Çıkış Tarihi     : 14 Mayıs 2016 Cumartesi, Yapım Yılı : 2016
Türü                : Animasyon,Kısa Film,Komedi,Aile,Müzik
Taglar             : cartoon network,konuşan yemek,Şehir,Soğan,elma
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Cartoon Network Studios , Cartoon Network Studios
Yönetmen       : Benton Connor (IMDB)(ekşi), Nick Edwards (IMDB), George Gendi (IMDB)
Senarist          : George Gendi (IMDB),Michael Gendi (IMDB),Joe Saunders (IMDB),Kelsy Abbott (IMDB),Matt Layzell (IMDB),Benton Connor (IMDB),Nick Edwards (IMDB),Mike Roth (IMDB),Mike Benner (IMDB),David Ochs (IMDB),Matt Price (IMDB),Arlyne Ramirez (IMDB),Riley Riggen (IMDB),Daniel Lennard (IMDB),Nick Arciaga (IMDB),Alex Cline (IMDB),Jason Dwyer (IMDB),Phylicia Fuentes (IMDB),Sean Glaze (IMDB),Dick Grunert (IMDB),Jonny Van Orman (IMDB)
Oyuncular      : George Gendi (IMDB), Richard Ayoade (IMDB)(ekşi), Kevin Michael Richardson (IMDB), Roger Craig Smith (IMDB)(ekşi), Grey DeLisle (IMDB), Dawnn Lewis (IMDB)(ekşi), Keith Ferguson (IMDB)(ekşi), Sayed Badreya (IMDB), Danny Jacobs (IMDB), Paul Scheer (IMDB), Eugene Mirman (IMDB), Stephen Fry (IMDB), Katie Crown (IMDB), Bette Ford (IMDB), Kelsy Abbott (IMDB), Tasha Ames (IMDB), Adam Buxton (IMDB), Naomi Hansen (IMDB), Penrose Anderson (IMDB), Bassem Youssef (IMDB), Nicole Byer (IMDB), Sue Shaheen (IMDB), Rylee Alazraqui (IMDB)

Apple & Onion (~ Manzana y Cebollín) ' Dizisinin Konusu :
Apple & Onion is a TV series starring George Gendi, Richard Ayoade, and Kevin Michael Richardson. Set in a world populated by anthropomorphic food, Apple and Onion, a pair of childlike newcomers to the big city, attempt to fit in to...


  • ""android hep açık dolu yeaa" diyenlere selam etmektedir."
  • "saldırı olayları neticesinde büyük bir prestij kazandı bende.aferin lan."
  • "31 ağustos 2014 hollywood hack saldırısı viral olabilir. belki de 9 eylülde iboobs gibi bir servisi tanıtacaklar. bekleyip göreceğiz."
  • "(bkz: he çok komik he)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    günümüzün marketing dehası, "made in china" denen beş para etmez ifadeyi bile "designed by apple in california, assembled in china" diyerek allayıp pullamayı başarmışlardır. öyle amerikanın herhangi bi redneck eyaletinde değil bak, california'da okyanusta sörf yapıp kumsalda seviştikten sonra tasarladık bu iphoneları öyle yani.


    (kim bo kastekniv - 28 Nisan 2010 22:45)

  • comment image

    müşteri ilişkilerine inanılmaz fazla değer veren muhteşem şirket.

    yaklaşık 1 ay önce apple'a türkiye'de ki distribütörden dolayı çok yüksek fiyatlardan ve garanti sisteminden duyduğum rahatsızlığı dile getirdiğim bir mail attım. hani bizlerin mail'den kastı nedir? eğer görürlerse ve cevap atarlarsa seviniriz vb.

    aradan 2 gün geçti, apple'dan bir mail aldım. tamamen şahsıma olarak gönderilen bir maildi yani spam falan değildi. herneyse mail'in içeriğinde sevgili hullabaloo, sizin sorununuzu görüşmek için telefondan aradık ancak ulaşamadık. ben telesekretere bir mesaj bıraktım lütfen geri dönüş yapın. ben telesekreteri dinledim irlanda aksanlı harika bir ablamız sorununuzla ilgili görüşmek istiyordum lütfen bana geri dönüş yapın diye mesaj bırakmış. ben geri dönüş yapmadım, apple yine aradı bende kendilerine apple'ın marka olarak türkiye pazarına girmesi gerektiğini ve bu distribütör şirketin türkiye'den alınmayan ürünleri garanti dışı saydığını falan aktardım.

    kadın tamam dedi vedalaştık kapattım telefonu. ulan hangimiz türk firmasına şikayet maili attıktan sonra telefonla geri dönüş aldık? :)


    (hullabaloo - 2 Ocak 2011 01:01)

  • comment image

    teknoloji şirketi hem de kimsede olmayan bir kullanıcı kitlesine sahip teknoloji şirketi.

