Süre                : 1 Saat 33 dakika
Çıkış Tarihi     : 09 Nisan 1932 Cumartesi, Yapım Yılı : 1932
Türü                : Aksiyon,Cinayet,Drama,Heyecanlı
Taglar             : Yasak,Organize suç,drive by shooting,Çete savaşı,gangster
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  The Caddo Company
Yönetmen       : Howard Hawks (IMDB)(ekşi), Richard Rosson (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Armitage Trail (IMDB)(ekşi),Ben Hecht (IMDB),Seton I. Miller (IMDB)(ekşi),John Lee Mahin (IMDB)(ekşi),W.R. Burnett (IMDB)(ekşi),Seton I. Miller (IMDB),John Lee Mahin (IMDB),W.R. Burnett (IMDB),Howard Hawks (IMDB),Fred Pasley (IMDB)
Oyuncular      : Paul Muni (IMDB)(ekşi), Ann Dvorak (IMDB)(ekşi), George Raft (IMDB)(ekşi), Boris Karloff (IMDB)(ekşi), Edwin Maxwell (IMDB)(ekşi), Gino Corrado (IMDB), Paul Fix (IMDB), Jean Harlow (IMDB)(ekşi), Howard Hawks (IMDB)

Scarface: The Shame of the Nation (~ Yüzü Damgalı Adam) ' Filminin Konusu :
Tony Camonte, içki kaçakçılığı işini patronu Johnny Lovo’dan çalmakla kalmaz, patronun metresi Poppy’i de ayartır. Toni’nin kalbindeki tek zayıf nokta ise kız kardeşi Cesca’ya olan sevgisidir. Bu sevgi ve sonrasındaki kıskançlık Tony’nin bazı hatalar yapmasına neden olur. Yeraltı dünyasındaki her hatanın bedeli ölümcüldür... Howard Hawks ile Richard Rosson'un birlikte yönettiği klasiğin başrollerini Paul Muni, Ann Dvorak ve Karen Morley paylaşıyor.


  • "al pacino'nun kokaine daldigi sahneyi unutamiyorum ehueuheu... agzi yüzü un icinde kalmis gözlemeci kadinlar gibi..."
  • "tony montana nın t ve m harfleri işlemeli koltuğundaki duruşu ve önündeki kokain dağı unutulmaz karelerden."
  • "elvira denen kadinin (michelle pfeiffer) surekli grekoromen guresci mayosuna benzer kiyafetlerle dolastigi filmdir."
  • "bu filmin türkiye'de sicilyalı adıyla oynamış olmasını aklım almıyor. kübalı ulan adam? bir de bunun yüzünden michael cimino'nun the sicilian filmi sicilyalı dönüyor adıyla gösterime girmiş! *"
  • ""komunizm" ve "kapitalizm" ideolojilerinin arasinda kalmis, en sonunda "sikerim ikisini de" ideolojisini secmis bir adamin hayat oykusu. inanilmaz bir basyapit."
  • "gelmiş geçmiş en iyi mafya filmi. filmin sonunda tony yediği onca kurşuna rağmen ayakta kalmış, fakat yediği tek bir kurşun onu yıkmaya yetmiştir oda sırtından yediği kurşundur."
  • "ilk kez 1932'de howard hawks'ın çektiği film. ayrıca o devirde özel efekt falan olmadığı için filmde gerçek kurşun kullanıldığı söylenir."
  • "showtime kanalının sicilyalı ismiyle gösterdiği film."bana hayalarımdan başka kimse emir veremez"(tony montano)"
  • "brian de palma'nın filmi üzerine şu yazı da ayrıca okunabilir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    al pacino'nun kokaine daldigi sahneyi unutamiyorum ehueuheu... agzi yüzü un icinde kalmis gözlemeci kadinlar gibi...


    (kris - 22 Şubat 2000 12:58)

  • comment image

    en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında ödülü hak eden, filmdeki adı earnil gibi bir şey olan yakın korumadır.

    --- spoiler ---
    tony'nin patronunu ve polisi öldürdüğü sahnede, sıranın ona geldiğini düşünürken iş teklifi alır ve mükemmel oynar.

    tony yemekte karısıyla kavga ettikten sonra şovunu yaparken aynı kişi "sarhoş bir patron nasıl idare edilir" i yine çok güzel oynar.
    ---
    spoiler ---


    (auro - 4 Mart 2008 19:20)

  • comment image

    tony montana nın t ve m harfleri işlemeli koltuğundaki duruşu ve önündeki kokain dağı unutulmaz karelerden.


