Süre                : 24 dakika
Çıkış Tarihi     : 26 Şubat 1986 Çarşamba, Yapım Yılı : 1986
Türü                : Animasyon,Aksiyon,Macera,Fantazi,Bilim Kurgu,Heyecanlı
Ülke                : ABD,Japon,Kanada
Yapımcı          :  FUNimation Entertainment , Harmony Gold , Ocean Group
Yönetmen       : Daisuke Nishio (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Rob Gerein (IMDB)(ekşi),Takao Koyama (IMDB),Sean Teague (IMDB)(ekşi),Akira Toriyama (IMDB)(ekşi),Shun'ichi Yukimuro (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Victor Atelevich (IMDB), Stephanie Nadolny (IMDB), Eric Vale (IMDB)(ekşi), Kyle Hebert (IMDB), Laura Bailey (IMDB)(ekşi), Teryl Rothery (IMDB)(ekşi), Dameon Clarke (IMDB)(ekşi), Brian Beacock (IMDB), Ian James Corlett (IMDB), Andrea Libman (IMDB), Kasey Buckley (IMDB), Caitlynne Medrek (IMDB), Parisa Fakhri (IMDB), Dave Pettitt (IMDB)

Dragon Ball (~ Dragonball) ' Dizisinin Konusu :
Göze çok fazla hitap eden inanılmaz dövüş sahneleriyle dolu ve yabancı ülkelerde küçük-büyük hayran kitleleri yaratabilen “Dragonball” adlı çizgi filmden beyaz perdeye uyarlanan filmde Ejder Tanrısı nın dünyaya mirası olan 7 ejder topunu onları biraraya getiren kişiye istediği bir dileği gerçekleştirme şansı tanımaktadır. “Namek” adlı gezegende mutluluğu bulamayan “Piccolo” dünyayı ziyaret ederek bu gücün farkına varacaktır. Fakat onun bilmediği engel “Saiyan” adlı yokolmuş bir gezegenden henüz bebekken dünyaya gönderilen ve içinde bir Saiyan savaşçısı ruhu taşıyan “Goku”nun gücünü dünyadaki ustası “Master Roshi”nin de yardımıyla keşfetmesi olacaktır.


  • "cizgi filmini gordum mu oturup seyrediyordum. obur bi veletti adamimiz. kocaman adamlari dovuyordu. yere vurunca uzayan bi sopasi vardi. bugun yemekte onu konustuk. cilek vardi yemekte."
  • "hite hite hi kidodragon ball födühamayaa yaşu yamihaaa....die bi de şarkısı vardı"
  • "turkanime.tv adlı internet sitesinden tüm bölümleri orjinal dilinde türkçe alt yazılı olarak izlenebilir efem."
  • "sınır tanımayan bir animedir.bi bölümünde gokunun dolunayda yıkıcı,dev bi gorile dönüşmesiyle onu eski haline çevirmek için ustası efendi kaplumbağa kamehame dalgasıyla ayı parçalamıştı."




Facebook Yorumları
  • comment image

    yeniden* star tv'de gosterimine ba$lanilan, cocuklarin yani sira buyuklerin daha buyuk bi ilgiyle izledigini tahmin ettigim cizgi harikasi. kaplumbaga hocanin muzurluklari bi yana, ba$roldeki eleman* hayati ogrenirken yariyo adeta.*


    (trawmatolog - 27 Mart 2002 04:25)

  • comment image

    yok efenim yakalanamadı bunun kalitesi. 1986'da çıkmış piyasaya, biz tr gençliği 1995'lerde tanıştık kendiyle. devamında zibilyonca anime-animasyon gördük, manga okuduk, yok; hiçbiri 150. bölümde dahi sıkmamayı, klişeleşmemeyi beceremedi. özgündü dragon ball çok. filler'ları dahi filler değildi, reklam tadı almadık hiç.
    kendi adıma son goku, bulma, kuririn, oolong, yalandan kötü adam pilaf sama, kamesennin muten roshi (master roshi), yamucha'nın oluşturduğu takımın ruhunu tadamadık dolu dolu.


    (morkahve - 29 Mart 2010 15:15)

  • comment image

    cizgi filmini gordum mu oturup seyrediyordum. obur bi veletti adamimiz. kocaman adamlari dovuyordu. yere vurunca uzayan bi sopasi vardi. bugun yemekte onu konustuk. cilek vardi yemekte.


