Süre                : 2 Saat 27 dakika
Çıkış Tarihi     : 27 Nisan 2016 Çarşamba, Yapım Yılı : 2016
Türü                : Aksiyon,Macera,Bilim Kurgu
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Marvel Studios , Vita-Ray Dutch Productions (III) , Studio Babelsberg
Yönetmen       : Anthony Russo (IMDB)(ekşi), Joe Russo (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Christopher Markus (IMDB)(ekşi),Stephen McFeely (IMDB)(ekşi),Mark Millar (IMDB)(ekşi),Joe Simon (IMDB)(ekşi),Jack Kirby (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Scarlett Johansson (IMDB)(ekşi), Elizabeth Olsen (IMDB)(ekşi), Chris Evans (IMDB), Robert Downey Jr. (IMDB)(ekşi), Sebastian Stan (IMDB)(ekşi), Paul Bettany (IMDB), Paul Rudd (IMDB)(ekşi), Marisa Tomei (IMDB)(ekşi), Tom Holland (IMDB), Jeremy Renner (IMDB), Martin Freeman (IMDB), Daniel Brühl (IMDB), Emily VanCamp (IMDB), Leslie Bibb (IMDB), Stan Lee (IMDB), Frank Grillo (IMDB), Anthony Mackie (IMDB), Don Cheadle (IMDB), Chadwick Boseman (IMDB), William Hurt (IMDB), Heidi Moneymaker (IMDB), Jane Wu (IMDB), Surely Alvelo (IMDB), Gene Farber (IMDB), Florence Kasumba (IMDB), Ray Sahetapy (IMDB), Diezel Ramos (IMDB), Rafael Banasik (IMDB), Amelia Morck (IMDB), Austin Handle (IMDB), Blair Jasin (IMDB), Jessica Bell (IMDB), Alexander Yassin (IMDB), Brent McGee (IMDB), Erick Wofford (IMDB), William Ngo (IMDB), Jason Speer (IMDB), Duane Moseley (IMDB), Rajeev Pahuja (IMDB), Chris Theisinger (IMDB) >>devamı>>

Captain America: Civil War (~ Kaptan Amerika: Kahramanlarin Savasi) ' Filminin Konusu :
Ultron Çağı filminden sonra Yenilmezler ekibinin giriştiği bir başka macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika (Chris Evans), yakın arkadaşı Bucky'i (Sebastian Stan) kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar. Kahramanlar, Kaptan Amerika'nın önderliğindeki bağımsız hareket etme yanlıları ve Iron Man'in (Robert Downey Jr.) başını çektiği hükumet yanlıları olarak ikiye bölünürler ve bir iç savaş patlak verir. Bu esnada yepyeni bir düşman daha ortaya çıkacaktır.


2017 Top 10 / 10
  • "kadrosu ulan hepiniz oradaydınız be tadında olmuş."
  • ""bu derece seveni olan ve çoktan kabul görmüş bir konsepti anlayamıyorsan, sıkıntı sendedir" - steve rogers"
  • "(bkz: en iyi arkadaşın en iyi arkadaşı olmamak)"
  • "vay avradın siqem.adam battal gazi demiş yahu."
  • "veee örümcek adam #teamironman diyor :))) elim ayağım titriyor sözlük."
  • "otuz küsür yaşında adamım spider-man'i görünce çığlık attım ya la :)"
  • "team iron man ünlüler, team captain america ise gönüllülerdir.edit: nick fury'de acun ılıcalı'dır."
  • "anasız babasız yetim iron man'e anasının katiliyle ikiye tek dalmaya utanmadın mı kaptan amerika?"
  • "vision usta'nın biberli menemen yapmaya niyetlendiği film."