    (zzzzz - 31 Temmuz 2002 00:38)

  • comment image

    psikiyatri stajı içinde, antisosyal kişilik bozukluğu ile ilgili en baba kaynak olarak izletilen filmdir*. bu filmi yapmadan önce eminim de palma alabildiğine psikiyatri kitabı okumuştur.

    filmdeki tony montana tiplemesi, her hareketi, her mimiği ve her konuşmasında tam anlamı ile antisosyal kişilik bozukluğu sahibi bir insan tiplemesi ile örtüşmektedir. guguk kuşu gibi bu film de psikiyatri bilimi açısından kıymetli eserler arasında yer almaktadır. filmin sansürsüz versiyonunun izlenmesi özellikle tavsiye edilir(türkiye'de çok az bulunmakta).

    bu film ile al pacino'nun oyunculuk yeteneğinin, ta o zamanlarda dahi kopuk olduğunu görmüş oluyoruz.

    benzer filmlerin başında gelen taxi driver ise, bu filmden sonra izlendiğinde gayet güzel gitmektedir.
    ne kadar doğru olduğunu bilmemekle beraber, bu filmin*** psikiyatri kaynağı olarak çekildiği bilgisini almış bulunmaktayım.

    ve bir de, eğer yanlış hatırlamıyorsam, tony montana küba'da hapishanelerin boşaltılmasından sonra amerika'ya iltica/göç etmek isteyen bir gençtir. ve kaçak olarak gemi ile amerika sahillerine atmıştır kendisini. hatta filmin girişindeki sahnede, psikiyatri uzmanları ve polislerden oluşan bir ekip, küba'dan göç etmiş diğer insanlarla beraber tony montana'yı da sorgulamaktadırlar. ve -nasıl olduysa-normal bir insan olduğuna karar verip(insan bu yanılabiliyor) amerika'da yaşamasına izin vermişlerdir.

    çarpıcı sahnelerden bir tanesi de filmin sonlarına doğru malikanesinde tony montana'nın grandiyöz sanrılarının depreştiği merdivenden gelene geçene ateş etme sahnesidir. psişik çözümleme ustası olan de palma, olanca gerçekliği ile antisosyal kişilik bozukluğu'nun patolojik boyutunu yansıtmıştır bu sahnede. hatta birinin öldüğü bir, sahnede öldüğünü kabullenmeyişi ve benzer birçok ufak ayrıntı, mükemmel bir kurgu ve senaryo yazarının bilgileri ile hayatı olanca gerçekliği ile yansıtmıştır.

    vel hasıl-ı kelam, özellikle bu konu ile* ilgilenen herkese tavsiye edebileceğim başyapıttır.


    (spinapubica - 15 Ekim 2002 20:02)

  • comment image

    sırf al pacino'nun "okkey" deyişi için izlenir. aksanına güldüm 3 saat.

    bi de, o frank denen adamın hatun için ettiği lafa çok güldüm;

    "ömrünün yarısı giyinmek, diğer yarısı da soyunmakla geçiyor. onu arada yakalamak lazım."


    (byzgms - 11 Kasım 2009 23:13)

  • comment image

    film hakkında bir inceleme yazısı;

    hiçbir dalda oscar ödülüne aday dahi gösterilmemiş olsa da, kuşkusuz sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan scarface; al pacino'yu keşfeden adam olarak da bilinen martin bregman'ın prodüktörlüğünde 1982-1983 senelerinde çekilmiş ve hazırlanmış ve 1983 senesinde sinemalarda vizyona girmiştir. al pacino ile çalıştığı her filmi pacino'yu düşünerek ve ona uygun bir karakter yaratarak ürettiğini söyleyen bregman'ın yanısıra diğer prodüktörler peter saphier ve louis a. stroller'dır. filmin senaryo yazarı ise sidney lumet'ten bu işi devralan ve filmin senaryosunu paris'te kokain alemleri yaparak yazdığını itiraf eden oliver stone'dur. scarface'in yönetmeni ise gerçekten muazzam bir işe imza atan ve mükemmel bir hikayeyi enfes görüntü ve çekimlerle seyirciye en etkili şekilde sunmayı başarabilen brian de palma'dır. gösterime girmeden önce aşırı dozda şiddet ve argo kullanımı olduğu için haftalarca mahkemeleri süren, sinema dünyasında o yıllarda acımasızca eleştirilen, neredeyse hiçbir ödüle layık görülmeyen ancak yıllar geçtikçe bir kült film olma yolunda hızla ilerleyen scarface'in çekiliş hikayesi ve bazı detaylarına birlikte göz atalım.

