• "tarifsiz bir belgesel. o derece yani."
  • "yarmış, mükemmel ötesi bir toto şarkısı."
  • "ing. uçsuz bucaksız.."




Facebook Yorumları
  • comment image

    charles ferguson'ın yönettiği 2007 yapımı belgesel.. sundance'ta jüri özel ödülü kazanmasının ardından 27 temmuz'da amerika'da gösterime çıkıyor.. ırak savaşı'nın başlangıcından, günümüze kadar olan süreçte yaşananları gazetecilerin, ırak'ta üst düzey görev yapan yöneticilerin, amerikalı ordu mensuplarının, colin powell gibi isimlerin anlatıyor olması, belgeseli oldukça farklı bi yere konumlandırmama sebep oluyor..

    3000 amerikan askerinin ve tahminen 790.000 sivilin öldüğü, hala da ölmeye devam ettiği ırak işgalinin bataklığa dönüşmesini (vietnam göndermesi), yapılan hataları, inkarları anlatıyor bu film-
    basın bülteninden alelade çeviri..
    filmekimi'ne bekliyorum..

    resmi sitesi: (http://www.noendinsightmovie.com/)
    imdb: (http://www.imdb.com/title/tt0912593/)
    sundance: (http://festival.sundance.org/…/popup.aspx?film=4656)


    (ug tek - 16 Temmuz 2007 20:40)

  • comment image

    nefis bir belgesel. neden-sonuc iliskisini 'biz yaptik oldu' ile degil 'neden' sorusunu sorarak anlamaya calisan bir film. irak ordusunun, irak'in isgalinden 2-3 ay sonra dagitilmasi ve 500.000 askerin bir gecede issiz ac ve fakat askeri egitimi nerelerine sokacaklarini bilemez durumda kalmalari, ne tesaduf ki bundan 5 gun sonra amerikan askeri konvoyuna yapilan ilk ciddi saldiri, ve yine bakin ne tesaduf bu ki karari amerika'dan -irak'taki amerikali yetkililerin ciddi itirazlarina ragmen- alan (ya da bu karar aldirilan) paul bremer'in "size kimse bunun yanlis bir karar olabilcegini soylemedi mi" sorusuna 'hatirlamiyorum' cevabini vermesi...dunyanin cok onemli tarih miraslarindan biri irak muzesinin -ve daha bir cok tarihi ve kulturel yerin- yagmalanmasina hic ses cikarilmamasi, askerlerin "biz oyle bir emir alsaydik elbette durdurabilirdik yagmacilari, ama bizden karismamamiz istendi" demesi, yagmacilarin butun irak'i yagmaladiklari esnada amerika'nin korudugu tek yerin petrol bakanligi binasi olmasi, bu esnada donald rumsfeld'in hala daha irak'ta isyan olmadigini iddia etmsi, sozlukten isyanci kelimesine baktigini aciklamasi, yagmacilarin 'uc bes capulcu oldugunu, televizyonlarda hep ayni goruntunun (elinde vazoyla cikan adam) gosterildigini iddia etmesi 'ya hu ne cok vazo varmis irak'ta' diye ustun espri yeteneklerini amcalara gostermesi, bu esnada irak'ta olen yuzbinlerce insan falan... cok enteresan. ya da degil belki.


    (fitfit - 23 Ocak 2008 15:49)

  • comment image

    amerikan isgalinin basiretsizligini butun ciplakligi ile gozler onune seren nefisligine ek olarak incecik bir delikten amerikan ideolojisini gecirmeyi becermis, guzel ve fakat tehlikeli bir belgesel.

    cok mu indergemeci okuyorum bilemedim, elestiriye acigim, lakin tarafimca film cok rahat bir sekilde soyle okunabilir:

    fena olan irak'in isgali degil, bu isgalinin basiretsiz bir bicimde hayata gecirilmesidir. bir kac kisiden olusan sahinler kimseye danismamislar, irak'a arapca bilmeyen, askeri tecrubesi sinirli, dis politika tecrubesi sinifta kalan insanlar gondermisler. yerel gruplar ve muttefikler ile diyalog ve iliskiler saglanmamis. planlama suresi 50 gun kadar kisa surmus, birlikler yeterli techizata sahip degilmis. bir cok insan irak ordusunun tasfiyesinin ne kadar buyuk bir tehlike yaratacagini feryat etmis de, sahinler buna kulaklarini tikayip kendi bildiklerini okumuslar...

    simdi o zaman soyle bir yan anlam cikmiyor mu bu belgeselden? butun bunlar sahinler disinda kalan, ve bu belgeseldeki roportajlarin bel kemigini olusturan amerikanin daha sagduyulu, uluslararasi politika bilen, muttefiklere ve yerel gruplarla iliskilerin sagligina duyarli kesimi tarafindan efendi gibi yapilsaydi bir problem olmayacakti. bu kadar kayip vermeyecektik, saddam indirilecek, amerikan yanlisi amerikanin enerji planlarina he diyecek bir hukumet yerlestirilecek, irak halki mutlu mesut yasayacak, amerika teror probleminin ustesinden gelmis olacakti.

    yani irak'a demokrasi goturmenin, uzun mesafeli emperyal mudahalenin fena bir tarafi yoktur, ya nedir? duzgun hayata gecirilememistir, fena olan odur.

    cok tehlikeli cok... benim gozumun sectigi kadariyla bu belgesel irak'a yapilan emperyalist mudehalenin mantigina degil, uygulanisina elestirel.

    haa ama bu heriflerin ne kadar salak oldugunu cok guzel ifsa etmiyor mu? ediyor amenna. tavsiye ederim izleyin, ama kontraataklara dikkat edin.


    (ajax - 30 Temmuz 2008 20:32)

  • comment image

    bir mudhoney şarkısı.

    the way i see it you must be blind
    but can you spare a dime?
    can't you see your son is in too deep
    burning in the final sleep

    wide awake for ninety nine hours
    no sleep tonight
    he'll be pushing up flowers
    second chance he'll never get
    a special high for blazes, burn

    left behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight
    let behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight

    running frantic without a clue
    in the sand looking straight at you
    nothing straight, the world goes around
    no one's safe until they're deep in the ground

    shot in the back, stopped in your tracks
    the shifting sands coming over us
    a second chance he hasn't got
    it all boils down and turned around

    left behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight
    left behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight

    there's so many times i couldn't bear to watch
    witness the boredom of you thinking all soft
    he left his mark, he left you blind
    chasing the dream, left sleep behind

    left behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight
    left behind
    left and right
    no end in sight
    no end in sight
    no end in sight
    no end in sight


    (nps - 7 Ağustos 2009 21:06)

  • comment image

    charles ferguson'un inside job'ından sonra izlemeye karar verdiğim belgesel. oldukça başarılı diyebilirim. ancak belgeselin, amerika'nın savaş sonrası ırak'ta oluşan kaos'tan nasıl bir fayda sağladığına değinmemesi benim için hayal kırıklığı oldu. belgesel o ortamın nasıl oluştuğu ile ilgilenmiş ancak bunun hata mı yoksa bilinçli mi olduğu belirtmemiş. yine de kesinlikle izlenilmesi gereken bir belgesel.


    (burock87 - 2 Eylül 2011 18:37)

Yorum Kaynak Link : no end in sight