    öyle ki apple macbook prosuna ethernet girişi ve dvd-rom koymaz, hemen kullanıcıları atlar en son ne zaman kullandınız lan dvd romunuzu ya da ethernet nedir wireless neyine yetersiz diyerek savunurlar babalarının şirketlerini.

    iphone da bluetooth ve veri aktarımı kısıtlamasını da bluetooth ne lan mail at ya da wifi transfer uygulamaları kullanın dangalaklar diyerek içleştirirler.

    ipadde flash player desteği olmaz , doğru düzgün web deneyimi yaşayamazlar ama bunu da stabilite diyerek çılgınca savunurlar usb ye de çağdışı derler ama macbook pro ya usb 3.0 koyulmasına da devrim gözüyle bakarlar çünkü başka kimse apple gibi koyamaz.

    bu insanların iphone dalgasından öncesindeki kesimi ki -liseliler bilmez- yıllarca tek tuşlu mouse kullanıp bunu da sağ tuş ne sikime yarıyor, çok gereksiz biz aynı işi tek tuşla yapabiliyoruz, harikasın apple nidalarıyla savundular ta ki 2005 te apple dokunmatik de olsa çift tık mouse çıkarana kadar.

    şimdi bu arkadaşları eleştirmemeyi artık öğrenmeliyiz, olmuyor olmayacak da.

    kısacası veren memnun alan memnun ,siz kime neyi anlatıyorsunuz a dostlar?


    (deitel deitel - 13 Haziran 2012 00:16)

  • comment image

    bilgi işleminde çalıştığım ajansın grafik bölümünün tamamında imac ten mac pro ya kadar çeşitli mac modelleri bulunuyor. misal bugün bir i5 işlemcili, 8 gb ram, 1tb diske sahip 27 inç imac in bize maliyeti 7 bin küsür tl. pro modellerdeyse sadece kasa fiyatları 10 bin tl leri geçiyor. esktra modifikasyonlarla maliyetler daha da artıyor. yine aynı ajansa bağlı başka bir dijital ajans var. buradaki yazılımcı/grafikerlere her birinin monitör dahil maliyeti 4 bin tl civarında olan xeon işlemcili, quadro ekran kartlı, 16 gb ecc ramli hp workstationları kullandırıyoruz. bir kısmı windows 7 bir kısmı linux üzerinde çalışıyor. ajanstaki grafikerlerle hemen hemen aynı işleri yapıyorlar. yine adobe'un yazılımları tek fark kullanılan donanım ve üzerinde çalıştığı sistem. üstüne bu workstationların çoğunda 2-3 sanal makina aynı anda çalışıyor. şu haliyle bu workstationlar imacleri performans olarak zaten yerle bir ediyor. dijital taraftaki çalışanların performans konusunda bir şikayeti yokken, reklam ajansındaki grafikerler çift xeon işlemcili en baba modellerde dahi sürekli makinaların kasıldığından şikayet ediyor. imaclerde performansı iyileştirme amaçlı yapılabilecek şeyler zaten çok kısıtlı. ram i bir yere kadar arttırabiliyorsunuz. ikinci bir disk takamıyorsunuz. ya 10k disk ya da ssd kullanmak zorundasınız. ikisinde de disk alanı sorunu var ve maliyetleri çok yüksek. üstüne yeni modellerde takılacak diski de üzerindeki sensör zımbırtısı nedeniyle illa bilkom'dan almak zorundasınız. prolar upgrade e daha açıksa da orada da ipe sapa gelmez kısıtlamalar var. sadece kasasına 10 bin tl ödediğiniz makinanın üzerinde orta karar bir ekran kartı geliyor, quadro ya çıkarmak istediğimde ekstra 1500$ masrafı var. hardware raid yapmak için yine ekstra kart almak zorundasınız ki pc muadillerinden 2 kat maliyetle satılıyorlar. diğer tarafta hp workstationlarda ekstra donanım almadan sas disk bile takabiliyorum. biraz daha para harcayıp hw raid de yapabiliyorum ki onu yaptığımda bile bana toplam maliyeti imac den daha az oluyor. upgrade yaparken diski ram i illa gidip hp'den almak zorunda değilim. istediğim anda 6 yıla kadar servis ve parça garantisini uzattırabiliyorum.