    bilindiği üzere bu film aslında bir yeniden çevrim projesi olarak 1932 tarihli howard hawks'ın aynı isimli filminin üzerine kuruludur. ancak hawks'un yönettiği ve paul muni ile george raft'ın yıldızlaştığı sinema tarihinde unutulmazlar izler bırakmış bu film; 1920'lerde volstead yasası olarak da bilinen içki yasağının olduğu dönemde italyan mafyasını (la cosa nostra) konu alan bir filmdir ve günümüz amerikan mafyasının gerçekliklerine oldukça uzak düşmektedir. scarface'in yeniden çevrimi aslına bakılırsa martin scorsese-robert de niro ikilisinin de üzerinde uzun süre durduğu ancak günümüze nasıl uyarlayacaklarının yolunu bulamadıkları için askıya aldıkları bir projedir. martin bregman-al pacino ikilisi büyük dostluklarına rağmen aynı zamanda sıkı bir rekabet içinde oldukları martin scorsese-robert de niro ikilisinden önce davranarak bu projeyi gerçekleştirebilmek için yola çıkmışlardır. ancak işleri hiç de kolay değildir zira scarface gibi efsane bir filmi yeniden çekmek büyük bir risktir ... bregman'ın senarist olması için başvurduğu sidney lumet filmi günümüze uyarlama konusunda biraz yol almış ve italyan asıllı mafioso karakterin bu filmde kübalı bir hispanik uyuşturucu kaçakçısı olmasına karar vermiştir. ancak lumet senaryonun devamını bir türlü getirememektedir. dahası yönetmen olarak seçilen brian de palma ile de aralarında ciddi sorunlar vardır ve hatta bu sorunlar de palma'nın bu projeden bir süre ayrılmasına dahi yol açacaktır. bundan sonra bregman-pacino ikilisi filme senarist olarak bregman'ın yakından tanıdığı ve çok güvendiği o zamanların genç yeteneği oliver stone'u getirmeyi tercih ederler. stone projeye çok sıcak bakmamasına karşın yönetmenliğini yaptığı the hand filminin çuvallaması sonrası acilen para bulmak zorundadır ve para kazanmak için projeye dahil olmayı kabul eder. lumet'in başlangıç fikirleri stone'un da aklına yatar. ancak hikayeyi derinleştirebilmesi için bu dünya hakkında daha fazla bilmek zorundadır. belki vietnam savaşı'nı ve vietnam gazilerinin ruhsal yapısını hollywood'da en iyi bilenlerden biri odur ancak şimdi bambaşka bir dünyaya girmek, bambaşka bir dünya yaratmak zorundadır. bu nedenle çalışmalara başlayan stone, hispanik komünitenin ve uyuşturucu trafiğinin yoğun olarak bulunduğu miami şehrine gider ve burada eski suçlularla, mahkumlarla, polislerle ve mafya patronlarıyla görüşmeler yapar. hatta bu işi iyice öğrenmek isteyen stone bolivya'ya kadar gidecek ve burada daha önce görüştüğü amerikalı bir yargıcın ismini söylemesi nedeniyle görüşmekte olduğu uyuşturucu kaçakçılarıyla başı ciddi bir derde girecektir. bolivya ve miami günleri sonrası kafasında bir şeyler tasarlayan stone paris'e gider ve burada kaldığı 3 haftada kokainli partiler sonrası sabahlara kadar senaryo üzerinde çalışır. stone'un yapmak istediği orjinal filmden bazı temaları alarak yeni ve daha sarsıcı bir film yaratmaktır. stone'un o dönem yaşadığı karanlık hayat ve sorunlu kişiliği bu karanlık senaryoyu kanımca oldukça etkilemiştir. senaryoyu etkileyen bir başka faktör stone'un zevkleridir. mesela pacino'nun canlandırdığı baş karakter tony montana ismini stone'un tuttuğu amerikan futbolu takımı san francisco 49ers'ın efsanevi quarterback'i joe montana'dan almıştır. stone diyaloglara da büyük özen göstermiş ve montana karakterinin zaman zaman komik olabilmesini de sağlayan monologlar yazmıştır.