Facebook Yorumları
  • comment image

    akıllıca bir hamleyle tony stark'ı mağdur gösteren ilk fragmanı yayınlanmış marvel filmi. hayır yani çizgi-romanlardaki gibi tam anlamıyla götoğlanı bir tony beklemiyorduk (çünkü robert downey jr.), fakat bu kadarı da ters köşe olmuş, cap kendi filminin fragmanında stark karşısında antagonist olarak gösterilmiş adeta. rhodey'e sarılıp ağıt yakmalar, "bucky'i daha çok seviyon" diyip üzülmeler, gözü morarmış perişan halleri falan derken sabah sabah team ironman'e geçireyazdı fragman beni. amaç da buydu zaten dediğim gibi. aferin marvel, akıllıca.

    bu arada black panther ve upgrade edilmiş haliyle winter soldier gayet iyi görünüyorlar. keşke spidey ve ant-man de görünseydi saniyelik de olsa.

    görünen o ki film kahramanların savaşından ziyade bromance'lerin savaşı şeklinde gelişecek. age of ultron finalinde cap ile tony'nin kimsenin beklemediği bir şekilde ayaküstü sözcüklerle sevişmeleri buna işaret ediyordu aslında.

    bucky bir nefeste sönüverecek bir çicek, peki ya tony..?

    not: kahramanlar savaşı ne lan.


    (bruce parkus - 25 Kasım 2015 09:10)

  • comment image

    en sonunda ikinci fragmana kavuştuk. marvel bu sefer önceki filmlere oranla bizle daha az materyal paylaştı. bu tabi ki filme son bir ay kala artacaktır. bu fragmanda marketing sürecinin hızlanacağını işareti. peşinen şunu söylemek istiyorum ki fragmanı çok beğendim. batman v superman: dawn of justice'ın comic-con fragmanı ile birlikte beni bu sene en fazla heyecanlandıran fragman bu oldu.

    fragmanın içeriğine dönersek general ross'un önceki filmlerde oluşan yıkımı ve bunun sonuçlarını hem bize hem de avengers'a göstermesi oldukça güzel olmuş. sırasıyla new york, washington ve sokovia olaylarının ne kadar büyük olaylar olduğunu bilsek de hiç bir zaman can kayıplarını görmemiştik. bu olaylarda yüzlerce kişinin öldüğünü öğrendik. birleşmiş milletler olduğunu düşündüğümüz yerdeki patlamada demek ki bardağı taşıran son damla olacak ve çizgi romanlarda superhuman registration act olarak bildiğimiz filmde de sokovia accords devreye girecek.

    birleşmiş milletler demişken patlama sahnesinde t-challa'yı görüyoruz. spoiler olmaması adına burada yazmak istemiyorum. lakin oradaki olay belli ki black panther'in filmdeki motivasyonunu oluşturacak. black panther ve the winter soldier'ın takip sahnesi tek kelime ile muhteşem görünüyor. black panther kostümü son derece başarılı tasarlanmış. gördüğümüz kadarıyla son derece güçlü, karizmatik ve heyecan verici bir karakter olacak black panther, marvel cinematic universe için. hakeza black panther çizgi romanlarını düşündükçe bu karakter ile neler yapılabileceğini hayal ettikçe heyecanım giderek artıyor.

    denizin ortasındaki yapı açıkça görüldüğü gibi bir hapishane. accord'a karşı gelenlerin gönderileceği bir hapishane. çizgi romanda hapishane olarak negative zone kullanılıyordu. filmde fantastic four olmadığı için (buradan fox'a selam gönderiyoruz.) muhtemelen çizgi romanlarda "raft" olarak bildiğimiz hapishane, civil war filminde bu konsepti dolduracak.

    rhodey'nin vurulduğu sahne ise filmin en önemli anlarından biri olacak. ateş eden kişi ilk etapta bucky gibi gözükse de dikkatli bakıldığında bunları iki farklı sahne olduğu görülüyor. eğer rhodey o sahneden sonra ölürse tony için işler son derece kişisel bir hal alacak demektir. steve en yakın arkadaşını korumak için savaşırken tony'nin en yakın arkadaşı ölürse işte o zaman tony için işler kopma noktasına gelir. tony'nin gözlerinin dolduğu ve steve yumruk attığı sahne ise bence iyice rhodey ölecek izlenimi uyandırıyor.