    peki neden reklam ajansındaki makinaları da workstationa geçiremiyoruz? cevabı basit. ömrü hayatında mac os tan başka sistem kullanmamış grafikerlerin inadı yüzünden. bu grafikerlere workstation bir pc'nin kullandığı imac'ten çok daha performanslı çalıştığını bizzat kendisine deneterek gösterdiğimiz halde illa ben mac kullanacağım diyor. bir noktaya kadar haklılar. kısayollar, kullanım alışkanlığı şu bu ve tabi insanların kafasında yer eden pc'de ağır iş yapılmaz safsatası. it dünyasını senin yaptığın grafik render işinin yanında hava cıva kalacağı kadar ağır kompleks yapıları çalıştıran pc sistemler döndürüyor bugün ama bunu anlatamazsın. sen bin tl ye ordan burdan toplanmış makinayla 10 bin tl lık box donanımı yanyana koyarsan mac windows'u linux'u ezip geçiyor dersin tabi ki.

    bir diğer hurafe de windows'un stabil çalışmaması, virüslerle dolu olması, mac'inse kusursuzluğu. kimse kusura bakmasın da o efsaneler windows 98'lerde falan kaldı. virüs problemleri için en uca doğru dürüst bir utm kurup yapılandırdığınızda client tarafında antivirus olmadan bile işi götürebilirsiniz. adam gibi yapılandırılmış box bir donanım üzerinde windows'un stabilite gibi bir sorunu yok. benim mac'te mesaimi harcadığım sırf font sorunları bile windows sistemlerin çıkardığı problemlerden daha fazla. windows'un verdiğinden bile daha saçma, sorun üzerinde hemen hemen hiçbir diagnostik yapmaya imkan vermeyen anlamsız hata mesajlarıyla kapanan programlar. sorunların çözümündeki dokümantasyon eksikliği. yok şu java versiyonunu kullanamazsın (külliyen apple'ın riyakarlığından başka bir şey değil bal gibi de kullanabiliyorsun), bu programı burada çalıştırmam gibi onlarca geriye dönük uyumsuzluk sorunu da çabası. türkiye'deki teknik destekse evlere şenlik. biraz kompleks bir sorun için bilkom'a attığımız maile gelen cevap google'da aratın oldu. microsoft'un helpdeskinde size bunu diyecek adamı guantanamo'ya falan sürerler herhalde. apple'ı kral yapan en önemli faktör kullanıcılar üzerinde yıllar boyu kazandığı repütasyon ve kullanım alışkanlığından başka bir şey değil. bu marka bağımlılığı yüzünden bugün daha iyi çalışan bir donanımı bile apple'ınkilere tercih etmiyor insanlar. apple'da sürünürüm ama gene de o kara kasalı windows pc'ye geçmem önyargısını kırmak benim tecrübe ettiğim kadarıyla imkansız bir şey. apple iyi yazılım ve donanımlar üreten bir firmadır ama kim ne derse desin yaptığı işe göre overpaid olduğu da 2x2'nin 4 ettiği kadar bariz bir gerçektir.


    (ntldr - 30 Haziran 2012 14:19)

  • comment image

    cehaletin insanı nasıl rezil edebileceğine dair bir habere konu olan şirket. ulan hadi sözlük'tekiler bir nevi son kullanıcı, bilemeyebilirler diyelim. e sen nasıl bir sitesin ki "tasarım patenti" gibi tamamen ucube ve uyduruk bir ifadeyi icat edip yanlış bilgi veriyorsun?

    bu haberi yapan sitedekiler buraları okuyorlardır sanırım; ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatalım: patent sadece buluşlara verilen bir belgedir. yazıda belirtilen şey tasarımdır ve alınan belge de "endüstriyel tasarım tescil belgesi"dir. yani apple köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgenin patentini alıp "daha da kullandırtmam kimseye" falan demiyor. o sitede bahsedilen ve temsili resmi görülen ürünün, tüm detayları ile birlikte, tasarım tescilini alıyor, detaylar derken üzerindeki butonlar, rengi vs ne varsa.

    cehalet en büyük düşmandır. cahil olmak kötüdür, cahil olduğunun farkına varmadan ahkam kesmek daha da kötüdür.


    (deepsilence - 9 Kasım 2012 14:52)

Yorum Kaynak Link : apple