    stone'un senaryosu pacino-bregman-de palma üçlüsü tarafından çok beğenilir ve çalışmalar hızlandırılır. sıra oyuncu seçimine gelmiştir. bregman'ın deneme çekimlerinde çok beğendiği ve küba devrimi sonrası amerika'ya kaçmış bir ailenin çocuğu olan, sinema deneyimi çok sınırlı düzeyde olmasına karşın denemelerde herkesi büyüleyen steven bauer, manny ribera rolü için seçilir. de palma'nın endişesi pacino gibi çok büyük bir oyuncunun yanında bauer'in sönük kalması ihtimalidir ancak korktuğu başına gelmeyecek ve bauer rolüne cuk diye oturacaktır. elvira hancock karakteri için de uzun süren deneme çekimleri yapılır ve bu çekimlere o dönemin tüm genç hollywood yıldızı adayı aktrisler katılır. grease 2 filmiyle dikkatleri çekmiş michelle pfeiffer soğuk görüntüsüne karşın güzelliği ve rol yeteneğiyle bregman ve de palma'dan onay alır. pacino ile beyazperdede uyumlu gözüküp gözükemeyeceği biraz akılları karıştırır ancak pfeiffer'in deneme çekimlerindeki başarısı sonrası onun seçilmesine kesin olarak karar verilir. gina montana karakteri için mary elizabeth mastrantonio, frank lopez karakteri için robert loggia, omar suarez karakteri için de f.murray abraham seçilirler. filmin diğer kayde değer oyuncuları alejandro sosa rolündeki paul shenar, mel bernstein rolündeki harris yulin ve alberto rolündeki mark margolis'tir. margolis ve abraham filmde çok kısa bir süre rol almalarına karşın bu filmdeki performanslarıyla dikkatleri üzerlerine çekecek ve kariyerleri hızla ilerleyecektir. zaten f.murray abraham hemen ertesi sene amadeus filmindeki antonio salieri rolüyle oscar'a uzanacaktır. filmin çekimleri sırasında senaryoda birçok değişiklik de meydana gelir. bunlar hep bregman-stone-pacino-de palma dörtlüsünün kollektif bir şekilde çalışmaları ve fikir yürütmeleri sonrasında olmuş ve ortaya gerçekten harika bir eser çıkmıştır.

    film için büyük setler hazırlanır. miami ve hispanik komünitenin yaşadığı atmosferi yansıtmak için canlı renklere ağırlık verilir. dönemin trendi disko kültürü hakkında araştırmalar yapılır ve tüm gece kulübü sahneleri ve müzikler buna uygun şekilde hazırlanır. ancak bir sorun ortaya çıkar. de palma'nın filmi ağırlıklı olarak çekmeyi düşündüğü miami'de küba göçmenleri arasında bir söylenti çıkmıştır ve filmin fidel castro tarafından finanse edildiği söylenmektedir. ayrıca filmin küba göçmenlerini karalamaya yönelik bir kampanya olduğu düşüncesi ortaya atılır. çekim ekibi bu nedenle zor çalışma koşullarının bulunduğu miami'den ayrılarak setleri new york ve los angeles'ta yeniden kurarlar. filmin müzikleri için de inanılmaz emek verilmiştir. cat people ve flashdance filmlerindeki eserleri etkileyici bulunan giorgio moroder filmin tema müziklerini bestelemesi için işe alınır. gerçekten moroder inanılmaz bir iş çıkaracak ve tony montana'nın karanlık ve derin karakterini yansıtan mükemmel tema müziklerine imza atacaktır. scarface oyunculuk açısından da gerçekten efsane olmayı hak eden bir filmdir. method acting olarak bilinen metot oyunculuğu yöntemini benimsemiş olan pacino, haftalar boyu ispanyolca ve ispanyol diyalektiyle ingilizce konuşma konusunda çalışmalar yapar. filmde beraber çok sahnesinin olduğu steven bauer ve michelle pfeiffer ile de beraber zaman geçirmeye ve canlandıkları rolleri yaşamaya büyük özen gösterirler. tabii ki filmde emeği olan bir diğer kişi yönetmen brian de palma'dır. palma'nın cesareti ve yenilikçiliği henüz giriş sahnesinde kendini belli edecektir. üstad filme tony montana'nın yüzündeki yaranın ve psikopat karakterinin seyirciye tanıtılacağı ve adeta "buyrun kötü adamımızla tanışın" tadındaki bir yakın çekim sahnesiyle başlar ki bu hollywood filmleri için hiç de alışık olduğumuz bir durum değildir. film genelde çok fazla şiddet içerdiği için eleştiriler almıştır ancak film objektif bir gözle izlendiği zaman görülecektir ki en abartılı kol kesme sahnesinde dahi yönetmen şiddet göstermekten çok akıl almaz bir şekilde bu şiddet havasını farklı yollarla izleyiciye teneffüs etmiştir. bahsi geçen kol kesme sahnesinde yalnızca kolu kesilen karakteri canlandıran oyuncunun gözlerine yapılan bir yakın çekim, öncesinde korkutucu bir testere ile yaklaşma sahnesi ve dehşet verici bir ses efekti kullanılmıştır. yani kol kesme gibi bir sahne yoktur ancak de palma nasıl yapabiliyorsa belki öyle bir sahneden daha etkili ve korkunç olarak bunu izleyiciye aktarmayı başarmıştır. scarface filminde şiddet sahneleri yoktur, scarface filmi atmosferi sayesinde kendisi bir şiddet unsuru olmayı başarmıştır.