    o sahnede arkada fonda fanus'un içinde oturan bir silüet görünüyor. onun kim olduğu sorusu benim için fragmandan sonra en önemli soru. fragmanın başı düşünülürse the winter soldier tahmini yapılabilir. lakin dikkatli bakıldığında fanuslu sahnede dışarıda tony, steve ve bucky var. içerideki bucky olmadığına göre o isim sürpriz bir isim olacak.

    scarlet witch'in the vision'ı yere yıktığı sahne ise bir çok insan için şok olabilir. ama çizgi roman okuyanlar çok iyi bilir ki aslen scarlet witch'in güçleri filmin kadrosundaki herkesten daha yüksektir. hawkeye ve ant-man sahnesi ise benim yıllardan beri görmeyi çok istediğim bir sahneydi ve en sonunda gördüm. bu sahne için çok mutlu oldum.

    steve'in "ı can do this all day" demesi ile yapılan the first avenger göndermesine ise sadece şapka çıkarıyorum. muhteşem olmuş. iki ekibin çarpışma anıda son derece epic duruyor.

    gelelim spider-man'in çıkışına. spider-man tam istediğim gibi. tam hayal ettiğim gibi. kostüm muazzam. steve ditko döneminin kostümlerine benzemesi son derece doğru bir karar. hali, hareketi, tavrı çok çok iyi. tony stark'ın onu hem rakiplerine hem de bizlere tanıtımı çok zekice. spider-man'in ilk lafının "herkese merhaba" olması. bunu hem filmdeki karakterlere, hem de bir nevi yıllardır mcu'da onu görmek isteyen bizlere demiş olması tek kelime ile muhteşem.

    son olarak baron zemo yine görünmedi.


    (dean - 11 Mart 2016 03:50)

  • comment image

    güzel bir film geldiğinin göstergesi olan fragman.

    yalnız dikkat çekmek istediğim nokta başka. olm bu sözlük nasıl bir ergen yuvası oldu ya. adam spider-man'i görünce çığlık atmış, öbürü halay çekmiş bir diğeri küçük çaplı kalp krizi geçirmiş. hepinizin nickini yazdım bir kenara yarın öbür gün duyar kastığınız entrylerin altında yedireceğim hepinize.


    (kompisko - 11 Mart 2016 05:50)

  • comment image

    bu filmi izlerken tek bir şey düşündüm; endüstri bu 3d meselesinin bir saçmalık olduğunu ne zaman kabul edecek?

    - görüntü kararıyor
    - hareketli sahneler birbirine giriyor
    - alt yazı takibi güçleşiyor
    - baş ağrıtıyor
    - gözlük takmak gerekiyor
    - zaten gözlüklüyseniz filmi 2 gözlükle izlemek gerekiyor
    - burun acıtıyor
    - cep acıtıyor (gözlük ekstra maliyet)
    - hepsinden kötüsü, hiç bir boka yaramıyor!


    (kimse bana tavuk diyemez - 7 Mayıs 2016 01:18)

  • comment image

    "en başta şunu belirteyim filmin civil war yani türkçesi ile sivil savaş ile zerre alakası yok. filmin adı: avengers aile içi kavga olsa daha iyi olurdu. çünkü filmin sivillerle çok fazla alakası yok."

    sayesinde civil war'u "sivil savaş" olarak çeviren kişilerin sinema sitelerinde film yorumladığını, puan filan verdiğini öğrendiğim film. savaşın sivillerle alakası yokmuş, adı yanlış konmuş. peki.

