Süre                : 1 Saat 30 dakika
Çıkış Tarihi     : 10 Aralık 1986 Çarşamba, Yapım Yılı : 1986
Türü                : Bilim Kurgu,Heyecanlı
Ülke                : Fransa
Yapımcı          :  ARP Sélection , Les Films du Loup , Gaumont
Yönetmen       : Didier Grousset (IMDB)
Senarist          : Luc Besson (IMDB)(ekşi),Didier Grousset (IMDB),Michèle Pétin (IMDB)
Oyuncular      : Richard Bohringer (IMDB)(ekşi), Michel Galabru (IMDB)(ekşi), Dominique Lavanant (IMDB), Romane Bohringer (IMDB)(ekşi), Etienne Chicot (IMDB)(ekşi), Harry Cleven (IMDB)(ekşi), Riton Liebman (IMDB), Kim Massee (IMDB), Michael Goldman (IMDB), Geoffrey Carey (IMDB), Charles Gérard (IMDB), Philippe Girard (IMDB), Vincent Skimenti (IMDB), Philippe Landoulsi (IMDB), Jean-Paul Muel (IMDB), Beate Kopp (IMDB), Basile de Bodt (IMDB), Eric Averlant (IMDB), Jacques Japaud (IMDB), René Loyon (IMDB), Laurent Spielvogel (IMDB), Jean-François Henry (IMDB), Michel Pilorgé (IMDB), Gérard Boucaron (IMDB), Pierre Belot (IMDB), Henri Delmas (IMDB), Jean-François Robin (IMDB), Charles Schneider (IMDB), Emmanuel Gust (IMDB), Daniel Koenigsberg (IMDB), Yannick Evely (IMDB), Bernard Ballet (IMDB), Christine Amat (IMDB), Annick Fatigon (IMDB), Yolanda Jilot (IMDB), Blanche Ravalec (IMDB), Nathalie Canion (IMDB), Jean-Philippe Chatrier (IMDB), Arielle Sémenoff (IMDB), Thierry Hay (IMDB) >>devamı>>

Kamikaze (~ Kamikaza) ' Filminin Konusu :
Kamikaze is a movie starring Richard Bohringer, Michel Galabru, and Dominique Lavanant. A crazy old and bored scientist invents a system which allows him to reach through the airwaves and transform live TV cameras into weapons to...


  • "amerikadlıları dumura çeviren ve hedefe bodoslama giren japon psikopatları.."
  • "japon intihar pilotlari tabi de, adamlar neden kask takarlar onu hic anlamadim, anlayamadim .."




Facebook Yorumları
  • comment image

    aslinda kamikaze adinin kokeni farklidir.mogollar kubilay han komutasinda 1281 yilinda buyuk bir donanma ve 150.000 savasciyla japon kyushu adasina ciktilar.53 gun suren savas sonunda japonlar tukendi.japonlarin dua etmekten baska careleri yoktu ki bir tayfun tum mogol donanmasini yok etti.iste japonlar kendilerini kurtaran bu tayfuna kamikaze(tanrilarin ruzgari)adini verdiler.


    (butcher x - 26 Mart 2002 17:31)

  • comment image

    japon intihar pilotlari tabi de, adamlar neden kask takarlar onu hic anlamadim, anlayamadim ..


    (mikado - 15 Mart 2000 00:41)