    scarface gangster ve şiddet filmlerinin piri, ulaşabileceği son nokta olarak sinema tarihine geçmiş gerçekten unutulmaz bir filmdir. filmi izledikten sonra etkisinden çıkmak gerçekten kolay olmamaktadır. filmin siyasal mesaj vermekten çok sanatsal ve ticari kaygılarla çekilmiş olması ve buna ek olarak siyasal mesajlarının net olmamasına rağmen tony montana karakteri ile bir amerikan rüyası ve sistemi eleştirisi yapıldığı söylenebilir. montana'nın anti-komünist propagandası filmde esas olarak bir kötü karakteri canlandırıyor olması nedeniyle belki de ters yönde mesajlar içermektedir. stone'un o dönemler şiddetli bir anti-komünist olmasına rağmen aynı zamanda kendi ülkesinde de bir muhalif olduğu bilinen bir gerçektir ve bu nedenle filmi bir amerikan sistemi eleştirisi olarak kabul etmek sanırım çok da yanlış olmayacaktır. ancak belirttiğim gibi filmi yaratan kişilerin öncelikli kaygıları ticari ve sanatsaldır. bu nedenle filmin ideo-politik tavrı konusunda kapsamlı bir analiz yapmak bence yersiz olacaktır.

    kaynaklar:
    - scarface 2 disc anniversary edition dvd
    - imdb.com, http://www.imdb.com/

    http://ydemokrat.blogspot.com/…008/10/scarface.html


    (sanver - 3 Mart 2010 14:56)

  • comment image

    --- spoiler ---

    hepiniz koca bir pisliksiniz. neden biliyor musunuz?
    çünkü hiçbirinizin ne olmak istediğinize dönük bir içgüdünüz bile yok.
    benim gibi insanlara ihtiyacınız var. benim gibi insanlar gerekli... ben olmadan bir hiçsiniz.
    böylece parmağınızı uzatıp “heyy işte kötü adam diyeceksiniz!”
    peki bu sizi napıyor hee? iyi adam mı?
    siz iyi falan değilsiniz. sadece saklanmayı, yalan söylemeyi iyi biliyorsunuz.
    benim öyle bir derdim yok.
    ben hep doğruyu söylerim, yalan söylerken bile. yalan söyleyen sizlersiniz.
    kötü adama iyi geceler dileyin. hadii..

    ---
    spoiler ---

    unutulmaz repliğidir.


    (itsonlyhumannature - 23 Mart 2010 22:07)

  • comment image

    vice city oyununun en buyuk esinlenme kaynagi.
    ana karakter tommy vercetti
    babylon bay yerine malibu bar, butun ortam bire bir
    soundtrackteki butun sarkilar, oyundaki radyo kanallarinda caliyor
    ev ayni ev nerdeyse; adi vercetti estate
    hatta abartip, arka fonda gorunen bir otelin aynisi oyunda mevcut.
    (bkz: grand theft auto)


    (dubur - 24 Mart 2003 02:12)

  • comment image

    gelmiş geçmiş en iyi mafya filmi.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda tony yediği onca kurşuna rağmen ayakta kalmış, fakat yediği tek bir kurşun onu yıkmaya yetmiştir oda sırtından yediği kurşundur.