    (bkz: başkaları adına utanmak)
    (bkz: civil war)
    (bkz: iç savaş)


    (melankolik koala - 7 Mayıs 2016 14:47)

  • comment image

    filmi izlerken cok güldüm. nedeni ise yanımdaki amcanın, koskoca amerikanın kahramanı olmuş herif hala rütbesi yüzbaşı, insan bi albay malbay olur en azından yorumu idi.

    yazınca pek komik olmadı da amcadan duymak lazım bir de *


    (fatalryhme - 7 Mayıs 2016 17:55)

  • comment image

    iyi, yetkin bir yapım olmuş. öyle ki nezdimde marvel sinema evreninin en iyi prodüksiyonu olarak dikkatimi çekti. her şeyden önce filmle ilgili senaya russo kardeşlerden başlamak isterim. zira ''kış askeri''ndeki nitelikli çalışmaları, bu başarılarının habercisiydi. zaten karakterlerin oldukça fazla olduğu böylesine bir yapımı russo kardeşlerden başka birilerine teslim etmeleri ahmaklık olurdu. deyim yerindeyse tek bir yönetmenin altından kalkacağı bir iş değil. zira oyuncu kadrosunun böylesine kalabalık olduğu bu filmde gerek oyuncular arasındaki; gerekse bireycil ve kümecil sekanslar arasındaki işbirliğini sağlamanın kolay bir şey olduğunu düşünmüyorum. buradaki başarının en somut örneği de, kahramanlar arasında gerçekleşen dövüş sahneleri idi. her bir kahramanın dövüş koreografisi üzerinde fazlasıyla hem kafa hem de emek gücü harcanmış.

    ben bu cümlelerimi yazarken bir yandan da filmle ilgili kritiklere bakıyorum ve birçoğu, yapımın marvel sinema evreninin en iyi filmi olduğu yönünde. kimi kritiklerde de bu sorular sorulmaya başlanmış bile; lakin filmle ilgili yapılan olumsuz eleştiriler de yok değil. senaryo, çizgi romanı değerlendirdiğimizde oldukça zayıf kalıyor. gene de yapım, black panther ve spider man gibi karakterleri ön plana çıkardığını ve karakterler arasında geniş diyalogların ve en önemlisi ilişkilerin inşası için yeteri kadar zaman kazandırdığını göz önünde bulundurursak senaryo daha doğrusu hikaye bu bakımdan biraz da olsa ıslah edilmiş. bu durumu mikro değerlendirirsek karakterlerin, süper kahraman olarak dövüştüklerindeki diyalogları, davranışları ile özel kıyafetlerini giymeden yani sıradan bir insan olduklarındaki hal ve hareketleri arasındaki farklılık en belirgin anlatım, kanımca. öyle ki filmde tony stark bile bu duruma değinmiş.

    bu film iyi veya kötü bir film olabilir. öte yandan filmi, her izleyici olumlu ya da olumsuz kendi gözetiminde değerlendirecektir. lakin yapım, çizgi romandaki hikayeyi yansıtmasa da bu filmin sarsılmaz iskeletini oluşturan kuvvet, marvel'ın o kadim kahramanlarıdır. açıkçası ben bu kahramanları aynı yapımda ve aksiyon içerisinde görmenin mutluluğunu yaşıyorum. bu mutluluğum avengers infinity war serisiyle tavan yapacak. hatta bu film öncesinde çıkacak olan doctor strange, thor 3, spider man, black panther ve guardians of galaxy filmlerinin ne derece önem arz edeceğini de umursamıyorum. aslında thor 3'te hulk ve tabi almighty thor odinson'u gördükten sonra müteakiben avengers filmine olan heyecanım ve merakım daha da artacak.

    russo kardeşlerin direktörlüğündeki yapım, görüntü yönetmenlerinin harika işleriyle ortaya seyir zevki oldukça yüksek bir iş koyulmuş. kısacası captain america civil war, yaz mevsimini muhteşem bir şekilde karşılamamızı sağlayan eğlenceli, duygusal; yer yer ise karanlık temasıyla güzel bir ''hoşgeldin'' hediyesi olmuş.