    (chete - 6 Haziran 2000 15:24)

  • comment image

    fazlasıyla cinsellik içeren bir çizgi filmdi. çok güzel, manga'nın tüm özelliklerini taşıyan yeşil saçlı bir kız vardı, esas oğlan her fırsatta kızı ellemeye kalkıyordu. kurbağa efendi bariz taciz ediyodu kızı. bir de o kıza aşık ama süper utanan bir eleman vardı, o da dragon ball'ları istiyordu, onun için takip ediyordu, fırsat buldukça da gözetliyodu kızı duş alırken falan.

    bi clementine, bi de bu, kanayan yaralardır bilinçaltımda.

    9 yıl sonra gelen edit: clementine kadar taş düşsün başıma. bıktım clementine muabbetinden aayh!


    (trenchkot - 6 Haziran 2000 23:28)

  • comment image

    aksiyon, dram, komedi. içinde her şeyi barındıran çizgi filmdir bu. günümüz çizgi filmlerini görünce gerçekten de şanslı bir çocukluk geçirdiğimin farkına varıyorum. dragon ball olsun, tsubasa olsun, pokémon olsun güzel yaşamışız be. yeniden televizyonlarda görmek hoş bir sürpriz olabilir. atv duy sesimi, kurtar yeni nesli.


    (gookhan - 18 Nisan 2010 16:50)

  • comment image

    kurgusuyla, karakterleriyle, müzikleriyle, hiç düşmeyen aksiyonuyla, mizahi öğeleriyle gelmiş geçmiş en iyi anime desek abartmış olmayız, herhalde.

    özellikle, en ciddi sahnelerde bile araya sıkıştırılan komiklikler bitiricidir. misal;

    --- spoiler ---

    goku, red ribbon ordusunun karargahına tek başına dalar ve ejder toplarının bulunduğu binaya kadar ilerler. ejder radarına bakar ve ejder toplarının bir üst katta bulunduğunu farkeder. bu esnada goku'nun bulunduğu mekanda arka planda bir asansör gözükmektedir. goku etrafına bakınır ve etrafta hiç merdiven olmadığını görür. hızla yukarı sıçrayarak yumruğuyla tavanı deler ve üst kata ulaşır. tüm bunları oturduğu yerde kameradan izleyen commander red'in ağzından şu sözler dökülür:

    "i refuse to let the red ribbon army be defeated by this kid who doesn't even know how to use an elevator!"

    ---
    spoiler ---

    ayrıca (bkz: dragon ball z/@ali cengiz)


    (ali cengiz - 11 Kasım 2010 21:53)

  • comment image

    one piece ile birlikle ilk 153 bölümü gelmiş geçmiş en güzel seridir gözümde. başlar bağlar güldürür eğlendirir biter ve üzer. goku büyür o tadı almak mümkün değildir. dbz ve dbgt ne kadar güzel olursa olsun ilk seri gibisi yoktur ve bir daha gelmez. bu da onu daha değerli kılar.


    (rau ru - 8 Ocak 2011 01:15)

  • comment image

    turnuvadaki bir dovus sahnesi vardı ki akıllara zarar. songoku ve kaplumbaga efendisi birbirine dogru kosar ve goz acıp kapayıncaya kadar birbirlerinin yanından gecmis gibi karsı tarafa gecerler ve biri yere duser*. tabi seyirciler * bisi anlamayız. daha sonra bu kısacık anda yaptıkları devasa catısma dakikalarca anlatılır. aslında oyle bir kavga olmustur ki akıllara zarardır ama kimse gorememistir. hayatımda izledigim en harika cizgi dizi serisidir kanımca. songokunun cinsiyetleri dokunmadan anlayamaması da kopartır insanı.

    yillar sonra gelen edit: doguste kaplumbaga efendisiyle dovusen (ve dayak yiyen) keltos krilin'mis efenim. bu da en az kaplumbaga efendisi kadar sapik bi tiptir ayrica. duzeltici bilgi icin tesekkurler.


    (thallium - 20 Şubat 2003 14:46)

  • comment image

    her seferinde bana şunu hatırlatır; gerçekten adamlar samimi, yaratıcı, deliler gibi komik şeyler yapıyorlarmış o zamanlar. artık ben mi bulamıyorum bu kadar iyisini yoksa gerçekten o yıllara özgü bi yaratıcılık durumu mu vardı hala benim için muamma.