  • comment image

    tuğ amiral "masafomio rima" 13 ekim 1944 tarihinde uçağını franklin gemisine çakarak ilk kamikaze rüzgarını başlattı. ardından aynı ay içerisinde, donanma hava kuvvetleri komutanı "takaşiro onoşi" komutasında, filipinlerde bir havaalanında, özel saldırı birimi adı altında, ilk kamikaze takımı oluşturuldu. ilk başta ailesi olmayan kimselerden gönüllü olmaları isteniyordu ve takaşiro onoşi'nin kendisi de takımını izleyeceğine dair ant içmişti. 201 numaralı hava birliğinin tamamı gönüllü oldu. çılgın anlamına gelen "kiçiga" isimli pilotlarla birlikte 25 ekim günü "saint luis" gemisine yapılan saldırıda, ilk düşman gemisi batırıldı. saint luis ile birlikte 114 kişi yaşamını yitirdi.
    kamikaze saldırıları doğu'nun intihar anlayışı hakkında fikir sahibi olmayan amerikalılar da öyle derin bir etki yaratmıştı ki, basında kamikazeler hakkında haber yapma yasağı konulmuştu. amerikalılar kamikaze saldırılarının ancak elde hiç uçak kalmayınca biteceğini gördüklerinde, uçak üretimini durdurmaları gerektiğini anlamışlardı buda ancak honşu adasındaki ana üstleri bombaladıklarında gerçekleşecek birşeydi. bu sebeple o zaman kadar yapılmış en büyük bombardıman uçakları olan b 29'ları ürettiler. b 29'lar aynı zamanda kamikaze uçaları olan mitsubişi zero'ların irtifa limitlerinin çok üzerinde uçabiliyorlardı fakat kusurları ana adaya kadar uçabilecek yakıt tankına sahip olmamalarıydı. bu sebeple müttefikler b 29'ların kalkabileceği iwo jima adasını ele geçirdiler. geriside malum hikaye işte... 15 ağustos 1945'te imparator hirohito radyo da japonya'nın temsil olduğunu söyledi. bunun üzerine kamikazelerin babası takaşiro onoşi sözünde durdu ve harakiri yaparak askerlerini izledi.
    2500 üzerinde kamikaze plotu sayesinde, 100 amerikan gemisi ya batmış ya da kullanılamaz hale gelmiş, 7000 üzerinde müttefik askeri yaşamını yitirmişti ve sayısız yaralı... (yani o kadar da başarısız değiller)


    (ozsagacious - 21 Ocak 2013 01:45)

  • comment image

    lunaparklarda bulunan, kanınızın son damlasına kadar çeken ve tüm organlarınızı siken piçimsi eğlence aracı. geçen bir kaç dakikada hayatınızın pişmanlığını yaşatsada hayatta en az bir kez binilmesi lazım. sonrasında ise toparlanmak saatler sürebilir.


    (minik okyanus - 16 Mayıs 2013 01:09)

  • comment image

    kamikazelerin ortaya çıkmasının nedeni ikinci dünya savaşı sırasında amerikalıların üslerini japonlara uzak kurmalarıdır.japon savaş uçaklarının bu kadar uzak mesafeden saldırı yapıp geri dönecek kadar yakıt alamayacaklarını hesaplayan amerikalılar güvende olduklarını sanırlarken japon uçaklarının geri dönüş için benzine ihtiyaç duymayacaklarını hesaplayamamış ve hiroşima ve nagazaki'ye atom bombası atılana kadar büyük kayıplar vermişlerdir.
    (bkz: ben size savasmayi degil olmeyi emrediyorum)


    (turkuaz - 29 Mayıs 2004 09:09)

  • comment image

    bir japon pilotunun kamikaze saldirisi yapmadan once soylemi$ oldugu sozler psikolojilerini cok guzel ozetlemektedir.

    bahar zamaninda beyaz bir kiraz cicegi gibi degi$meden ve parlayarak du$ecegiz.

    heici okabe


    (gebirgsjager - 19 Temmuz 2004 16:49)

  • comment image

    eldeki insan gücünün ve savaş araçlarının hoyratça harcanması yönünden bakıldığında askeri anlamda faydasız ama düşman askerine yaşattığı korkutucu deneyim açısından düşünürseniz feci tedirgin edici bir japon taktiğidir.

    japonların yiyemeyeceği kadar büyük bir lokmayı ısırmaya çalışması sonucu (bkz: pearl harbor baskını) çıkan savaşın ilerlemesi ve aslında uyuyan bir üretim devi olan amerika'nın çatışmadaki inisiyatifi çok geçmeden ele geçirip japonları saldırandan savunan pozisyonuna düşürmesi sonucu ortaya çıkan kamikaze taktiği çok geçmeden deneyimli askerlerin ve değerli savaş gereçlerinin hunharca harcandığı ve japonlar açısından yarardan çok zarar getirmeye başlayan bir taktik haline geldi. işin aslına bakarsanız bu olay, 1800'lü yılların sonunda almanya benzeri bir şahlanma sergileyip, çin'i, rusya'yı filan tokatladıkça gaza gelen, bununla birlikte yıllar içerisinde gelişen emperyalist amaçlarını gençlerine militarizm serumu ile birlikte aşılayıp, nazizm tantanası nedeniyle aslında pek de farkedilmeyen ama aslında kültürel nedenlerin de etkisiyle avrupa tipi militarist ırkçılıktan fersah fersah ileride bir gaddarlığa ve otoriteye kesin itaate sahip nesiller yetiştiren japonların sürekli, kültürel anlamda yozlaşmış, ahlaksız, dinsiz-imansız, çapsız vs. vs. diye nitelendirerek aşağıladıkları amerikalılar karşısındaki hezimetine karşı verebildikleri yegane cevaptır. bununla birlikte amerika karşısında beyhude bir çaba olmaktan öteye gitdememiş bir taktiktir.