    - spoiler -
    - spoiler -

    ben bütün karakterlerin performanslarını beğendim. ilk başlarda bu kalabalık oyuncu kadrosunun arasındaki rol dağılımı konusunda endişe duymuştum; fakat yukarıda da belirttiğim gibi russo kardeşler bu riskli durumu çok iyi bir şekilde kotarmışlar. dövüş koreografilerinde captain america, winter soldier, black panther , spider man, falcon ve black widow(neredeyse herkesi saydım:) başı çekiyordu. gerçekten de çok iyi bestelenmiş dövüş koreografileri mevcut. bu da filmi marvel sinema evreninin en iyi filmi yapıyor, şayet aksiyonu temel alırsak.

    filmin her sahnesinden etkilendim. hatta cap, winter soldier ve black panther'in trafikte araçlar arasında koşması bile etkileyiciydi, bana göre. neden etkilendim bilmiyorum. ama üçünü aynı sekansta görmem yeter de artar bile.

    filmdeki espri dozajı filmin ikinci yarısında spidey'in ve ant'man'in takımlara dahil olmasıyla daha da artıyor. hatta esprilerin filmin ikinci yarısında başladığını söylesem yanlış olmaz, sanırım.

    ''neden thor ve hulk yok?'' sorusunu soran sadece ben değilim. bildiğiniz üzere hulk, thor 3'te yer alacak ve böylece ''planet hulk'' doğrudan olmasa da somut bir hale gelecek. bunu neden belirttim bilmiyorum; ama hulk'ın thor odinson'un müttefiki olacağını düşünmek heyecanlanmam için başka bir neden. zaten sonrası thanos...

    bunun dışında film, marvel sinema evreninin önceki yapımlarına ve çizgi romanlarına çok fazla atıfta bulunmasıyla dikkatimi çekti. örneğin final savaşında iron man'in cap'e ''yeter, artık dur.'' demesi ve cap'in, ''bunu bütün gün yapabilirim.'' şeklinde karşılık vermesi ilk captain america filmine yapılan bir gönderme. hatırlayanlarında bildiği üzere cap, bu cümleyi ilk filmde de kullanmıştı. bkz: http://i.hizliresim.com/6p33zv.jpg

    havaalanındaki sahnede ise ant-man, hawkeye'ın okunun ucuna yerleşmişti ve kendisi, ant'man'i oku vasıtasıyla iron man'in suitine göndermişti. bu sahne ise, avengers çizgi romanının 224. sayısında yer bulmuştu. yani bu sahne direkt olarak çizgi romandan temel alınmış, diyebilirim. şahaneydi gerçekten. zaten böylesine kahramanlar bir araya gelince bu muhteşem featuringler kaçınılmazdır.

    filmde falcon, ''redwing'' olarak adlandırılan bir drone kullanıyordu. çizgi romanda aslında redwing, falcon'un yani sam wilson'un satın aldığı gerçek falcon'dur. fakat burada drone olarak akstettirilmiş. cap ile iron man arasında geçen final savaşından bir de bu var: http://i.hizliresim.com/7grrpw.jpg
    https://45.media.tumblr.com/…yuxft1tfy1uto1_500.gif

    captain america nam-ı diğer steve rogers, bir binanın çatısında kış askerinin kaçmasını engellemek için helikopteri eliyle tutuyordu. sizi bilmem ama ben bu sahnenin captain america'nın güç gösterisi yaptığı, sınırlarını zorladığı müstesna bir sahne olarak yorumladım. yani karakterin buradaki mukavemeti, sahip olduğu kuvveti ifade etmek gene russo kardeşlere düşmüş. arkadaşlar, biz bu filmden önce hulk'ı, thor'u da gördük. hadi bunları bi' kenara bırakalım. her şeyden öte all-father odin borson'ı da gördük hatta thor iki de bor'u da gördük. peki ne sunuldu bize? bu muhteşem karakterlerle nasıl "epik" bir sahne yaratıldı? bu olağanüstü karakterler üzerinden nasıl bir güç aksettirildi bize? yahu odin'den bahsediyorum odin'den. bu benim için kanayan bir yaradır. şu thor serisini russo kardeşler yönetseydi her şey, daha farklı olabilirdi. tüm bu düşüncelerimden ötürü, cap'in helikopteri elleriyle tutma sahnesi çok dikkatimi çekti. cap'in sahip olduğu erki tecelli etmesi açısından fevkalade bir sekans oldu. bu arada ''hulk, o helikopteri serçe parmağıyla çeker'' diyebilirsiniz ama konumuz bu değil. hulk, bir orduyla örneğin avengers'da da gördüğünüz üzere chitaru gibi bir orduyla tek başına sıradan bir şekilde mücadele edebilir ama o sahneler için özel bir anlatımın yapıldığını düşünmüyorum. buradaki daha farklı bir anlatım. hulk'ın neler yapabileceğini thanos'la karşılaşacağı zaman göreceğiz. kısacası güzel bir sahneydi.