    (hunkyfunkyjunkie - 30 Ocak 2012 03:15)

  • comment image

    böyle bir anime daha gelmez herhalde dünyaya. o kadar güzeldi ki. arada bir tekrar izliyorum. özlüyorum.
    her bölümdeki ince ama mükemmel espriler, dövüşlerdeki gerçeklik ve içtenlik. (o zamanlar havada uçma yoktu tien ortaya çıkana kadar)kamehame ha saldırısının mavisine hastaydık be.
    ortaokuldayken dragon ball starda yayınlanıyordu. goku kamehame dalgasını yapar da bizde boş durur muyuz. okulda deniyorduk arkadaşlar üzerinde. 2 kişiyi bu yalandan saldırı yüzünden iterek yere düşürmüştüm. onlardan da özür diliyorum buradan. :)))


    (blue magic - 7 Mart 2012 22:20)

  • comment image

    kuyrugu kesilen goku'nun kendine gelince soyledigi:
    nerde benim kuyrugum
    kuyruk benim herseyim
    ben kuyruksuz naaparim
    kara oluyor gozlerim
    siiriyle, tek basina bir orduyu imha ettikten sonra bunu cok normal bir seymis gibi "dovdum hepsini" diye arkadaslarina anlatıp, hepsine system shock attirmasiyla ve daha yuzlerce sahnesiyle yarip gecen bir cizgi film.


    (kruva san - 1 Haziran 2003 02:11)

  • comment image

    songoku'nun eski bölümlerdeki dublajlı sesinin daha güzel olduğu çizgi dizi. ayrıca bazen orjinal sesi duyabildiğimiz oluyor.
    ilk bölümü de ayrı bir komiktir. songoku bulma'nın(tam hatırlamıyorum herhalde bulma)kukusu üstünde uyuya kalır ve kalkınca o şirin sesiyle "aaa, bu da nee?" diyerek çap çap vurur ve yarılırız. ve tabi ki unutulmaz ada.. kame house..


    (mach - 5 Haziran 2003 21:46)

  • comment image

    sınır tanımayan bir animedir.bi bölümünde gokunun dolunayda yıkıcı,dev bi gorile dönüşmesiyle onu eski haline çevirmek için ustası efendi kaplumbağa kamehame dalgasıyla ayı parçalamıştı.


    (cephiro - 18 Temmuz 2004 14:56)

  • comment image

    sevimli no kitty yazisinin altinda gördügüm bannerla anilarima simsek gibi dönüp bir an izledigim bölümleri teker teker aklimdan geçirdigim ani daha az önce gibi olmus gibi hatirlarim.(daha az önce oldu ama neyse)
    hastasiydim bu çizgi filmin atv'de 20-30 (?) bölümünü izlemisimdir.hatta biraz songokuya özenmistim ve kamplumbaga efendinin egitimlerine uyabilmek için okul çantami bir sürü ivir zivirla doldurur, sonra da çantaya çikardigimda yüzlerce metre ziplayabilcegimi düsünürdüm.köyümüzün boklu deresinde nefes tutma denemeleri, toprak eseleme taktikleri, orayi burayi yumruklamada cabasi. ama en cokta o sari buluttan benimde olsun isterdim. lakin asla olmadi.


    (yasam atesi - 5 Ağustos 2004 18:30)

  • comment image

    atv'de yayınlandığı zamanlardan hatırladığım, çizgi film anlayışımı gözden geçirmeme sebep olmuş anime. baş karakterimiz songoku safın önde gideni olmakla beraber koydumu göçerten sevimli bir velet. sapıklığıyla meşhur bir domuz vardı, ekibin bayan elemanının ofsayta düşmesiyle -kiloot, hem de beyaaaz, kar beyazııı diyerekten kendini kaybederdi. bir bölümünde de utangaç bir dövüşçü olan vatandaşın teki ejder toplarını çalma girişiminde bulunmuş, uyuyan malum bayanımızın çarşaf altındaki göğüslerini ejder topu zannederek yoklamıştı. bunların düşmanı olan gıcık yaratığın mekanı da, minaresiyle kubbesiyle bildiğimiz cami şeklindeydi. böylece bir nesil sapık yetişti, bugün sözlüğün ebesi bu durumlara düştüyse başka yerlerde sebep aramayalım.


    (firtinanin gozunden - 11 Ağustos 2004 09:59)

  • comment image

    dünyanın en güzel animelerinden, kesinlikle en komiği. songokunun saflığı çoğu zaman yerlere yatırır. ayrıca sapıklık bu kadar komik olabilir.

    sanırım ilk bölümdeydi. songoku bulma ile ilk tanıştığında, bulma banyo yaparken yanlışlıkla banyoya dalar ve de bulmanın göğüslerini görür:

    -senin iki tane mi popon var?


    (atomant - 8 Ekim 2005 13:19)

Yorum Kaynak Link : dragon ball