    onur, gurur, itaat vb. kavramların güçlendirmesiyle ortaya çıkan, belli bir kültüre dayalı ama aslında savaş ilerledikçe kendini belli eden askeri yetersizliklerin kapatılması, savaşın çıkmasına neden olan ırksal kökenli, mesnetsiz, gerçeğe aykırı genellemeleri ile hem potansiyel düşmanların kabiliyetlerine hem de dünya çapındaki savaşın genel gidişatına yönelik yapılan hatalı çıkarımların örtülmesi için japon liderliği açısından gayet güzel bir kılıftır kamikaze taktiği. başlangıçta sürekli saldırmaya, fethetmeye alışan, deniz havacılığı gibi o dönemde daha çok bakir bir alanda devrimsel adımlar atmış japon silahlı kuvvetlerinin, en gerçekçi ve kafası çalışan adamını kaybettikten sonra (bkz: isoroku yamamoto) şahkülünün tamamen kayması sonucu ne yapacağını bilemeyen işe yaramaz kurmaylarının icadıdır ve aslında ellerindeki etkili uçak gemilerini (kaga, akagi,soryu, hiryu) 1942 gibi çok erken bir zamanda kaybetmelerinin de bu taktiğin ortaya çıkmasındaki etkisi yadsınamaz. sonuçta uygulanabilecek farklı çözümler varken, aslında hem çok aşırı yayılmalarının hem yetersiz savaş üretimlerine sahip olmalarının hem hababam deniz kuvvetlerine ağırlık verip aynı oranda kara güçlerini teknolojik olarak geliştirememelerinin ve etkili bir lojistik sistemi kuramamalrının cezasını çekti japonlar. kabak elbette en etkili olan güçlerine yani havacılarının başına patladı ve japonlar gemi batırmak için kamikazelere güvendiler.

    bunun yanlış olduğu aslında en başından belliydi. amerikalıların pearl harbor'daki pasifik filosu gücü itibariyle bölgede japonları engelleyebilecek tek donanma idi ama bu filoya pearl harbor'da tek seferde ölümcül bir darbe vurma fırsatı japonların eline gerçekte asla geçememişti. amerikan uçak gemilerini pearl harbor'da kıstırıp batıramamaları ve yerlerini bulamamaları japonların sonunu hazırladı ve amerika denen dev daha fazla sinirlenmiş bir şekilde intikam için japonların üzerine çullandı. bu saldırı henüz bittiği anda dahi japonların kafası çalışan askerleri aslında yenilgilerinin bir zaman ve sabır sorunu olduğunun ilanıydı. kamikaze taktiği mental açıdan, durdurulması çok zor amerikan öfkesinin üzerinde bir korku yaratıp, ne kadar fanatiklerle savaştıklarını amerikan donanmasına göstermek ve akerlerin savaş gücünü psikolojik açıdan düşürüp geri çekilmelerini sağlamayı, pratik anlamda da verdirilebilecek maksimum asker ve malzeme kaybı hasarını en az kayıpla verdirmeyi hedefledi. gelgelelim amerikalıları ne gemisi bitti ne de uçaksavar mermisi ne de askerlerinin savaşma isteği ama japonların değerli uçakları ve pilotları hızla tükendi. ve sonunda amerikalıların fazla sabrının zorlanması neticesinde dünya nükleer güç ile tanışıp bir daha hiç eskisi gibi olmadı.

    japonlar kamikaze saldırıları için sahip oldukları her türlü uçağı kullandılar. bunun yanında özel olarak imal ettikleri ohka, kaiten gibi salt intihar saldırısı amaçlı araçlar da ürettiler. fakat etkili amerikan taktikleri karşısında verebildikleri hasar çok sınırlı kaldı.

