye avusturalya'yı eklemiş oyun. lan avustralya dediğin yer bir zaman ingiltere'nin hapishane olarak kullandığı, oradaki aborjinleri katlettiği yer. avustralya'nın ne medeniyeti, farklı ne kültürü var da medeniyet diye ekliyorsunuz? türkler yok, persler yok, bizans yok, portekiz yok. ne var avustralya peh.
(garen - 6 Mart 2017 12:07)
Yorum Kaynak Link : civilization vi