    tony stark ve steve rogers'ın arasındakii ilişki, inişli çıkışlıydı, adeta evlilik gibiydi. bu karakterlerin arasındaki sorun sonraki avengers serisinde nasıl tatlıya bağlanacak, bilmiyorum. zira thanos, üssü sanctuary'de oturmaktan sıkıldı artık. infinity gauntlet'ı çoktan taktı, bile.

    bucky, romanya'da saklanırken bir pazarda alışveriş yapıyordu ve satıcı ile son derece kusursuz bir rumen aksanıyla konuştu. zira aktörün kendisi romanya doğumlu. romanya'da geçen bu sahnede romanyalı aktörün yer alması tesadüf mü bilmiyorum ama olsa bile güzel bir tesadüf olmuş.

    black panther'in dövüş koreografileri gibi kostümü de şahaneydi. kostüm fiziki olduğu kadar kostümde yer yer görsel efekt de kullanılmış. vibranium'dan yapıldığı için seken kurşunlardan bahsetmiyorum.

    scarlet witch ve vision arasındaki bağın ve yakınlaşmanın nedeni, keza çizgi romandır. hatta bir yayında bu iki karakter birbirleriyle evlenmişti. ''but does vision has a penis?

    sony spider'man'in film haklarını elinde bulundurmadığı zaman spidey bu yapımda daha şahane olmuş. bilindiği üzere spider-man, oldukça esprili bir karakter olmasına rağmen kendisinin bu yönü ayran ağızlı olmasından gelir. yani yerli yersiz konuşan birisini sempatik bir hale büründürmek ve bunu aksiyon sekansları esnasında başarıyla uygulamak hem oyuncunun hem de kamera arkası ekibinin marifetine bağlıyorum. kış askeri ve falcon, spider man ile dövüşürken onun boşboğazlığından ne kadar rahatsız oldularsa ben o kadar eğlendim.

    hawkeye ve diğerleri havalanındaki savaştan sonra tutsak edildeklerinde tony stark kendilerini ziyaret etti. bu sahnede hawkeye, tony'e ''futurist'' olarak seslendi. ''futurist'' kelimesi aynı zamanda robert downey'in 2004 yılında yayınladığı albümünün adıdır. güzel bir trivia olmuş.

    spidey'in kostümü taa fragmanlarda gösterildikten sonra tenkit edilmeye başlanmıştı. fakat bana göre gayet güzeldi ve yerinde kullanılmış. çünkü spider man rolünde şimdiye kadar en genç ismi gördük. tom holland. dolayısılya kostüm de bu bakımdan güzel bir simgisel anlatım olmuş, bana göre. genç, yeni, havadar vs. zaten çizgi roman'da tony stark, kendisine demir bir zırh tasarlamıştı ama burada yer verilmemiş. belki sonraki avengers filminde... zira bu şekilde thanos'a dayanamaz.

    birçok kişi cap'in politik duruşundan rahatsız sanırım. ama bu görüşü taa winter soldier'da ve avengers'da nick fury ile olan görüş ayrılıklarından belliydi. ama tony stark'ın ailesinin ölümünü arkadaşı tony'den saklaması iyi olmadı. kendisine o konuda ben de kırgınım *