    benzer kamikaze taktikleri avrupa'da almanlar tarafından da uygulandı aslında. fakat almanlar asker kaybetmeyi göze alamadıklarından kamikaze işini genelde makinelere yaptırmayı tercih ettiler. örneğin siper savaşları için goliath (bkz: #79514249) ve hava saldırıları için mistel operasyonları gibi. kg 200'ün planladığı v1 bombası temelli doğrudan hava ve/veya yer hedeflerini imhaya yönelik intihar görevi planlamaları veya deniz uçaklarına patlayıcı doldurup doğu'dan gelen sovyetlere karşı sovyet ordusunun kurduğu köprülere yönelik intihar görevi fikirleri de oldu ancak bunların uygulanamadığını veya uygulanan bazılarının da başarısız olduğunu biliyoruz.


    (lantirn161 - 11 Eylül 2018 10:43)

  • comment image

    nil karaibrahimgil'in tek taşımı kendim aldım albümünün en güzel şarkılarından.
    sözleri de şu şekilde:

    şşşt sus bak sessiz ol
    yerimizi bulacaklar
    yok gülme dümdüz ol
    neşemizi bozacaklar
    yüzümü asacak
    halimizi soracak
    falımıza bakacaklar
    şarkımızı çalacak
    yanımızda kalacak
    içimize doğacaklar

    uçuyoruz ne güzel kamikaze
    önümüze çıkacaklar
    uyuyoruz ne güzel yekpare
    aramıza yatacaklar

    orda olma burda ol
    karşımızda duracaklar
    sesli olma sessiz ol
    kelimeler yapacaklar
    yüzümüzü asacak
    halimizi soracak
    falımıza bakacaklar
    şarkımızı çalacak
    yanımızda kalacak
    içimize doğacaklar

    uçuyoruz ne güzel kamikaze
    önümüze çıkacaklar
    uyuyoruz ne güzel yekpare
    aramıza yatacaklar

    (bkz: copy paste mi sandın kasıp da yazdım)


    (incredible - 6 Mayıs 2006 15:50)

  • comment image

    biraz önce bbc'de izlediğim bir japonya belgeselinde kısaca tanıtılan ama tüyleri diken diken edip insanı derinden etkileyen japon ölüm taburu. japonların artık son hamlesi olarak düşünülmüş bu taburda bulunan pilotların yaş ortalaması 23'müş. belgeselde kamikaze müzesini gezen sunucu, pilotların ölüme gitmeden önce yazdıkları şiirleri de gösterdi ki bu şiirlerde inanılmaz bir naiflik ve çocuksuluk hissediliyor. hatırladığım kadarıyla birinin türkçesini şu şekilde yazabiliriz:
    düşüp gideceğiz hepimiz, bir kiraz tanesi gibi. sonra da yükseleceğiz rüzgarda bir tüy gibi...
    aklıma ister istemez çanakkale savaşı'nı getiren kamikaze mantığı, gerek bir deniz savaşı olması gerekse ölümün düşmanı oyalamanın tek yolu olması itibarıyla da aslında benzetilebilir. bir başka benzerlikse ölüme giden askerlerin yaşça küçük olmaları.
    kamikazelerle ilgili arşiv filmlerini izlediğinizde adeta zamanın durduğunu ve bu bambaşka gerçekliğin soğukluğunu çok az da olsa hissedebiliyorsunuz. bir de seçilmiş kamikaze pilotlarının yeteneksiz veya çaylak olduklarını hiç düşünmüyorum. zira saatte 250 km'lik bir hızla tepenize ateş püsküren savaş gemilerinin arasında kendinize bir hedef bulup oraya gözünü kırpmadan isabet edebilmek için bence insan üstü bir yetenek sahibi olmak gerekiyor. insanlığın bu hallere gelebilmesi, teknoloji ve insan gücünün yok olmak ve yok etmek için bu derece sınır ötesinde zorlanması ister istemez beni (ve bizi) umutsuzluğa itiyor. kiraz taneleri gibi düşmeden, rüzgardaki yaprak gibi salınmak tüm dileğim.


    (kowalski - 14 Mayıs 2006 15:20)

Yorum Kaynak Link : kamikaze