    ---
    spoiler ---


    (thoryum - 26 Ekim 2011 17:17)

  • comment image

    namusuyla un ticareti yapmaya çalışan kolombiyalı bir emekçi olan toni manto'nun acıklı yaşamını anlatan vasat film. un sektörünün bu kadar kanlı, rekabetli ve hareketli olduğunu bilmezdim bu film öncesinde.


    (owencan - 9 Kasım 2011 05:22)

  • comment image

    ilk kez 1932'de howard hawks'ın çektiği film. ayrıca o devirde özel efekt falan olmadığı için filmde gerçek kurşun kullanıldığı söylenir.


    (caelumluna - 20 Mayıs 2001 15:18)

  • comment image

    howard hawks’ın scarface’iyle brian de palma yönetiminde 1983’te çekilen remake’inde en direkt bir ensest ilişki söz konusu değilse de gerek ilk öykünün gangsteri tony (paul muni), gerekse ikinci öykünün kübalı (öykü, filmin senaristi oliver stone eliyle kübalı gangsterler arasına taşınmıştır. kübalı sosyalist lider fidel castro’nun amerika’ya yolladığı hapishane kaçkınları. ikinci filmde sömürü amaçlı birçok sadistik sahne vardır) mafya şefi tony montana (al pacino) arızalı figürler olarak kız kardeşlerine anormal bir ilgi beslemektedirler. aşırı koruyucu, dominant erkek adamlar, kız kardeşlerini erkeklerle ilişkilerine karşı çıkıp eve kapatacak kadar kıskanmaktadırlar. tony montana’nın sağ kolu manny ribera’yla gizlice evlenen, ağabeyine sürpriz yapma planları içindeki kız kardeşi gina montana mevcut patolojik paranoyayı ve olası ensest psikolojisini şu sözcüklerle özetler: "istediğin bu mu tony? bir başka erkeğin bana dokunmasına katlanamıyorsun. yoksa sen beni mi istiyorsun tony? işte karşındayım tony. bak artık her şeyimle seninim tony. artık her şeyimle seninim. hadi gel de bana sahip ol. çok geç olmadan şimdi yap. hadi tony. becer beni. becer beni. hadisene, becer beni!"

    ve sonuç: iki yönetmen, yani oliver stone ve brian de palma bir araya gelir ama bir bok beceremezler. neden? çünkü sinema konuşmaz, hissettirir. açıklamalarla izleyiciyi yönlendirmez. senarist oliver stone boku eline yüzüne bulaştırır, hitchcock taklitçisi de palma da boku etrafına itinayla yayar.

    sözün özü, balon bir filmdir. howard hawks’ın orijinal scarface’i ise güneş gibi parlamaktadır.


    (hanging rock - 20 Ağustos 2014 18:35)

  • comment image

    al pacinonun oyunculuk adina nice dersler verdigi filmdir. yeri geldiginde bi avukati yeri geldiginde bi a$ciyi ya da bi ama ihtiyari ya da bi fbi ajanini canlandiran pacino bu filmde de bi mafya babasini canlandirmi$tir mukemmel $ekilde. diger filmlerindeki rollerinde a$ciyi ya da fbi ajanini bi ba$kasi canlandirabilirdi belki. ama bu filmde montanayi bi ba$kasi canlandirsaydi bu film 20.yili $erefine tekrar vizyona girermiydi? ya da posterleri asilirmiydi duvarlara? cevap bence kesin olarak hayir!

    allah sana uzun omurler versin al pacino.

    --- spoiler ---
    tony montanayi bitiren ne kadindir ne hirsi. montananin sonu guvenlik sisteminde yapilan yolsuzluktur aslinda. kazandigi paranin %12 sini ayirdigini bildigimiz $u durumda bir ordu kurulabikecekken uc-be$ yam yam kapidan elini kolunu sallaya sallaya girebilmi$ ve montananin canina kiymi$lardir. verdigi onca paraya ragmen takilan iki tane kameramidir guvenlik sistemi. buraya harcandi gozuken paralari mano ic etmi$ olabilir.
    ---
    spoiler ---


    (breath - 31 Ağustos 2005 00:53)

Yorum Kaynak Link : scarface