    şayet thor ve hulk bu filmde yer alsaydı büyük olasılıkla thor team iron man'de; hulk ise team cap'te yer alırdı. hatta bu konuya natasha ile tony filmde değinmişlerdi. ama sadece hulk'ın adı geçti.

    filmde general ross'un görünmesi yeni bir hulk filminin habercisi olabilir mi acaba? thor ragnorak'tan sonra hep birlikte göreceğiz.

    tekrar thor'a değinmek istiyorum. burada thor'u görmedik ama thor civil war'ın bir parçasıdır. eminim ki, thor ve hulk arkadaşlarının yaptığı bu savaşlardan habersiz kalmayacaklardır. belki de ragnorak filminde, civil war'a göndermeler yapılabilir.

    the winter soldier, filmin sonlarında metal kolunu kaybetti. bundan önceki marvel filmlerini hatırlayalım: iron man 3'te aldrich killian; thor: the dark world'de thor; guardians of the galaxy'de nebula; avengers: age of ultron'da ulysses klaue ve ant-man'de arren cross/yellow jacket. yani bu kolunu kaybetme işi, marvel'da geleneksel bir hale gelmiş.

    asıl sürpriz giant-man'i görmem oldu. fragmanlarda, tv spot'larda hiç gösterilmedi. iyi ki gösterilmedi.

    son olarak credits'de yer alan filmin müziklerinde xzibit'in adını da gördüm. kendisi bir şarkısıyla yer almış. uzun zamandır ismine ve çalışmalarına rastlamıyordum. bir hayranı olarak sevindim ve tebessüm ettim.

    - spoiler -


    (lynyrd skynyrd - 8 Mayıs 2016 00:00)

  • comment image

    tarihin en iyi süper kahraman filmi olduğunu düşünmekle birlikte dawn of juctice kıyaslamasında dawn of justice'a haksızlık edildiğini düşündüğüm filmdir. çünkü biri serinin ilk diğeri son filmi... dawn of justice kıyaslanacaksa winter soldier ile kıyaslanmalı... dc ilk kurşunu attı henüz. ayrıca gönül rahatlığı ile gidin. filme dönecek olursak;

    - öncelikle tom holland'dan siperder-man olup olmayacağını bilemem ama peter parker olmayacağı kesin. bu konuda netim. sinirlenince gözü hiç bir şeyi görmeyen, delinin tekine dönüşen peter parker rolüne nasıl bürünecek o parlak yüzlü eleman merak ediyorum. ya hu madem çizgi romana en yakın siperder man çekilecek tobey maguire'nin ne günahı vardı da gittiniz çizgi roman ile alakası olmayan bir spider man serisinde oynattınız adamı ?

    - hulk'ın olmaması daha iyi olmuş tüm dengeler alt üst olurdu...

    --- spoiler ---

    - çizgi romanı çok iyi yansıtmışlar dedikleri için ben filme #teamcap modunda gittim ama cap'te beni yansıtan uyum sağlayamama olayı vardı.

    - chris evans'ın performansı müthişti.

    - bucky ile natasha'ya bir diyalog verseydiniz iyiydi.

    - intikam nefreti herkesi sarmışken black partner'ın filmin sonunda bilge bir adam gibi davranışı müthişti.

    - çatışma sahnesinde, ant-man tüm dengeleri değiştirince iron man'in ''aranızda bugüne kadar bizden sakladığı, hiç kullanmadığı bir süper gücü olan var mı'' demesi yardı asldugasyg eminim orada hulk'ı aramıştır.

    ---
    spoiler ---


    (slums star - 8 Mayıs 2016 02:10)

  • comment image

    spoiler içerir
    -----------------------
    pek çok kişi tersini düşünse de kaptan amerika'nın haklı olduğu savaştır. bu filmde, kaptan amerika ve iron man amerikan sağ ve solunun bakış açısını sergiliyorlar. kaptan amerika, arkadaşı için şunun bunun için değil, çizgiromanlarda da olduğu gibi amerikan milliyetçiliğini temsil ediyor. adı bir kere kaptan amerika ve avengers takımının da lideri o. çizgi roman olarak da çıktığı dönem de soğuk savaş dönemi. bütün filmleri naziler, hydra, ruslar vs üstüne, çünkü orada sergilenen amerikan milliyetçiliği. bu milliyetçiliğin de en karakteristik damarlarından biri izolasyonist olmasıdır. iron man ise yeni dünyayı ve demokratları temsil ediyor, o yüzden entegrasyoncu, birleşmiş millletlerle birlikte hareket etmek istiyor.

    bizim memlekette tabii amerika diye bilinen şey, amerikan solunun söylemi olduğu için kaptan amerika'nın aldığı tavrı kimse anlamlandıramıyor. oysa o kitle abd'de çok büyük, toplumun yarısı ve onları da sinemaya çekmek gerekiyor. böyle düşünmeyenler, "hay allah, ne güzel, önce zenci, sonra kadın, sonra eşcinsel başkan seçme yolunda amerika'da yeni bir dünya kuruyorduk, sonra bütün dünya oraya evrilecekti, nereden çıktı bu trump, kim oy veriyor ki buna" da diyordur içlerinden.

    bu amerikan sağının liberteryen bir yönü de vardır, bireyci, anarşist, otorite karşıtı, bireysel silahlanmayı falan destekleyen, serbest piyasacı, mülkiyet hakkı savunucusu, devlet müdahalesi karşıtı vs, bunu da amerikan ruhu gibi görüyorlar. kaptan amerika da bu kafada birisi. hem gençliğini yaşadığı 2. dünya savaşı yılları, hem de karşılaştığı düşmanlar, naziler, ruslar gibi totaliter devletçi ülkeler onu böyle düşünmeye itiyor. ve kaptan amerika'nın maceraları da buna göre kurgulanıyor. winter soldier'da da bu işleniyordu. güya insanların iyiliğine bir devlet güvenlik çalışması, ama bir bakıyorsunuz, altında bütün dünyayı fişlemeye ve özgürlüklerini ellerinden almaya yönelik bir dünya devleti kurma organizasyonu var ve kaptan amerika amerikan özgürlükçü değerleri adına bununla savaşıyor.

    o yüzden filmi de böyle değerlendirmek lazım. kaptan amerika daha geçen film, devlete ya da merkezi otoritelere güven olmayacağını acı biçimde öğrendi. haklı olarak soruyor, biz düşman mıyız, ahlaksız mıyız, kendimizi bilmiyor muyuz, birleşmiş milletler veya onun adına hareket edecek adamların bizden daha ahlaklı olacağı, düşmanla işbirliği yapmayacakları ne belli diye.

    nitekim filmin kötü adamı da devlet görevlisi psikanalisti öldürüp yerine geçmişti, nasılsa devletin adamı, nasılsa bizden diye adam amacına ulaşana kadar kimse bir sorun görmedi, sonra ortalık yıkıldı. yani öyle bir durum var ki, avengers'tan bağımsız olarak birileri sızıyor ve onlara "devlet diye güvenmek" gene ortalığı kana buluyor.

    yani kaptan amerika niye birleşmiş milletlerle çalışmıyormuşmuş. birleşmiş milletler önüne "size bu adam saldırdı" diye bir süper güçlü bucky atıldığında bunu çok güzel yiyen bir örgüt, oysa saldırıyı yapan o süper güçlü kişi değil birleşmiş milletler görevlisi kılığına girmiş birisi ve bu saldırıyla da birleşmiş millletler emrine girmeyen kaptan amerika'yı suçlu durumuna düşürüyor.

    bunu öngörebilen kim, tony stark mı? değil. filmde kendi gidip özür diliyor kaptan amerika'dan. hala burda tony stark haklıydı, bm emrine girmeliydiler diyenler var.


    (earendill - 16 Mayıs 2016 10:41)

Yorum Kaynak Link : captain america civil war